Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Cum se alege o saltea pentru fitness și una pentru yoga?

Diferențele dintre saltelele de exerciții pot fi mari.O saltea de exerciții bine aleasă nu numai că va face mai plăcut momentul în care vă ocupați de condiția fizică, dar va asigura și o mișcare sigură. Ce ar trebui să căutați atunci când alegeți o astfel de saltea?

 
Descriere: O saltea de yoga bine aleasă va oferi confort termic, precum și o garanție a executării în siguranță a poziților.

 


Cuprins

 

Salteaua pentru fitness nu este o risipă

Poate că v-ați gândit că vă puteți întinde pur și simplu pe jos. Ce rost are? Să recapitulăm. Fără o saltea, nu există izolație termică pe sol. Mușchii devin inutil de rigizi și puteți provoca cu ușurință răni inutile sau puteți lua o banală răceală atunci când vă întindeți sau stați în poziții de yoga.

Picioarele dumneavoastră pot aluneca atunci când faceți exerciții fără saltea. Nu veți avea încredere în poziții și, din nou, există posibilitatea să vă răniți inutil. În plus, suprafața dură nu amortizează impactul. În combinație cu încălțămintea nepotrivită sau atunci când faceți exerciții cu picioarele goale, se exercită o presiune excesivă asupra articulațiilor. Atunci când faceți exerciții în aer liber, o saltea bine aleasă poate uniformiza orice denivelare a suprafeței și astfel vă poate spori confortul.


Descriere: Chiar și în practica în aer liber, o saltea bună este un partener excelent.

 

Practică yoga în mijlocul naturii

Dacă ați încercat vreodată să înlocuiți o sală de exerciții cu un spațiu în aer liber, veți fi cu siguranță de acord cu mine că yoga în aer liber este minunat. Dar are și capcanele sale. Este posibil să existe o mulțime de curioși, zgomote care vă distrag atenția și mirosuri în jurul dumneavoastră. În plus, suprafața din natură nu este tocmai plată. Așadar, trebuie să renunțăm la practica în aer liber? Categoric nu.

Mergeți dimineață devreme și găsiți un loc frumos, departe de aglomerația cea mai mare. Grădina personală este de top. Căștile cu muzică de meditație vă vor ajuta să eliminați zgomotele care vă distrag atenția. Denivelările, frigul și pietricelele incomode vor fi eliminate de o saltea bună. Iar dacă alegeți un loc plăcut în mijlocul grădinii, ar trebui să fiți înconjurat de mirosul plantelor și nu de mirosurile de pe stradă.

 

9 sfaturi despre ce trebuie să căutați atunci când alegeți salteaua

Atunci când alegeți o saltea de fitness, este important să vă concentrați asupra următoarelor puncte. Acestea vă vor ajuta să alegeți salteaua ideală pentru mișcarea care vă place cel mai mult. Și s-ar putea să vă dați seama că uneori este mai bine să aveți două diferite.

  1. Tipul sportului practicat - Aveți nevoie de o saltea pentru fitness, gimnastică, antrenament cu greutăți sau yoga? O saltea pentru yoga ușor, antrenament cu greutăți sau pilates ar trebui să izoleze bine și să ofere suficientă stabilitate. Dacă practicați gimnastica sau dacă exercițiile dinamice sunt pasiunea dumneavoastră, trebuie să amortizeze impactul și să fiți sigur că nu veți aluneca.

  2. Grosimea saltelei - Saltelele mai groase oferă mai multă amortizare. Cele subțiri sunt potrivite pentru yoga și pilates, deoarece permit un contact mai bun al membrelor cu solul în fiecare poziție.

  3. Material - Puteți alege între saltelele fabricate din materiale sintetice, care sunt foarte durabile, și cele din cauciuc natural, care sunt mai ecologice.

  4. Suprafață - Tratamentul de suprafață al saltelei trebuie să asigure o bună aderență și confort în timpul exercițiilor.

  5. Mărimea -Alegeți întotdeauna un covoraș care este suficient de lung și de lat pentru a vă permite să vă bucurați de toate pozițiile. Saltelele mai late sunt mai bune pentru exercițiile de reabilitare, în timp ce dimensiunea obișnuită pentru exercițiile clasice este de 180 pe 60 cm. Saltelele mai scurte sunt potrivite pentru antrenamentul cu greutăți. O variantă interesantă sunt saltelele sub formă de puzzle (tatami), pe care le pliați la dimensiunea de care aveți nevoie. Acestea sunt excelente pentru exercițiile fizice cu copiii și ca saltea pentru exerciții pe aparate.

  6. Greutate și ușurință de transport - Dacă alegeți o saltea care va fi stabilă într-un singur loc, puteți alege un material mai rigid, mai durabil și, de asemenea, mai greu. Dacă va fi o saltea pe care o veți lua cu dvs. la sala de fitness, în natură veți aprecia greutatea redusă și ușurința de pliere.

