Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

Cum se alege o geacă pentru vreme rece

Cum să alegi o geacă pentru iarnă sau de toamnă? Răspunsul îl găsiți în articolul nostru.

_MG_2505.jpg


Cuprins

 

Noul trend de pe piața hainelor de exterior este tendința de minimizare. Cu cât sunt mai ușoare și mai pliabile, cu atât mai bine. O geacă care cântărește sub 90 g și are dimensiunea unei mingi de golf atunci când este împachetată nu este o excepție. Cu toate acestea, minimalismul nu joacă un rol atât de important în aventurile de iarnă și în plimbările de toamnă ca în expedițiile lungi sau în urcușurile lungi sau alpinism, unde fiecare gram contează.

Ceea ce este mai interesant pentru noi este înclinația către surse de materiale naturale și mai ecologice sau direct regenerabile.

În oferta majorității producătorilor de calitate superioară, puteți întâlni pene pentru acest sezon ca izolator încă de neegalat, fibră de bambus sau lână.


Dați click pe imagine pentru a vedea gama noastră de jachete cu membrană.

Geaca ideală pentru vremea rece?

Principalul lucru este confortul, astfel încât să te simți bine în el și să-ți ofere confortul pe care ți-l dorești. În primul rând, trebuie să-ți pui întrebările: cui este destinată geaca, pentru ce activitate, cât de des o vei folosi și ce așteptări ai de la ea?

Recent m-am ocupat de o problema similara. Până la urmă, m-am hotărât asupra celei mai versatile variante. Nici fondurile mele, nici dimensiunea dulapurilor mele nu îmi permit să-mi cumpăr o geacă diferită pentru fiecare dintre activitățile planificate, așa că am ales o geacă cu membrană fără material izolator, cu centură de zăpadă detașabilă, glugă pliabilă și ventilație la axilă.

Datorită acestui fapt, am o geacă pe care o pot folosi, dar cu anumite limitări, pentru pârtii, pe pista albă, pentru drumeții și pentru ținute casual în condiții meteorologice nefavorabile.

Geaca ar trebui să aibă coloană de apă?

În primul rând, este necesar să ne întrebăm ce este coloana de apă și de ce urmărim atât de mult această valoare.

Foarte simplu, aceasta determină la cât de înaltă coloană de apă este capabil să reziste materialul în condiții de laborator până ce se îmbibă. De obicei este dată în milimetri.

Este clar că în condiții reale materialul se va comporta puțin diferit, dar o regulă simplă spune: Dacă doriți o geacă pentru schi și nu cădeți prea mult, o coloană de apă de 3.000 mm este suficientă, dacă faceți snowboard sau cădeți mai des, asigurați-vă că alegeți o geacă cu o coloană de apă de cel puțin 5.000 mm. Pentru plimbările de toamnă, 5.000 ar trebui să fie, de asemenea, suficient, dar dacă doriți să fiți protejat de o ploaie puternică sau persistentă, procurați-vă o geacă cu o membrană de calitate (10.000 mm și mai mult) sau, de preferință, o pelerină de ploaie.

Dar chiar și o coloană înaltă de apă nu garantează că nu vei fi ud . Este vorba și despre modul în care se tratează cusăturile, fermoarele și ventilația pe produs. Și nu trebuie să uităm de stratificarea corectă a hainelor.

Cum funcționează stratificarea?

Este important să realizați că fără stratificarea corectă a hainelor, chiar și cea mai bună geacă va fi inutilă. Despre ceea ce vorbim aici este de așa-numitul sistem ceapă, adică așezarea unor straturi individuale de îmbrăcăminte (avem 3 de bază) astfel încât să se obțină confortul necesar.

Totul începe cu alegerea corectă a straturilor :

1. de transport (lenjeria funcțională

2. izolator (fleece

3. de protecție (geaca)

Aveți o multitudine de moduri de a combina hainele, dar uitați de tricourile din bumbac, cămășile de flanel și altele asemănătoare. Este necesar să alegeți un astfel de material textil pentru stratificare, care absoarbe puțin, se usucă rapid și transportă bine umezeala în exterioar.

