Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

✌️ Cumpărați mai mult și plătiți mai puțin cu codul MY40! 🤩 *Reducere 40 Ron valabilă pentru achiziții de peste 400 Ron

Cum să alegi o saltea gonflabilă de camping

  În ultimul timp, saltelele gonflabile au cunoscut o mare ”renaștere”. Mulți dintre noi ne amintim cu siguranță de acestea din copilărie ca făcând parte din echipamentul de vacanță al familiei. Așa că am decis să explorăm aceste saltele.

Umflarea

Primul dezavantaj este nevoia de a umfla salteaua. La prima vedere nu pare, însă în ea încape foarte mult aer, astfel, umflarea, după o călătorie de o zi poate fi facilă. Unele firme, au găsit rezolvarea prin umflarea saltelei cu ajutorul ambalajului de transport – pe care îl umpleți cu aer - îl închideți și prin rularea sau apăsarea treptată, suflați aerul în saltea, aceasta trebuie să fie echipată cu o supapă care reține aerul și nu îl lasă să iasă.

Pentru prezentare și orientare, dați click mai jos:

 

 

Izolația termică

Cel mai important și, în opinia noastră, dezavantajul major al acestor saltele gonflabile este izolarea termică zero și izolarea împotriva suprafețelor neuniforme. Sub sacul dvs. de dormit există doar un strat subțire de țesătură și AER. Acesta, este atât de mult, încât cu siguranță veți simți frigul la spate. De asemenea, aerul din salteaua gonflabilă, este foarte „liber”, iar dacă nu aveți salteaua umflată bine, se poate întâmpla să simțiți pietrele de sub saltea. 

În prezent, însă, mulți producători încep deja să combine tehnologii avansate, cum ar fi, de ex., salteaua gonflabilă Zulu Moonlight mummy, care combină un strat izolator de Warmthal pe întreaga suprafață a saltelei.

 

 

Thermarest

Toate dezavantajele majore sunt rezolvate mai mult sau mai puțin cu succes de către Thermarest, care a transformat canalele saltelei nu longitudinal, ci transversal (sunt deci mai scurte) și au integrat 2-4 folii de aluminiu în construcția saltelei, care au sarcina de a reflecta căldura emanată de corp. Acest lucru creează, de asemenea, o mulțime de camere parțial închise în saltea, care împiedică fluxul liber de aer. De exemplu, am testat salteaua NeoAir Xtherm la temperaturi sub îngheț și putem spune că au reușit să creeze un ideal - greutate redusă de doar 430g, în formă ambalată este destul compactă (23×10) și în același timp salteaua oferă confort în timpul somnului. Salteaua va fi apreciată în special de adevărații pasionați de expediții.

 

  


Test: Salteaua Zulu Alex

Produsul testat astăzi este salteaua Zulu Alex, care atrage prin designul său plăcut și raportul excelent preț-performanță.

>>>CITIȚI MAI DEPARTE<<<

 

Link-uri utile

 

Autor: Team 4camping

 

Îmbrăcămintea adecvată pe bicicletă

Sfaturi

Ce haine ar trebui să port atunci când merg cu bicicleta vara, pe ploaie sau iarna? Pe scurt, cum alegi hainele potrivite pentru orice vreme? Iată ce vă sfătuiește Jakub Vlček, ciclist de curse și alpinist, în articolul de astăzi.

Cum se alege corect mărimea bustierei sport?

Sfaturi

Cum să alegi  o bustieră sport pentru a asigura un confort maxim? În acest articol, vă vom sfătui cu privire la alegerea corectă a mărimii și la potrivirea perfectă a sutienului.

Cum se alege filtrul de apă

Sfaturi

Filtrul nu este o jucărie, ci un echipament de laborator. Puteți învăța în următorul articol cum să îl folosiți corect și să nu vă puneți în pericol sănătatea.

Selectăm pentru dvs.

Saltea gonflabilă

209 Lei (14.76 %) 178 Lei

Comparat

492 Lei (39.59 %) 297 Lei

Comparat

Saltea gonflabilă

207 Lei (13.91 %) 178 Lei

Comparat

Saltea gonflabilă

274 Lei (27.84 %) 198 Lei

Comparat

285 Lei (22.06 %) 222 Lei

Comparat

860 Lei (38.49 %) 529 Lei

Comparat

162 Lei (17.74 %) 133 Lei

Comparat