Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

8 pași pentru a avea grijă de cortul tău în timpul și după sezon

Era timpul să împachetăm cortul și să ne întoarcem din natură înapoi la casele noastre. Pentru ca cortul dvs. să pornească din nou la drum spre noi aventuri și să îl păstrați în formă maximă, oferiți-i un pic de grijă.


Cuprins

 

Introducere

Cumpărarea unui cort nu este o investiție pe care ar trebui sau trebuie să o repetați în fiecare an. Materialele folosite asigură că cortul este rezistent, durabil, ușor și impermeabil. Dar ele necesită, de asemenea, o anumită grijă în timpul utilizării. Dacă urmați acești pași, vă puteți baza pe serviciile cortului pentru mulți ani de acum încolo.

 

Cum să îngrijiți cortul în timpul utilizării

Ați cumpărat un cort și vă bazați pe faptul că acesta va funcționa întotdeauna perfect. Dar trebuie să îl ajutați să facă acest lucru prin grija dumneavoastră zilnică și prin câteva măsuri preventive.

  • Cercetați locul în care intenționați să vă amplasați cortul. Îndepărtați pietrele, conurile de pin, bețele și alte obiecte ascuțite. Dacă știți că veți campa pe un teren stâncos, procurați-vă o protecție împotriva tăierii solului. Nu numai cortul va aprecia un astfel de covoraș suplimentar, ci și dumneavoastră.

  • Evitați să intrați în cort în pantofi. Este posibil să aveți o pietricică sau un alt obiect ascuțit înfipt în talpă, care poate deteriora cu ușurință podeaua.

  • De asemenea, aveți grijă la rucsac și la cataramele sau echipamentele atașate la exteriorul rucsacului, deoarece acest lucru poate reprezenta, de asemenea, un risc pentru pereții cu plasă fină.

  • De asemenea, acordați o atenție deosebită elementelor de fixare Velcro. Mai ales în corturile ultraușoare cu dormitoare din plasă, rupturile Velcro sunt foarte frecvente.

  • Nu permiteți accesul animalelor de companie în cort. Ghearele lor ar putea face la fel de multe pagube ca și pietricelele.

  • Țineți focul departe de cort. Scânteile zburătoare ar putea arde și cauza găuri în materialul artificial.

  • Nu bruscați fermoarele și mergeți cu ele lin. Dacă vreunul dintre ele se agață , examinați zona și încercați să o reparați.

  • Lăsați cortul la soare doar atât timp cât este necesar. Radiațiile UV nu sunt bune pentru materiale precum nailon și poliester, acestea își pierd proprietățile inițiale. Dacă intenționați să țineți cortul ridicat toată vara, alegeți corturi din bumbac. Acestea rezistă mult mai bine la razele UV.

Descriere. Deci, citiți pașii de întreținere recomandați de producător. Pentru a face acest lucru, urmați câteva sfaturi universale.

 

Cum să îngrijiți cortul după fiecare utilizare

Obișnuiți să curățați cortul după fiecare utilizare. Nu este mare lucru.

Începeți prin a scutura cortul și a îndepărta iarba și murdăria. Îndepărtați excrementele de păsări, ghinionul și alte resturi. Tot ceea ce lăsați pe cort înfundă materialul și acesta își pierde proprietățile inițiale. Luați o cârpă umedă sau un detergent special pentru a vă ajuta. Nu folosiți săpun obișnuit, ci mai degrabă detergenți pentru echipamente de exterior.

Dacă în timpul inspecției constatați vreo deteriorare, reparați-o cât mai curând posibil. O gaură mică poate crește în curând. Prin urmare, aveți la îndemână o trusă de reparații pentru echipamente de exterior.

Atunci când curățați, concentrați-vă și asupra fermoarelor. Murdăria le-ar putea face să  agațe. O periuță de dinți veche este bună pentru asta și vă puteți lipsi de ea. Dacă un fermoar este deja deteriorat, reparați-l pentru a împiedica apa, murdăria și insectele să intre în cort.

 

Cum să uscați cortul după campare

Lăsați cortul să se usuce bine. Nu numai după ploaie. Gândiți-vă la roua de dimineață și la umiditatea care se precipită în cort atunci când sunteți înăuntru. Dacă nu aveți timp să îl uscați sau să îl ștergeți, sau dacă condițiile nu sunt potrivite, împachetați cortul și montați-l din nou cu prima ocazie și lăsați-l să se usuce liber. Lăsați-l în ambalajul de transport doar atât timp cât este necesar.