Geacă groasă sau subțire?

Dacă urmați principiile unei stratificări corecte, practic nu contează dacă cumpărați o geacă cu izolație sau dacă vă orientați spre o geacă subțire și vă puneți sub ea un hanorac din fleece sau o geacă de softshell. Personal, însă, sunt mai mult în favoarea folosirii unor straturi mai subțiri. Acest lucru vă oferă o mai mare versatilitate a hainelor folosite și o mai mare variabilitate în stratificarea acestora.

O sa explic cu un exemplu:

Bineînțeles că puteți lua în excursie o geacă groasă de munte, dar în timpul zilei, datorită activității intense vă veți supra-încălzi , așa că veți hotărî să o dați jos. Ei bine, da, dar aveți doar un hanorac subțire cu microfleece dedesubt. Dintr-o dată, de la căldura treceți la rece. Nimic între.

Dacă, pe de altă parte, luați o geacă subțire într-o călătorie, iar pe sub ea vă puneți un hanorac din microfleece și o geacă softshell sau o geacă de puf, atunci când vremea se încălzește puteți da jos hanoracul sau o geacă și să mențineți un confort termic suficient.

De ce să alegeți o geacă cu pene?

Mulți oameni resping penele, dar adevărul este că nu există un material izolator mai bun pe piață. Dar există și umpluturi sintetice puternice. Cel mai cunoscut și probabil cel mai bun dintre ele este Primaloft.

Avantajul Primaloft este o absorbție foarte scăzută de apă și modificarea minimă a parametrilor atunci când este umed. Acesta a fost și motivul pentru care penele au fost în declin pentru o vreme. În timp, penele își pierd rezistența naturală la apă, se lipesc unele de altele și astfel își reduc capacitatea de a reține aerul, adică de a izola.

Penele funcționează perfect în condițiile uscate și înghețate ale munților, tundrei și taiga, dar a existat întotdeauna o problemă cu umiditatea la latitudinile noastre. Cu toate acestea, această problemă a fost rezolvată de companiile specializate în produse cu pene și în întreținerea acestora.

Magia constă în tratarea adecvată a penelor înainte de umplerea efectivă a produsului și în întreținerea corespunzătoare a acestuia. În prezent, există agenți de impregnare speciali care pot face ca geaca să reziste chiar și la cea mai extremă umiditate.
De exemplu, la expoziția OutDoor World din Friedrichshafen, Germania, Nikwax a prezentat publicului un produs care reduce atât de mult umezeala și absorbția pufului încât a putut să facă o prezentare în care un sac de dormit din puf impregnat, cu o persoană înăuntru, plutea pe apa dintr-un iaz aflat în fața intrării. Un lucru de neconceput anterior.

Magia constă în tratarea adecvată a penelor înainte de umplerea efectivă a produsului și în întreținerea corespunzătoare a acestuia. În prezent, există agenți de impregnare speciali care pot face ca geaca să reziste chiar și la cea mai extremă umiditate.
De exemplu, la expoziția OutDoor World din Friedrichshafen, Germania, Nikwax a prezentat publicului un produs care reduce atât de mult umezeala și absorbția pufului încât a putut să facă o prezentare în care un sac de dormit din puf impregnat, cu o persoană înăuntru, plutea pe apa dintr-un iaz aflat în fața intrării. Un lucru de neconceput anterior.

Dați click pe imagine pentru a vedea gama noastră de geci de puf.

Cum să întreținem o geacă

Există, de asemenea, întotdeauna problema modului de întreținere a gecilor. Se spală sau nu și cât de des? Se poate spăla în mașina de spălat? Se pot usca în uscător? Când și cum se impregnează?

