Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

Test: Șosete impermeabile SEALSKINZ

Cum a decurs testul șosetelor impermeabile Trekking Thick Mid de la Sealskinz în condiții extreme din spatele Cercului Arctic?


Cuprins


Introducere

Când am decis ca în februarie, în perioada celor mai severe înghețuri, să mergem dincolo de Cercul Polar Arctic pentru o excursie de zece zile de schi fond cu un rucsac complet, a fost clar că va trebui să ne pregătim nu numai mental și fizic, ci și să ne adaptăm echipamentul la acest lucru.

"Am încercat, de asemenea, șosetele pentru utilizarea pentru ciclism. Sunt surprinzător de asemănătoare ca grosime cu șosetele obișnuite. Cred că vor fi o alegere mult mai bună decât o pungă de plastic nerespirabilă pentru Scandinavia ploioasă. Încă îmi amintesc de suferința provocată de șosete mereu ude", adaugă Adam, ciclist de cursă lungă.

La acea vreme, temperaturile coborau mult sub zero grade, iar informațiile din Finlanda, destinația noastră, vorbeau chiar de -40°C. La astfel de temperaturi nu este indicat să ieșiți prea mult, cu atât mai puțin să faceți sport. Dar, dacă totuși aveți nevoie, trebuie să acordați o atenție deosebită îmbrăcămintei adecvate. Părțile periferice ale corpului sunt deosebit de sensibile la frig și la degerături, adică degetele de la mâini și de la picioare și, bineînțeles, capul.


Fotografie de la testarea șosetelor, mănușilor și căciulii impermeabile.

Prin urmare, am fost oarecum liniștiți când am obținut șosetele, mănușile și căciulile SEALSKINZ chiar înainte de plecare.
 
 A trebuit să testăm acest set în condiții de ger nordice și faptul că stăm în fața calculatorului și scriem această recenzie cu toți zece este o dovadă clară că echipamentul pe care l-am testat și-a dovedit valoarea în cele din urmă.
 
S-a dovedit a fi atât de reușit încât ne-a fost greu să scriem o recenzie. Ce ar trebui să scrii atunci când nu te poți gândi la nicio critică și tinzi să lauzi doar. :-)

Dar să începem cu începutul.

 

Prima impersie

Reacția noastră la șosetele Trekking Thick Mid, proaspăt scoase din cutie, a fost: ce naiba este asta? E un material ciudat, pare destul de artificial. Nu sunt prea groase sau prea tari? Nu vor face bășici? Pur și simplu, șosetele ne-au făcut să ne simțim nesiguri.
 
Cu toate acestea, după ce le-am purtat la temperaturi sub -20°C, a trebuit să spunem că șosetele se potrivesc perfect, se adaptează la picior, nu se strâng, marginea elastică superioară nu irită și, în același timp, se mețin și nu freacă. Materialul evacuează transpirația în timpul activităților solicitante, astfel încât piciorul este permanent uscat și cald. Orice umezeală din interior sau exterior este reținută între suprafața exterioară a șosetei și pantof, și nu afectează deloc senzația de confort.


Testarea echipamentelor SEALSKINZ în condiții cu adevărat extreme. 


Care este magia

Șosetele impermeabile Sealskinz Trekking Thick Mid ar trebui să asigure 100% impermeabilitate, rezistență la vânt și respirabilitate, potrivit producătorului britanic. Se presupune că acest lucru se realizează nu numai datorită membranei ușoare Hydrophilic, ci și datorită căptușelii din 42% lână merino și a stratului exterior din 90% nailon și 10% elastan.

Foarte interesantă este utilizarea tehnologiei StretchDry. Această tehnologie patentată permite mărcii Sealskinz să producă șosete (și nu numai) care conțin o membrană de înaltă performanță, care este total impermeabilă și în același timp flexibilă. Acest lucru nu numai că face șosetele impermeabile și respirabile, dar le face și să se potrivească perfect pe picior, astfel încât să absoarbă bine transpirația și să mențină confortul termic. De aceea le-am ales pentru o activitate atât de solicitantă precum o traversare de iarnă a câmpiilor finlandeze din spatele Cercului Arctic cu o sanie și un câmp plin de zapadă.


Din nou despre Merino

Datorită procentului mare de lână merinos din căptușeală, șosetele sunt potrivite nu numai pentru condiții foarte friguroase, ci și pentru cei care au probleme cu mirosul neplăcut al picioarelor. Lâna merinos are câteva proprietăți unice pentru care este atât de apreciată, inclusiv capacități excelente de termoreglare și izolare, precum și proprietăți antibacteriene.

Șosetele Treeking Thick Mid oferă, de asemenea, un sprijin sporit pentru gleznă și picior, reducând riscul de entorse și, datorită zonelor moi ale călcâiului, degetelor și tălpii, previn veziculele și frecările, toate acestea, sunt avantaje pe care cu siguranță le veți aprecia în călătoriile de mai multe zile.