  7. Design - Culoarea saltelei nu afectează proprietățile acesteia. Cu toate acestea, poate afecta cât de plăcut este să faci exerciții pe ea. Este un lucru mărunt, dar vă recomandăm cu siguranță să alegeți o culoare care vă face să vă simțiți mai bine doar privindu-o. Dacă doriți să faceți exerciții în aer liber, vă recomandăm să alegeți culori mai deschise. Cele închise la culoare se pot încălzi la soare și s-ar putea să nu fie confortabil să faci exerciții fizice. Culorile strălucitoare atrag insectele și orice murdărie poate fi văzută pe un fond deschis. Na,și acuma să alegeți, nu-i așa? :)

  8. Întreținerea - Deoarece transpirăm atunci când facem exerciții fizice, este important ca salteaua să fie ușor de curățat.

  9. Prețul - Aici depinde de preferințele personale. Dar nu uitați să țineți cont de faptul că saltelele suspect de ieftine s-ar putea să nu fie de înaltă calitate - deci nu vor rezista la fel de mult timp.

Caracteristică: Sutienele funcționale oferă susținere ideală și libertate de mișcare

 

Prin ce se diferențiază saltelele de yoga

Saltelele de yoga trebuie să fie aderente și antiderapante. Și ar trebui să aibă aceste calități chiar dacă transpirăm pe ele sau le folosim afară sau într-o cameră cu umiditate mai mare. Este esențial pentru a efectua poziții dificile în siguranță. Pentru yoga dinamică, avem nevoie de stabilitate și aderență; pentru yoga blând, ne putem permite saltele mai groase, care oferă mai mult confort.

 

Salteaua obișnuită nu poate fi folosită ca saltea de fitness

O saltea obișnuită este concepută pentru a dormi acasă, într-un cort sau în aer liber, iar scopul său principal este de a oferi izolare termică și confort în timpul somnului. Acesta tinde să fie mai rigidă, nu are un finisaj antiderapant și nici nu are o aderență mai mare. În plus, salteaua clasică este voluminoasă și dificilă de transportat. Nu o pui în geanta de sport. Și nu te vei simți confortabil să faci exerciții fizice pe ea.


Caracteristică: Ganterele ajută la creșterea treptată a încărcăturii în timpul exercițiului.

 

Ce altceva ați putea folosi pentru fitness?

Cu siguranță vă doriți haine de yoga confortabile, care să vă permită mișcarea liberă, să elimine transpirația și să vă ofere un confort maxim. Elementele de bază sunt lenjeria sport funcțională, colanții confortabili și un tricou funcțional. Un hanorac care să țină de cald este util după antrenament. Muzica relaxantă poate fi ascultată la căștile wireless.

Și dacă doriți să adăugați puțină varietate la antrenamentul dvs., aruncați o privire la mingile de gimnastică, care sunt excelente pentru exerciții pentru spate, discurile de echilibru pentru a vă întări întregul sistem musculo-scheletic sau corziile de sărituri pentru a vă crește condiția fizică.

 

 

Link-uri utile

Autor: Alena Bouchalová

Resurse: arhiva 4camping,pixabay.comunsplash.com

 

5 pași simpli pentru a îndepărta ceara de pe haine

Sfaturi

Ați murdărit hainele cu ceară și nu o mai puteți îndepărta? În articolul nostru vei găsi câteva sfaturi despre cum să cureți îmbăcămintea!

Cum se aleg rachetele de zăpadă?

Sfaturi

Îți place să fii la munte mai mult decât acasă, dar când pătura albă se așterne, simți că sezonul tău s-a terminat? Vă înșelați, terenul acoperit de zăpadă nu este doar pentru schiorii montani. Rachetele de zăpadă sunt cele care te readuc pe traseu.

Există o lungime universală pentru bețele de schi fond?

Sfaturi

Pentru un începător complet, cu siguranță nu va fi nevoie să cumpărați mai multe perechi de bețe și chiar și copiii care abia încep să se inițieze în schi fond se vor descurca bine cu o singură pereche. Pentru toți ceilalți, lungimea bețelor de schi fond trebuie aleasă pe baza mai multor aspecte.

Selectăm pentru dvs.

360 Lei (69.17 %) 111 Lei

Comparat

50 Lei (40 %) 30 Lei

Comparat

Acesoriu pentru sport Dare 2b Yoga Starter Set

332 Lei (40.96 %) 196 Lei

Comparat

Acesoriu pentru sport Dare 2b Exercise Dice

110 Lei (66.36 %) 37 Lei

Comparat

Minge de gimnastică Dare 2b Fitness Ball

260 Lei (60 %) 104 Lei

Comparat

130 Lei (67.69 %) 42 Lei

Comparat

200 Lei (66 %) 68 Lei

Comparat

Acesoriu pentru sport Dare 2b Sit Up Bar

220 Lei (69.09 %) 68 Lei

Comparat