Există multe materiale diferite, așa că abordarea întreținerii lor ar trebui să fie întotdeauna individuală. Cu toate acestea, o regulă simplă poate fi menționată: Dacă urmați simbolurile de pe eticheta care este cusută pe fiecare geacă (de obicei din interior), nu puteți greși. Totuși, dacă nu ești sigur, duci geaca la curățătorie și ați scăpat de problemă. Vor ști deja cum să o facă.

Dacă vă spălați geaca acasă, uitați de detergenții de spălat clasici și de balsamurile de rufe. Acestea pot deteriora permanent materialele funcționale. Personal, vă recomand să mergeți la orice magazin de textile sportive și să cumpărați un detergent lichid conceput pentru spălarea hainelor tehnice. Puteți opta atât pentru detergenți universali, cât și pentru cele specializate (pene, fleece, softshell etc.).

Nu este necesar să spălați geaca prea des, dar nu vă faceți griji, dacă o spălați de 2 sau 3 ori pe an, va face față fără deteriorări. Și deși unii producători interzic folosirea uscătorului, Gore recomandă ca gecile cu membrane Gore-Tex să fie plasate în uscătoare, deoarece aceasta le restabilește funcționalitatea. Din nou, se aplică recomandările producătorului - urmăriți etichetele.

Dați click pe imagine pentru a vizualiza gama noastră de produse de întreținere și spălat haine.

Impregnarea și/sau materialele impermeabile

Spălarea curăță geaca de murdărie, dar pentru a-și recăpăta proprietățile originale, este necesară aplicarea așa-numitei impregnații. Nu veți putea niciodată să restaurați 100% din nivelul original al parametrilor, dar veți îmbunătăți semnificativ funcționalitatea, veți prelungi durata de viață și veți îmbunătăți întreținerea ulterioară a gecii. Dar nu uitați că aceasta nu este o ajustare permanentă și trebuie actualizată constant.

Impregnațiile se fac în principal prin pulverizare sau imersie. Spuma este adăugată la ciclul de spălare în loc de balsam de rufe și are un efect de ansamblu. Impregnarea prin pulverizare se aplică pe materialul exterior al jachetei și vă recomand să o folosiți în zonele care sunt cele mai solicitate. În mod clasic, acestea sunt zonele umerilor sau cusăturile expuse și fermoarele.

 

Link-uri utile

 

Autor: Vít Hruška

Surse: nikwax.cz, cechou t.cz, pinguin cz

Cum se alege o saltea pentru fitness și una pentru yoga?

Sfaturi

Diferențele dintre saltelele de exerciții pot fi mari.O saltea de exerciții bine aleasă nu numai că va face mai plăcut momentul în care vă ocupați de condiția fizică, dar va asigura și o mișcare sigură. Ce ar trebui să căutați atunci când alegeți o astfel de saltea?

Cum să scăpați de mirosul urât din încălțăminte

Sfaturi

Mirosul urât din pantofi. Frumos subiect. Nu miroase bine, nu vrei să vorbești despre el, nu evocă sentimente plăcute. Unii oameni au de-a face cu el în fiecare zi, alții sunt surprinși de mirosul urât doar rareori. Combateți-l împreună cu noi!

8 pași pentru a avea grijă de cortul tău în timpul și după sezon

Sfaturi

Era timpul să împachetăm cortul și să ne întoarcem din natură înapoi la casele noastre. Pentru ca cortul dvs. să pornească din nou la drum spre noi aventuri și să îl păstrați în formă maximă, oferiți-i un pic de grijă.

Selectăm pentru dvs.

380 Lei (46.02 %) 205 Lei

Comparare

1 540 Lei (16.16 %) 1 291 Lei

Comparare

278 Lei

Comparare

2 300 Lei (16.12 %) de la 1 929 Lei

Comparare

1 340 Lei (16.11 %) 1 124 Lei

Comparare

Geacă softshell pentru femei Hannah Arina

598 Lei (16.72 %) 498 Lei

Comparare

890 Lei (26.85 %) 651 Lei

Comparare

418 Lei (11.72 %) 369 Lei

Comparare