  • Cu prima ocazie posibilă, puneți cortul la loc afară și lăsați soarele să intre. Acestea vor ajuta la uscarea materialelor și vor distruge unele bacterii și mucegaiuri.
  • Vântul și aerul care circulă accelerează uscarea.

Dacă ați ajuns deja acasă din călătorie, montați din nou cortul pentru a-l usca bine. De asemenea, îl puteți arunca pe uscător.

Ca ultim pas al întreținerii zilnice, va trebui să împăturiți cortul. Dacă mototoliți cortul într-o minge, în plus, împreună cu cuiele și tijele, riscați să deteriorați tenda sau podeaua. Este mai bine să îl pliați conform instrucțiunilor.

 

Cum să aveți grijă de cort după sezon

Înainte de a vă depozita cortul într-un dulap, în pivniță sau pur și simplu să îl acoperiți cu alte obiecte nefolosite, acordați-i puțină atenție.

  1. Curățați cortul temeinic, dar cu grijă, la sfârșitul sezonului. 
  2. Tratați îmbinările tijelor cu un produs care conține silicon. Depozitați tijele uscate și curate.
  3. La sfârșitul sezonului și înainte de începerea sezonului, verificați impermeabilitatea cortului tropical și a podelei. Pulverizați apă pe cort cu o sticlă cu pulverizator. Dacă apa se scurge fără probleme, stratul impermeabil este în regulă. Dar dacă apa se infiltrează în cort, impregnați-l. Puteți alege impregnarea prin pulverizare sau prin lichid. În timp ce spray-ul este mai ușor de aplicat, utilizarea impregnării lichide cu o pensulă face ca stratul final să fie mai gros.
  4. Testați, de asemenea, rezistența la apă a îmbinărilor și a cusăturilor. Acestea trebuie reîmprospătate mai des. Nu folosiți impermeabilizarea pentru îmbrăcăminte de exterior. Impregnarea cortului trebuie să fie pe bază de silicon. Aceasta va asigura o protecție sporită împotriva razelor UV și o rezistență sporită la apă. Dar nu o folosiți pe haine. Veți reduce respirabilitatea acesteia.
  5. Inspectați bine cortul și reparați orice ruptură sau alte deteriorări. Procurați-vă truse de reparare a cortului. De obicei, ceva mic pentru început este inclus de la producător.
  6. Lăsați cortul să se usuce din nou bine. După încheierea sezonului, depozitați cortul numai dacă este 100% uscat. Dacă neglijați în vreun fel acest pas, acesta va mucegăi și veți găsi mucegai la începutul sezonului, ceea ce poate fi o adevărată problemă pentru material.
  7. Pliați cortul treptat. Închideți toate fermoarele, inclusiv Velcro. Încâlciți șnururile și legați-le cu elastice. Când despachetați cortul, sforile nu se vor încurca sub brațe.
  8. Depozitarea cortului în formă desfășurată este ideală. Dacă aveți posibilitatea, puneți-l într-un recipient în care să respire și să nu se ude. Se recomandă o husă de lenjerie de pat din bumbac. Cu toate acestea, nu toate gospodăriile au spațiu pentru acest lucru. În acest caz, pliați cortul și puneți-l într-o cutie etanșă, astfel încât să nu se ude. Scoateți-l din când în când și lăsați piesele să se aerisească. Alegeți un loc cu umiditate mai scăzută, fără lumina directă a soarelui și mai degrabă întunecat.

Descriere: Kiturile speciale de reparare a corturilor pot readuce un cort la caracteristicile sale originale.

 

Ce să nu faceți cu cortul

Poate că simțiți nevoia să vă ușurați munca. Totuși, încercați să urmați aceste câteva sfaturi:

  • Nu spălați cortul în mașina de spălat. Nici măcar în modul manual.
  • Uitați de uscător și de încălzitor atunci când uscați cortul. Acestea vor interfera cu impregnarea și cu învelișul.
  • Cortul nu se calcă și nu se înălbenește.
  • Nu depozitați niciodată cortul ud și umed. Se va mucegăi și îl puteți deteriora iremediabil.

