Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

Cum se spală gecile umplute cu puf

Vom răspunde la cele mai frecvente întrebări pentru toți cei care nu sunt siguri cum să-și spele geaca de puf.

 

Cuprins

Aș vrea să risipesc aici mitul că gecile din puf nu pot fi spălate. Și că singura spălare de calitate posibilă este cea la spălătoria chimică. Să trecem prin principiile de bază pentru spălarea hainelor cu pene acasă. Nu vă faceți griji, nu este complicat, trebuie doar să respectați câteva reguli de bază.

 

O scurtă descriere a pufului de pene

Puful de penele, indiferent dacă sunt de rață sau de gâscă, sunt cel mai bun izolator care există. Nu pot concura nici cu cele mai bune fibre sintetice, deoarece natura ”știe mai bine”. Cum funcționează de fapt? Mai presus de toate, penele nu se încălzesc, ci „doar” izolează perfect. Aceasta înseamnă că mențin aerul cald și cel mai bine este să lucrați cu el, astfel încât să nu se răcească. Acesta este toată filozofia.


Al doilea factor crucial este că puful de pene absoarbe cel mai bine transpirația din corp. Fie în timpul unei activități, fie doar în timpul somnului (putem transpira până la 1 litru în timpul nopții). Fibrele sintetice sunt practic rezistente la apă, astfel încât aburul se condensează în ea. Din acest principiu, se udă și astfel elimină căldura din corp mult mai repede. Pentru izolație acest lucru nu este bun.

 

 

Nu este necesar să știți din ce tip de pene aveți echipamentul. Diferențele dintre penele de rață și de gâscă sunt în principal în prețuri (există mai puține gâște decât rațe :) ), diferențele de procesare sunt deja minime (vorbesc despre volum și miros, două mituri despre penele de rață).


Deci, nu contează cu ce fel de pene aveți umplută geaca. Nici nu contează plenitudinea. Dar este bine de știut că fiecare pană are pe ea un strat natural de grăsime, care este unul dintre elementele cheie ale proprietăților sale . Și, în același timp, informație utilă atunci când spălați.

 

Principiile spălării gecilor cu puf

Spălătoria nu este singura modalitatea de a ”rezolva” o geacă murdară. Deci, în primul rând, trebuie să clarificați cât de murdară este geaca . Dacă este mai puțin murdară, înmuiați suprafața țesăturii cu apă și săpun și curățați-o cu o perie moale. Aș recomanda acest sistem pentru majoritatea gecilor outdoor. Nu veți strica nimic și vă veți asigura că fie a) s-a curățat și ați rezolvat-o, fie b) se pare că murdăria se lipeste mai ferm și trebuie să alegeți mijloace mai eficiente.

 

Detergenții recomandați

În primul rând, este necesar să alegeți un detergent special și, în același timp, să citiți eticheta de spălare pe care ar trebui să o aibă fiecare geacă. Pe cele mai multe, veți citi că se poate spăla cu mașina, dar fără stoarcere. În același timp și câte grade și dacă poate fi introdus în uscător. După aceste date furnizate de producător, ne putem ghida de la început. Detergent special înseamnă exclusiv pentru pene și produse din pene. Am menționat în mod deliberat în știința penelor despre stratul natural de grăsime pe care îl au penele. Dacă utilizați un detergent obișnuit sau altfel nepotrivit, veți deteriora (spăla, îndepărta) acest strat, iar penele își vor pierde proprietățile unice.

Există o serie de detergenți pentru spălarea penelor, și anume Granger's Down Wash sau Rapide Down Wash .

 

Ciclul de spălare și setările mașinii de spălat

Este ideal să închideți toate fermoarele înainte de spălare, astfel încât țesătura să nu fie deteriorată. Deci, toate fermoarele ascuțite cu glisoare, nasturi, capse sau alte sisteme. Dacă aveți o mașină de spălat modernă, aceasta ar trebui să aibă un program conceput pentru spălarea ușoară a articolelor din pene (sau îmbrăcăminte de outdoor). Programul este delicat la temperaturi, dar și la rotația tamburului (hainele își vor păstra mai bine proprietățile originale impermeabile, dacă le au).


