Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

8 sfaturi pentru a face drumețiile mai distractive pentru copii

Probabil că fiecare părinte a fost în situația în care o așteptată excursie relaxantă în familie s-a transformat într-un iad pentru toți cei implicați. Următorul articol își propune să elimine la minimum acest risc.

 

Cuprins

Vine vara și deja vă vedeți copiii undeva la munte. Poate că sunteți suficient de norocoși ca copiii dvs. să iubească drumețiile, iar plimbările singuri într-un mediu frumos sunt satisfăcătoare. Dar s-ar putea să vă dați seama că copilul dumneavoastră face parte din grupul celor care nu înțelege deloc ce aveți în comun cu drumețiile și poate să o facă foarte clar. Doar să te plimbi toată ziua este, cel puțin în ochii unui copil, o activitate destul de monotonă. Așa că atunci când observați că copiii dvs. se plictisesc sau obosesc și au nevoie de distracție, încercați sfaturile noastre. În orice caz, trebuie respectate primele două puncte.

1. Mărimea corectă a încălțămintei este de bază

Mărimea greșită a pantofilor este o problemă, mai ales pentru copiii mici. Mărimile se schimbă tot timpul, iar părinții au uneori tendința de a cumpăra pantofi mai mari și apoi de a le prelungi durata de viață, punând copilul să îi poarte cât timp pantoful încă se potrivește. Vă puteți permite să faceți acest lucru cu hainele, dar nu și cu pantofii. Mersul pe jos va fi un calvar pentru copil și pur și simplu nu va merge, chiar dacă îi veți promite o mie de unicorni pentru asta. Așadar, întotdeauna încercați pantofii înainte de o călătorie și dacă nu se potrivesc, cumpărați alții noi, cu mărimea potrivită. Cumpărați pantofi împreună cu copiii dvs. Lăsați-i să alerge prin magazin. Este o idee bună să cumpărați pantofi după-amiaza, când picioarele sunt mai umflate decât dimineața, și în șosetele pe care le vor purta. Pantoful nu trebuie să apese nicăieri și trebuie să existe 1-1,5 cm între vârf și deget, cu siguranță nu mai mult.

2. Alegeți o lungime rezonabilă a traseului

În general, nu există o lungime rezonabilă a traseului. Dumneavoastră vă cunoașteți cel mai bine copiii și știți ce pot suporta. Așa că adaptați traseul sau luați un rucsac transport pentru copii. Dacă aveți copii la o vârstă la care sunt încă obișnuiți să doarmă în timpul zilei, atunci probabil că veți avea parte de mai multă sau mai puțină sfidare la ora de culcare. Acest lucru poate fi rezolvat prin folosirea unui marsupiu în care să doarmă, sau acordând timp și, dacă spațiul permite, lăsând copilul să doarmă pe o pătură în natură. De multe ori este nevoie doar de 30 de minute și copilul se va trezi plin de energie și bine dispus. Sau planificați itinerariile astfel încât să fiți mereu la ora de culcare după călătorie.

Nu vă fie teamă să folosiți telecabinele. Dacă copilul și-ar lăsa toate forțele în urcarea pe creastă, călătoria ar fi inutilă. Este mai bine să lăsați telecabina să vă ducă sus și apoi să vă investiți energia într-o drumeție de-a lungul crestei, unde mersul nu este atât de solicitant și vă puteți bucura din când în când de priveliștile minunate.

3. Nu subestimați gustările

Faceți gustări mai mult decât mai puține și combinați cât mai multe feluri de gustări - fructe, legume, sandvișuri, pâine prăjită, biscuiți cu salată, dulciuri, prăjituri de casă, ... Când lucrurile se înrăutățesc, puteți face un picnic sau un festin, iar copilul dumneavoastră va fi un copil schimbat în scurt timp.

4. Mergeți în grupuri mai mari

Copiilor le place să întâlnească familii prietenoase, în mod ideal dacă familiile au copii de o vârstă similară. Copilul nostru poate merge cu ușurință 20 de km în compania altor copii, în timp ce atunci când suntem doar în familie, de la al doilea km încolo trebuie să ne străduim din răsputeri să nu protestăm. Dacă nu aveți familii cu interese similare în jurul vostru, încercați să participați cândva la un maraton de drumeție în masă. Îi motivează pe copii de la sine, dar, mai important, veți întâlni acolo spirite înrudite cu care puteți organiza evenimente mai intime.

5. Bicicleta, motoreta, trotineta

Dacă terenul vă permite, duceți-vă copiii cu bicicleta sau pe bicicletă. Multe dintre traseele de drumeție se află pe drumuri plane și asfaltate.

6. Jucați jocuri

Sunt sigur că aveți o mulțime de jocuri preferate care pot fi jucate în mișcare. Dacă nu vă puteți inspira din cele pe care le jucăm noi mai jos.

