Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

✌️ Cumpărați mai mult și plătiți mai puțin cu codul MY40! 🤩 *Reducere 40 Ron valabilă pentru achiziții de peste 400 Ron

Cum se întreține sacul de dormit

Am dedicat deja mai multe articole pentru selecția sacului de dormit în categoria Sfaturi. Aici veți găsi sfaturi utile despre modul corect de întreținere a sacului de dormit, astfel încât să vă servească bine mulți ani.

3.jpg


Cuprins

Transportarea în ambalaj de compresie

Întroduceți sacul de dormit în ambalajul său de transport fără a-l plia. Prin împăturire sau cu alte cuvinte la pliere, la punctele de îndoire a sacului materialul este mai stresat, în felul acesta îi reduceți longivitatea. Cel mai bine este să introduceți sacul în husă neglijent ca și cum ați avea impresia că-l boțiți și imediat cum ajungeți acasă este recomandat să se scoată din husă și să se întindă pentru al usca și aerisi

Depozitarea

De regulă când ne întoarcem acasă cu sacul de dormit achiziționat de la magazin, acesta este împăturit cu grijă în husa sa de transport, ceea ce dă impresia că așa ar trebui să fie păstrat și acasă. Cu toate acestea, sacul de dormit trebuie să fie păstrat cât mai puțin posibil în husa sa de transport. Dacă doriți ca sacul de dormit să aibă o longivitate cât mai mare, urmați sfaturile de mai jos. Păstrați sacul de dormit desfăcut (de ex. în spațiu de depozitare de sub pat) sau suspendat pe umeraș. O mare parte a sacilor de dormit dispun de găici, de care poate fi sacul suspendat. Sacul de dormit suspendat depozitațil la un loc uscat. Ocupă mult spațiu, dar se merită.

O categorie aparte sunt sacii de dormit din puf. Cândva odată, la sacii de dormit din puf era problemă deoarece în momentul în care penele intrau în contact cu apa, umede fiind își pierdeau din proprietatea termică și totodată își "pierdeau" așa numitul loft (=posibilitatea unei cantități mici de puf să ocupe cât mai mult spațiu posibil). Prin aerisirea și uscarea sacului cât mai des posibil mențineți penele sacului uscate. Majoritatea producătorilor de saci de dormit folosesc materiale cu greutate redusă care sunt totodată și rezistente la apă într-o măsură oarecare. Uneori nu au doar capacitatea de a respinge apa (hidrofug) ci sunt complet impermeabile. La aceste proprietăți dacă se adaugă și „grăsimea” naturală a penelor, fără grijă se poate folosi produsul chiar și în condiții umede.

2.jpg

Îngrijirea sacului în timp de camping

După ce ați ajuns la locul de campare, scoateți sacul din husa de transport și întindeți-l. După puțin timp își va reveni la volumul său inițial. Dimineața aerisiți-l bine (desfăcut) și uscați-l bine. Pe timp de campare păstrați sacul în husa de compresie cât mai puțin timp posibil.

4.jpg

Spălarea

Se poate preveni murdăria din interior a sacului de dormit folosind inserții pentru saci de dormit care totodată este și un strat termic suplimentar. Aceste inserții sunt utile și din punct de vedere igienic.

Petele mici din exterior pot fi curățate cu un burete înmuiat în apă cu săpun, petele mari vor necesita spălare în mașina automată.

Înainte de spălare, mai întâi verificați dacă se recomandă ca sacul să fie spălat în mașina de spălat și urmați instrucțiunile producătorului. Spălarea frecventă a sacilor de dormit, nu se recomandă, deoarece astfel se deteriorează proprietățile de izolare.

Înainte de spălare, închideți toate fermoarele, inclusiv Velcro, pentru a evita deteriorarea țesăturii. Spălați sacul de dormit în mașina automată singur. Important a se folosi la spălare detergenți speciali, care se recomandă și în magazinele de echipament sportiv. Sacul de dormit se spălă la program grijuliu și este necesar să fie bine clătit. Se usucă în mod obișnuit. Sub nici o formă nu se recomandă să fie uscat pe calorifer sau altă sursă de căldură asemănătoare.

Sacul de dormit din puf, este cel mai bine de spălat manual cu ajutorul detergenților speciali. Mașina de spălat poate fi folosită doar în caz de mare necesitate, setată la rotații mici și cu o capacitate foarte mare (la multe kg). În caz contrar se vor distruge nu numai penele, ci și mașina de spălat, deoarece sacul de dormit absoarbe o cantitate imensă de apă și motorul nu rezistă. După spălare, lăsați sacul de dormit să se scurgă, apoi uscați-l în mod obișnuit fără a fi întins și uscat pe calorifer.

Link-uri utile

Surse: digitaltrends.com, goneoutdoors.com

Îmbrăcămintea adecvată pe bicicletă

Sfaturi

Ce haine ar trebui să port atunci când merg cu bicicleta vara, pe ploaie sau iarna? Pe scurt, cum alegi hainele potrivite pentru orice vreme? Iată ce vă sfătuiește Jakub Vlček, ciclist de curse și alpinist, în articolul de astăzi.

Cum se alege corect mărimea bustierei sport?

Sfaturi

Cum să alegi  o bustieră sport pentru a asigura un confort maxim? În acest articol, vă vom sfătui cu privire la alegerea corectă a mărimii și la potrivirea perfectă a sutienului.

Cum se alege filtrul de apă

Sfaturi

Filtrul nu este o jucărie, ci un echipament de laborator. Puteți învăța în următorul articol cum să îl folosiți corect și să nu vă puneți în pericol sănătatea.

Selectăm pentru dvs.

488 Lei (29.85 %) 342 Lei

Comparat

Sac de dormit tip pătură

203 Lei (25.08 %) 152 Lei

Comparat

293 Lei (24.53 %) 221 Lei

Comparat

594 Lei (18.7 %) 483 Lei

Comparat

256 Lei (14.04 %) 220 Lei

Comparat

238 Lei (13.68 %) 205 Lei

Comparat

720 Lei (15 %) 612 Lei

Comparat

Sac de dormit pentru copii

(8.23 %) 485 Lei

Comparat