Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

TEST: Sac de dormit de puf Warg Stark 500

Te gândești să cumperi un sac de dormit nou, dar știi că îl vei folosi doar câteva zile pe an? Unii ar alege pur și simplu dintre umpluturile cu fibre sintetice. Dar dacă ai putea obține un sac de dormit de puf la prețul unuia sintetic? Warg vine cu modelul Stark, care este umplut cu 500 g de pene de rață de 750 de cuin.

 

Cuprins

Sacul de dormit din puf Warg Stark 500 este umplut cu pene de rață cu o umplutură extra-standard de 750 Cuin. Un partener excelent pentru drumeții, camping și ciclism primăvara-toamnă.

 

Evaluarea fost pregătită de echipa de testare a revistei Svět outdooru, care din 1997 a petrecut 14.000 de ore examinând peste 1.000 de produse în sute de expediții din întreaga lume. Fiecare recenzie este revizuită de mai multe persoane, inclusiv ghizi montani și sportivi de top, iar rezultatul nu poate fi cumpărat. Puteți găsi mai multe recenzii pe www.SvetOutdooru.cz/vybaveni.

 

Caracteristici:


Denumire:


500

Producător:

Warg

Seria de produse:

Stark

Potrivit pentru:

Bărbați / Femei

Greutate: 1030 g
Material interior: Nailon
Material exterior: Nailon Ripstop
Umplutură izolatoare: Puf de rață
Dimensiuni în formă ambalată: 35 x 17 cm
Temperatura de confort: 2 °C
Temperatura limită: -4 °C
Temperatura extremă: -20 °C
Croi/formă: Mumie
Tip de umplutură izolatoare: Puf
Posibilitate de cuplare: Da
Înălțimea utilizatorului (până la): 195 cm
Densitate: 750 cuin
Raport pene: 90/10
Lățime în zona picioarelor: 50 cm
Lățime în zona umerilor: 85 cm
Lungimea sacului: 220 cm

 

 • sac de dormit de 3 sezoane, cu umplutură de pene
 • rezistență mecanică ridicată
 • izolație: puf de rață cu densitate de 750 Cuin
 • greutatea umpluturii: 500 g
 • capacitate bună de ambalare
 • greutate redusă
 • material exterior cu tratament ripstop
 • formă anatomică în zona picioarelor (footbox)
 • guler ajustabil izolator
 • YKK - fermoar bidirecțional
 • buzunar din plasă pentru obiecte mici
 • husa de depozitare și compresie incluse

Seria de modele Warg

Pe portalul furnizorului menționat mai sus, sacii de dormit Warg sunt disponibili în mai multe modele. De la versiunea 350 la versiunea 650 în funcție de greutatea umpluturii măsurată în grame. Versiunea testată 500 face parte mai degrabă din categoria celor mai călduroase. De asemenea, este posibil să alegeți poziția fermoarului fie pe stângă, fie pe partea dreaptă, după cum sunteți obișnuit sau versiunea Long pentru utilizatorii cu o înălțime de până la 205 cm.

 

Caracteristici și materiale utilizate

Suprafața exterioară și interioară a sacului de dormit  Warg Stark 500  este realizată din material plăcut și ușor Nailon 20D. Exteriorul dispune de tratament Ripstop, care constă în simplitatea tehnicii de sertizare a firelor mai groase, cu o anumită spațiere, care în cazul unei rupturi împiedică continuarea destrămării. Croiala în formă de mumie este ideală pentru o mai bună încălzire în partea inferioară a picioarelor, economisind în același timp greutate. Construcția din jurul picioarelor, așa-numita footbox, este concepută pentru un confort maxim. Umplutura sacului se află în camerele transversale, inclusiv și ajustările dinamice în jurul picioarelor și capului menționate mai sus. Pentru a vă asigura că nu vă va fi frig noaptea, chiar și în condiții sub zero grade, sacul de dormit este umplut cu puf de rață, de înaltă calitate, într-un raport 90/10 (puf fin/aspru) cu o densitate de 750 cuin. 

 

  

 


Puful - caracteristicile, avantajele și dezavantajele sale

Puful ca izolator miraculos. Vă vom prezenta avantajele și dezavantajele acestui material natural de neînlocuit.

>>> CITIȚI MAI DEPARTE  <<<

 

Gadget-uri

Pentru depozitarea sacului de dormit Warg Stark 500 sunt prevăzute cele două huse incluse. Una de depozitare lejeră pentru menținerea proprietăților și alta pentru compresie. Producatorul indică o dimensiune comprimată de 35×17 cm, eu am reusit să comprim sacul până la 28×22 cm. Husa de compresie este rezistentă și nu trebuie să vă faceți griji că îl strângeți prea mult. Părțile inferioare și superioare sunt conectate între ele prin tridenți din plastic, care permit o eliberare foarte rapidă.

Fermoarul dispne de două glisoare. În interior, sacul este prevăzut cu un strat izolator, iar în zona capului, cu închidere velcro pentru a preveni desfacerea fermoarului în timpul somnului. În același timp, fermoarul poate fi deschis complet și permite cuplarea a doi saci de dormit.

Un alt lucru grozav este buzunarul interior de aproximativ 20x17 cm lângă cap (pentru telefon sau lanternă). Un alt element practic îl reprezintă cele două șireturi. Unul în zona gâtuli și celălalt în jurul feței. Primul ajută la limitarea accesului aerului rece deasupra umerilor, iar al doilea se folosește pentru a crea un orificiu pentru respirat, în funcție de necesitate.

