Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

7 gadgeturi de supraviețuire care îi va încânta atât pe minimaliști cât și pe cei pretențioși

Echipament esențial de supraviețuire în 3 variante diferite - de la minimalist, mediu și până la high-tech.


Obsah

Omul a reușit întotdeauna să supraviețuiască în natură cu un echipament minim, iar unii continuă să practice această abordare minimalistă. Dar vremurile sunt diferite astăzi, iar cei mai mulți dintre noi transportă în păduri și în munți panouri solare, chibrituri care nu se sting, filtre de apă de calitate aproape ca un laborator și o mulțime de alte gadgeturi high-tech. Deoarece este imposibil de spus care este calea cea bună, am decis să prezentăm în acest articol extremele a 7 gadgeturi de supraviețuire. Să aruncăm o privire la cum poate arăta fiecare element într-o versiune high-tech, care este mijlocul fericit și cum pot aborda situația minimaliștii.

1. Aprinderea focului

Focul poate fi aprins în mai multe moduri, de la scâteia a două pietre, amnare la chibrituri care nu se pot stinge și brichete cu aprindere piezzo. Amnarele cu magneziu au câștigat multă popularitate în echipamentul pentru activități outdoor, nu se uda precum chibriturile, nu rămân fără gaz precum brichetele, ai nevoie doar de o mână de vreascuri uscate.

 • High-tech

Brichetă cu aprindere piezzo PowerLighter III de la renumita marcă Primus oferă o performanță incredibilă și o flacără de 1300 °C care face ca aprinderea focului să fie floare la ureche pe orice vreme.

 • Media de aur

Light My Fire este o companie suedeză renumită pentru amnarele de calitate care oferă 12.000 de scântei la 2980°C.

 • Minimalist

De ce să încerci să zgârii niște bețe? Trebuie doar să găsești două pietre și să le lovești una de alta ! În cel mai rău caz, rezist fără foc.

 

2. Filtrarea apei

Calitatea apei în natură s-a deteriorat. În lume nu știi niciodată ce aruncă cabanierii în canale, ca să nu mai vorbim de râuri și iazuri. Cei mai mulți dintre noi vor să evite cu orice preț problemele intestinale, motiv pentru care a fost dezvoltată o gamă largă de filtre de apă. Acestea au devenit extrem de populare în ultimii ani.

 • High-tech

O pompă de filtrare care alimentează un grup de oameni însetați la munțe. MSR Miniworks cu filtru ceramic îndepărtează bacteriile și impuritățile din apă cu o viteză de 1 litru pe minut, iar cărbunele activat absoarbe substanțele chimice periculoase.

 • Media de aur

Pentru o persoană este suficient Sawyer Mini. Trebuie doar să înșurubați sticla PET și să stoarceți apă fără bacterii cu o eficiență de 99,9999%.

 • Minimalist

Strămoșii noștri nu își filtrau apa și cu siguranță nu voi începe cu asta. Voi alege surse de apă de calitate, cum ar fi fântânile și râurile cu debit rapid, sau îmi voi fierbe apa. Stomaul digeră!

   

 

90% dintre turiști nu știu cum să folosească un filtru de apă. Cum stați dvs.?

Un filtru nu este o jucărie, ci un echipament de laborator. Nu vă jucați cu sănătatea și urmați aceste indicații.

>>> Detalii <<<

 

3. Zdroje energie

Vremurile s-au schimbat și astăzi este practic de neconceput să mergi în pădure fără un telefon mobil, un smartwatch, o cameră foto sau o dronă. Dar cum să ții în viață toate aceste electronice în sălbăticie, unde prizele nu cresc în copaci? Omenirea a găsit deja răspunsul la această întrebare.

 • High-tech

Tehnologia avansată CampStove 2 de la BioLite generează energie din căldura degajată de combustie. Rupeți doar câteva bețe și reîncărcați-vă aparatele electronice fără a depinde de soare.

 • Media de aur

Panourile solare sunt mai accesibile ca niciodată. Goal Zero Nomad cu o putere de 7 wațt este ideală pentru toți turiștii care nu-și pot imagina nicio călătorie fără googlemaps și câteva selfie-uri.

