Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

Cum se alege o saltea? Prezentare generală.

Sunteți fan al campării în natură și vă place să dormiți în aer liber? Dar aveți pe ce dormi? Un ghid excelent pentru alegerea unei saltele potrivite este aici!

 


Cuprins

 

Prefață

 

Doriți să alegeți o saltea și nu sunteți sigur după ce criterii să o faceți? Sunteți un începător sau un camper experimentat care înlocuiește o saltea veche cu una mai bună? Există o mulțime de opțiuni și vom încerca să oferim aici sfaturi tuturor celor care doresc să afle cât mai multe informații pentru a face o alegere mai bună. La început, să știți că o saltea prost aleasă practic degradează chiar și cel mai bun sac de dormit. Scopul său este de a izola împotriva frigului de la sol.

Acest prim articol este destinat în primul rând începătorilor care nu au idee de unde să înceapă în selecția saltelei ideale. La ce să te uiți, ce să alegi și ce parametru va afecta altul. Pentru cei mai experimentați, există alte două părți ale articolului în care ne concentrăm asupra fiecărei probleme în parte:

 

 

Deci, după ce ar trebui să ne ghidăm?

Practic, este vorba despre tine și nevoile tale. Este important de știut cum și unde veți folosi salteaua. Ce tip de turism veți practica? Căutați în primul rând o saltea de camping pentru cort sau una pe care să o puteți transporta în rucsac? Nu puteți alege doar una pentru toate activitățile, așa că trebuie să vă gândiți bine înainte de a cumpăra.

Este important să răspundeți la următoarele întrebări, și nu vă faceți griji, avem răspunsurile pentru toată lumea. Vă vom îndruma mai bine către alegerea potrivită. Sau cel puțin o idee cuprinzătoare despre ce fel de saltea să alegeți sau ce să reduceți și să reconsiderați. Este important să știți pentru ce aveți nevoie de saltea și ce așteptări aveți de la aceasta. Iar noi avem know how-ul și privirea de ansamblu asupra pieței. Așa că haideți să ne punem mințiile la contribuție și să o descompunem mai detaliat.

Întrebări de bază atunci când alegeți o saltea

1. De câte ori pe an veți folosi salteaua?

Acesta este întrebarea principală care ar trebui să stabilească cât investiți în saltea. Pentru mulți vor fi suficiente saltele de spumă, care sunt cele mai comune și nu costă mult. În același timp, sunt aproape indestructibile, așa că durata lor de viață este destul de decentă.

Sfat: gândiți-vă cât de mult doriți să investiți într-o saltea.

 

   

 

Cum să alegi o saltea după preț?

Cum se alege o saltea în funcție de fiecare criteriu? Parametrii individuali nu pot fi subestimați, după alegerea tipului de saltea este important să alegeți și versiunea potrivită pentru a se potrivi perfect.. 

>>> CITIȚI MAI DEPARTE <<<

 

2. Cât de importante sunt pentru dumneavoastră măsurile de ambalare?

Dacă sunteți în căutarea unei saltele pentru un cort într-un camping, veți prefera o saltea mai rezistentă și mai mare, cu accent pe confort. Aici puteti alege dintre saltele gonflabile sau saltele autogonflabile, care sunt foarte confortabile si in acelasi timp (spre deosebire de saltele clasice) pot incăpea mai multe una langa alta in dormitor. În plus, în mod ideal, achiziționați și o pernă potrivită pentru a vă asigura un somn perfect.

 

Sfat: Gândiți-vă cât de mare doriți să fie salteaua pe care o împachetați. 

 

   

 

Cum se alege o saltea în funcție de plierea sa?

Cum se a alege o saltea în funcție de fiecare criteriu? Parametrii individuali nu pot fi subestimați, după alegerea tipului de saltea este important să alegeți și versiunea potrivită pentru a se potrivi perfect.

>>> CITIȚI MAI DEPARTE <<<

 

Dar cei care plănuiesc drumeții cu mentalitatea că o saltea mică și ușoară este suficientă pentru a dormi, vor ajunge la complet altă categorie de produse. Pentru drumețiile în care greutatea și dimensiunile ambalate sunt semnificative, este bine să subliniați parametri complet diferiți. Saltelele gonflabile îndeplinesc cel mai bine aceste cerințe. Ca alternativă, le recomandăm și pe cele autogonflabile (care se pot apropia ca și dimensiuni atunci când sunt împachetate) sau cele din spumă, dacă bugetul nu este foarte mare sau dacă pur și simplu o folosiți minim (o scoateți o dată la câțiva ani și investiția într-o saltea mai scumpă nu va avea sens atunci).

