Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Cum să ne întărim sistemul imunitar?

Imunitatea este de fapt un „scut” care ne protejează sănătatea. Iată câteva sfaturi despre cum să nu-l slăbești, ci să-l întărești.


Obsah

Merită să ai grijă de sistemul imunitar pe tot parcursul anului. Ne protejează de boli și, dacă sunteți deja bolnav, un sistem imunitar care funcționează corect vă va ajuta să aveți un curs mai ușor și mai rapid al recuperării. Cum să ai grijă de el în mod corespunzător? Este ușor. Dormi bine, mănâncă și bea bine, odihnește-te bine și mișcă-te!

 

Somnul

În somn, permiteți corpului să proceseze stimulii din ziua precedentă, să se pregătească pentru următoarea și să se relaxeze. Somnul nu este o pierdere de timp, dimpotrivă, este unul dintre zonele cheie ale unui stil de viață sănătos. Este recomandată ca  durată ideală de somn 8 ore pe zi,dar este foarte individual, unii oameni au nevoie de mai puțin,alții au nevoie de mai mult.Calitatea somnului nu depinde doar de lungimea sa,între orele 22:00 și 02:00, calitatea somnului este cea mai ridicată, deci merită să vă obișnuiți să adormiți înainte de ora 22:00. În același timp, este important să vă pregătiți pentru somn - nu uitați să aerisiți camera, nu priviți monitorul cel puțin o oră înainte de a adormi ,nu mâncați timp de aproximativ două ore înainte de culcare și reduceți treptat cantitatea de lichid băută.

Nu trebuie să dormiți și să vă relaxați doar în pat. Încercați hamacurile sau scaunele gonflabile confortabile din oferta noastră.

 

Stresul

În timp ce stresul pe termen scurt este de dorit, ne activează și, în același timp, ne protejează de pericol, stresul pe termen lung face viața foarte complicată. Factorii de stres la care suntem cel mai des expuși zilnic includ serviciul sau lipsa lui, relațiile interumane, evenimentele din viață (boala în familie, decesul unei persoane dragi, pierderea locului de muncă, dar și pozitive, cum ar fi căsătoria sau nașterea unui copil), îndeplinirea multor roluri sociale, lipsă de timp, program aglomerat. Pe de o parte, este important să nu fii atât de expus factorilor de stres, dar pe de altă parte cănd nu e posibil trebuie să înveți să gestionezi stresul cu diverse tehnici - yoga, relaxare, sport sau să găsești timp zilnic pentru tine și hobby-urile tale.

Pentru a reduce stresul vă oferim o gamă largă de echipamente de exerciții - alegeți din gantere, corzi , saltele pentru exerciții și multe altele.

 

Fumatul,alcool, materiale toxice

Dacă sunteți expus la cantități mari de fumat (activ și pasiv) sau alcool în cantități mari în fiecare zi, atunci vă epuizați inutil sistemul imunitar. Printre altele, fumatul afectează membrana mucoasă a sistemului respirator și facilitează astfel intrarea bacteriilor în organism. Prin urmare, fumătorii sunt mai predispuși la boli infecțioase.

 

Mișcare, ideal în aer liber

Cu exerciții fizice regulate, vă întăriți apărarea și reduceți efectele stresului. Sporturile în aer liber, la aer curat sunt ideale. Totuși, mișcarea își are și limitele, atunci când încetează să mai fie benefică și, dimpotrivă, slăbește corpul. Apucați-vă de sport treptat și creșteți dificultatea cu conștiinciozitate. Rețineți că performanțele sportive excesive tind să slăbească corpul și, în câteva zile care urmează unui astfel de exercițiu, este posibil să fiți mai predispus la infecții. În astfel de perioade, beți mult, mâncați bine, dormiți mai mult și odihniți-vă.

 

Regim de hidratare

Regimul adecvat de hidratare ne permite, printre altele, să eliminăm deșeurile din organism. Cel mai bun lucru de făcut este să beți apă curată sau veți include, de asemenea, ceaiuri de plante și verde. În condiții normale, se recomandă să beți cel puțin 0,5 litri pentru fiecare 15 kg de greutate  Din nou, această recomandare este foarte individuală și va fi mai bine dacă urmăriți culoarea urinei. Cu cât este mai întunecată, cu atât trebuie să beți mai mult. În mod ideal, ar trebui să fie clară.

