Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Cum să alegi un sac de dormit pentru ciclism

Sacul de dormit pentru ciclism, ar trebui să fie mic și ușor, dar în același timp, trebuie să ofere suficient confort, inclusiv confort termic. În acest articol, veți învăța cum să îl alegeți sacul potrivit exact pentru dvs.


Cuprins

 

Calci pe pedale și kilometrii ”fug” pe sub picioare, vântul suflă și oferă o senzație plăcută de răcire.
În sfârșit, te așezi din nou pe bicicletă și te bucuri de minunata libertate de mișcare, viteză și ușurință cu care te miști. Poate că începi să te gândești la ce ar fi dacă ai ieși pentru mai mult timp, ai dormi undeva afară și ai ajunge mult mai departe. Dar, gândindu-vă la toate lucrurile pe care ar trebui să le luați, începeți să vă faceți griji cu privire la ușurința de mișcare. Până la urmă, doar sacul de dormit pe care îl aveți acasă are volumul unui pui de elefant și cât de mult cântărește!

   

 

Cum să alegi sacul de dormit potrivit?

Cu pene sau fibre goale? De vară sau pentru trei sezoane? Tip mumie sau pilotă? Haideți să vedem cum să alegi corect sacul de dormit.

>>> CITIȚI MAI DEPARTE <<<

 

Detalii generale

Un sac de dormit potrivit pentru un ciclist ar trebui, prin urmare, să cântărească cât mai puțin posibil și, în același timp, să fie mic, astfel încât să existe loc și pentru restul echipamentului. Bineînțeles, ar trebui să îndeplinească funcția de bază a unui sac de dormit - să mențină corpul cald până dimineața. Dar, deoarece nu toți bicicliștii călătoresc doar vara, vom discuta mai jos despre diferite situații.

 

Vreau un sac de dormit de vara, când nu ma astept la temperaturi scăzute noaptea

Pentru sacii de dormit slabi, găsiți cea mai largă gamă, deoarece diferențele de volum nu sunt atât de semnificative aici. Puteți compara și dvs. sacii de dormit în intervalul de temperatură 6/1 °C (confort / limită) - umplutură din pene Warmpeace Viking 300 (640g), Trimm Impact (950g) din microfibră și sacii de dormit din fibră goală Zulu Arpa (1370g), Pinguin Savana (1400g).

Dacă nici acești saci de dormit nu sunt suficient de mici, puteți încerca Pinguin Lite Mummy (14/10 °C, 550g) sau modelul Hannah Micro un pic mai greu (14/11 °C, 650g). S-ar putea să vă intereseze și Boll Light+ cu un interval de temperatură de 9/5 °C și 790g. Cu toate acestea, acești saci de dormit, atât de slabi, sunt potriviți doar pentru vreme mai caldă. După câteva nopți reci, veți avea mult mai puțină putere decât dacă ați fi cărat câteva grame în plus.

 

 

Aș prefera un sac de dormt călduros, dar nu cu umplutură din pene

Aici ar trebui să vă orientați, mai degrabă, către categoria sacilor de dormit din microfibră. Dacă nu vă deranjează faptul că pe alocuri, iese câte un fir de ață și țesătura superioară nu este realizată într-un finisaj ripstop, s-ar putea să vă intereseze modelul Trimm Sporty (0/-4 °C, 1500g). Puțin mai scump, dar mai calitatic și bine cusut, este popularul Boll Magma+ (0/-6 °C, 1490g).

 

 

Caut un sac de dormit ”de încredere”, în care frigul să nu mă surprindă

Pentru călătoriile pe timp rece, vă pot recomanda un sac de dormit cu umplutură din pene. Sacii de dormit mai călduroși, cu o cantitate mai mare de umplutură, sunt mai voluminoși, ocupând mai mult spațiu. O opțiune minunată este modelul cehesc Viking 600 (-3/-9 °C, 1180g) de la Warmpeace sau varianta mai călduroasă Viking 900 (-7/-14 °C, 1400g).
Dacă știți că în călătoriile dvs. puteți avea parte și de condiții de umezeală, puteți opta, de exemplu, pentru sacii de dormit Marmot, cu umplutură din pene pene tratate special împotriva umezelii. De exemplu, Marmot Sawtooth, este într-adevăr ușor și călduros (-2,7/-13,3 °C, 1150g).

