Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Cum se aleg rachetele de zăpadă?

Îți place să fii la munte mai mult decât acasă, dar când pătura albă se așterne, simți că sezonul tău s-a terminat? Vă înșelați, terenul acoperit de zăpadă nu este doar pentru schiorii montani. Rachetele de zăpadă sunt cele care te readuc pe traseu.


Descriere. Excursie cu familia, nici o problemă. Avem rachete de zăpadă și pentru copii.

Cuprins

 

Principiul racheteleor de zăpadă este de fapt simplu și a fost deja exploatat pe deplin de strămoșii noștri care trăiau în munți și trebuiau să se deplaseze în peisajul înzăpezit pe tot parcursul anului. Rachetele de zăpadă bine alese vă distribuie greutatea pe o suprafață relativ mare și vă împiedică să vă afundați prea adânc în zăpadă. Mersul pe jos prin terenul înzăpezit devine mai puțin dificil.

https://www.google.com/url?q=https://pixabay.com/cs/photos/%C5%A1plhat-%C3%BAnava-sn%C3%ADh-zima-z%C3%A1bava-3295661/&sa=D&source=docs&ust=1704704831857347&usg=AOvVaw1FkKQjKPiIrrjra5SzDQYr
Descriere: Pentru mersul pe zăpadă proaspătă este mai bine să alegeți rachete de zăpadă mai lungi.

 

Când să încălțați rachetele de zăpadă?

Ori de câte ori ieșiți în mediul înzăpezit și nu vreți să vă faceți griji cu privire la mersul pe zăpadă adâncă. După cum sugerează testul nostru cu rachetele de zăpadă Warg Snowind, mersul fără rachete de zăpadă în zăpadă adâncă poate fi o luptă chiar și pentru sportivii în formă. Pe de altă parte, după ce le încălțați, plăcerea de a vă deplasa în munți revine.

 

Cum să alegeți rachetele de zăpadă care se potrivesc cu adevărat?

Alegerea racheteleor de zăpadă nu este fizică cuantică. Sunt doar câteva lucruri de luat în considerare. Iar dacă sunteți nou în ale snowshoeing-ului, vă recomandăm să nu exagerați. Obișnuiți-vă mai întâi să mergeți cu rachetele de zăpadă în picioare, apoi mergeți în prima ta drumeție. Așadar, la ce să vă fiți atent?

 

SFAT, cum să alegeți rachetele în funcție de teren

Rachete de zăpadă simple, cu un cadru metalic care este umplut cu țesătură, pot fi cumpărate la un preț foarte accesibil.  Acestea sunt ideale pentru o plimbare printr-un peisaj înzăpezit, unde nu va fi o urcare prea mare sau o înaintare dificilă pe un teren acoperit de vegetație.


Descriere. Vă așteaptă un teren dificil? Recomandăm să vă înlocuiți căciula cu o cască.

Pentru deplasarea pe terenuri muntoase pline de urcări și coborâri dificile este bine să apelați la rachete de zăpadă tehnice. Acestea au o formă specială care permite un mers ușor și natural. Crampoanele de pe partea inferioară ajută la menținerea stabilității chiar și pe zăpada înghețată. Veți aprecia capacitatea de a ridica călcâiul atunci când urcați. În urcare, veți putea călca pe tot piciorul și nu doar pe vârfuri. Rachetele de zăpadă mai scumpe au și crampoane în ele, astfel încât puteți urca cu ușurință chiar și pe o pantă foarte înghețată.

 

Capacitatea de încărcare este crucială.

Rachetele de zăpadă specifică greutatea pe care ar trebui să fie capabile să o suporte. Până la această greutate vă veți deplasa confortabil pe zăpadă. Dar atenție, nu contează doar greutatea pe care o aveți atunci când urcați pe cântarul de acasă în pijama dimineața. La aceasta trebuie să adaugați greutatea hainelor, a pantofilor, dar și a rucsacului și a oricărei altei încărcături. Mergeți într-o drumeție mai lungă și vă luați mâncare, băuturi calde într-un termos și bețe de trekking? Adunați greutatea fiecărui obiect. S-ar putea să vă surprindă, dar ar putea fi cu ușurință 20 de kilograme în plus.

   

 

Interviu: Rachetele de zăpadă un sport accesibil tuturor

Tot ce trebuie să știți despre rachete de zăpadă într-un interviu cu instructorul Honza Muhldorf.

