Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

Ce să împachetăm în rucsacul turistic

Te lupți cu lista de lucruri pe care trebuie să le împachetezi pentru a pleca în aer liber? Lasă-te inspirat în articolul nostru.


Cuprins

Vă sună cunoscut? Pleci într-o călătorie de atâtea ori și de fiecare dată îți faci cu greu o listă cu lucruri pe care să le iei cu tine și de fiecare dată te temi că vei uita din nou ceva. Aici ar putea fi de ajutor articolul nostru despre ce să pui în rucsacul de drumeție. Lista specifică este foarte individuală. Depinde de cât de mult timp pleci, unde vei mânca, cât de echipat ești, care sunt mijloacele tale financiare, unde vei dormi, dacă mergi singur sau cu copii etc. Dar toată lumea va găsi aici inspirație.

 

 

Pentru excursii de o zi- mărimea rucsacului 20-30 l

 

Weekend la munte - mărimea rucsacului 35-55 l 

Cu cazare și înnoptare în cabane

Igiena personală

 • Prosop
 • Perie de dinți
 • Pastă de dinți
 • Piaptăn
 • Balsam de buze
 • Hârtie igienică
 • Produse universale de spălare, inclusiv pentru vase
 • Repelent – brățară, gel, spray
 • Șervețele 

   

 

Cum să împachetați corect un rucsac

Fiecare are propriul stil specific, fiecăruia i se potrivește ceva diferit. Dar ce se potrivește corpului nostru? Există măcar un mod corect de a împacheta un rucsac?

>>> Mai multe detalii <<<

 

Mâncare și băutură 

 • Gustarebatoane energizante, dulciuri, nuci, gustări, pâine, fructe sau pâine prăjită în prima zi
 • Prânzuri dacă nu le planificați la cabane – eg. adventure menu, o gustare mai mare, în prima zi paste fierte sau orez cu proteine (tofu, carne), pâine, paste de tartinat durabile.
  Notă - evitați alimentele la borcan din cauza greutății.
 • Puteți încerca, de asemenea, produsele deshidratate Trek´n Eat, în care puteți combina mesele principale și gustările - aveți nevoie doar de apă caldă pentru a le pregăti.
 • Briceag
 • Sticlă pentru apă, sisteme de hidratare, cel mai bine ambele.
  Notă: Înainte de călătorie, aflați unde vă puteți reumple apa pe drum și ajustați volumul recipientelor de apă în consecință. Ar trebui să beți aproximativ 2,5-4 litri de lichide pe zi în timpul drumeției (în funcție de vreme și de intensitate).
 • Iarna termos
  •  

Îmbrăcăminte 

 • Lenjerie intimă și șosetele pentru a doua zi
 • Îmbrăcăminte după sistemul de startificare corect
 • Notă: Nu vă bazați atât de mult pe prognoza meteo pentru excursile de weekend, aceasta se poate schimba foarte repede. Așadar, fiți pregătiți în orice caz pentru ploaie, vânt și frig. Dacă v-ați împachetat haine pentru a doua zi, atunci puteți să le îmbrăcați seara și să dormiți curat. Dacă nu aveți, atunci vă recomand să împachetați un strat de bază pentru noapte, nu ocupă spațiu, nu cântărește nimic, vă veți simți confortabil noaptea, iar lucrurile din prima zi au timp să se aerisească și să se usuce peste noapte.

 

Primul ajutor rapid

   

 

Trusa de prim ajutor și cum se echipează în 10min

Neputință. Acesta este singurul sentiment pe care îl simțiți în momentul în care alergați în ajutorul unei persoane rănite neechipat. În cazul acesta vorba - norocul surâde celor pregătiți- este mai mult decât valabil.

>>> Mai multe detalii<<<

 

Alte lucruri necesare

 • Telefon mobil încărcat și hărți offline, aplicația salvamont descărcată
 • Hartă fizică
 • Încărcător telefon, sau powerbanka
 • Un card bancar și suficienți bani pentru cazare și mâncare (ideal ar fi să luați sau să schimbați bancnote mai mici) - nu vă bazați pe plățile cu cardul.
 • Acte – carte de identitate, asigurare medicală
 • După nevoi: carnet de conducere, alte carduri
 • Hârtie igienică
 • Apart foto, încărcător
 • Pix și hârtie
 • Salvați rezervările (cazare, bilete de avion, bilete de tren) pe stocare partajată + documente offline în memoria telefonului (rețineți că majoritatea biletelor internaționale sunt încă solicitate în formă tipărită, adică clasic pe hârtie)
 • Faceți copii, scanați documente și imprimați în mod ideal colorat + salvați aceste documente extern pe un dispozitiv de stocare USB

 

Când dormiți în afara cabanei mai trebuie să împachetați: 

Dacă nu doriți să mâncați doar mâncare rece: 

După necesitate: căști, MP3, cremă cu protecție UV, ochelari de soare, tabletă, dicționar offline, orare offline, setări de date în străinătate (roaming de date)

Video - cum se alege rucsacul(cehă)

 

Trekking - mărimea rucsacului 50-80 l 

Drumețiile de mai multe zile impun deja mai multe cerințe în ceea ce privește alegerea lucrurilor pe care să le transportați, iar în zilele noastre, când aveți un ”device” pentru orice, este tentant să luați mai mult decât puteți transporta. Întotdeauna se va ajunge la un compromis între a avea suficient din toate, greutate și mărimea rucsacului. Mai puțin înseamnă mai mult, iar gramele în plus pentru fiecare obiect se adaugă cu ușurință la kilograme. Pe de altă parte, nu uitați să fiți pregătit pentru situațiile riscante care pot apărea.

