Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Test: Saltea gonflabilă Zulu Moonlight Mummy

Am testat pentru d-voastră o saltea care pune capăt nopților cu un somn neplăcut.

 


Cuprins

Scriu această recenzie pentru dumneavoastră într-un mod indirect, însă nu vă faceți griji, am toate observațiile de primă clasă. Împreună cu prietena mea (menționată mai departe ca tester) am pornit într-o drumeție în natură cu cortul și hamacul. De câțiva ani dormim pe saltelele legendare Thermarest Z-lite. Eu apreciez faptul că este un articol veșnic al echipamentului, însă prietena mea a menționat în ultima perioadă că se trezește cu șolduri sau umeri învinețiți sau înghețați. Din acest motiv a venit timpul pentru un upgrade - Zulu Moonlight Mummy.

 

 

Despre autor

Matyáš Vejskal

Testez echipamente outdoor din 2014. Am început să scriu evaluări pentru piața cehească și străină, inclusiv pentru reviste outdoor renumite și am colaborat cu câțiva producători la dezvoltarea cuțitelor, încălțămintei sau îmbrăcăminte din colecția bushcraft. De la munca de birou merg direct în natură și testez propriile limite și echipamentul în timpul drumețiilor solicitante de mai multe zile, ideal cele destinate pentru alpinism.

 

 

Caracteristici

 

Nume:

 

Moonlight mummy

Producător: Zulu
Tipul saltelei:  trekking / CAMPING
Destinat pentru: Femei / Bărbați
Greutate: 600 g

Materialul saltelei:

Nailon 70D / Nailon 20D
Rezistență termică: 2,4
Dimensiuni după pliere: 28 x 10 cm
Lungime: 185 cm
Lățime:  50 cm
Grosime: 6 cm
Pliabilă: Da
Culoare: albastră

 

 

 • model gonflabil
 • tehnologie TPU
 • nailon cu aluminiu - izolație termică excelentă
 • compartimente cu izolație interioară din microfibre Warmthal (60 g/m2)
 • finisaj ripstop pe ambele părți
 • Rezistență termică orientativă R-value 2,4
 • compartimente transversale - distribuție optimă a aerului, stabilitate, formă confortabilă
 • raport optim între grosime și preț
 • formă ”H” a compartimentelor fără îmbinări reci

 

Model din spumă vs. model gonflabil

Salteaua din spumă este mai rezistentă datorită construcției simple, însă nu va oferi același confort în timpul dormitului pe suprafețe dure precum cea gonflabilă. Acesta este motivul principal pentru care testerul s-a decis să schimbe salteaua. Cu această ocazie a rezultat un upgrade a proprietăților de izolare.

Dacă aruncăm o privire la salteaua Zulu Moonlight Mummy pliată, observăm că are o greutate de 600 g. Primul avantaj a modelului gonflabil este faptul că nu trebuie atașată de rucsac, când poate incomoda în timpul traseelor pe teren stâncos solicitant sau pe trasee prin păduri dese, lucru care poate duce la deteriorarea acesteia.

 

Construcție și proprietăți

Salteaua poate fi scoasă din rucsac, despăturită și umflată. Umflarea în sine este foarte rapidă, apreciez utilizarea clapetei reverse, motiv pentru care sunt îndeajuns aproximativ 10 respirații pentru o umflare optimă.

 

Video: 10 respirații și gata!

 

Înălțimea saltelei este de 6 cm și trebuie să recunosc că materialele par de calitate superioară în special din punctul de vedere al nailonului ripstop folosit și a tratamentului antiderapant. În timpul utilizării veți avea parte de confort și siguranță, nu veți aluneca și nu trebuie să vă faceți griji că veți deteriora salteaua în timpul mișcărilor bruște.

 

Aici intervin proprietățile izolatoare. Primul bonus al acestei saltele este combinația cu aluminiu, care se află în partea inferioară. Al doilea bonus este stratul izolator Warmthal pe întreaga suprafață a saltelei.

Dimineața este foarte ușor de împachetat salteaua - este îndeajuns să o pliați în două și să o rulați, acțiune prin care se scoate aerul de la interior (trebuie doar să apăsați ventilul cu degetul pentru a nu se închide). Husa este suficient de mare, lucru care nu necesită o precizie chirurgicală de rulare ca în cazul altor modele de saltele sau corturi.