Ca regulă generală, pe lângă un detergent special, este necesar să spălați produsele umplute cu puf până la o temperatură maximă de 40 de grade Celsius . Nu utilizați balsam sau înălbitor. Și opriți sau reduceți centrifugarea cât mai mult posibil. Dacă aveți mai multe geci, spălați-le pe fiecare separat.

 

 

Pene - proprietățile, avantajele și dezavantajele sale

În articolul următor din secțiunea Sfaturi, împreună cu băieții de la Patizon, ne vom concentra pe pene, respectiv pe produse cu umplutură izolatoare cu pene. Vă vom prezenta avantajele și dezavantajele acestui material natural de neînlocuit.

 

>>> Vreau să știu și mai multe despre pene! <<<

 

Uscarea îmbrăcăminții de puf

Puteți folosi fie un uscător, fie strângeți jacheta cu mâna dar cel mai bine întindeți-o pe un uscător și uscați-o treptat. Dacă decideți să o faceți manual, permiteți 3-4 zile, este necesar să scuturați des geaca și să întindeți smocurile de pene înapoi în compartimente. Aceasta este, de asemenea, modalitatea de a usca geaca cât mai ușor posibil. Nu uscați niciodată geaca în lumina directă a soarelui sau pe un radiator. Uscarea trebuie să fie uniformă, penele să se încingă sau, dimpotrivă, nu prea ude, ceea ce ar putea duce la mucegai.

Uscarea în uscător este mai rapidă și în general puțin mai recomandată. În mod ideal, folosind un tricou cu mingi pe care îl introduceți în tambur împreună cu jacheta . Acest lucru se datorează faptului că ”rup” ghemurile de pene și le împart uniform în compartimentele lor. Tot ce aveți nevoie sunt niște mingi de tenis. Puteți folosi mingile în timpul ciclului de spălare, penele vor fi pufoase deja acolo. De la uscător, geaca recuperează pufoșenia naturală pe care ar trebui să o aibă. Uscați ideal la temperaturi scăzute.

 

Depozitarea gecilor spălate

Ca un sac de dormit cu pene, lasă geaca să respire la aer liber . În mod ideal, agățați-o pe un umeraș, într-un dulap bine ventilat.

 

 

Link-uri utile

 

Autor: Radek Martinek

Surse: arhiva 4camping, unsplash.com

10 sfaturi pentru cadouri de ultimă oră

Sfaturi

Este un clasic. În fiecare an încerc să-mi planific cumpărarea cadourilor cu mult timp înainte. Sincer, aleg piese care ar trebui să pună un zâmbet pe fața destinatarului. Și tot ajung să cumpăr cadouri pe ultima 100m. Dacă te afli în aceeași situație ca și mine, vezi aceste sfaturi care s-ar putea să te scutească puțin de nervi. Și, cel mai important, cu siguranță vei da lovitura cu ele.

Cum să începe să practicăm yoga?

Sfaturi

Yoga are reputația de a fi un sport potrivit pentru toți, indiferent de vârstă sau de capacitatea fizică. Este un ”extra” eficient pentru întărirea mușchilor interni și pentru întinderea întregului corp. Încercați și dvs.

Cum să alegeți hainele de dimensiuni potrivite?

Sfaturi

În calitate de aventurieri adevărați, ne place cel mai mult să ne petrecem timpul în aer liber. Hainele trebuie să ni se potrivească, pur și simplu, indiferent de vreme. Pentru ca totul să fie așa cum trebuie, vom învăța cum să obținem hainele de mărimea potrivită.

Selectăm pentru dvs.

896 Lei (43.75 %) de la 504 Lei

Comparat

1 590 Lei (34.97 %) 1 034 Lei

Comparat

Geacă de iarnă femei Rafiki Morena

1 398 Lei (40.84 %) de la 827 Lei

Comparat

Geacă lungă de puf femei Warg Downjane W

1 040 Lei (53.85 %) 480 Lei

Comparat

440 Lei (40.91 %) 260 Lei

Comparat

860 Lei (65 %) 301 Lei

Comparat

Geacă de puf bărbați Warg Downjack M

800 Lei (37.5 %) 500 Lei

Comparat

420 Lei (42.86 %) 240 Lei

Comparat