 

Ce mai trebuie să luați în calcul

Având deja o idee aproximativă despre proprietățile unui un sac de dormit, să aruncăm o privire și asupra lungimilor lor. Dacă sacul de dormit este prea lung, trebuie să încălziți orice spațiu în exces, fiind nevoie de o energie suplimentară din parte dvs. Drept urmare, s-ar putea să simțiți frigul la picioare.În plus, purtați oricum grame inutile. Cu toate acestea, nici un sac de dormit mic nu este ”câștigător„, căldura poate scăpă din cauza comprimării izolației și cu atât mai mult, nu poate fi vorba de confort. Dacă sunteți o persoană mai mică de statură, vizualizați produse de la  marca Pinguin și Boll, acolo puteți găsi saci de dormit pentru o statură de până la 175cm. Dacă aveți sub 185cm, ați câștigat. Astfel de saci de dormit, sunt fabricați practic de către toți producătorii. Persoanele mai înalte, pot încerca sacii de dormit de 192cm (Boll) sau 195cm (Pinguin, Trimm).

Nu uitați nici de o saltea confortabilă. Dedesubt, unde fibrele izolatoare ale sacului de dormit sunt presate, aerul este forțat și căldura scapă spre sol. Izolația lipsă trebuie înlocuită, altfel nu te vei simți bine nici în cel mai bun sac de dormit. De exemplu, salteaua gonflabilă Robens PrimaCore va fi excelentă în acest caz.

   

 

Cum se întreține un sac de dormit

 În categoria noastră ”Sfaturi”, am dedicat deja mai multe articole selecției sacului de dormit. Astăzi vă vom sfătui cum să aveți grijă de sacul de dormit, astfel încât să vă servească bine mulți ani.

>>> CITIȚI MAI DEPARTE <<<

 

 

Cum poate fi transportat

În cele din urmă, gândiți-vă unde să vă depozitați sacul de dormit. Dacă doriți să îl legați de portbagaj, vă recomad să înlocuiți husa standard cu un sac impermeabil de dimensiunea potrivită. Datorită acestuia, puteți depozita ușor sacul de dormit și nu va trebui să vă faceți griji când va începe să plouă. astfel de saci, ușori, de diferite volume, sunt fabricate de Sea to Summit. De exemplu, sacul impermeabil Sea to Summit Ultra-Sil Nano 8l, cântărind doar 26g, este o alegere perfectă.

 

Lik-uri utile

 

Autor: Team 4camping

Zdroje: unsplash.com

5 pași simpli pentru a îndepărta ceara de pe haine

Sfaturi

Ați murdărit hainele cu ceară și nu o mai puteți îndepărta? În articolul nostru vei găsi câteva sfaturi despre cum să cureți îmbăcămintea!

Cum se aleg rachetele de zăpadă?

Sfaturi

Îți place să fii la munte mai mult decât acasă, dar când pătura albă se așterne, simți că sezonul tău s-a terminat? Vă înșelați, terenul acoperit de zăpadă nu este doar pentru schiorii montani. Rachetele de zăpadă sunt cele care te readuc pe traseu.

Există o lungime universală pentru bețele de schi fond?

Sfaturi

Pentru un începător complet, cu siguranță nu va fi nevoie să cumpărați mai multe perechi de bețe și chiar și copiii care abia încep să se inițieze în schi fond se vor descurca bine cu o singură pereche. Pentru toți ceilalți, lungimea bețelor de schi fond trebuie aleasă pe baza mai multor aspecte.

Selectăm pentru dvs.

408 Lei (23.77 %) 311 Lei

Comparat

Tricou de ciclism bărbați Sensor Cyklo Motion

420 Lei (43.81 %) de la 236 Lei

Comparat

Tricou de ciclism femei Dare 2b Pedal Through It

200 Lei (65 %) 70 Lei

Comparat

Cască de ciclism copii Hamax Skydive

186 Lei (20.43 %) de la 148 Lei

Comparat

Cască de ciclism copii Bell Sidetrack II Youth

280 Lei (31.07 %) de la 193 Lei

Comparat

Cască de ciclism copii Uvex Kid 3

291 Lei (39.86 %) de la 175 Lei

Comparat

Maiou de ciclism femei Dare 2b Regale II Vest

200 Lei (65 %) 70 Lei

Comparat

Tricou de ciclism femei Dare 2b Persist Jersey

220 Lei (65 %) 77 Lei

Comparat