Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

Cum se alege un sac de dormit de damă

Probabil că cunoașteți situația când în primele ore ale dimineții, frigul se strecoară prin sacul de dormit începând de la picioare. În continuare, veți găsi sfaturi despre alegerea unui sac de dormit adecvat și câteva modalități cu privire la modul în care puteți combate frigul.

 

Cuprins

Pe locuri! Fiți gata! Start!

Începem cu selecția unui sac de dormit pentru femei. Selecția se va baza pe temperatura de confort, lungime și formă. Nu vom uita să menționăm specialitățile sacilor de dormit concepute pentru femei, precum material suplimentar izolant în zona picioarelor sau căptușeală din alte materiale.

1. Determinarea temperaturii

În ceea ce privește temperatura, după cum puteți citi în articolul Saci de dormit - Materiale de izolare și determinarea temperaturii, trebuie să vă orientați după temperatura de confort. Dacă sunteți foarte sensibil la frig, nu ezitați să alegeți un sac de dormit mult mai călduros decât aveți nevoie, la urma urmei, îl puteți deschide oricând.

2. Lungimea sacului de dormit

Lungimea sacului de dormit este foarte importantă. Dacă ”înoți” în sacul de dormit, corpul tău se va epuiza să poată încălzi toate spațiile libere ale sacului. Ideal, este ca sacul de dormit să fie cu 30 - 40 cm mai lung decât înălțimea ta. Dacă sacul de dormit este prea mic, corpul tău va comprima pereții acestuia și umplutura izolatoare. În acele locuri, căldura va scăpa din sacul de dormit și, dimpotrivă, veți simți frigul din afară.

Dacă nu depășești 175 cm, ai câștigat. O astfel de figură este descrisă în mod popular, ca fiind de damă și astfel, aceste modele sunt pe alocuri mai îmbunătățite și mai izolate. Pinguin, de exemplu, în cazul modelelor "lady" (sacul de dormit Savana, Mistral și Comfort) are interiorul din material poros de polistiren. Este funcțional și elimină umezeala, dar nu este un fluier rece, dimpotrivă. La atingere, este ca bumbacul. O altă marcă, care are modele de saci de dormit foarte reușite pentru femei este Husky. Annapurna Ladies și Ladies Majesty au, de exemplu, pe lângă izolația speciala, un sac suplimentar pentru picioare, iar modelul Ladies Motion are straturi în plus de izolație la piept și la picioare.

Aproximativ la fel, sunt și modelele cu prescurtarea SF a sacilor de dormit Boll, aceștia se caracterizează printr-un strat mai bun de izolație de la genunchi în jos. Puteți găsi, de asemenea, modele de lungimi reduse în oferta producătorilor Vango și HannahDacă sunteți ceva mai înaltă, nu este o problemă să alegeți un sac de dormit chiar și de 185 cm sau 195 cm, aici oferta de saci de dormit este mai mare, pur și simplu nu se mai caracterizează prin elementele menționate, cum ar fi izolarea termică la picioare. Puteți însă, să vă înfășurați picioarele într-un hanorac din fleece ușor, pe care îl purtați. Poliesterul poros menționat îl găsiți în cazul sacilor de dormit mai lungi de la Vango sau Boll.
   

3. Forma sacului de dormit

Acum, să ne uităm la formele sacului de dormit, practic puteți alege între cele de tip mumie și tip pilotă. Căldura este mai eficientă în cazul sacilor de dormit în formă de mumie. Ca și în cazul alegerii lungimii potrivite, această formă previne spațiul liber inutil în sacul de dormit.

Totuși, dacă știți că această formă este prea îngustă pentru dvs. și că nu veți dormi bine într-un astfel de sac, nu veți avea de ales decât să vă orientați către sacii de dormit în formă de pătură. Aceștia, se produc, de obicei, în lungimi de 185 - 190cm. Un astfel de sac de dormit, trebie să fie cât mai călduros. S-ar putea să vă placă Zulu Kabru pentru confort la 0 °C sau Pinguin Blizzard la 4 °C. Ambii saci de dormit, au un material destul de moale în interior.