Îmi place forma anatomică a zonei picioarelor, așa numitul footbox. Se adaptează perfect la forma picioarelor și are grijă de confortul tău termic.

 

Desfășurarea testării

Poate că cea mai importantă parte a oricărei testări ale unui produs este modul în care acesta rezistă la utilizare. Voi alege secvența în funcție de călătorie. În primul rând, trebuie să micșorez sacul de dormit Warg Stark 500 pentru a încăpea în rucsac. Husa de compresie pentru călătorii este foarte ușoară, iar compresia este foarte rapidă și ușoară. La sfârșitul zilei, desfac sacul de dormit și acesta revine la volumul inițial. Deschid fermoarul și ma bag în interior. Croiala este probabil cel mai bun lucru la întregul sac de dormit. Am fost surprins de potrivirea sacului, chiar și la înălțimea mea de 185 cm și, în același timp, poți să stai în el așezat. Deși producătorul precizează potrivirea până la 195 cm, pentru o înălțime peste 190 cm aș recomanda cu siguranță varianta Long. Finisajul materialului interior este atât de confortabil încât uiți complet de ziua grea și adormi imediat. De asemenea, veți aprecia buzunarul de lângă cap, pe care l-am folosit pentru telefon și lanterna frontală. În funcție de vreme, se strânge șiretul de ajustare în jurul umerilor și al feței - un lucru minunat. Doar că este puțin mai greu de găsit atunci când ești închis în sacul de dormit. Fermoarul funcționează destul de bine, însă uneori, poate să prindă stratul de material de acoperire. Avantajul este că acest strat de acoperire este separat de sacul de dormit, astfel încât, dacă deteriorați accidental nailonul cu fermoarul, penele nu vor zbura din camera transversală a sacului de dormit.

 

 

Cum se întreține un sac de dormit

În categoria Sfaturi, am dedicat deja mai multe articole alegerii unui sac de dormit. Astăzi vă vom sfătui cum să aveți grijă de sacul de dormit, astfel încât să vă servească bine timp de mulți ani.

>>> CITIȚI MAI DEPARTE <<<

 

Confortul termic

În ceea ce privește confortul termic, am testat Warg Stark 500 pe o vreme în jur de zero grade Celsius (max. -2 °C).  Peste noapte am purtat șosete foarte călduroase, indispensabili merino, pantaloni softshell clasici și o geacă de puf. Noaptea a fost liniștită, fără vânt și am dormit confortabil în acest sac de dormit. Dimineața a început să ningă puțin și sacul de dormit s-a umezit destul de repede, așa că l-am strâns și am pornit. Cu siguranță aș recomanda o protecție suplimentară în condiții nefavorabile. Ideal este un cort sau cel puțin o prelată sau tendă impermeabilă.

 

Apreciere: 100 %

+

 • husă de compresie excelentă 
 • croaială cu o potrivire bună 
 • material interior plăcut
 • formă anatomică footbox

-

 • nu am sesizat dezavantaje

 

Rezumat final

Am fost puțin părtinitor având în vedere prețul. M-am întrebat ce l-ar fi putut reduce și dacă o să-mi dau seama imediat sau numai după ce îl voi folosi.  Am ajuns să descopăr singurul „dezavantaj”, pe care l-am pus intenționat între ghilimele pentru că Warg Stark 500 nici măcar nu menționează această caracteristică. Dacă dormi sub cerul liber și vine roua dimineții sau începe să ningă puțin, stratul superior de nailon va absorbi imediat apa și sacul de dormit se va uda destul de repede. Mai simplu spus, cu siguranță nu este impermeabil. Concluzia este că, dacă nu aveți cerințe excesive pentru un sac de dormit și nu plănuiți o expediție în condiții dificile, Warg este absolut suficient și o alegere grozavă. Și, în același timp, lux absolut față de sacii de dormit din microfibră care se vând la un preț similar, dar greutatea și alte caracteristici ale acestora nu pot fi comparate.

 

Link-uri utile

 

Autor: Josef Doležal

Sursă: svetoutdooru.cz 

TEST: lanterna frontală Fenix HM61R Amber V2.0

Testarea produselor

Marca legendară de lanterne frontale Fenix și modelul lor HM61R Amber V2.0? Cum se va comporta la testarea propriu zisă?

5 cele mai bune lanterne frontale conform testărilor

Testarea produselor

Lanternele frontale fac parte integrantă din trusa fiecărui pasionat de outdoor. Acest lucru este valabil de două ori mai mult în timpul iernii. Descoperă cele mai bune 5 lanterne frontale, conform testerilor noștri.

TEST: Pantalonii funcționali pentru bărbați- Macin M

Testarea produselor

După cum spune Lukáš, testerul nostru - nu există vreme rea, ci doar haine nepotrivite. În testul de astăzi, el va testa pantalonii Zulu.

Selectăm pentru dvs.

Sac de dormit de puf Warg Stark 500

1 000 Lei (30 %) 700 Lei

Comparat

Sac de dormit de puf Warg Stark 650

1 260 Lei (39.13 %) 767 Lei

Comparat

1 802 Lei (27.14 %) de la 1 313 Lei

Comparat

1 500 Lei (30.67 %) 1 040 Lei

Comparat

1 500 Lei

Comparat

1 704 Lei (26.82 %) de la 1 247 Lei

Comparat

1 478 Lei (26.66 %) de la 1 084 Lei

Comparat

2 508 Lei

Comparat