Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Cum să alegi rucsacul potrivit?

Se bazează pe două principii - principiul moderației și principiul confortului. Cumpărați doar un rucsac care este atât de mare, de ușor sau de bună calitate pe cât aveți nevoie. Și, mai presus de toate, încercați-l pentru a vă asigura că vi se potrivește.


Conținut

Informații de bază

Ca și în cazul oricărui alt lucru, alegerea unui rucsac începe cu întrebări de bază:

 1. pentru cine este destinat rucsacul (bărbat/femeie/copil)
 2. de ce volum aveți nevoie (până la 30l / 30-50l / mai mult de 50l)
 3. pentru cât timp călătoriți (1 zi / câteva zile / o săptămână sau mai mult)
 4. ce activitate veți desfășura (oraș / alergare / ciclism / expediții / alpinism)
 5. în ce condiții îl veți folosi (pe vreme frumoasă / pe orice tip de vreme / intemperii)

Aveți răspunsurile la aceste întrebări? Atunci puteți să vă alegeți singuri modelul potrivit.

 

Categorii rucsacuri

Pentru a vă face alegerea cât mai ușoară, sortăm rucsacurile din magazinul nostru online în funcție de mai multe criterii.

 1. după volum
 2. după folosință
 3. după gen 

 

1. Alegerea după volum

Cea mai frecventă catalogare a rucsacurilor este în funcție de volum. Se disting următoarele tipuri:

 

Rucsacuri mici - până de la 35l

Este potrivit pentru activități mai scurte sau mai puțin solicitante, acolo unde nu este necesar sau unde nici măcar nu este recomandat să transportați o mulțime de echipamente și îmbrăcăminte.

avantaje și dezavantaje ale rucsacurilor mici:

+

 • greutatea mică
 • ocupă puțin loc
 • ieftine
 • de obicei potrivite și ca bagaj de mână

-

 • varietate mai mică a setărilor sistemului ergonomic
 • încape în ele o cantitate mică

 

Rucsacuri medii între 30l și 50l

Le puteți folosi pentru călătorii mai scurte sau „ușoare”. Sunt potrivite și ca alternativă la rucsacuri pentru doamne sau pentru persoane mai mici de înălțime.

avantaje și dezavantaje ale rucsacurilor medii:

+

 • sunt mai încăpătoare decât rucsacurile mici
 • o mai mare versatilitate
 • în comparație cu rucsacurile mici, un sistem ergonomic mai sofisticat și adesea reglabil
 • variabilitate mai mare a spațiului interior decât la rucsacurile mici

-

 • greutate mai mare decât cea a rucsacurilor mici 
 • deobicei mai scumpe decât rucsacurile mici

 

Rucsacuri mari - peste 55l

Veți aprecia proprietățile lor mai ales în timpul traversărilor "grele" și al drumețiilor lungi. Aceștia tind să aibă cele mai sofisticate sisteme de spate, deoarece trebuie să gestioneze volume și sarcini mult mai mari.
avantaje și dezavantaje ale rucsacurilor medii:

+

 • sunt încăpătoare
 • capacitate mare de încărcare
 • cel mai sofisticat și reglabil sistem ergonomic
 • cea mai mare variabilitate a spațiului interior

-

 • greutatea cea mai mare
 • deobicei cele mai scumpe
 • ocupă destul de mult spațiu

Dacă plecați pentru câteva zile, optați pentru un rucsac mediu. Desigur, puteți alege un rucsac mai mic, dar conținutul tinde să devină mai voluminos și nu mai puteți pune tot ceea ce doriți în el.

 

2. Alegerea după folosință

În funcție de activitatea pentru care poate fi folosit rucsacul, distingem următoarele categorii:

 

Rucsacuri turistice

Rucsacurile turistice pentru drumeții sunt cele mai versatile. Acestea sunt concepute pentru excursii turistice de o zi sau de mai multe zile. Dar de multe ori le veți întâlni și în oraș. În ceea ce privește dimensiunea, aceasta include totul, de la cele mai mici rucsacuri până la arbalete mari.

Dacă vă pregătiți pentru o drumeție scurtă sau mai lungă și purtați rucsacul în spate, căutați o variantă ușoară și testați cu adevărat dacă rucsacul vi se potrivește. Confortul este important, deoarece, dacă vă cumpărați un rucsac nepotrivit, vă garantăm că nu vă veți bucura prea mult de călătorie.

Dacă trebuie să vă bazați pe un rucsac, optați pentru un rucsac din material rezistent și de calitate superioară, precum Cordura. Rucsacurile de 50 de litri și mai voluminoane sunt mai scumpe, cu toate acestea, cele mai ieftine sunt destinate mai mult excursiilor ”ușoare”. Dacă mergeți într-o excursie în Norvegia, de exemplu, luați-vă un rucsac de cross-country într-un interval de preț puțin mai mare. Materialele de o calitate mai bună sunt, desigur, mult mai rezistente la distrugerea mecanică.

 

Rucsacuri pentru expediție

Rucsacurile pentru expeditii  se numără printre primele în ceea ce privește calitatea și parametrii. Rucsacurile sunt de obicei realizate din materiale dure și rezistente, completate de o mulțime de catarame funcționale și bucle de prindere, de multe ori au o formă ergonomică. În același timp, însă, trebuie luat în considerare un preț mai mare.

