Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

Trusa de prim ajutor și cum se echipează în 10 minute

Neputință. Acesta este singurul sentiment pe care îl simțiți în momentul în care alergați în ajutorul unei persoane rănite neechipat. În cazul acesta vorba - norocul surâde celor pregătiți- este mai mult decât valabil.

Vreau să explic originea acestui articol: se bazează pe o întâmplare personală cu un accident de mașină. Am alergat către mașina accidentată pentru a-l ajuta pe șofer, să-l scot din mașină și am constatat că nu am cu ce să-i opresc hemoragia. Nimic greu de făcut, dar neavând cele necesare la îndemână este destul de complicat. A trebuit să mă întorc la mine în mașină pentru trusa de prim ajutor, dar astfel s-a pierdut timp foarte prețios în aceste situații. După ce a plecat ambulanța cu șoferul accidentat, am rămas alte 20 de minute pe loc tremurând. Mai târziu am aflat că sunt persoane care se învinovățesc pe ei însăși pentru incapacitatea lor de a ajuta în mod adecvat în situații asemănătoare , astfel începând să sufere de traume. Eu nu mă mai învinovățesc, dar m-am hotărât că lucrul acesta nu o să mi se mai întâmple niciodată.

Ei bine,asta este situația în traficul rutier. Oricine are o trusă de prim ajutor și întodeauna poate da ajutorul necesar. Dar la o plimbare în natură? Nu contează că mergeți să  schiați, că sunteți în camping cu familia sau mergeți să escaladați stânci. Un accident se poate întâmpla în orice situație, și în clipele acestea materialul sanitar este foarte prețios. Recomand tuturor să aibă o trusă de prim ajutor în preajma sa. 

Dacă stăm și ne gândim, doar bandajul singur nu poate salva pe nimeni. Aici este necesară cunoașterea elementelor de bază pentru aplicarea primului ajutor, rezistența la stres și capacitatea de a reacționa prompt, lucru care ajută la salvarea vieților umane. Prin urmare, luați în considerare dacă nu ar fi timpul să faceți un curs de prim ajutor, întodeauna vă va fi de folos. 

Dimensiunea trusei de prim ajutor

Contează foarte mult de trusa de prim ajutor pe care o aveți la îndemână. În cazul în care lăsați trusa de prim ajutor acasă sau în cort pentru că nu vă încape în rucsac, este inutilă. Trusa de prim ajutor poate fi de dimensiunea unui pachet de țigări - aceasta este varianta pe care o folosesc la locul de muncă sau mai mare. Dimensiunile sunt 2 și se diferențiază astfel:

 • Mărime mică (dimensiune 15 x 10 cm)
   - de folos pentru un singur tratament rapid și un apel la ambulanță                                                              - de folos pentru necesitatea de a trata doar răni grave, care pot pune viața în pericol                                                                                                                                                                                                
 • Mărime medie (dimensiune 30 x 20 cm)
  - de folos pentru tratamente frecvente, cum ar fi răni minore                                                                        - de folos la tratarea unor probleme mai banale în timpul unei expediții mai lungi 

Este necesar să țineți cont de faptul, că trusa de prim ajutor este un lucru individual,personal. Introduceți în ea doar materiale pe care le puteți utiliza corect. Achiziția unei truse de prim ajutor plină cu nenumărate materiale pe care nu știți să le folosiți corect este un lucru inutil. Trebuie să conțină materiale pe care le cunoașteți și este foarte important ca acest conținut trusei să fie corect folosit. Nu uitați de faptul că trusa de prim ajutor nu este acelați lucru cu Last Rescue Box. Nu trebuie să aibă conținut inutil care să vă distragă atenția. Totul trebuie să fie bine sortat și clar. Trusele de prim ajutor de outdoor echipate, de obicei oferă un conținut clar organizat și de regulă sunt impermeabile.            

Conținutul trusei de prim ajutor

Să clasificăm ce ar trebui să conțină trusa de prim ajutor. Trebuie să decideți singuri ce fel de leziuni sau probleme pot fi cele pe care le puteți întâmpina pe drum și să le evaluați:

 • după gravitatea rănilor - în primul rând trebuie să știu să mă descurc cu răni care pun viața în pericol
 • probabilitatea acestora - vreau să fac față accidentărilor cu o probabilitate ridicată, chiar dacă acestea nu îmi pun viața în pericol                                                                                 

De exemplu, desigur că vreau să știu cum să fac față în a opri o hemoragie arterială, deoarece pune viața în pericol și se poate întâmpla oricând și oriunde. O să vreau să știu să mă descurc și cu rănile de la picioare, acestea nu-mi pun viața în pericol dar după o expediție de mai multe zile o să-mi fie foarte incomod sau chiar poate imposibilă drumeția. Pe de altă parte nu o să mă intereseze cum se folosește un antidot în cazul în care mă mușcă cobra (numai în cazul în care nu mă duc la vânătoare de serpi în Africa) - desigur foarte periculos dar cu probabilitate minimă. După ce vă clarificați cele mai sus menționate, putem arunca o privire asupra lucrurilor de bază dintr-o trusă de prim ajutor.

