Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Cum se alege sacul de dormit pentru copii

În sfârșit copiii dvs. sunt destul de mari și este timpul potrivit să-i luați în mijlocul naturii? Undeva unde cu plăcere reveniți și unde vreți să rămâneți și în timpul nopții.

Indiferent că este prima noapte când dorm sub cerul înstelat, în camping sau în vacanță, pentru orice eventualitate este necesar să aveți un sac de dormit de calitate.

De obicei sacii de dormit sunt de foarte multe feluri, fiecăruia i se potrivește cu totul și cu totul altceva, de aceea, aruncăm o privire pas cu pas la toate felurile și modelele posibile.

 

Sac pentru copii sau pentru adulți, sau cum este corectă lungimea

Procedura de alegere a unui sac de dormit pentru copii nu diferă prea mult cu metoda de alegere a unui sac de dormit pentru adulți. Mai întâi, ar trebui să reflectăm asupra ideei dacă nu ar fi mai bine pentru început să se cumpere, așa numitul, sac pentru copii, cu lungime scurtă - acesta, înafară de design, mai diferă de sacul de dormit clasic, prin căptușeală care este din material mult mai agreabil la atingere.

Sacii de dormit pentru copii de obicei se fabrică pentru o înălțime de aproximativ până la 150 cm. Lungime scurtă a sacului, înseamnă mai puțină greutate și un volum mai mic după ambalare, astfel încât copilul poate transporta sacul de dormit singur la locul de campare. Dar mai presus de toate este în sac eliminat spațiul liber inutil. Ca să putem dormi lejer în căldură, este necesar ca spațiul din interiorul sacului, să fie încălzit și atâta timp cât este cât mai puțin spațiu liber, ne este mai repede cald. În cazul în care copilul are statura așa de mică încât și sacii special pentru copii sunt mari, căutați „saci de dormit care cresc odată cu copilul” acesta se poate folosi în două dimensiuni. Aceștia se scurtează fie prin plasarea fundului sacului în buzunar și astfel izolează zona picioarelor(Boll Patrol), sau prin detașare (Husky Kids Magic). Această piesă detașabilă poate fi introdusă în sac ca un fel de inserție la picioare.

Foarte bine nu poți dormi când ești mai mare de cât sacul de dormit. Nu mai vorbesc de faptul că vă simțiti ca o sardină în cutia de conservă; când sacul de dormit este mic nu vă poate ține de cald, deoarece de data aceasta, sacul mic fiind presați peretele sacului și totodată presați și umplutura izolatoare și astfel nu mai poate reține căldura în interiorul sacului. Acest lucru este valabil în special în zona picioarelor, care sunt mai sensibile la frig. Pentru copiii care au o statură mai mare și sacii speciali de copii sunt mici, este mult mai indicat să li se cumpere saci de dormit pentru adulți, cei pentru o înălțime de până la 175 cm, care oferă producătorii Pinguin și Boll.

Tip pătură sau mumie?

 Aici s-ar putea scrie despre modul în care tip mumie (din nou datorită eliminării spațiului interior inutil sub formă de colțuri reci) funcționează mai bine în termeni de căldură comparativ cu sacul de dormit tip pătură. Dar adevărul este că, dacă copilul dvs. dispune de mai mult temperament e posibil că nici nu o să-l puteți băga într-un sac mumie. Dacă întra-devăr lucrul acesta se întâmplă și va trebui să renunțați la tip mumie, nu disperați. Chiar dacă din sacii de dormit tip pătură căldura se pierde ceva mai ușor, totuși sunt mult mai lejeri și datorită formei dreptunghiulare, foarte ușor se pot preface în pătură. Acest lucru face din acești saci de dormit tip pătură, să fie un companion excelent pentru anotimpul de vară. Selectați de exemplu sacul de dormit cu design albine Coleman Glow In The Dark, copilul va fi încântat de imprimarea luminoasă. Sau dacă preferați ceva mai călduros, Husky Kids Galy va impresiona cu siguranță cu flanelul, cu care este acoperit in interior.

Confortul termic

Dar cum se alege confortul termic? De regulă la sacii de dormit sunt menționate trei tipuri de confort termic: comfort, limit și extrem, clasificarea se face conform standardului EN13537 se efectuează în laboratoare în condiții care sunt puțin probabil să apară în aer liber. Prin urmare, temperaturile sunt doar orientative. În cazul unui sac de dormit pentru copii, urmați confortul, însă luați în considerare dacă copilul suferă mai mereu de frig sau dacă este genul care încălzește ca o sobă indiferent de situație. La sacii de dormit pentru copii vă puteți întâlni direct cu intervalul de temperatură de utilizare recomandată (Vango) sau marcate de sezon(de ex. Outwell). 1sezon este sac de dormit de vară, 2sezoane este sac de dormit de la sfârșitul primăverii până la început de toamnă etc.

Mai multe puteți citi în articolul: Saci de dormit – materiale izolante și determinarea temperaturii

 

Câteva cuvinte la sfârșit

Cu alte cuvinte un sac de dormit universal nu există, și dacă călătoriți tot parcursul anului, faceți rost copilului de un sac de dormit mai călduros. Nu vă fie teamă că o să-i fie prea cald, oricând îi puteți descheia fermoarul. La selectarea confortului termic, alegeți după experiența dvs., și nu uitați că senzația de căldură este ceva foarte subiectiv și o persoană înfometată și obosită pur și simplu foarte bine nu se încălzește.

Printre altele, țineți cont de faptul că sacul de dormit în sine nu garantează o noapte placuta. Faptul că dormiți pe el cu toată greutatea dvs, îi presați umplutura de izolație și astfel căldura se pierde în solul răcoros. Acest lucru, în mod eficient va împiedica salteaua, a cărei alegere sub nici o formă nu subesimați. La saltelele clasice de spumă nu există risc de distrugere, pentru un confort mai mare, căutați saltelele autogonflabile. Modelate cu o lungime de 168 cm produce de exemplu Outwell (Outwell Butterfly Girl/Batboy Self-Inflating Mat). Înafară de saltea, foarte mult ajută căciulă pe cap, lenjerie termică, șosete mai lărguțe și o ceașcă de ceai firbinte. Și, mai presus de toate, bucuria de a fi în aer liber este cel mai important lucru.

Resurse: ziggityzoom.com , boll.cz

Alte articole  despre saci de dormit:

 

 

8 moduri de a construi un adăpost dintr-o prelată

Sfaturi

Somnul în hamac-libertate, confort, aventură

Sfaturi

Trebuie să fi observat că de ceva timp a existat un boom în industria hamacurilor fără precedent pe Instagram. Unii îl atârnă de un palmier, alții lângă piscina din grădină, alții de pe el privesc cerul nopții în excursii.

Cum se alege cortul frontal pentru furgonetă

Sfaturi

Aveți o furgonetă clasică sau personalizată și doriți să obțineți un cort frontal pentru aceasta? Acest articol este destinat tuturor celor care doresc să extindă spațiul util atât din lateral, cât și din spate.

Selectăm pentru dvs.

Sacul de dormit în creștere Patrol de la brandul Boll se poate prelungi până la 35 cm, datorită acestui...
Sacul de dormit Boll Patrol Lite este o ofertă în miniatură a sacilor de dormit în aer liber pentru adulți...
O versiune mai mică a sacului de dormit clasic de tip mumie cu un fermoar mai lung.Junior -10 C de la...

249,00 Lei (20.08 %) 199,00 Lei

Adaugă 'Sac de dormit Husky Junior -10°C' în coș