Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

💥 Hitul săptămânii! Cu codul: ZUWA10 reducere suplimentară-10% 🐺 pe echipamente outdoor ZULU și Warg

Coeficient termic R-value

Coeficientul termic pentru saltele, însemnat cu R-value sau doar pur și simplu R, este un indicator important în alegerea modelului potrivit de saltea. Această valoare exprimă capacitatea de izolare a saltelei, cu cât este R-value mai mare, cu atât mai bine poate salteau izola frigul de la sol. Rezistența termică depinde în principal de grosimea și materialul izolant utilizat. De obicei cu cât este R-coeficientul mai mare, cu atât mai mult se mărește și greutatea și mărimea ambaltă a saltelei. Prin urmare, este important să se clarifice unde și când vom folosi salteaua, și cât de mult depindem de greutate și dimensiune, și anume dacă acesta va fi transportată cu mașina sau o cărați în spate în rucsac. R-value al saltelelor variază de la 1.0 (izolație minimă) până la 9,5 (izolație excelentă).

Cu toate acestea, din 2020, producătorii mari de pe piață, trebuie să utilizeze noua măsurare constantă în conformitate cu standardul ASTM F33440-18 dacă doresc să indice valoarea R pentru saltelele lor. Măsurarea este astfel unificată și se realizează prin plasarea produsului testat între două plăci, una fierbinte și cealaltă rece, și comprimarea acestora. Este un proces care poate fi aplicat tuturor tipurilor de saltele și poate unifica toate măsurătorile între toți producătorii. Valorile rezultate sunt, în majoritatea cazurilor, în intervalul R1 - 6:


R1 - saltele potrivite pentru vară

R2 - 4 - saltele potrivite pentru utilizare în perioada primăvară - toamnă

R4 - 6 - este modele sunt potrivite pentru iarnă

R6 și mai mult - pentru condiții extreme și dormitul pe zăpadă

Video despre R-Value de la marca Thermarest (eng):

Colecția de corturi Outwell Encounter Collection

Informații suplimentare despre produs

Colecția de corturi Outwell Encounter Collection a anului 2020 prezintă corturi compacte cu greutate redusă, alegere ideală pentru relaxare pe timp scurt în mediul natural sau pentru a merge cu cortul în weekend. Proiectarea tehnică excelentă, designul reușit și materialul Outtex® 3000 Select de calitate, protejează în mod fiabil de intemperii. Colecția cuprinde un total de 10 corturi, dintre care poate alege, cu siguranță oricine, indiferent că sunteți cuplu tânăr, familie sau grup de prieteni.

Colecția de corturi frontale Outwell Superior Air Touring

Informații suplimentare despre produs

Colecția de corturi sub denumirea de Superior Air Touring de la brandul Outwell oferă o selecție completă pentru orice călător. Colecția include în total 4 corturi frontale și 2 adăposturi. Corturile sunt spațioase, cu sistem de ventiație excelent și foarte confortabile. Datorită tuburilor de aer preformate ale sistemului Power Air și a stilului gotic, oferă o înălțime completă pentru a putea sta în picioare.  

Drop

Informații suplimentare despre produs

În special pentru încălțămintea de alergat este un parametru important pentru selectarea acestora.  Drop Heel-to-Toe indică diferența de înălțime a elementului de amortizare sub călcâie și vârf, adică înclinarea piciorului. Cu cât numărul este mai mic, cu atât amprenta (peste deget de la picior) este mai naturală ne permite să pornim. Este o chestiune foarte individuală și este necesar să încercați ceea ce vi se potrivește, dar, în general, se poate spune că: Încălțămintea cu structura de 0 – 4 mm sunt concepute pentru alergători cu experiență, pentru alergare rapidă Încălțămintea cu structura de 5 – 9 mm permit aderența prin vârf/centru piciorului Încălțămintea cu structura de 10 – 12 mm selectați, dacă călcați pe călcâi sau aveți o greutate mai mare