 

Rucsacuri de schi alpin, freeride și alpinism

Rucsacurile de schi alpin,freeride și alpinism rucsacurile sunt de aproximativ 40 de litri, cu o mulțime de suporturi pentru snowboard, schiuri, piolet, cască, frânghie. Acestea sunt adesea rucsacuri ușoare, fără un sistem ergonomic complicat.

 

Rucsacuri pentru ciclism și role

Rucsacurile pentru ciclism și role  sunt, de obicei, rucsacuri mai mici, de până la 10–20 litri cu pungă de hidratare încorporată. Unele sunt destul de simple și foarte ușoare, altele au un sistem sofisticat ergonomic care garantează aerisirea spatelui.

 

Rucsacuri urbane și scolare

Rucsacuri urbane și scolaresunt în diverse forme, culori și dimensiuni. Funcționalitatea și design-ul sunt de o importanță primordială. Cele mai multe dintre ele nu au centură, care oricum nu se folosește prea mult în oraș.

 

3. Alegerea după gen

Nu în ultimul rând, rucsacurile pot fi, de asemenea, sortate în funcție de sex:

 

 

Unisex

Majoritatea rucsacurilor de pe piață sunt unisex. Prin urmare, sunt potrivite atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Ele nu iau în considerare într-o asemenea măsură nevoile specifice de gen și diferențele dintre postura corpului bărbaților și al femeilor.

 

Rucsacuri pentru bărbați

Sunt special concepute și adaptate umerilor mai largi, figurilor mai înalte și diferitelor forme ale pieptului.

 

Rucsacuri pentru femei

Producătorul a adaptat rucsacurile pentru femei la umeri mai înguști și la o formă diferită a pieptului. În același timp, a fost luat în considerare și trunchiul mai scurt al femeilor. Bineînțeles, nu sunt uitate nici design-ul și schema de culori diferită.

 

Rucsacuri pentru copii

Au tendința de a avea un aspect copilăresc, în culori strălucitoare și un design jucăuș. Acestea sunt concepute pentru a se potrivi unui copil de talie mai mică și cu umeri mai înguști. De multe ori au și mai multe elemente reflectorizante pentru o siguranță mai mare.

 

Cum să încărcați corect un rucsac?

Fiecare dintre noi are sistemul nostru preferat de a încărca rucsacul. Cu toate acestea, există câteva reguli pentru distribuirea corectă a greutății încărcăturii pe care ar trebui să le respectăm cu toții.

 1. Asigurați-vă că strângeți toate curelele de compresie de pe rucsac. În acest fel, conținutul nu se va deplasa pe spate și vă veți putea deplasa mai ușor pe teren.
 2. Lucrurile grele ar trebui să fie ambalate chiar sub capacul rucsacului.
 3. Împachetați articolele importante (telefon, hartă, documente, trusă de prim ajutor, îmbrăcăminte de urgență, alimente ...) în ambalaje impermeabile (o pungă de plastic este suficientă). Nu știi niciodată când vei ajunge într-un pârâu :-)
 4. La ambalare, nu uitați că de unele lucruri veți avea nevoie seara sau a doua zi, de altele dimpotrivă, în câteva ore.
 5. Prin urmare, adaptați procedura de ambalare în consecință. Lucrurile mai puțin necesare pot fi la fundul rucsacului.
 6. Când împărțiți pachetul cortului în stâlpi, un acoperiș și un dormitor, veți folosi mult mai bine spațiul rucsacului și puteți lucra mai bine cu centrul de greutate.

 

Video - Cum să alegeți rucsacul

 

Accesorii rucsacuri:

Link-uri utile

Autor: Vít Hruška

Resurse: archiv autora, unsplash.compixabay.com

Cum se alege o saltea pentru fitness și una pentru yoga?

Sfaturi

Diferențele dintre saltelele de exerciții pot fi mari.O saltea de exerciții bine aleasă nu numai că va face mai plăcut momentul în care vă ocupați de condiția fizică, dar va asigura și o mișcare sigură. Ce ar trebui să căutați atunci când alegeți o astfel de saltea?

Cum să scăpați de mirosul urât din încălțăminte

Sfaturi

Mirosul urât din pantofi. Frumos subiect. Nu miroase bine, nu vrei să vorbești despre el, nu evocă sentimente plăcute. Unii oameni au de-a face cu el în fiecare zi, alții sunt surprinși de mirosul urât doar rareori. Combateți-l împreună cu noi!

8 pași pentru a avea grijă de cortul tău în timpul și după sezon

Sfaturi

Era timpul să împachetăm cortul și să ne întoarcem din natură înapoi la casele noastre. Pentru ca cortul dvs. să pornească din nou la drum spre noi aventuri și să îl păstrați în formă maximă, oferiți-i un pic de grijă.

Selectăm pentru dvs.

600 Lei (39.5 %) 363 Lei

Comparare

508 Lei (19.49 %) de la 409 Lei

Comparare

280 Lei (56.79 %) 121 Lei

Comparare

748 Lei (29.14 %) 530 Lei

Comparare

640 Lei (37.03 %) 403 Lei

Comparare

767 Lei (29.07 %) 544 Lei

Comparare

620 Lei (67.26 %) 203 Lei

Comparare