Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare
  • Black Friday

Alpinism pentru începători

Ce este necesar pentru a putea începe practica alpinismul?

 

Ce fel de echipament este necesar pentru început? Mai întâi să vedem ceea ce nu ar trebui să vă lipsească în principal...

 

Introducere

Indiferent cu ce fel de sport începeți, orice eschipament sportiv costă ceva bani. Iar alpinismul nu face excepție. Nu face parte din sporturile pentru care este necesar echipament scump dar oricum trebuie să luați în vedere că o sută sau două sute de lei nu este deajuns, mai ales în cazul în care ați dori să practicați alpinismul de siguranță în deplin.

 

1. Îmbrăcămintea

Ceea ce este de așteptat de la îmbrăcămintea pentru alpinism, este în principal libertatea în mișcare. A doua caracteristică care alpiniștii cer de la îmbrăcăminte este rezistența mecanică a acesteia. Și a treia caracteristică (nu)esențială este aspectul acesteia care este destul de distinctiv de parcă ar vrea să strige „ eu sunt alpinist”.

Alpiniștilor sau alpinistelor pentru escaladarea unui perete artificial de obicei ca îmbrăcăminte le este de ajuns doar un tricou, maiou și pantalon scurt sau pantaloni trei sferturi. Cei care preferă alpinismul în aer liber, nu le este suficient doar un tricou. Ținând cont de faptul că, așa cum sustin alpiniștii experimentați, temperatura adecvată pentru alpinism este de aproximativ 10 ° C, prin urmare este necesar și de un hanorac subțire funcțional de microfleece. Și pentru orice eventualitate împachetați-vă în rucsac și o gecuță subțire impermeabilă.

 

 

2. Încălțăminte

Încălțămintea de alpinism este cunoscută sub denumirea de espadrile de alpinism. Este lucrul cel mai important care ar trebui să-l aibă orice alpinist. Alegerea mărimii corecte, copita sau chiar și sistemul de înșiretare sunt lucruri cheie care ajută la ușurarea escaladării. 

Încălțămintea de alpinism spre deosebire de cea turistică, nu are voie să fie mai mare decât talpa piciorului. Dimpotrivă atunci când încălțați prima dată încălțămintea corectă de alpinism ar trebui să facă impresia că încălțați cizma spaniolă. Recomandăm pentru început să vă sfătuiți cu cineva experimentat în alpinism. Cel mai bine este să alegeți dintre încălțăminte marcată de producător sau distribuitor ca espadrile pentu începători.

 

 

3. Echipament tehnic

Alegerea echipamentului va depinde de tipul de activitate de alpinism pe care doriți să practicați. Bouldering pe zidurile artificiale este cea mai căutată disciplină de alpinism în timpul de toamnă și iarnă. Mai mult puteți face escaladări și în aer liber, deși odată cu scăderea temperaturii și creșterea probabilității de precipitații, acestă variantă va deveni din ce în ce mai puțin accesibilă.

 

 

Dacă intenționați să începeți cu boulderingul, tot ceea ce aveți nevoie, înafară de îmbrăcăminte și încălțăminte de alpinism, mai este și sacul cu magneziu și salteaua de bouldering și sunteți pregătit. Dar nu uitați că magneziul se poate folosi în aer liber, numai în zonele unde este permis.

 

Dacă doriți să escaladați un perete stâncos, înafară de săculețul cu magneziu menționat mai sus, ar trebui să mai fiți echipat și cu coardă dinamică, un ham simplu cu cataramă în talie și cu buclele de la picioare ajustabile și desigur nu uitați carabinierul de siguranță (belay). Pentru escaladarea în aer liber mai este necesară cască care protejează de loviturile pietrelor în cădere și la fel în timpul căderii proprii, buclă express care asigură în timpul procesului de urcare, bucle cusute și carabiniere libere cu mecanism de blocare pentru construcția de stand.

 

Și la sfârșit este necesar să împachetați toate aceste „jucării” în ceva. Puteți alege, ori un rucsac de alpinism cu un volum între 30-50 litri sau o geanta specială pentru corzi. După preferința dvs. 

 

 

Oferta completă a echipamentului de alpinism Petzl, Ocun, Singing Rock, Camp, BealClimbing Technology, Ortovox și alte mărci.

 

 

 

Recomandări de produse interesante:

 

 

Crack 5.0 este tricou de bărbați din material de bumbac, cu croială clasică, de la firma cehă Direct Alpine, cu imprimare atractivă care accentuează stilul utilizatorului.

 

 

 

 

Rucsac Osprey Mutant - Rucsac ultra-ușor și versatil de 28 de litri cu o serie de caracteristici practice pentru schi alpin și alpinism este partenerul ideal pentru ascensiuni pe tot parcursul anului în munți.

 

 

 

 

Coardă de alpinism Cult 9,8 mm (60 m) de la firma Ocun este o coardă dinamică practică, cu rezistență ridicată și manevrabilitate bună, care, pentru capacitatea sa la antrenamente de alpinism și la pereții artificiali este apreciată și de alpiniștii profesionali.

 

 

Ham cu o cataramă Camp Energy este un ham de alpinism confortabil cu bucle reglabile, potrivit pentru începători dar și pentru alpiniști experimentați, cu uz pentru toate tipurile de alpinism.

 

 

 

Săculeț de magneziu Saka de la firma franceză Petzl va aprecia orice adevărat alpinist. Dispune de formă special concepută pentru un acces mai ușor la magneziu.

 

Resurse:

www.digitaltrends.comwww.durango.comwww.instructables.comwww.bergzeit.dewww.superbadassworkouts.comwww.kijiji.cawww.altabadiaguides.comgearpatrol.com

 

 

Alte articole :

 

Cum să alegeți rucsacul corect?

Sfaturi

Se bazează pe două principii - principiul moderației și principiul confortului. Cumpărați un rucsac cât de mare, cât de ușor de înaltă calitate, de care aveți nevoie. Și cel mai important, încercați-l să vi se potrivească.

Cum se întreține sacul de dormit

Sfaturi

Am dedicat deja mai multe articole pentru selecția sacului de dormit în Centrul nostru de consiliere. Aici veți găsi sfaturi utile despre modul corect de întreținere a sacului de dormit, astfel încât să vă servească bine mulți ani.

Cum se alege mobilierul de campare

Sfaturi

În e-shopul nostru am pregătit pentru dvs o expoziție de mobilier de campare. La ce este necesar să vă concentrați în timpul alegerii găsiți în acest articol.