Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

Cum se întreține sacul de dormit

Am dedicat deja mai multe articole pentru selecția sacului de dormit în categoria Sfaturi. Aici veți găsi sfaturi utile despre modul corect de întreținere a sacului de dormit, astfel încât să vă servească bine mulți ani.

3.jpg


Cuprins

Transportarea în ambalaj de compresie

Întroduceți sacul de dormit în ambalajul său de transport fără a-l plia. Prin împăturire sau cu alte cuvinte la pliere, la punctele de îndoire a sacului materialul este mai stresat, în felul acesta îi reduceți longivitatea. Cel mai bine este să introduceți sacul în husă neglijent ca și cum ați avea impresia că-l boțiți și imediat cum ajungeți acasă este recomandat să se scoată din husă și să se întindă pentru al usca și aerisi

Depozitarea

De regulă când ne întoarcem acasă cu sacul de dormit achiziționat de la magazin, acesta este împăturit cu grijă în husa sa de transport, ceea ce dă impresia că așa ar trebui să fie păstrat și acasă. Cu toate acestea, sacul de dormit trebuie să fie păstrat cât mai puțin posibil în husa sa de transport. Dacă doriți ca sacul de dormit să aibă o longivitate cât mai mare, urmați sfaturile de mai jos. Păstrați sacul de dormit desfăcut (de ex. în spațiu de depozitare de sub pat) sau suspendat pe umeraș. O mare parte a sacilor de dormit dispun de găici, de care poate fi sacul suspendat. Sacul de dormit suspendat depozitațil la un loc uscat. Ocupă mult spațiu, dar se merită.

O categorie aparte sunt sacii de dormit din puf. Cândva odată, la sacii de dormit din puf era problemă deoarece în momentul în care penele intrau în contact cu apa, umede fiind își pierdeau din proprietatea termică și totodată își "pierdeau" așa numitul loft (=posibilitatea unei cantități mici de puf să ocupe cât mai mult spațiu posibil). Prin aerisirea și uscarea sacului cât mai des posibil mențineți penele sacului uscate. Majoritatea producătorilor de saci de dormit folosesc materiale cu greutate redusă care sunt totodată și rezistente la apă într-o măsură oarecare. Uneori nu au doar capacitatea de a respinge apa (hidrofug) ci sunt complet impermeabile. La aceste proprietăți dacă se adaugă și „grăsimea” naturală a penelor, fără grijă se poate folosi produsul chiar și în condiții umede.

2.jpg

Îngrijirea sacului în timp de camping

După ce ați ajuns la locul de campare, scoateți sacul din husa de transport și întindeți-l. După puțin timp își va reveni la volumul său inițial. Dimineața aerisiți-l bine (desfăcut) și uscați-l bine. Pe timp de campare păstrați sacul în husa de compresie cât mai puțin timp posibil.

4.jpg

Spălarea

Se poate preveni murdăria din interior a sacului de dormit folosind inserții pentru saci de dormit care totodată este și un strat termic suplimentar. Aceste inserții sunt utile și din punct de vedere igienic.

Petele mici din exterior pot fi curățate cu un burete înmuiat în apă cu săpun, petele mari vor necesita spălare în mașina automată.

Înainte de spălare, mai întâi verificați dacă se recomandă ca sacul să fie spălat în mașina de spălat și urmați instrucțiunile producătorului. Spălarea frecventă a sacilor de dormit, nu se recomandă, deoarece astfel se deteriorează proprietățile de izolare.

Înainte de spălare, închideți toate fermoarele, inclusiv Velcro, pentru a evita deteriorarea țesăturii. Spălați sacul de dormit în mașina automată singur. Important a se folosi la spălare detergenți speciali, care se recomandă și în magazinele de echipament sportiv. Sacul de dormit se spălă la program grijuliu și este necesar să fie bine clătit. Se usucă în mod obișnuit. Sub nici o formă nu se recomandă să fie uscat pe calorifer sau altă sursă de căldură asemănătoare.

Sacul de dormit din puf, este cel mai bine de spălat manual cu ajutorul detergenților speciali. Mașina de spălat poate fi folosită doar în caz de mare necesitate, setată la rotații mici și cu o capacitate foarte mare (la multe kg). În caz contrar se vor distruge nu numai penele, ci și mașina de spălat, deoarece sacul de dormit absoarbe o cantitate imensă de apă și motorul nu rezistă. După spălare, lăsați sacul de dormit să se scurgă, apoi uscați-l în mod obișnuit fără a fi întins și uscat pe calorifer.

Link-uri utile

Surse: digitaltrends.com, goneoutdoors.com

10 sfaturi pentru cadouri de ultimă oră

Sfaturi

Este un clasic. În fiecare an încerc să-mi planific cumpărarea cadourilor cu mult timp înainte. Sincer, aleg piese care ar trebui să pună un zâmbet pe fața destinatarului. Și tot ajung să cumpăr cadouri pe ultima 100m. Dacă te afli în aceeași situație ca și mine, vezi aceste sfaturi care s-ar putea să te scutească puțin de nervi. Și, cel mai important, cu siguranță vei da lovitura cu ele.

Cum să începe să practicăm yoga?

Sfaturi

Yoga are reputația de a fi un sport potrivit pentru toți, indiferent de vârstă sau de capacitatea fizică. Este un ”extra” eficient pentru întărirea mușchilor interni și pentru întinderea întregului corp. Încercați și dvs.

Cum să alegeți hainele de dimensiuni potrivite?

Sfaturi

În calitate de aventurieri adevărați, ne place cel mai mult să ne petrecem timpul în aer liber. Hainele trebuie să ni se potrivească, pur și simplu, indiferent de vreme. Pentru ca totul să fie așa cum trebuie, vom învăța cum să obținem hainele de mărimea potrivită.

Selectăm pentru dvs.

600 Lei (53.33 %) 280 Lei

Comparat

Sac de dormit pentru copii Boll Patrol Lite

375 Lei (21.33 %) de la 295 Lei

Comparat

Sac de dormit de puf Warg Stark 650

1 260 Lei (39.13 %) 767 Lei

Comparat

Sac de dormit pentru copii Boll Stellar

587 Lei (20.1 %) de la 469 Lei

Comparat

440 Lei (45.45 %) 240 Lei

Comparat

440 Lei (45.45 %) 240 Lei

Comparat

1 500 Lei

Comparat

1 500 Lei (30.67 %) 1 040 Lei

Comparat