  • Statuetele – unul în față, ceilalți în spate. Când primul se întoarce, ceilalți trebuie să încremenească. Ei schimbă locul cu cel pe care jucătorul din față îl vede mișcându-se.
  • Bingo – Adunați nouă sau șaisprezece lucruri pe care este probabil să le vedeți în timpul călătoriei (acestea pot fi diferite tipuri de plante sau animale, clădiri, un alimentator, o zonă de ședere, un râu, o cascadă, o peșteră, o stâncă,...) și fiecare persoană plasează conceptele într-o grilă diferită (3x3 sau 4x4). Când jucătorul vede lucrurile, le bifează de pe listă. Se poate juca fie ca un bingo clasic, adică câștigătorul este cel care a aranjat lucrurile astfel încât să bifeze primul grila pe orizontală, verticală sau diagonală, fie se poate juca în așa fel încât doar prima persoană care a văzut lucrul să bifeze lucrul respectiv, iar câștigătorul este cel care a bifat cele mai multe lucruri în timpul excursiei sau primul care a bifat totul.
  • Săgețile și vânătoarea de comori – nu este nevoie să vă pregătiți din timp, ci doar ca unul dintre adulți să vină cu puțin timp înainte și să pregătească jocul în timpul excursiei. Folosiți bețe pentru săgeți, iar din când în când includeți o sarcină pe care o scrieți pe o foaie de hârtie și o puneți într-un loc vizibil. La final, ascundeți comoara pentru copii.
  • Fazan – dacă rostiți cuvintele în ordine, următorul cuvânt începe întotdeauna cu litera (sau silaba) pe care s-a terminat cel precedent.
  • Mima –unul se gândește la un anumit lucru, persoană sau animal, iar celălalt încearcă să ghicească acel lucru punând întrebări la care se poate răspunde doar cu da/nu.
  • Câte știi– numiți o categorie - de exemplu, mașini, animale, plante, sporturi, capitale... (sunt posibile diferite niveluri de dificultate în funcție de vârsta și abilitățile copilului, de exemplu, mamifer în loc de animal sau animal care începe cu litera K.) Fiecare persoană spune pe rând un cuvânt din categoria respectivă. Cel care și-a epuizat vocabularul încheie jocul, iar ceilalți continuă. Cel care câștigă inventează o categorie pentru următorul joc.
  • Ochiul meu mic vede ceva care începe cu o literă … Spui litera inițială a obiectului la care te uiți și ceilalți ghicesc ce este. Pentru copiii care nu știu încă literele, se poate descrie lucrul la care vă uitați (de exemplu, nor - ochiul meu se uită la ceva care este alb). Cel care ghicește primul începe următorul joc.

7. Geocaching

Există o cutie (cache) cu un mic cadou și un caiet în care vă puteți scrie numele. Căutați cutia folosind coordonatele geografice. Pentru copii, drumeția este o distracție grozavă, mai ales atunci când pot găsi o jucărie frumoasă în cutie. Bineînțeles, puteți pune ceva în cutie pentru următorul jucător. Puteți afla mai multe despre geocaching AICI.

8. Trasee naturale

Peste tot în Republica Cehă cel puțin se găsesc trasee naturale, dar atenție, nu toți copiii vor fi interesați. Alegeți-le deci pe cele care se adresează copiilor (elemente interactive, jocuri, ...).

Fie că folosiți sau nu sfaturile noastre, vă dorim cât mai multe călătorii relaxante în familie.

Resurse: archihiva autorului

Puteți găsi, de asemenea, o mulțime de alte sfaturi și sugestii în alte articole  de pe web site:

5 pași simpli pentru a îndepărta ceara de pe haine

Sfaturi

Ați murdărit hainele cu ceară și nu o mai puteți îndepărta? În articolul nostru vei găsi câteva sfaturi despre cum să cureți îmbăcămintea!

Cum se aleg rachetele de zăpadă?

Sfaturi

Îți place să fii la munte mai mult decât acasă, dar când pătura albă se așterne, simți că sezonul tău s-a terminat? Vă înșelați, terenul acoperit de zăpadă nu este doar pentru schiorii montani. Rachetele de zăpadă sunt cele care te readuc pe traseu.

Există o lungime universală pentru bețele de schi fond?

Sfaturi

Pentru un începător complet, cu siguranță nu va fi nevoie să cumpărați mai multe perechi de bețe și chiar și copiii care abia încep să se inițieze în schi fond se vor descurca bine cu o singură pereche. Pentru toți ceilalți, lungimea bețelor de schi fond trebuie aleasă pe baza mai multor aspecte.

Selectăm pentru dvs.

551 Lei (23.59 %) de la 421 Lei

Comparat

800 Lei (24.13 %) de la 607 Lei

Comparat

Încălțăminte turistică bărbați Helly Hansen Stalheim Ht

638 Lei (45.61 %) de la 347 Lei

Comparat

1 320 Lei (25.3 %) de la 986 Lei

Comparat

Încălțăminte de iarnă bărbați Jack Wolfskin Thunder Bay Texapore Mid M

1 100 Lei (39.55 %) de la 665 Lei

Comparat

Set funcțional copii Zulu Merino 240 Long

500 Lei (51 %) 245 Lei

Comparat

748 Lei (29.14 %) 530 Lei

Comparat

Încălțăminte turistică bărbați Merrell Moab 3 Mid Gtx

898 Lei (31.74 %) de la 613 Lei

Comparat