Descriere : Un cort este a doua ta casă în anumite circumstanțe. Nu uitați să aveți grijă de el ca atare.

 

Ce trebuie făcut dacă cortul este deja ușor mucegăit

Mucegaiul deteriorează materialul din care este confecționat cortul și reprezintă un risc pentru sănătate. Dacă găsiți mucegai atunci când vă inspectați cortul înainte de începerea sezonului, probabil că veți fi supărat pe bună dreptate. De obicei, această problemă poate fi rezolvată.

Uitați de mașina de spălat și de uscător, chiar dacă știți că această procedură este eficientă în lupta împotriva mucegaiului. Majoritatea corturilor de drumeție, ultraușoare și de familie nu sunt fabricate din materiale pe care mașina dumneavoastră de spălat vrea să le vadă. Vă așteaptă lucru manual.

În primul rând, purtați mănuși. Înmuiați zonele cu mucegai în apă caldă și îndepărtați ușor mucegaiul cu o cârpă. Nu este nevoie să frecați zona cu brutalitate în încercarea de a scăpa de pata vizibilă. Procedând astfel, nu veți face decât să deranjați învelișul protector al cortului. Puteți adăuga la apa de curățare un detergent pe bază de săpun sau de vase. Clătiți apoi pata cu apă curată. Repetați încă de două ori.

Uscați cortul în mod corespunzător după aceea. Nu vă temeți de soare. Radiațiile UV pot ajuta semnificativ în lupta împotriva mucegaiului.

Atunci veți vedea dacă ați reușit să omorâți totul sau dacă mucegaiul din acel loc se va trezi din nou. Apoi repetați din nou procesul. Dacă tot nu funcționează, puteți lua un produs mai intensiv. Produsele pe bază de clor sunt un pariu sigur, acestea vor ucide cu siguranță mucegaiul. Dar pot foarte bine să asigure decolorarea acolo unde pătrund. Oricum ar fi, mucegaiul nu va continua să crească și cortul nu va mai mirosi a mucegai.

Când sunteți sigur că ați terminat curățarea, începeți cu o nouă impregnare. Petele negre care rămân pe cort sunt doar pete de pigment care nu mai conțin mucegai ca atare. Așa că nu vă ocupați de ele. Data viitoare, totuși, probabil că vă veți aminti să uscați cortul în mod corespunzător înainte de a-l depozita.

Să călătorești cu un cort în spate este cu siguranță o aventură. Aveți grijă de cortul dvs. și acesta va fi a doua dvs. casă. Vom fi bucuroși să vă ajutăm să îl alegeți pe cel potrivit.

 

 

Link-uri utile

Autor: Alena Bouchalová

Resurse: arhiva 4camping

Cum se alege o saltea pentru fitness și una pentru yoga?

Sfaturi

Diferențele dintre saltelele de exerciții pot fi mari.O saltea de exerciții bine aleasă nu numai că va face mai plăcut momentul în care vă ocupați de condiția fizică, dar va asigura și o mișcare sigură. Ce ar trebui să căutați atunci când alegeți o astfel de saltea?

Cum să scăpați de mirosul urât din încălțăminte

Sfaturi

Mirosul urât din pantofi. Frumos subiect. Nu miroase bine, nu vrei să vorbești despre el, nu evocă sentimente plăcute. Unii oameni au de-a face cu el în fiecare zi, alții sunt surprinși de mirosul urât doar rareori. Combateți-l împreună cu noi!

Materiale reciclate în lumea outdoor

Sfaturi

În unele cazuri, activitățile în aer liber pot necesita un echipament intensiv. Dar putem fi mai responsabili atunci când alegem echipamente noi. Să aruncăm o privire la ce sunt materialele reciclate și sustenabile. Care sunt avantajele lor. Și cât de benefice sunt de fapt.

Selectăm pentru dvs.

1 600 Lei (50.69 %) 789 Lei

Comparare

1 900 Lei (34.79 %) 1 239 Lei

Comparare

500 Lei (28.2 %) 359 Lei

Comparare

1 700 Lei (51.24 %) 829 Lei

Comparare

558 Lei (28.49 %) 399 Lei

Comparare

332 Lei (18.67 %) 270 Lei

Comparare

(9.09 %) 700 Lei

Comparare

4 899 Lei (22.43 %) 3 800 Lei

Comparare