Sfaturile promise pentru încălzire

Dar ce să faci dacă ai un sac de dormit cu adevărat călduros, dar termoreglarea corpului dvs. este atât de slabă, încât te trezești noaptea în frig sau, când în vacanță, începi să tremuri și nu te poți încălzi?

  • Începeți de la cap. Acesta elimină aproximativ 30% din căldura corpului, de aceea, o căciulă bună este un fel de ”prim ajutor”.
  • În zona gâtului, în sacul de dormit, probabil veți găsi un guler. Poate nu îl folosiți deloc, ceea ce este rău. Dacă îl veți strânge în jurul gâtului, căldura emanată de corp se va menține în sacul de dormit. 
  • Urmează trunchiul și picioarele – pentru aceste părți ale corpului este cel mai bine să vă îmbrăcați cu lenjerie termică călduroasă, ideală ar fi cea din lână sau polipropilenă (poliesterul are mai puțină retenție de căldură). Evitați bumbacul, care ar absorbi umezeala de pe corp și v-ar da senzația de frig.
  • Pentru picioare, recomandăm niște șosete un pic mai largi dar călduroase. Dacă și așa vă este frig, luați în călătoria dvs. un încălzitor pentru picioare, sacul de dormit va menține căldura ceva timp sau, înainte de somn, preparați ceai într-o sticlă rezistentă (de ex. Nalgene Wide Mouth). Vă va încălzi noaptea și îl veți putea bea călduț dimineața.

  • Dacă călătoriți cu persoana dragă, care nu este sensibilă la frig, puteți procura saci cu fermoar pe stânga și dreapa pentru a-i conecta. A doua persoană va încălzi spațiul pentru dvs. Ține cont doar că dormitul în sacii de dormit conectați nu este cel mai confortabil.
  • De asemenea, nu este foarte convenabil să beți alcool înainte de culcare, deoarece dilată vasele sangvine și scapă multă energie sub formă de căldură. De aceasta însă, veți avea nevoie în timpul nopții. Dacă totuși doriți să serviți un pahar, vă recomandăm să faceți asta când sunteți deja în sacul de dormit.
  • Asigurați-vă că nu vă este foame înainte de culcare și faceți puțină mișcare. Atfel îmbunătățiți circulația sanguină, iar câteva așezări, v-ar putea ajuta în cazul temperaturilor reci și, în plus, vă mai antrenați puțin.☺

Link-uri utile

Surse: unsplash.com

10 sfaturi pentru cadouri de ultimă oră

Sfaturi

Este un clasic. În fiecare an încerc să-mi planific cumpărarea cadourilor cu mult timp înainte. Sincer, aleg piese care ar trebui să pună un zâmbet pe fața destinatarului. Și tot ajung să cumpăr cadouri pe ultima 100m. Dacă te afli în aceeași situație ca și mine, vezi aceste sfaturi care s-ar putea să te scutească puțin de nervi. Și, cel mai important, cu siguranță vei da lovitura cu ele.

Cum să începe să practicăm yoga?

Sfaturi

Yoga are reputația de a fi un sport potrivit pentru toți, indiferent de vârstă sau de capacitatea fizică. Este un ”extra” eficient pentru întărirea mușchilor interni și pentru întinderea întregului corp. Încercați și dvs.

Cum să alegeți hainele de dimensiuni potrivite?

Sfaturi

În calitate de aventurieri adevărați, ne place cel mai mult să ne petrecem timpul în aer liber. Hainele trebuie să ni se potrivească, pur și simplu, indiferent de vreme. Pentru ca totul să fie așa cum trebuie, vom învăța cum să obținem hainele de mărimea potrivită.

Selectăm pentru dvs.

2 000 Lei (10 %) 1 800 Lei

Comparat

1 500 Lei (30.67 %) 1 040 Lei

Comparat

939 Lei (15.02 %) 798 Lei

Comparat

Sac de dormit tip pătură Zulu Kabalu

300 Lei (53.33 %) 140 Lei

Comparat

458 Lei (30.35 %) 319 Lei

Comparat

427 Lei (31.62 %) 292 Lei

Comparat

358 Lei (37.07 %) 225 Lei

Comparat

2 240 Lei (10 %) 2 016 Lei

Comparat