Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

Cum se alege corect sacul de dormit pentru copii?

În sfârșit copiii dvs. sunt destul de mari și este timpul potrivit să-i luați în mijlocul naturii? Undeva unde cu plăcere reveniți și unde vreți să rămâneți și peste noapte.  

 

Cuprins

Indiferent că este prima noapte când dorm sub cerul înstelat, în camping sau în vacanță, pentru orice eventualitate este necesar să aveți un sac de dormit de calitate.

2.jpg

De obicei sacii de dormit sunt de foarte multe feluri, fiecăruia i se potrivește cu totul altceva, de aceea, aruncăm o privire pas cu pas la toate felurile și modelele posibile.

 

Sac pentru copii sau pentru adulți, sau care e lungimea corectă?

Procedura de alegere a unui sac de dormit pentru copii nu diferă prea mult cu metoda de alegere a unui sac de dormit pentru adulți. Mai întâi, ar trebui să reflectăm asupra ideei dacă nu ar fi mai bine pentru început să se cumpere, așa numitul, sac pentru copii, cu lungime scurtă - acesta, în afară de design, mai diferă de sacul de dormit clasic, prin căptușeală care este din material mult mai plăcut la atingere.

Sacii de dormit pentru copii de obicei se fabrică pentru o înălțime de aproximativ până la 150 cm. Lungime scurtă a sacului, înseamnă greutate mai mică și un volum mai mic după ambalare, astfel încât copilul poate transporta sacul de dormit singur la locul de campare. Dar mai presus de toate este în sac eliminat spațiul liber inutil. Ca să putem dormi lejer în căldură, este necesar ca spațiul din interiorul sacului, să fie încălzit și atâta timp cât este cât mai puțin spațiu liber, ne este mai repede cald. În cazul în care copilul are statura mică încât și sacii special pentru copii sunt mari, căutați „saci de dormit reglabili care cresc odată cu copilul” aceștia se poate folosi în două dimensiuni. Aceștia se scurtează fie prin plasarea fundului sacului în buzunar și astfel izolează zona picioarelor(Boll Patrol), sau prin detașare (Husky Kids Magic). Această piesă detașabilă poate fi introdusă în sac ca un fel de inserție la picioare.

Foarte bine nu poți dormi când ești mai mare decât sacul de dormit. Nu mai vorbesc de faptul că vă simțiti ca o sardină în  conservă; când sacul de dormit este mic și nu vă poate ține de cald, deoarece de data aceasta,presați peretele sacului și totodată presați și umplutura izolatoare și astfel nu mai poate reține căldura în interiorul sacului. Acest lucru este valabil în special în zona picioarelor, care sunt mai sensibile la frig. Pentru copiii care au o statură mai mare și sacii speciali de copii sunt mici, este mult mai indicat să li se cumpere saci de dormit pentru adulți, cei pentru o înălțime de până la 175 cm, pe care îi oferă producătorii Pinguin și Boll.

Tip pilotă sau mumie?

 Aici s-ar putea scrie despre modul în care tipul mumie (din nou datorită eliminării spațiului interior inutil sub formă de colțuri reci) funcționează mai bine în termeni de căldură comparativ cu sacul de dormit tip pilotă. Dar adevărul este că, dacă copilul dvs. dispune de mai mult temperament e posibil că nici nu o să-l puteți băga într-un sac mumie. Dacă întra-devăr lucrul acesta se întâmplă și va trebui să renunțați la tip mumie, nu disperați. Chiar dacă din sacii de dormit tip pătură căldura se pierde ceva mai ușor, totuși sunt mult mai lejeri și datorită formei dreptunghiulare, foarte ușor se pottransforma în pătură. Acest lucru face din acești saci de dormit tip pătură, să fie un companion excelent pentru anotimpul de vară. Selectați de exemplu sacul de dormit cu design albine Coleman Glow In The Dark, copilul va fi încântat de imprimarea luminoasă. Sau dacă preferați ceva mai călduros, Husky Kids Galy va impresiona cu siguranță cu flanelul, cu care este acoperit in interior.