>>> Mai multe detalii <<<

 

Selecția în funcție de vârstă și sex

Deși pe piață există rachete universale, puteți alege și rachete speciale pentru femei sau bărbați. Pentru doamne, rachetele sunt mai înguste și disponibile în mărimi mai mici decât cele universale sau pentru bărbați. De asemenea, este posibil să constatați că producătorul pune accentul pe greutatea pentru femei, fără a compromite durabilitatea acestora. Rachetele de zăpadă pentru copii sunt adaptate pentru cei mici. Rachetele pentru cei mici sunt concepute pentru distracție, dar cele pentru juniori au deja caracteristici tehnice similare cu cele pentru adulți.

SUGESTIE: Crosul cu rachete de zăpadă este un sport pentru toată lumea. Nu credeți asta? Un interviu cu Honza Mühldorf, un instructor de snowshoeing, vă va convinge.

 

Greutatea rachetelor

În drumețiile lungi, fiecare gram în plus se simte. Și nu prea contează dacă purtați rachete de zăpadă în picioare sau le purtați în spate. Există pe piață și rachete  ultraușoare, care cântăresc în jur de un kilogram și jumătate (o pereche).

 

Ce ghete sunt ideale pentru rachete?

Vă recomandăm să vă luați ghete de iarnă rezistente, potrivite pentru drumeții. Cele înalte ,peste gleznă sunt alegerea ideală. Materialul nu trebuie să fie moale, deoarece legăturile pentru rachete de zăpadă vă vor strânge pe picioare. Există riscul să aveți tendința de a slăbi legăturile, iar rachetele nu se vor mai potrivi bine. Încrederea pe care acestea ar trebui să v-o ofere atunci când vă deplasați pe traseu ar dispărea. Vă recomandăm să adăugați peste bocanci parazăpezi pentru a vă asigura că zăpada nu vă cădea în bocanci și pentru a menține picioarele pantalonilor uscate.

SUGESTIE: Se recomandă să vă impregnați bine bocancii înainte de călătorie și să purtați șosete impermeabile în picioare. Picioarele dumneavoastră vor avea garanția că vor rămâne uscate.

 

Ce altceva să mai împachetați?

  1. Nu uitați să purtați mănuși de bună calitate. În mod ideal, alegeți mănuși care oferă protecție împotriva frigului și a intemperiilor vremii de iarnă, dar care țin bine bețele.
  2. Bețele de trekking vă ajută să vă mențineți stabilitatea atunci când vă deplasați pe teren. De asemenea, amortizarea acestora va face ca mersul pe jos să fie mai ușor.
  3. Dacă plănuiți o excursie pe un teren foarte dificil, vă recomandăm să adăugați un piolet la echipamentul dumneavoastră.

Trebuie să vă gândiți la propria siguranță ori de câte ori vă aventurați în sălbăticie. Atunci când vă îmbrăcați, amintiți-vă principiile de stratificare a hainelor. Puneți întotdeauna în rucsac un telefon mobil complet încărcat, care poate fi completat de un power bank încărcat. Și un echipament de bază pentru avalanșă poate fi util, de asemenea, mai ales dacă vă aventurați pe terenul dificil al unor munți înalți.

 

 

Link-uri utile

Autor: Lucie Krůčková

Resurse: arhiva 4camping,pixabay.comunsplash.com

 

5 pași simpli pentru a îndepărta ceara de pe haine

Sfaturi

Ați murdărit hainele cu ceară și nu o mai puteți îndepărta? În articolul nostru vei găsi câteva sfaturi despre cum să cureți îmbăcămintea!

Există o lungime universală pentru bețele de schi fond?

Sfaturi

Pentru un începător complet, cu siguranță nu va fi nevoie să cumpărați mai multe perechi de bețe și chiar și copiii care abia încep să se inițieze în schi fond se vor descurca bine cu o singură pereche. Pentru toți ceilalți, lungimea bețelor de schi fond trebuie aleasă pe baza mai multor aspecte.

Lista cu tot ceea ce aveți nevoie într-o tabără de schi

Sfaturi

Dvs. sau copilul mergeți la schi? Habar nu aveți ce să împachetați ca să nu vă lipsească nimic? Am creat o listă cu tot ce ai nevoie și ce nu poate lipsi. Și am adăugat și câteva sfaturi la care să fiți atent.

Selectăm pentru dvs.

Căciulă copii Kama B90

173 Lei (38.15 %) 107 Lei

Comparat

100 Lei (51 %) 49 Lei

Comparat

Căciulă cu lanternă frontală Extol Light

57 Lei (14.04 %) de la 49 Lei

Comparat

Căciulă de iarnă Sherpa Beanie Mono

71 Lei (35.21 %) de la 46 Lei

Comparat

Șosete 3/4 Lasting SLJ

86 Lei (40.7 %) 51 Lei

Comparat

217 Lei (33.18 %) 145 Lei

Comparat

38 Lei (52.63 %) de la 18 Lei

Comparat