Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

💥 Hitul săptămânii! Cu codul: ZUWA10 reducere suplimentară-10% 🐺 pe echipamente outdoor ZULU și Warg

Alpinism pentru începători

Ce este necesar pentru a putea începe a practica alpinismul?


Cuprins

Alpinismul sportiv devine din ce în ce mai popular în țara noastră și, cu un pic de exagerare, un strigăt al unui fan ar putea fi parafrazat sub forma: "Cine nu escaladează nu este român!" Poate părea exagerat, dar nu este departe de adevăr.

Dar ce să cumperi dacă vrei și tu să începi să escaladezi? Să încercăm să ne uităm la ceea ce practic nu ar trebui să ratezi ...

 

Introducerea completă

Ca și în cazul oricărui alt sport, investiția în echipamente sportive de bază, îmbrăcăminte și încălțăminte vă va ”costa ceva”. Iar alpinismul nu face excepție. Cu siguranță nu este unul dintre cele mai scumpe sporturi, dar cu siguranță nu vă așteptați să vă puteți descurca cu câțiva lei, mai ales dacă ar trebui să vă dedicați alpinismului și, cel mai important, să îl practicați în siguranță.

1 Îmbrăcăminte

Dacă alpiniștii așteaptă ceva de la hainele lor, mai presus de toate este libertatea de mișcare nelimitată . A doua caracteristică pe care fiecare alpiniștii o apreciază la haine este rezistența mecanică. Iar a treia trăsătură (in) esențială a îmbrăcăminții de alpinism este aspectul său, care este destul de caracteristic și vă distinge în lume ca fiind ALPINIST.

Alpiniștii au nevoie de obicei doar de un maiou, de un tricou sau de un top și de niște pantaloni trei sferturi sau pantaloni scurți. Cu toate acestea, pentru cei care preferă alpinismul în aer liber, un tricou nu va fi suficient în zilele mai reci. Mai ales dacă luăm în considerare faptul că, potrivit alpiniștilor experimentați, cel mai bine este să urci la temperaturi în jurul valorii de 10 ° C. Și atunci ai nevoie de un hanorac subțire și funcțional din microfleece. Și nu uitați să împachetați în rucsac o geacă impermeabilă , în caz de vreme rea.

 

2 Încălțăminte

Pantofii de alpinism se numesc espadrile. Și sunt cel mai important lucru pe care trebuie să-l aibă fiecare alpinist. Alegerea mărimii potrivite,sau chiar a unui sistem de strângere este esențială pentru a facilita urcarea .

Alpiniști, espadrilele spre deosebire de ghetele obișnuite de drumeție, nu trebuie să fie mai mari decât piciorul tău. Dimpotrivă, când încalți corect espadrilele pentru prima dată, acesta seamănă mai degrabă cu un pantof spaniol medieval decât cu un pantof normal. Dar nu te lăsa intimidat. Vă recomandăm să cereți sfaturi de la un dealer sau de la cineva care are experiență cu espadrilele . Cel mai bine va fi dacă alegeți dintre pantofii indicați de producător sau vânzător ca fiind pentru începători.

 

3 Echipament tehnic

Alegerea echipamentului va depinde în mare măsură de tipul de activitate de alpinism în care doriți să vă angajați. Toamna și iarna, cele mai căutate „discipline” de alpinism sunt bouldering pe pereți artificiali. De asemenea, puteți urca în aer liber, deși cu temperaturi în scădere și probabilitate crescută de precipitații, aceste opțiuni vor deveni din ce în ce mai puțin disponibile.

 

Bouldering 

Dacă intenționați să începeți cu bouldering-ul, de tot ceea ce aveți nevoie sunt hainele,espadrilele, și o pungă de magneziu, împachetați poate și o saltea de bouldering și voia bună neapărat. Amintiți-vă doar că puteți folosi magneziu în aer liber numai acolo unde este permis .

 

Perete de cățărări

Dacă doriți ”să vă aruncați pe perete”, pe lângă geanta deja menționată cu „mg”, ar trebui să fiți echipat și cu o coardă dinamică, un ham simplu cu cataramă în talie și picior reglabil și nu uitați de carabinieră cu dispozitivul de siguranță. Cățărarea în aer liber va necesita, de asemenea, o cască în plus pentru a proteja împotriva căderii siguranțe care trebuie blocate în timpul procedurii, bucle cusute și carabiniere libere cu o încuietoare pentru a construi un suport.

 

Rucsac pentru echipamente

Și, în cele din urmă, trebuie să împachetezi toate acele „jucării” în ceva. Puteți ajunge fie la un rucsac pentru alpinism cu un volum de obicei cuprins între 30-50 litri, fie la saci speciali pentru corzi. Alegerea este a dvs.

 

O gamă completă de echipamente de alpinism

În oferta magazinului nostru electronic veți găsi echipamente de alpinism ale mărcilor de renume Petzl , Ocún , Singing Rock , Camp , Beal , Climbing Technology , Ortovox și multe altele. 

 

Link-uri utile

 

Surse: unsplash.com

Îmbrăcămintea adecvată pe bicicletă

Sfaturi

Ce haine ar trebui să port atunci când merg cu bicicleta vara, pe ploaie sau iarna? Pe scurt, cum alegi hainele potrivite pentru orice vreme? Iată ce vă sfătuiește Jakub Vlček, ciclist de curse și alpinist, în articolul de astăzi.

Cum se alege corect mărimea bustierei sport?

Sfaturi

Cum să alegi  o bustieră sport pentru a asigura un confort maxim? În acest articol, vă vom sfătui cu privire la alegerea corectă a mărimii și la potrivirea perfectă a sutienului.

Cum se alege filtrul de apă

Sfaturi

Filtrul nu este o jucărie, ci un echipament de laborator. Puteți învăța în următorul articol cum să îl folosiți corect și să nu vă puneți în pericol sănătatea.

Selectăm pentru dvs.

551 Lei (11.26 %) 489 Lei

Comparat

460 Lei (10 %) 414 Lei

Comparat

(8.52 %) 281 Lei

Comparat

Dispozitiv frână Via Ferrata

504 Lei (27.96 %) 363 Lei

Comparat