Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

⭐⭐⭐⭐ Magazinul nostru are evaluări excelente pe Compari.ro  Vizualizați recenziile

Cum să alegi o saltea gonflabilă de camping

 

În ultimul timp, saltelele gonflabile au cunoscut o mare ”renaștere”. Mulți dintre noi ne amintim cu siguranță de acestea din copilărie ca făcând parte din echipamentul de vacanță al familiei. Așa că am decis să explorăm aceste saltele.

Umflarea

Primul dezavantaj este nevoia de a umfla salteaua. La prima vedere nu pare, însă în ea încape foarte mult aer, astfel, umflarea, după o călătorie de o zi poate fi facilă. Unele firme, au găsit rezolvarea prin umflarea saltelei cu ajutorul ambalajului de transport – pe care îl umpleți cu aer - îl închideți și prin rularea sau apăsarea treptată, suflați aerul în saltea, aceasta trebuie să fie echipată cu o supapă care reține aerul și nu îl lasă să iasă.

Pentru prezentare și orientare, dați click mai jos:

 

 

Izolația termică

Cel mai important și, în opinia noastră, dezavantajul major al acestor saltele gonflabile este izolarea termică zero și izolarea împotriva suprafețelor neuniforme. Sub sacul dvs. de dormit există doar un strat subțire de țesătură și AER. Acesta, este atât de mult, încât cu siguranță veți simți frigul la spate. De asemenea, aerul din salteaua gonflabilă, este foarte „liber”, iar dacă nu aveți salteaua umflată bine, se poate întâmpla să simțiți pietrele de sub saltea. 

În prezent, însă, mulți producători încep deja să combine tehnologii avansate, cum ar fi, de ex., salteaua gonflabilă Zulu Moonlight mummy, care combină un strat izolator de Warmthal pe întreaga suprafață a saltelei.

 

 

Thermarest

Toate dezavantajele majore sunt rezolvate mai mult sau mai puțin cu succes de către Thermarest, care a transformat canalele saltelei nu longitudinal, ci transversal (sunt deci mai scurte) și au integrat 2-4 folii de aluminiu în construcția saltelei, care au sarcina de a reflecta căldura emanată de corp. Acest lucru creează, de asemenea, o mulțime de camere parțial închise în saltea, care împiedică fluxul liber de aer. De exemplu, am testat salteaua NeoAir Xtherm la temperaturi sub îngheț și putem spune că au reușit să creeze un ideal - greutate redusă de doar 430g, în formă ambalată este destul compactă (23×10) și în același timp salteaua oferă confort în timpul somnului. Salteaua va fi apreciată în special de adevărații pasionați de expediții.

 

  


Test: Salteaua Zulu Alex

Produsul testat astăzi este salteaua Zulu Alex, care atrage prin designul său plăcut și raportul excelent preț-performanță.

>>>CITIȚI MAI DEPARTE<<<

 

Link-uri utile

 

Autor: Team 4camping

 

Cum să vă pregătiți de maraton

Sfaturi

Marcel Fronko este un alergător pasionat. Vă împărtășește planul de antrenament și experiența sa în pregătirea pentru maraton în articolul de astăzi. Dacă vă pregătiți pentru un maraton sau altă cursă de alergare, atunci acest articol este pentru dvs.!

Întărirea imunității prin ”călire”

Sfaturi

Căutați o activitate care să nu vă ia ore întregi, dar vă va duce totuși suficientă odihnă psihică și, în același timp, să vă întărească imunitatea? Atunci asigurați-vă că încercați să vă ”căliți”!

Cum ne îmbrăcăm când alergăm iarna?

Sfaturi

Sunteți obișnuit să alergați regulat, a venit iarna și vă este teamă că va trebui să vă opriți din alergat câteva luni? Nu vă faceți griji deloc. Amintiți-vă doar câteva principii și îmbrăcați-vă bine și, în cele din urmă, s-ar putea să descoperiți că vă place să alergați iarna.