Impermeabilitatea?

Un lucru este afirmația de pe ambalaj și altul este realitatea. Din moment ce suntem ”Toma necredinciosul”, bineînțeles că nu puteam rata ocazia de a testa șosetele în condiții reale. Testul a fost întreprins de curajosul meu soț Mirek, un experimentator entuziast, căruia nu i-a fost frică să riște degerături și s-a aruncat în zăpadă în șosete, fără pantofi. Testul mersului doar în șosetele Trekking Thick Mid, până la talie îngropați în zăpadă, s-a dovedit, din fericire, excelent. Picioarele au rămas uscate și calde, iar călătoria noastră reușită a putut continua fără complicații.

O altă veste bună este că am verificat și că șosetele se usucă bine după ce sunt udate. Cu toate acestea, vă recomandăm să le întoarceți pe dos pentru o uscare mai rapidă.

Nu în ultimul rând, putem recunoaște producătorului faptul că șosetele Trekking Thick Mid nu miros, chiar și după o purtare intensă. Cu toate acestea, vă rugăm să luați această afirmație cu rezervă. Acest lucru se datorează faptului că este o evaluare pur subiectivă care depinde de mulți factori, inclusiv de sensibilitatea nasului dumneavoastră și de intensitatea mirosului produs individual de utilizator.


Întreținere și rezistență

Interesant este că, deși șosetele sunt literalmente pline de caracteristici de înaltă tehnologie care le transformă mai degrabă în echipamente hi-tech decât într-o simplă completare obișnuită a hainelor și încălțămintei funcționale, întreținerea lor nu este deloc dificilă.

Pot fi spălate manual sau la mașină la 40°C sau mai puțin și pot fi puse chiar și în uscător, deși în acest caz trebuie să setați viteza de rotație redusă. Asigurați-vă că evitați fierul de călcat, nu folosiți balsam de rufe sau înălbitor și cumpărați în schimb un detergent pentru haine tehnice și funcționale. Dacă nu vă amintiți aceste informații, nu contează, trebuie doar să întoarceți tivul de sus al ciorapului, iar simbolurile pentru o întreținere adecvată sunt indicate pe verso.

Ceea ce este poate chiar mai plăcut decât ușurința de întreținere este garanția pe viață a funcționalității și fiabilității șosetelor. Este ceea ce acest producător britanic pune pe toate produsele sale, cu mențiunea că, în acest caz, "durata de viață" nu se referă la viața dumneavoastră, ci la durata de viață a categoriei de produse la care se aplică declarația. Deci, în practică, Sealskinz spune de fapt că șosetele lor, de exemplu, vor fi încă 100% funcționale timp de 2-3 ani de utilizare activă. Și pentru această promisiune, și după experiența pe care am avut-o cu șosetele, cumpărarea unei alte perechi merită cu siguranță. 

Apreciere: 95%

+

  • se potrivesc perfect
  • tivul superior nu irită și nu strânge
  • sunt cu adevărat impermeabile
  • nu miros nici după mai multe zile de activitate solictantă

  • nu există o variantă frumoasă pentru femei
  • preț ridicat

Concluzie

Recomandăm cu siguranță șosetele impermeabile Sealskinz. Păstrarea picioarelor uscate și calde compensează cu siguranță prețul de achiziție mai mare. Sunt șosetele termice perfecte pentru frig și, dacă vă luați două perechi, nu mai este nevoie să transportați șosete suplimentare.

 

Surse: sealskinz.com, pixabay.com, arhiva autorului

TEST: Ochelari de soare Uvex Sport Style 231 2.0

Testarea produselor

David Svoboda a testat o pereche de ochelari de protecție Uvex în timpul călătoriilor sale lungi cu bicicleta. Merită să investești în ei?

TEST: Merrell Moab

Testarea produselor

Astăzi, în secțiunea noastră de testare, vom pune la încercare încălțămintea de trekking Merrell.

TEST: Batoh Osprey Tempest III

Testarea produselor

Kamča, cea care a făcut testul, a parcurs mii de kilometri cu generația anterioară de rucsacuri Tempest. Așa că i-am dat unul din noua generație III pentru a-l testa, astfel încât să poată compara rucsacurile. Se ridică la așteptări noua generație a legendarelor rucsacuri?

Selectăm pentru dvs.

40 Lei (22.5 %) 31 Lei

Comparare

210 Lei (13.33 %) 182 Lei

Comparare

144 Lei (11.81 %) 127 Lei

Comparare

96 Lei (5.21 %) 91 Lei

Comparare

210 Lei (13.33 %) 182 Lei

Comparare

120 Lei (17.5 %) de la 99 Lei

Comparare

144 Lei (15.28 %) de la 122 Lei

Comparare

46 Lei (52.17 %) de la 22 Lei

Comparare