Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

Regenerarea după un efort fizic

Atât de des neglijată, dar atât de importantă. Ea stă la baza rezultatelor excelente ale sportivilor, dar influențează și eșecurile acestora. Dacă este neglijată pe termen lung, poate duce chiar și la boli cronice. Despre ce este vorba? De regenerarea corpului. De ce este atât de importantă? Cum să vă regenererați corect și ce să folosiți pentru a face acest lucru?


Cuprins

Corpul funcționează după un principiu simplu. Cu cât îl îngrijim mai mult, cu atât funcționează mai bine. Există multe contraargumente pentru această afirmație, motiv pentru care îngrijirea corectă a corpului nu este simplă. Lăsând la o parte lucrurile pe care nu le putem influența (de exemplu aerul pe care-l respirăm, calitatea fructelor și legumelor cumpărate etc), avem o șansă destul de bună de a avea grijă excelentă de corpul nostru.

Efortul fizic din timpul oricărei activități zilnice este un stres pentru corp. De aceea este important să găsim o metodă adecvată de minimalizare a acestui stres, respectiv de a reduce efectele acestuia asupra corpului. Haideți să analizăm un caz concret.

 

Regenerare activă

O activitate îndrăgită de multe persoane este alergarea. Orice activitate care presupune alergare este stresantă pentru corp. Aceasta implică membrele inferioare, trunchiul și membrele superioare. De facto, majoritatea grupelor de mușchi. Evident, membrele inferioare sunt supuse celui mai mare efort, motiv pentru care merită o îngrijire sporită. În general se recomandă ”încălzirea”, nu doar înainte de alergare, însă înainte de orice activitate fizică. Activarea mușchilor, pregătirea corpului pentru efort.

Este similar ca la o mașină. Pornirea motorului la rece este o metodă rapidă de a ajunge în servis. La fel este și corpul. Dacă alergați, mergeți cu bicicleta sau practicați orice alt sport fără o încălzire adecvată veți avea probleme. Și mai importantă este întinderea de după activitatea fizică. Acest lucru oferă mușchilor d-voastră un nivel adecvat de întindere, o circulație sanguină optimă și o relaxare generală. O astfel de regenerare este considerată activă. Este un mod de a învăța cum să gândim și să ne comportăm în așa fel încât organismul să aibă nevoie de anumite "proceduri" pentru a funcționa.

   

 

Cum să alegeți îmbrăcămintea pentru alergare

Îmbrăcămintea ideală pentru alergare garantează mulți kilometri parcurși în confort optim. Katka Balcarová vă va ajuta să alegeți echipamentul adecvat.

>>> CITEȘTE MAI DEPARTE <<<

 

Somnul = cea mai bună metodă de regenerare

Posibil cea mai bună regenerare este somnul. Cu siguranță sunteți familiari cu această metodă. Sunteți obosit, nu vă simțiți bine, iar dacă mergeți la culcare, oferiți corpului posibilitatea de a începe procese care vor elimina oboseala, pot suprima începutul unei boli sau pur și simplu pot ajuta SNC să se regenereze. Un somn bun este recomandat în ultima perioadă atât de specialiști, cât și de publicul larg. Regenerați-vă prin somn. Veți face pentru d-voastră mai mult decât vă puteți imagina.

 

Relaxarea e importantă

Multe persoane aleg să se regenereze continuând să facă mișcare, cu toate că într-o altă formă și de intensitate diferită - dar sunt în mișcare. Însă nu de fiecare dată această metodă este adecvată. Organismul este supus în mod constant stresului și solicitărilor. Este similar ca la o mașină. Dacă mergeți 130 km/oră timp de 5 ore consecutive, este diferit față de 50 km/oră timp de 5 ore, însă este tot un efort. Corpul funcționează la fel.

Luați-vă o zi liberă. O zi când nu faceți deloc sport. Dacă vă simțiți obosit pentru o perioadă lungă de timp, luați-vă mai multe zile de relaxare. Veți vedea că va avea un efect excelent pentru corp. Dacă veți ignora acest lucru, pot apărea infecții cronice, leziuni sau sindromul epuizării profesionale.

   

 

Cum să întăriți sistemul imunitar

Imunitatea este un ”scut” care protejează sănătatea noastă. Următorul articol vă prezintă metode de întărire a sistemului imunitar.

>>> CITEȘTE MAI DEPARTE <<<

 

Alte sfaturi

Nu uitați că regenerarea este cheia unei vieți active lungi, fericite și satisfăcătoare. Nu vă împotriviți niciunei metode de relaxare a corpului. Vă poate fi de folos o ședință de masaj, saună, crioterapie sau chiar ascultarea muzicii.

 

Linkuri utile

 

Autor: Mirek Píštěk

Sursă: unsplash.compixabay.com

Cum se alege o saltea pentru fitness și una pentru yoga?

Sfaturi

Diferențele dintre saltelele de exerciții pot fi mari.O saltea de exerciții bine aleasă nu numai că va face mai plăcut momentul în care vă ocupați de condiția fizică, dar va asigura și o mișcare sigură. Ce ar trebui să căutați atunci când alegeți o astfel de saltea?

Cum să scăpați de mirosul urât din încălțăminte

Sfaturi

Mirosul urât din pantofi. Frumos subiect. Nu miroase bine, nu vrei să vorbești despre el, nu evocă sentimente plăcute. Unii oameni au de-a face cu el în fiecare zi, alții sunt surprinși de mirosul urât doar rareori. Combateți-l împreună cu noi!

8 pași pentru a avea grijă de cortul tău în timpul și după sezon

Sfaturi

Era timpul să împachetăm cortul și să ne întoarcem din natură înapoi la casele noastre. Pentru ca cortul dvs. să pornească din nou la drum spre noi aventuri și să îl păstrați în formă maximă, oferiți-i un pic de grijă.

Selectăm pentru dvs.

Trusă de prim ajutor Pinguin First aid Kit L

93 Lei (22.58 %) 72 Lei

Comparare

71 Lei (23.94 %) 54 Lei

Comparare

Trusă de prim ajutor neechipată Lifesystems First Aid Case

132 Lei (24.24 %) 100 Lei

Comparare

Trusă de prim ajutor Tatonka First Aid Mini

124 Lei (20.97 %) 98 Lei

Comparare

Pătură de salvare Salewa Rescue Blanket

35 Lei (11.43 %) 31 Lei

Comparare

Trusă de prim ajutor Pinguin First aid Kit M

79 Lei (20.25 %) 63 Lei

Comparare

278 Lei (21.94 %) 217 Lei

Comparare

Trusă de prim ajutor Lifesystems Sterile Kit

184 Lei (21.2 %) 145 Lei

Comparare