Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

TEST: Rachete de zăpadă Warg Snowind

Rachetele de zăpadă Warg Snowind sunt ajutorul ideal pentru drumețiile de iarnă în zăpadă adâncă. Funcționalitatea și caracteristicile practice ale acestora au fost testate de Marcel Fronko.

Sněžnice Warg Snowind

 

Cuprins

 

Introducere 

Am ales rachetele de zăpadă pentru mersul pe zăpadă adâncă, ca o completare la schiuri. Îmi amintesc foarte bine când am plecat într-o drumeție de iarnă în munții Tatra, acum doi ani, și m-am întors la jumătatea drumului pentru că mă aflam în zăpada care îmi ajungea până la brâu. Ce n-aș fi dat pentru niște rachete de zăpadă la vremea aceea. M-am întors acasă incredibil de epuizat.

 

 

Caracteristici


Denumire:

Snowind
Producător: Warg
Potrivit: Unisex
Sarcină: 100 kg
Greutate (per): 2,4 kg

 

 • rachete de zapadă 
 • mărime universală 35 până la 49
 • fixare cu bandă și clichet
 • călcâi integrat pentru o urcare ușoară în pantă
 • colți de aluminiu
 • sarcină max. 100 kg
 • potrivit pentru drumeții de iarnă pe teren mai ușor
 • husă de transport inclusă

 

Prezentarea produsului

Modelul SNOWIND este fabricat din plastic rezistent, cu un toc integrat pentru deplasarea pe terenuri abrupte. Rachetele de zăpadă sunt potrivite pentru toate tipurile de încălțăminte, de la mărimea 35 la mărimea 49. Nimeni nu are un picior atât de mare.

Include crampoane de aluminiu în partea inferioară pentru o deplasare mai ușoară și mai sigură pe teren înghețat. Deplasarea este rapidă și ușoară datorită curelei dințate din plastic, pe care o strângeți cu un clic, la fel ca la o fixare de snowboard.

 

Nu am studiat nimic înainte de a o încerca pentru prima dată și am intrat în snowshoes fără probleme - este foarte simplu și intuitiv. Capacitatea de încărcare a snowshoes este de 100 kg, greutatea perechii singure este de 2,4 kg. În plus, produsul este livrat într-o husă practică din material textil. Poate că se simt mai grele la prima încercare, dar eu abia le-am simțit în picioare.

 

Testarea

Am vrut să testez rachetele de zăpadă în zăpadă adâncă, ceea ce iarna aceasta nu a fost foarte bun la început. Am găsit condiții ideale pe Kubínská Hora din Malá Fatra. Înălțimea zăpezii atingea aproape un metru, iar eu am putut testa confortul de mișcare în astfel de condiții, în care probabil că m-aș fi chinuit mult fără rachete de zăpadă.

În câteva minute mi-am încălțat rachetele de zăpadă, le-am strâns bine și am pornit prin peisajul înzăpezit. Încă de la început am avut senzația unei piste largi. Picioarele mele sunt mai depărtate din cauza bazei mai largi a rachetelor. Este nevoie să vă obișnuiți, așa că, dacă este prima dată când mergeți cu rachete de zăpadă, nu alegeți un traseu prea lung. Genunchii și șoldurile tale ar avea de suferit. Trebuie să începeți încet, să vă obișnuiți cu mersul cu rachete de zăpadă și să creșteți treptat.

Bineînțeles, folosiți bețe de drumeție atunci când mergeți pe jos. În mod natural, mersul pe teren plat este cel mai confortabil, iar mersul în pantă și la deal va fi mai dificil pentru dumneavoastră. Este cu siguranță o idee bună să studiați tehnica înainte de prima dvs. drumeție, deoarece vă veți obișnui și veți învăța mai repede modul corect de mers. Un alt factor foarte important la care am fost atent a fost să îmi mențin rachetele pe zăpadă. Rachetele de zăpadă sapă în zăpadă doar câțiva centimetri și am putut să mă bucur de o plimbare confortabilă.

 

Video 

 

Evaluare: 95 %

+

 • preț
 • manoperă de calitate 
 • ușoare și de calitate
 • design-ul
 • colți de aluminiu pe toată lungimea
 • se încalță ușor
 • mărime universală
 • sarcină mare

-

 • nu am găsit

 

Concluzii

Sentimentul meu general despre rachetele de zăpadă Snowind este pozitiv. Dacă nu vă place să schiați, nu doriți să investiți zeci de mii  în echipament de skialp, dar vă plac drumețiile prin peisaje înzăpezite, atunci aceste rachete de zăpadă sunt alegerea perfectă pentru dumneavoastră. Cizmele de zăpadă sunt accesibile, practice și mai ales funcționale. De asemenea, apreciez pozitiv capacitatea mare de încărcare (unele mărci au și mai mică) și culoarea portocalie frumoasă, care face ca ele să nu se piardă cu siguranță în zăpadă. Acest model are pur și simplu tot ceea ce veți avea nevoie într-o drumeție de iarnă, plus nu vă împiedică mișcarea.

Înainte de călătorie, vă recomand să vă gândiți la modul în care vă veți atașa rachetele de zăpadă la rucsac. Eu m-am gândit la acest lucru timp de 20 de minute și am ajuns să folosesc două curele pe care le-am găsit în portbagajul mașinii. Pot recomanda modelul Snowind oricui dorește să meargă pe zăpadă adâncă în afara drumurilor bătute și să se bucure de liniștea și pacea frumoaselor peisaje de iarnă.

 

Link-uri utile

Autor: Marcel Fronko

Surse: arhiva autorului

TEST: Devold Expedition Man Zip Neck

Testarea produselor

Testerul nostru Marcel a mers în munți la Malá Fatra și a luat cu el un pulover pe gât Merino de la Devold pentru a testa dacă oferă ceea ce promite. Citiți mai multe în articolul de astăzi.

TEST: Setul de softshell pentru copii al brandului ZULU

Testarea produselor

Tester Hanka nu este doar colega noastră din departamentul de vânzări, ci și mama a doi copii mici. Ea a fost implicată în testare încă de la primele modele ale colecției softshell pentru copii.

TEST: lanterna frontală Fenix HM61R Amber V2.0

Testarea produselor

Marca legendară de lanterne frontale Fenix și modelul lor HM61R Amber V2.0? Cum se va comporta la testarea propriu zisă?

Selectăm pentru dvs.

Rachete de zăpadă Warg Snowind

680 Lei (55 %) 306 Lei

Comparat

538 Lei (31.6 %) 368 Lei

Comparat

Cască de schi copii Uvex Heyya

352 Lei (38.64 %) 216 Lei

Comparat

Încălțăminte de iarnă bărbați Jack Wolfskin Thunder Bay Texapore Mid M

1 100 Lei (39.55 %) de la 665 Lei

Comparat

Protecție de coloană copii Scott Airflex Junior Vest

733 Lei (34.11 %) de la 483 Lei

Comparat

476 Lei (31.09 %) de la 328 Lei

Comparat

900 Lei (40.78 %) de la 533 Lei

Comparat

Încălțăminte de iarnă femei Kamik Celeste

700 Lei (33.86 %) 463 Lei

Comparat