Oriunde v-ați afla, puteți să mențineți cu ușurință un regim sănătos de hidratare cu unul dintre termosurile sau sticlele noastre.

 

Regim alimentar bogat în vitamine și minerale

Limitați alimentele procesate industrial și încercați să includeți în dieta dvs. cât mai mult posibil alimente proaspete care nu trebuiesc procesate. Încercați să aveți un meniu variat și plin de culoare, alocați întotdeauna suficient timp pentru mâncare.

Veți asigura corpului suficienți nutrienți dacă consumați fructe în fiecare zi - în special fructe de pădure (afine, zmeură, mure, struguri, căpșuni, afine, coacăze etc.), legume crucifere (varză, cohlrabi, conopidă, broccoli etc.),legume cu frunze, legume fermentate, alte legume, și alte semințe, nuci, cereale integrale, leguminoase, ierburi și condimente. Deși puteți obține majoritatea vitaminelor printr-o dietă variată, iarna, în general, se recomandă suplimentarea cu vitamina D, pe care o primim de la soare vara. Vitamina C, E, zincul și magneziul sunt, de asemenea, importante pentru imunitate.

Nu este întotdeauna posibil să vă răsfățați cu o dietă proaspătă și de calitate, mai ales la drum, aceasta poate fi o problemă. În plus față de o gamă largă de alimente deshidratate, acum puteți cumpăra insecte comestibile de la noi, care sunt etichetate alimentul viitorului și merită cu siguranță o încercare.

 

Suplimente alimentare

Puteți obține cu ușurință toți nutrienții necesari dintr-o dietă variată. În general, se recomandă suplimentarea vitaminei D iarna, iar veganilor  să le adauge vitamina B12 pe tot parcursul anului. Dar dacă știți că sunteți deficitar în orice mineral sau vitamină, atunci este recomandabil să luați în considerare suplimentarea acestuia. Calitatea suplimentelor alimentare variază foarte mult, deci este o idee bună să consultați un expert, medic sau nutriționist înainte de a le cumpăra. Ar trebui să monitorizați cu siguranță cantitatea de substanță activă și absorbția acesteia la cumpărare. De asemenea, vă putem recomanda administrarea de capsule vs. tablete, cu capsule pe bază de plante preferate în locul gelatinei.

 

Concluzii

Merită să îți întărești imunitatea pe tot parcursul anului și să integrezi aceste proceduri în stilul tău de viață normal. Apoi, în cazul unui risc crescut de infecție, veți fi mai bine pregătit pentru orice și nu vă veți slăbi și mai mult imunitatea prin frică inutilă de infecție sau stres din cauza schimbărilor bruște în dietă sau gândire.

 

 

Link-uri utile

Autor: Kateřina Balcarová

Imagini: Greger Michael; Noxi, 2015; Curs ATAC –Consultant în nutriție și suplimente , pixabay.com

Alergarea cu câinele

Sfaturi

Căutați un partener pentru alergarea de rutină care să nu vă demotiveze nici în zilele geroase sau ploioase? Atunci avem un pont pentru d-voastră!

Gătitul în natură- rețete

Sfaturi

Krisztián Vadovszký face parte dintr-o echipă de bucătari care se străduiesc să îi inspire și pe alții să gătească în natură. În articolul de astăzi, el vă aduce trei rețete simple pe care le puteți găti și dumneavoastră în drumeție.

Cum să spălați și să îngrijiți un rucsac

Sfaturi

Rucsacul este un super-ajutor. Pentru călătorii, acesta vă ușurează munca, pentru unele situații, un rucsac de calitate este chiar o necesitate. Dacă ați investit să îl alegeți cu grijă, probabil că vă așteptați ca acesta să vă servească perfect mulți ani de acum încolo. Noi știm cum să facem acest lucru.

Selectăm pentru dvs.

Lopată pentru toaletă

48 Lei (20.83 %) 38 Lei

Comparat

100 Lei (22 %) 78 Lei

Comparat

140 Lei (29.29 %) 99 Lei

Comparat

Geantă cosmetică

178 Lei (26.97 %) 130 Lei

Comparat

190 Lei (10 %) 171 Lei

Comparat

80 Lei (48.75 %) 41 Lei

Comparat

300 Lei (43 %) 171 Lei

Comparat

Mănuși bărbați

150 Lei (19.33 %) 121 Lei

Comparat