Luați tot ce aveți pe listă pentru o traversare de weekend + ceva în plus:

Încălțăminte

 • Sandale nebo teniși pentru a vă schimba – puteți rezista două zile în șosete, în timpul evenimentelor mai lungi veți aprecia posibilitatea de a vă elibera picioarele pentru o vreme, în timpul pauzelor sau după o anumită etapă.


Îmbrăcăminte

   

 

Cum se alege rucsacul corect?

Două principii sunt fundamentale - principiul moderației și principiul confortului. Cumpărați doar un rucsac cât mai mare, ușor sau de calitatea de care aveți nevoie. Și, mai presus de toate, încercați-l pentru a vă asigura că vi se potrivește.

>>> Mai multe detalii <<<

 

Altele

 • Pentru cusut - ac, ață, ac de siguranță
 • Power bank – două + încărcător. Este potrivit un adaptor cu mai multe intrări. Acesta economisește spațiu în rucsac și aveți nevoie de o singură priză pentru a vă încărca toate lucrurile.
 • Bețe de trekkking – pentru o drumeție de două zile, bețele de drumeție sunt de luat în considerare de toată lumea, dar pentru drumeții de mai multe zile le recomand cu siguranță. Îți vor ușura picioarele mai ales la coborârile mai abrupte, genunchii dureroși sau leziunile.

Mâncare 

Alimentele vor ocupa cea mai mare parte din spațiul dumneavoastră. Așadar, planificați-vă cu atenție, vedeți unde puteți face cumpărături de-a lungul traseului, verificați orele de deschidere și continuați să cumpărați, profitați de posibilitatea de a mânca la cabane etc. Tot ceea ce transportați trebuie să îndeplinească condiția de bază ca fiind bogat în energie și nutrienți (ca gustare este ideal, de exemplu, ciocolată de bună calitate, nuci, batoane sportive, fructe uscate, carne uscată, tofu, proteine, pâine...). Alimentele mai grele, cum ar fi conservele, ar trebui să fie luate mai mult pentru varietate.

Atunci când împachetați și planificați, gândiți-vă întotdeauna la condițiile în care veți merge. Este posibil să tăiați jumătate din lucrurile de pe listă sau să adăugați alte lucruri pe listă. Dacă aveți gadgeturi care vă ajută pe drum și care nu pot lipsi din bagaj, nu ezitați să le împărtășiți în comentarii.

Drum bun!

 

Accesorii pentru rucsacuri :

 

Link-uri utile

 

Autor: Kateřina Balcarová

Resurse: arhiva 4camping, pixabay.com

10 sfaturi pentru cadouri de ultimă oră

Sfaturi

Este un clasic. În fiecare an încerc să-mi planific cumpărarea cadourilor cu mult timp înainte. Sincer, aleg piese care ar trebui să pună un zâmbet pe fața destinatarului. Și tot ajung să cumpăr cadouri pe ultima 100m. Dacă te afli în aceeași situație ca și mine, vezi aceste sfaturi care s-ar putea să te scutească puțin de nervi. Și, cel mai important, cu siguranță vei da lovitura cu ele.

Cum să începe să practicăm yoga?

Sfaturi

Yoga are reputația de a fi un sport potrivit pentru toți, indiferent de vârstă sau de capacitatea fizică. Este un ”extra” eficient pentru întărirea mușchilor interni și pentru întinderea întregului corp. Încercați și dvs.

Cum să alegeți hainele de dimensiuni potrivite?

Sfaturi

În calitate de aventurieri adevărați, ne place cel mai mult să ne petrecem timpul în aer liber. Hainele trebuie să ni se potrivească, pur și simplu, indiferent de vreme. Pentru ca totul să fie așa cum trebuie, vom învăța cum să obținem hainele de mărimea potrivită.

Selectăm pentru dvs.

640 Lei (40.63 %) 380 Lei

Comparat

600 Lei (40 %) 360 Lei

Comparat

600 Lei (40 %) 360 Lei

Comparat

300 Lei (53.33 %) 140 Lei

Comparat

738 Lei (20.05 %) 590 Lei

Comparat

640 Lei (61.09 %) 249 Lei

Comparat

748 Lei (33.16 %) 500 Lei

Comparat

720 Lei (29.58 %) 507 Lei

Comparat