 

Previzualizarea saltelei gonflabile Zulu:

 

Nume

 

Greutate

 

Dimensiuni

 

Dimensiuni după pliere

 

Rezistență termică

Moonlight mummy

 

600 g

 

185 x 50 x 6 cm

 

28 x 10 cm

 

2,4

Alex

 

420 g

 

185 x 58 x 5 cm

 

25 x 10 cm

 

1,6

Timi

 

500 g

 

195 x 58 x 5 cm

 

25 x 10 cm

 

1,6

 

Test comparativ

Testerul a comparat salteaua gonflabilă Zulu cu salteaua din spumă Thermarest. Pe lângă greutatea sa mai mare (600 g față de 410 g), Zulu depășește modelul din spumă la alți parametri importanți: grosime (6 cm față de 2 cm), lungime (185 cm față de 183 cm) și aproape dublează valoarea R, un parametru care evaluează capacitatea de izolare (R 2,4 față de R 1,7).

 

 

Testerul a afirmat că senzația de confort în timpul dormitului este de neegalat, motiv pentru care nu îi va mai fi frică să doarmă în cort. Nu se trezește înfrigurată, amorțită sau cu dureri. Salteaua a fost testată în munții din Cehia, unde am înnoptat cu cortul direct pe zăpadă, în timpul nopții temperaturile atingând până la -5 °C.

 

Evaluare: 100 %

+

 • materiale îmbinate cu ajutorul tehnologiei TPU
 • combinație cu aluminiu și izolație Warmthal
 • izolație plăcută împotriva frigului datorită valorii R de 2,4
 • umflare și dezumflare ușoară
 • preț accesibil

-

 • nu am descoperit dezavantaje

 

 

 

 

Alegerea saltelei gonflabile pentru camping

Recent, saltelele gonflabile au revenit la modă. Sunt sigur că mulți dintre noi își amintesc de acestea din copilărie, ca parte din echipamentul de vacanță al familiei. Am decis să investigăm aceste saltele.

 

>>> DESCOPERĂ MAI MULTE<<<

 

Concluzii

La un preț de 406 lei, salteaua Zulu Moonlight Mummy este puțin mai scumpă ca modelul Thermarest, însă este mai avansată din punct de vedere funcțional și tehnic. Așadar, dacă sunteți în căutarea unei modalități de a vă face șederea în natură mai plăcută, nu uitați să aruncați o privire la salteaua Zulu.

 

 

Linkuri utile:

 

Alte articole interesante:

 

Autor: Matyáš Vejskal

Sursă: arhiva autorului

TEST: Devold Expedition Man Zip Neck

Testarea produselor

Testerul nostru Marcel a mers în munți la Malá Fatra și a luat cu el un pulover pe gât Merino de la Devold pentru a testa dacă oferă ceea ce promite. Citiți mai multe în articolul de astăzi.

TEST: Setul de softshell pentru copii al brandului ZULU

Testarea produselor

Tester Hanka nu este doar colega noastră din departamentul de vânzări, ci și mama a doi copii mici. Ea a fost implicată în testare încă de la primele modele ale colecției softshell pentru copii.

TEST: lanterna frontală Fenix HM61R Amber V2.0

Testarea produselor

Marca legendară de lanterne frontale Fenix și modelul lor HM61R Amber V2.0? Cum se va comporta la testarea propriu zisă?

Selectăm pentru dvs.

Saltea gonflabilă Zulu Moonlight Comfort

500 Lei (51 %) 245 Lei

Comparat

Saltea gonflabilă Zulu Moonlight Mummy

440 Lei (53.64 %) 204 Lei

Comparat

Saltea gonflabilă Zulu Alex

260 Lei (41.15 %) 153 Lei

Comparat

860 Lei (48.95 %) 439 Lei

Comparat

Saltea gonflabilă Zulu Carlos

260 Lei (41.15 %) 153 Lei

Comparat

Saltea gonflabilă Husky Funny 10 2023

278 Lei (29.86 %) de la 195 Lei

Comparat

Saltea gonflabilă Zulu Alex Long

280 Lei (37.5 %) 175 Lei

Comparat

398 Lei (28.76 %) 284 Lei

Comparat