 

3. Ce mărime și ce formă de saltea ar trebui să aleg?

Mai presus de toate, ar trebui să fie suficient de lungă pentru statura dvs.. Dacă nu sunteți sigur, cel mai bine e să încercați într-un magazin fizic. Dacă „vă răsuciți” noaptea și aveți un somn agitat ar trebui să fie mai lată, cel puțin la umeri. Puteți chiar să "economisiți" dimensiunile alegând o formă ovală, care se extinde doar în zona umerilor. În orice caz, forma clasică a saltelelor este un dreptunghi, care poate avea margini drepte sau rotunjite.

Sfat: Dimensiunile rezultate vor afecta apoi capacitatea de pliere a saltelei.

   

 

Cum de a alege o saltea în funcție de dimensiuni?

Cum să alegi o saltea în funcție de fiecare criteriu? Parametrii individuali nu pot fi subestimați, după alegerea tipului de saltea, este important să alegeți versiunea potrivită pentru a se potrivi perfect.

>>> CITIȚI MAI DEPARTE <<<

 

4. Ce rol joacă grosimea în alegerea saltelei?

Unul mare, pentru că scopul principal al saltelelor este cel de izolare. Dar grosimea este, de asemenea, legată și de cât de confortabil dormiți pe ea. Mai subțire înseamnă mai tare, mai înaltă este mai moale. Toate acestea influențează apoi capacitatea de pliere, adică ambalarea (cele mai înalte vor fi pliabile la dimensiuni mai mari, cele mai subțiri la dimensiuni mult mai mici).

Saltelele auto confortabile pentru utilizarea zilnică (camping, vacanțe de familie) sunt o combinație de tip auto-gonflabil și o grosime de aproximativ 5 cm. Una dintre saltelele de TOP de pe piață pentru fanii saltelelor extrem de ușoare și compacte, Klymit Static V are o grosime de 6,4 cm.

Sfat: Gândiți-vă cât de confortabil dormiți și ce dimensiuni doriți să aibă sacul de dormit împachetat.

 

 

5. Este important să abordăm modul în care este pliată salteaua și cum se umflă?

Marea majoritate a saltelelor se rulează. Așa cum rulați salteaua de yoga sau altă saltea de exerciții acasă, vă rulați și salteaua de camping. Ambalarea nu este dificilă, slăbiți supapa și fie o pliați în două, fie o rulați direct. Indiferent dacă salteaua este gonflabilă sau autogonflabilă, aerul este suflat printr-o supapă, iar salteaua este împachetată confortabil. La finalul procesului, închideți supapa (sau strângeți-o cu benzile elastice, dacă sunt incluse) și puneți-o în husa de transport.

Cealaltă opțiune sunt saltelele pliabile, avantajul lor uriaș fiind rapiditatea cu care le împachetați. Acestea sunt împărțite individual, pe care le împăturiți ca un acordeon. Dezavantajul este depozitarea, de obicei se potrivesc doar prin agățarea lor la rucsac pe exterior. Un exemplu este Robens ZigZag Slumber W.

 

Sfat: cele mai comune saltele se rulează și marea majoritate pot fi umflate ușor cu gura

 

De obicei, umflarea o puteți face singur. Saltelele gonflabile mici, chiar și cele auto-gonflabile care se umflă cu puțin ajutor din partea dvs., se umflă repede chiar și înainte de înnoptare. Dar există și saci gonflabili care ușurează lucrurile. Unele saltele au, de asemenea, pompe speciale integrate. Nu puteți umfla cu gura saltelele care sunt mari și care au nevoie de o pompă pentru a le umfla. Din nou, există și saltele care au o pompă integrată.

   

 

Cum se alege o saltea în funcție de impachetarea sa?

Cum să alegi o saltea în funcție de fiecare criteriu? Parametrii individuali nu pot fi subestimați, după alegerea tipului de saltea, este important să alegeți versiunea potrivită pentru a se potrivi perfect.