 • Minimalist

Ei acum serios. Ce ar trebui să fac cu electricitate?

 

4. Lumina

Trebuie să punem în lumină atât în cort, cât și alergarea de noapte. Am parcurs un drum lung de la cele 2 felinare de tablă. Astăzi dispunem de LED-uri Cree de economisire a energiei cu lumeni multipli și baterii reîncărcabile.

 • High-tech

Petzl NAO+ este liderul tehnologic în domeniul lanternelor frontale. Control detaliat al modurilor și informații detaliate despre durata de viață a bateriei în aplicația mobilă, gamă de 320 - 750 lumeni cu până la 20 de ore de funcționare.

 • Media de aur
 •  
 • Lanterna frontală Ledlenser MH6  cu o putere de 20 - 200 de lumeni, în marea majoritate a cazurilor, este suficientă. Capacitatea de a focaliza conul de lumină cu o lentilă și protecția împotriva apei IPx6 sunt doar un bonus plăcut.
 • Minimalist

Doar o jumătate de oră în întuneric și ochii mei se obișnuiesc atât de mult cu el încât nu mai am nevoie de lanternă. La urma urmei, omul s-a născut cu viziune nocturnă, așa că de ce să cheltuie bani??

   

 

Cum de a alege o lanternă frontală?

Nu sunteți sigur cum să alegeți o lanternă frontală potrivită? Trebuie să cunoașteți lumeni, autonomia și alți parametri ai farurilor? Vă vom sfătui cum să faceți acest lucru.

>>> DETALII<<<

 

5. Cuțite

Încă din timpuri preistorice, a fost un instrument indispensabil pentru supraviețuire. Cu o lamă ascuțită și puțină practică, puteți obține tot ce aveți nevoie - căldură, hrană, apă și adăpost. Astăzi, calitatea tot mai bună a oțelului și dezvoltarea tehnologică a comerțului cu tacâmuri fac posibilă producerea unor instrumente cu adevărat versatile.

 • High-tech

Nu se aplică întodeauna concepția, cu cât este mai sofisticat, cu atât mai bine. Marca cehă Acta Non Verba produce cuțite cu o măiestrie impecabilă și concepute de la bun început pentru a fi folosite intens timp de mulți ani. Cuțitul P200 cu o teacă kydex și o garanție pe viață este o dovadă a acestui lucru.

 • Media de aur

O legendă printre cuțitele de supraviețuire, creată în colaborare cu Bear Grylls, îi va încânta pe toți supraviețuitorii.. Cuțit Gerber BG Ultimate SE cu o lamă combinată din oțel inoxidabil este echipament de bază, dar un ciocan, un fluier, o pilă sau o bucată de paracord pot fi, de asemenea, utile.

 • Minimalist

De obicei nu am nevoie de cuțit în expediții, un briceag este suficient pentru a tăia pâine. Iar când merg cu cortul, iau cu mine cuțitul de vânătoare al bunicului meu cu mâner de corn. Pot face orice cu el.

   

 

Cum să alegi cuțitul potrivit în 10 pași

În momentul în care veți citi următoarele 1200 de cuvinte, veți fi capabil să alegeți cuțitul potrivit pentru nevoile dumneavoastră.

>>> Detalii <<<

 

6. Trusă de prim ajutor

Adesea o piesă de echipament subestimată într-o excursie în aer liber. Nu se știe niciodată ce se poate întâmpla, iar ajutorul este adesea la câteva ore distanță. Dar cine dintre noi este farmacist pentru a cumpăra și asambla tot ce este necesar pentru primul ajutor?

 • High-tech

Trusa LifeSystem Mountain Leader pentru ghizi montani conține tot ce aveți nevoie pentru a trata un grup de până la 14 persoane pe vârfurile munților. În plus, totul a fost consultat cu un medic de expediție cu experiență.