1. Pregătirea 

Înainte de a începe tratarea cuiva, este recomandabil, ca măsură de precauție, să aveți la îndemână câteva mijloace de ajutor.

 • termofolie din aluminiu pentru a preveni hipotermia
 • 2 perechi de mănuși sterile pentru a preveni transmiterea unei infecții
 • foarfecă pentru tăierea bandajelor, dar și pentru îndepărtarea hainelor sau a curelelor de siguranță care blochează
 • ace de siguranță, leucoplast pentru fixarea bandajului
 • mască de resuscitare pentru suguranța dvs.
 • materiale de prevenție - balzam de buze, cremă cu protecție UV, repelente (articole opționale)
2. Oprirea unei hemoragii arteriale

În orice activitate vă puteți taia sau răni, acest risc nu trebuie să vă scape din vedere. În acest caz veți avea nevoie de următoarele:

 • cunoașterea punctelor de presiune este primul lucru necesar de știut la hemoragia arterială
 • garou pentru a opri sângerarea
 • bandă de strângere  în caz de distrugere a bandajului și modul de folosire a acestuia
 • bandaje pentru tratarea formelor mai puțin acute de sângerare
 • benzi de tifon sterile
 • leucoplast
3. Oase și articulații

Fracturile și entorsele sunt la fel cazuri foarte dese cu care ne putem întânli oricând și oriunde. Puteți improviza cu o atelă din locul respectiv, dar în aceste cazuri sunt utile:

 • eșarfă în formă de triunghi, care are o folosință universală de exemplu vă puteți acoperi și capul cu ea (batic)
 • gelul pentru dureri musculare/articulare este de mare preț pentru activități solicitante de lungă durată
4. Vindecarea ranilor

În orice expediție mai îndelungată este de așteptat să vă răniți și desigur vindecarea rănilor se produce pe parcursul drumului. La rănile mai mici este important prevenirea infecției și vindecarea rănii.

 • ace sau material cu care se poate coase rana sau strângerea cusăturilor autoadezive. Necesară cunoașterea modului de folosință!
 • dezinfectant pentru răni
 • unguent pentru vindecare rapidă
 • gel / unguent pentru arsuri
 • antibiotice în caz de răspândire a infecției
 • și mai adaug și picături dezinfectante de ochi - murdăria din ochi poate chinui multe ore
5. Vărsătura sau senzația de vomă

Aceasta poate fi cauzată nu numai din cauza căldurii dar și din cauza apei toxice sau din cauza unei viroze și a altor inconveniente care sunt ca o capcană pentru majoritatea călătorilor. Pentru aceste cazuri, completăm trusa de prim ajutor cu următoarele (nu uitați de prospectul medicamentelor):

 • pastile pentru dureri - Analgezic
 • pastile de durere colică 
 • pastile împotriva diareei 
 • tablete pentru purificarea apei 
 • cărbune activat pentru îmbunătățirea stării după intoxicații alimentare
 • termometru
6. Articole specifice individuale

Fiecare dintre noi își cunoaște starea sa de sănătate și dacă știu că am probleme cu hipertensiunea arterială, epilepsie sau alergie, voi ambala o doză de rezervă. Mai recomand doar:

 • Pastile împotriva alergiei  sau pentru orice eventualitate unguent cu calciu - nu este neaparat să aveți nevoie dvs, dar întodeauna este de folos
7. Pentru avansați

Studenții la medicină și alt personal calificat în domeniu, înțelege cu siguranță că nu putem recomanda medicamente sofisticate, infuzii și alte echipamente pur medicale, într-un articol public. Dacă vă pregătiți pentru o expediție mai riscantă și aveți nevoie de echipament medical la acest nivel, ar trebui să aveți parcurse cursuri corespunzătoare. După aceea veți ști exact de ce aveți nevoie în trusa de prim ajutor.