>>> CITIȚI MAI DEPARTE <<<

 

 

6. Cum diferă tipurile de saltele între ele?

Acest lucru esre important pentru alegerea corectă. Există 5 tipuri de saltele de bază, saltelele din spumă fiind subdivizate în încă două tipuri (nu este nevoie să intrăm în detalii).

  1. Saltele cu strat din aluminiu
  2. Saltele de spumă
  3. Saltele autogonflabile
  4. Saltele gonflabile
  5. Saltele gonflabile > 10cm

Diferențele sunt considerabile și esențiale pentru alegerea corectă. Am tratat fiecare tip în detaliu într-un articol separat, care analizează specificaţiile , avantazejele,dezavantajele fiecăruia. Pentru început, vom arunca o privire scurtă asupra fiecăruia și vă vom oferi o idee la ce să vă așteptați.

Să le sortăm clar:

 

Tip

 

Avantaje

 

Dezavantaje

Saltele cu strat din aluminiu • greutate redusă și dimensiuni reduse, o poți lua cu tine aproape oriunde
• ambalare decentă
• greutate mica

• nu foarte confortabilă
• durata de viata scurta

Saltele de spumă

- preț mai mic
- durabilitate ridicată
- multe culori
- disponibil în strat simplu și dublu
- gamă largă de forme și lungimi

 

• capacitate de ambalare mai slabă (volum mai mare după ambalare)
• nu oferă prea mult confort
• nu furnizează prea multă căldură de dedesubt (frigul umezește doar puțin)

Saltele autogonflabile

• excelente proprietăți izolante
• asigura un nivel foarte ridicat de confort
• unele tipuri echipate cu un strat anti-alunecare

• întreținere
• greutate și volum mai mare
• risc de deteriorare
• preț de cumpărare mai mare

Saltele gonflabile

foarte compresivă

• proces de umflare mai dificil

Saltele gonflabile > 10cm

confort ridicat

• confortul termic poate fi mai mic
• mai mult volum și greutate

• umflarea numai cu o pompă

 

Cred că am reușit împreună clasificarea de bază. Dacă aveți deja o idee mai clară, puteți alege. Dacă doriți să aflați mai multe informații, urmăriți web site-ul pentru următoarele articole.

 

 

Link-uri utile

 

Autor: Echipa 4camping.cz

Resurse: arhiva autorului, unsplash.com, Arhiva 4camping

10 sfaturi pentru cadouri de ultimă oră

Sfaturi

Este un clasic. În fiecare an încerc să-mi planific cumpărarea cadourilor cu mult timp înainte. Sincer, aleg piese care ar trebui să pună un zâmbet pe fața destinatarului. Și tot ajung să cumpăr cadouri pe ultima 100m. Dacă te afli în aceeași situație ca și mine, vezi aceste sfaturi care s-ar putea să te scutească puțin de nervi. Și, cel mai important, cu siguranță vei da lovitura cu ele.

Cum să începe să practicăm yoga?

Sfaturi

Yoga are reputația de a fi un sport potrivit pentru toți, indiferent de vârstă sau de capacitatea fizică. Este un ”extra” eficient pentru întărirea mușchilor interni și pentru întinderea întregului corp. Încercați și dvs.

Cum să alegeți hainele de dimensiuni potrivite?

Sfaturi

În calitate de aventurieri adevărați, ne place cel mai mult să ne petrecem timpul în aer liber. Hainele trebuie să ni se potrivească, pur și simplu, indiferent de vreme. Pentru ca totul să fie așa cum trebuie, vom învăța cum să obținem hainele de mărimea potrivită.

Selectăm pentru dvs.

Saltea gonflabilă Zulu Alex

260 Lei (40.77 %) 154 Lei

Comparat

760 Lei (47.37 %) 400 Lei

Comparat

482 Lei (50.78 %) 237 Lei

Comparat

Saltea autogonflabilă Pinguin Matrix 38 NX

324 Lei (27.47 %) 235 Lei

Comparat

860 Lei (45.93 %) 465 Lei

Comparat

400 Lei (40 %) 240 Lei

Comparat

Saltea autogonflabilă Robens Air Impact 25

424 Lei (43.63 %) 239 Lei

Comparat

Saltea autogonflabilă Zulu Airo 2,5

298 Lei (46.31 %) 160 Lei

Comparat