Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

⭐⭐⭐⭐ Magazinul nostru are evaluări excelente pe Compari.ro  Vizualizați recenziile

Cuin

Parametrul de bază pentru determinarea calității umplerii cu pene, este puterea de umplere. Practic, cu cât sunt mai bune penele, cu atât sunt mai pufoase și mai voluminoase.

Cum se măsoară calitatea penelor?

Plinătatea penelor este măsurată într-un cilindru de dimensiuni standard sub o sarcină de 28,4 g (1 uncie) de pene cu greutate standard. Unitatea de umplere este de 1 cuin / oz (inch cub / uncie). Practic, cu cât sunt mai bune penele, cu atât sunt mai pufoase și cu atât este mai mare volumul. Cele mai des utilizate standarde sunt europene și americane. Ambele determină plenitudinea în inci cubi (in³) până la uncii (oz).

 

Diferența dintre standardul european și cel american:

Standardul european este „mai strict”. De exemplu, o capacitate de umplere de 800 cuin / oz conform standardului american - corespunde cu aproximativ 700 cuin / oz conform standardului european.Conținutul particulelor de praf este măsurat, ca raportul prafului pur cu penele mici - de ex. 80/20, 90/10, 95/5. Penele de calitate conțin cel puțin 80% particule de praf. Conținutul particulelor de praf este indicat orientativ. Plenitudinea menționată mai sus vorbește despre calitatea penelor.

 

Calitatea orientativă a penelor

 

Cuin 500–600 EU (530–640 US)

 

Calitate acceptabilă pentru produse medii, preț mai mic.

Cuin 600–700 EU (640–745 US) Calitate minimă pentru produse mai puternice.
Cuin 700–800 EU (745–850 US) Calitate bună, raport excelent performanță / preț.
Cuin 800+ EU (850+ US) Calitate înaltă, preț mai mare.

Jerky

Glosar de termeni

RDS

Glosar de termeni

Abrevierea din limba engleză RDS înseamnă Responsible Down Standard (un standard pentru o abordare responsabilă în ceea ce privește manipularea penelor de puf).

Fluxul luminos

Glosar de termeni

Cel mai adesea, lumina lanternei este caracterizată de parametrul FLUX LUMINOS care are ca unitate de măsură lumen (lm).