 • Media de aur

Pentru un tratament de bază în "sălbăticia" autohtonă, o trusă de buzunar  Pocket cu câteva bandaje și plasturi. În trusă există, de asemenea, un mic spațiu pentru medicamente sau echipamente de care nu vă puteți lipsi.

 • Minimalist

Am tot ce mi-ar putea fi necesar în geanta mea - două bandaje, o aspirină, o pungă de Smecta, un bandaj, o picătură de iod și un ac.

   

 

Trusa de prim ajutor și cum să o echipezi în 10 minute

Neputință. Acesta este singurul sentiment care rezonează cu tine în momentul în care alergi spre o persoană rănită și ai doar mâinile goale. În acest caz, mai mult ca oricând, norocul îi favorizează pe cei pregătiți.

>>> Detalii <<<

 

7. Șosete

Așa cum i-a spus locotenentul Dan tânărului Forest: "Șosetele sunt esențiale.". dar șosetele sunt în continuare un element de bază pentru fiecare drumeț. Și credeți-ne, nici nu am visat vreodată la opțiunile de astăzi.

 • High-tech

Șosete impermeabile Sealskinz este format din 3 straturi - stratul interior din lână merinos asigură un confort maxim, în mijloc se află o membrană impermeabilă, dar respirabilă, iar la exterior veți găsi un tricot durabil din policoton și nailon.

 • Media de aur

Nu poți da greș cu șosetele merino. Zulu Merino Men oferă un confort maxim datorită absorbției rapide a umezelii, a cusăturilor plate de pe degetele de la picioare și a tivului sofisticat pe care le veți aprecia la fiecare călătorie.

 • Minimalist

Eu port bumbac de piață și nu am avut niciodată o veziculă. Pur și simplu schimbați-le în mod regulat atunci când mărșăluiți. Oh, și în legătură cu șosetele impermeabile - eu mă descurc cu sacii micro-subțiri în ploaie. Le pun peste șosetele uscate și le bag în pantofi. Nu costă nimic și servesc aceluiași scop!

 

Fie că ești fericit să plătești în plus pentru un echipament de calitate dotat cu tehnologie pentru un confort maxim, fie că te mulțumești cu puțin și improvizezi des, faci bine! Fiecare călătorie are avantajele și micile ei capcane, dar cel mai important lucru este ca ea să îți aducă bucurie!

 

Link-uri utile

 

Autor: Matyáš Vejskal

Resurse: unsplash.com, pixabay.com

Cum se alege o saltea pentru fitness și una pentru yoga?

Sfaturi

Diferențele dintre saltelele de exerciții pot fi mari.O saltea de exerciții bine aleasă nu numai că va face mai plăcut momentul în care vă ocupați de condiția fizică, dar va asigura și o mișcare sigură. Ce ar trebui să căutați atunci când alegeți o astfel de saltea?

Cum să scăpați de mirosul urât din încălțăminte

Sfaturi

Mirosul urât din pantofi. Frumos subiect. Nu miroase bine, nu vrei să vorbești despre el, nu evocă sentimente plăcute. Unii oameni au de-a face cu el în fiecare zi, alții sunt surprinși de mirosul urât doar rareori. Combateți-l împreună cu noi!

8 pași pentru a avea grijă de cortul tău în timpul și după sezon

Sfaturi

Era timpul să împachetăm cortul și să ne întoarcem din natură înapoi la casele noastre. Pentru ca cortul dvs. să pornească din nou la drum spre noi aventuri și să îl păstrați în formă maximă, oferiți-i un pic de grijă.

Selectăm pentru dvs.

Lanternă frontală Black Diamond COSMO 350

186 Lei (25.27 %) de la 139 Lei

Comparare

Arzător pentru camping Warg Speeder

160 Lei (36.88 %) 101 Lei

Comparare

455 Lei (24.84 %) de la 342 Lei

Comparare

1 060 Lei (20.19 %) de la 846 Lei

Comparare

400 Lei (39.5 %) 242 Lei

Comparare

600 Lei (45.35 %) 328 Lei

Comparare

501 Lei (22.36 %) de la 389 Lei

Comparare

1 900 Lei (33.16 %) 1 270 Lei

Comparare