8. Mod de comunicare

Nu uitați de faptul că în cazul în care vă răniți și aveți nevoie de ajutorul cuiva, trebuie să-i îndrumați către dvs. deci o metodă de semnalizare în caz de necesitate. Înainte de a porni la drum asigurați-vă că aveți signal la mobil și că bateria telefonului este încărcată suficient sau reflectați și asupra unui localizator GPS. Nu uitați să luați cu dvs și un fluier pentru a putea atrage atenția cuiva în caz de necesitate. Si de altfel în trusa de prim ajutor își mai are locul și oglinda de semnalizare sau un panou reflector pentru ghidarea elicopterului.

Dacă aveți impresia că este insuficient, verificați lista completă a medicamentelor recomandate în trusa de prim ajutor.

 

Ne-am făcut cât de cât o idee de ceea ce avem nevoie, mergem mai departe

 

Există două modalități prin care se poate ajunge la rezultatul ideal. Nu exisistă modalitate rea sau modalitate bună, de aceea lăsăm la aprecierea dvs:

 

   • Cumpărați o trusă de prim ajutor gata echipată, o verificați cu atenție după care o completați cu ceea ce lipsește. În caz necesar, înlocuiți materialul cu care nu sunteți mulțumit (calitate / dimensiune).

+

 • mai rapid de achiziționat
 • simplu și fără stres

 • prețul poate fi mult mai ridicat
 • conținutul, posibil să nu fie de înaltă calitate

 

   • Cumpărați doar trusa fără conținut și o completați singuri. Un proces mai complicat de planificare și implementare.

+

 • poate fi mai ieftină
 • aveți control asupra selecției de articole
 • de obicei rămâne loc suficient pentru ca mai târziu să puteți adăuga altceva

 • vă ia din timp
 • uneori, necesitatea de a cumpăra pachete mai mari


Odată ce aveți trusa de prim ajutor echipată spre satisfacția dvs., păstrați-o uscată într-un loc accesibil. Nu uitați să evaluați trusa de prim ajutor după fiecare călătorie și adăugați sau eliminați din conținut în consecință. Cu această ocazie, verificați timpul de expirare a materialului sanitar și înlocuiți ceea ce este expirat. DAR ÎN PRINCIPAL NU UITAȚI SĂ AVETI ÎNTOTDEAUNA o trusă de prim ajutor cu dvs. astfel evitați sentimentul de neputință absolută și cu toții vom fi mult mai în siguranță în călătorii.

 

Surse:

tatonka.com, life-system.co.uk, prpom.cz, cervenykriz.eu, czechout.cz

 

Cu o trusă de prim ajutor echipată în mod corespunzător, puteți porni într-o aventură fără grijă!

Cum se alege o saltea pentru fitness și una pentru yoga?

Sfaturi

Diferențele dintre saltelele de exerciții pot fi mari.O saltea de exerciții bine aleasă nu numai că va face mai plăcut momentul în care vă ocupați de condiția fizică, dar va asigura și o mișcare sigură. Ce ar trebui să căutați atunci când alegeți o astfel de saltea?

Cum să scăpați de mirosul urât din încălțăminte

Sfaturi

Mirosul urât din pantofi. Frumos subiect. Nu miroase bine, nu vrei să vorbești despre el, nu evocă sentimente plăcute. Unii oameni au de-a face cu el în fiecare zi, alții sunt surprinși de mirosul urât doar rareori. Combateți-l împreună cu noi!

8 pași pentru a avea grijă de cortul tău în timpul și după sezon

Sfaturi

Era timpul să împachetăm cortul și să ne întoarcem din natură înapoi la casele noastre. Pentru ca cortul dvs. să pornească din nou la drum spre noi aventuri și să îl păstrați în formă maximă, oferiți-i un pic de grijă.

Selectăm pentru dvs.

Trusă de prim ajutor Pinguin First aid Kit L

93 Lei (22.58 %) 72 Lei

Comparare

Trusă de prim ajutor pentru călătorii Tatonka First Aid Compact

367 Lei (22.62 %) 284 Lei

Comparare

71 Lei (23.94 %) 54 Lei

Comparare

Trusă de prim ajutor neechipată Lifesystems First Aid Case

132 Lei (25 %) 99 Lei

Comparare

Trusă de prim ajutor Tatonka First Aid Mini

124 Lei (20.97 %) 98 Lei

Comparare

Trusă de prim ajutor Pinguin First aid Kit M

79 Lei (20.25 %) 63 Lei

Comparare

278 Lei (21.94 %) 217 Lei

Comparare

Trusă de prim ajutor Lifesystems Sterile Kit

184 Lei (21.2 %) 145 Lei

Comparare