Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Cum să alegi o saltea gonflabilă de camping

 

În ultimul timp, saltelele gonflabile au cunoscut o mare ”renaștere”. Mulți dintre noi ne amintim cu siguranță de acestea din copilărie ca făcând parte din echipamentul de vacanță al familiei. Așa că am decis să explorăm aceste saltele.

Umflarea

Primul dezavantaj este nevoia de a umfla salteaua. La prima vedere nu pare, însă în ea încape foarte mult aer, astfel, umflarea, după o călătorie de o zi poate fi facilă. Unele firme, au găsit rezolvarea prin umflarea saltelei cu ajutorul ambalajului de transport – pe care îl umpleți cu aer - îl închideți și prin rularea sau apăsarea treptată, suflați aerul în saltea, aceasta trebuie să fie echipată cu o supapă care reține aerul și nu îl lasă să iasă.

Pentru prezentare și orientare, dați click mai jos:

 

 

Izolația termică

Cel mai important și, în opinia noastră, dezavantajul major al acestor saltele gonflabile este izolarea termică zero și izolarea împotriva suprafețelor neuniforme. Sub sacul dvs. de dormit există doar un strat subțire de țesătură și AER. Acesta, este atât de mult, încât cu siguranță veți simți frigul la spate. De asemenea, aerul din salteaua gonflabilă, este foarte „liber”, iar dacă nu aveți salteaua umflată bine, se poate întâmpla să simțiți pietrele de sub saltea. 

În prezent, însă, mulți producători încep deja să combine tehnologii avansate, cum ar fi, de ex., salteaua gonflabilă Zulu Moonlight mummy, care combină un strat izolator de Warmthal pe întreaga suprafață a saltelei.

 

 

Thermarest

Toate dezavantajele majore sunt rezolvate mai mult sau mai puțin cu succes de către Thermarest, care a transformat canalele saltelei nu longitudinal, ci transversal (sunt deci mai scurte) și au integrat 2-4 folii de aluminiu în construcția saltelei, care au sarcina de a reflecta căldura emanată de corp. Acest lucru creează, de asemenea, o mulțime de camere parțial închise în saltea, care împiedică fluxul liber de aer. De exemplu, am testat salteaua NeoAir Xtherm la temperaturi sub îngheț și putem spune că au reușit să creeze un ideal - greutate redusă de doar 430g, în formă ambalată este destul compactă (23×10) și în același timp salteaua oferă confort în timpul somnului. Salteaua va fi apreciată în special de adevărații pasionați de expediții.

 

  


Test: Salteaua Zulu Alex

Produsul testat astăzi este salteaua Zulu Alex, care atrage prin designul său plăcut și raportul excelent preț-performanță.

>>>CITIȚI MAI DEPARTE<<<

 

Link-uri utile

 

Autor: Team 4camping

 

Bikepacking de la A la Z

Sfaturi

Bikepacking este o nouă tendință în călătoriile cu bicicleta. Cum să vă împachetați pentru o astfel de aventură cu bicicleta, cum să alegeți o geantă și cum să planificați un traseu? Toate acestea le veți afla în articolul de astăzi despre bikepacking.

Cum să alegi un cort frontal potrivit?

Sfaturi

Un articol pentru toți cei care se gândesc să-și cumpere un cort frontal, dar se pierd în selecția uriașă de pe piață. Te vom ajuta să te orientezi în marea de produse specifice.

Ce ne luăm cu noi când practicăm sporturi nautice?

Sfaturi

Cum să împachetezi pentru excursiile pe apă? Ce să iei cu tine și ce să lași acasă? Inspiră-te în articolul nostru de astăzi.