Confortul termic

Dar cum se alege confortul termic? De regulă la sacii de dormit sunt menționate trei tipuri de confort termic: comfort, limit și extrem, clasificarea se face conform standardului EN13537 se efectuează în laboratoare în condiții care sunt puțin probabil să apară în aer liber. Prin urmare, temperaturile sunt doar orientative. În cazul unui sac de dormit pentru copii, urmați confortul, însă luați în considerare dacă copilul suferă mai mereu de frig sau dacă este genul care încălzește ca o sobă indiferent de situație. La sacii de dormit pentru copii vă puteți întâlni direct cu intervalul de temperatură de utilizare recomandată (Vango) sau marcate de sezon(de ex. Outwell). 1sezon este sac de dormit de vară, 2sezoane este sac de dormit de la sfârșitul primăverii până la început de toamnă etc.

Mai multe puteți citi în articolul: Saci de dormit – materiale izolante și determinarea temperaturii

 

Concluzii

Cu alte cuvinte un sac de dormit universal nu există, și dacă călătoriți tot parcursul anului, faceți rost copilului de un sac de dormit mai călduros. Nu vă fie teamă că o să-i fie prea cald, oricând îi puteți descheia fermoarul. La selectarea confortului termic, alegeți după experiența dvs., și nu uitați că senzația de căldură este ceva foarte subiectiv și o persoană înfometată și obosită pur și simplu foarte bine nu se încălzește.

Printre altele, țineți cont de faptul că sacul de dormit în sine nu garantează o noapte placuta. Faptul că dormiți pe el cu toată greutatea dvs, îi presați umplutura de izolație și astfel căldura se pierde în solul răcoros. Acest lucru, poate fi combătut în mod eficient de către saltea, a cărei alegere sub nici o formă nu o subesimați. La saltelele clasice de spumă nu există risc de distrugere, pentru un confort mai mare, căutați saltelele autogonflabile.În afară de saltea, foarte mult ajută căciulă pe cap, lenjerie termică, șosete mai lărguțe și o ceașcă de ceai firbinte.

Și, mai presus de toate, bucuria de a fi în aer liber este cel mai important lucru.

Link-uri utile

Arhivă: arhiva autorului, unsplash.com

 

 

Cum se alege o saltea pentru fitness și una pentru yoga?

Sfaturi

Diferențele dintre saltelele de exerciții pot fi mari.O saltea de exerciții bine aleasă nu numai că va face mai plăcut momentul în care vă ocupați de condiția fizică, dar va asigura și o mișcare sigură. Ce ar trebui să căutați atunci când alegeți o astfel de saltea?

Cum să scăpați de mirosul urât din încălțăminte

Sfaturi

Mirosul urât din pantofi. Frumos subiect. Nu miroase bine, nu vrei să vorbești despre el, nu evocă sentimente plăcute. Unii oameni au de-a face cu el în fiecare zi, alții sunt surprinși de mirosul urât doar rareori. Combateți-l împreună cu noi!

8 pași pentru a avea grijă de cortul tău în timpul și după sezon

Sfaturi

Era timpul să împachetăm cortul și să ne întoarcem din natură înapoi la casele noastre. Pentru ca cortul dvs. să pornească din nou la drum spre noi aventuri și să îl păstrați în formă maximă, oferiți-i un pic de grijă.

Selectăm pentru dvs.

Sac de dormit pentru copii Boll Patrol

501 Lei (20.96 %) de la 396 Lei

Comparare

620 Lei (20.65 %) 492 Lei

Comparare

351 Lei (27.07 %) 256 Lei

Comparare

Sac de dormit pentru copii Outwell Contour Junior

376 Lei (12.5 %) 329 Lei

Comparare

390 Lei (13.08 %) 339 Lei

Comparare

Sac de dormit pentru copii Outwell Champ Kids

204 Lei (12.25 %) 179 Lei

Comparare

Sac de dormit pentru copii Vango Nitestar Alpha Junior Quad

338 Lei (40.24 %) 202 Lei

Comparare

Sac de dormit pentru copii Hannah Bivak Jr 200

258 Lei (11.63 %) 228 Lei

Comparare