Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Cum să spălați și să îngrijiți un rucsac

Rucsacul este un super-ajutor. Pentru călătorii, acesta vă ușurează munca, pentru unele situații, un rucsac de calitate este chiar o necesitate. Dacă ați investit să îl alegeți cu grijă, probabil că vă așteptați ca acesta să vă servească perfect mulți ani de acum încolo. Noi știm cum să facem acest lucru.


Cuprins:

 

Introducere

Dacă îți arunci neglijent rucsacul într-un colț atunci când te întorci acasă după o călătorie, probabil că îl vei deteriora destul de curând. Trebuie să ai grijă de rucsacul tău în mod constant. Nu este un proces complicat. Trebuie doar să respecți câteva reguli, să îl speli o dată la câteva luni și să îi rezervi timp.

 

Cum se spală un rucsac

Rucsacul te însoțește în multe călătorii. Are mai multe drumeții cu o încărcătură grea și, totodată, trasee prin pădurile dese. De multe ori este pus jos. Îl umpli cu gustări parfumate sau aromate. Din când în când, un piure de banane ajunge sub un strat de haine și o băutură dulce se varsă în interior. Accidente se întâmplă. În astfel de situații, există o singură soluție. Spălarea.

Există o regulă de bază care trebuie respectată atunci când îți speli rucsacul. Nu se pune niciodată rucsacul în mașina de spălat. Uită de ea. Este clar că nici uscătorul nu este potrivit pentru rucsac. Același avertisment poate fi găsit pe eticheta producătorului. Respectă asta. În schimb, folosește o cadă sau un lavoar. Prin spălarea manuală se intră perfect în toate pliurile rucsacului, în timp ce procesul de spălare este mai delicat.

 

Procedura corectă de spălare a rucsacului: 

  1. Verifică buzunarele, compartimentele și locurile secrete înainte de fiecare spălare. Scoate totul, inclusiv husa de ploaie.

  2. Desfă curelele.

  3. Îndepărtează piesele detașabile. Acestea includ curele, catarame, încuietori pentru rucsac, sisteme de hidratare și alte accesorii pentru rucsac. La unele tipuri de rucsacuri, centura poate fi detașată. Încearcă. Dacă este posibil, îndepărtează sistemul de spate.

  4. Scutură rucsacul și golește-l de cât mai mult praf, pietre, firimituri de mâncare, ambalaje uitate, pe scurt, de toate deșeurile posibile. S-ar putea să te surprindă câte ace de pin și șervețele ascunse vei găsi.

  5. Se lasă apa să curgă la 30°C, se pune un săpun delicat și se scufundă rucsacul în apă timp de aproximativ 30 de minute.

  6. Ia un burete sau o lavetă umezită și spală-ți ușor rucsacul. Optează pentru un model necolorat, astfel încât rucsacul să nu fie foarte pătat. Bineînțeles, folosește partea mai moale a buretelui. Nu uita de buzunare sau pliuri. Dacă este necesar, folosește săpun obișnuit.

  7. Vei fi surprins, dar poți folosi și o periuță de dinți pentru a-ți curăța rucsacul. Curăță fermoarele și cataramele cu ea. Dacă nu ai grijă de fermoare, este posibil să constați că acestea încep să se rupă din cauza reziduurilor de nisip și praf. Dacă dorești să treci la cel mai înalt nivel de întreținere, folosește lubrifianți pentru fermoare. Ceara de parafină este eficientă.
Sfat: Nu se utilizează detergenți convenționali pentru spălare. Detergenții vor deteriora tratamentul impermeabil al rucsacului. Spălarea exclusiv la mașină riscă să distrugă rucsacul și să provoace deformări generale.

Descriere: Cu o îngrijire adecvată, rucsacul va rezista ani de zile. 

 

Dacă ești mulțumit de rezultat, îndepărtează săpunul de pe rucsac. Clătește-l sub jet de apă rece și curată. Poți face acest lucru de mai multe ori la rând.

Nu-l stoarce, ci doar scurge apa din el. În cele din urmă, lasă-l să se usuce în mod corespunzător într-un loc bine ventilat. Evită uscătorul, precum și lumina directă a soarelui. La uscare, se desfac toate fermoarele. Uscarea propriu-zisă după o astfel de curățare poate dura câteva zile. Ține cont de asta.

 

Mașina de spălat și rucsacul

În general, nu se recomandă spălarea la mașină pentru rucsacurile de drumeții și sport în aer liber. Dacă din orice motiv este spălat în mașina de spălat, alege cel mai blând ciclu, la 30°C, cu o viteză maximă de 400 de rotații. Înainte de spălare, evident, scutură rucsacul, scoate toate mărunțișurile și îndepărtează părțile detașabile.

Dacă dorești să-ți pui rucsacul în mașina de spălat, ia-ți un săculeț de spălat. Împiedică cataramele să se încurce în marginile tamburului mașinii de spălat. Pornește mai întâi mașina de spălat la viteză mică pentru a scăpa de reziduurile de praf care rămân după fiecare spălare. Cumpără un detergent special pentru rucsacuri sau echipamente outdoor.

 

Pete imposibil de îndepărtat

Într-o lume ideală, întreținerea rucsacului este realizată pentru următoarele câteva călătorii și chiar luni. Dar există situații în care ceva foarte urât mirositor sau plin de grăsime este uitat în rucsac. În cazul în care nici măcar spălarea de bază nu a ajutat, iar petele sau mirosul neplăcut persistă, se va trece la următorii pași. De multe ori sfaturile bunicilor, în cazul de față, bicarbonatul de sodiu are rezultate. Înainte de a utiliza oricare dintre aceste metode, testează mai întâi într-un loc ascuns din rucsac.

Tamponează zona care urmează să fie curățată, astfel încât pata să nu se răspândească mai departe în zonele curățate. Mai întâi se înmoaie locul, se presară bicarbonat, se spală și se lasă o perioadă de timp. Și oțetul alb acționează. Se vând, de asemenea, detergenți speciali pentru țesături.

O soluție și mai eficientă implică o combinație de bicarbonat de sodiu și suc de lămâie. Petele nedorite sunt mai probabile cu aceasta, așa că folosește această combinație doar pe zonele care nu vor fi vizibile.


Descriere: Nu te teme să te implici pentru a curăța cu ajutoul sfaturilor bunicii. În primul rând, testează efectul lor pe o parte mai puțin vizibilă a rucsacului. 

 

Întreținere uzuală

Întreținerea după o călătorie nu este și nici nu ar trebui să fie o mare problemă. Sunt câțiva pași pe care probabil că îi faci. Această întreținere este practic aceeași pentru alte haine outdoor, geci, încălțăminte.


Descriere: În caz de ploaie și de averse, fososește husa de ploaie. Când te întorci acasă, lasă rucsacul să se usuce. 

 

După o plimbare în umezeală, ceață sau ploaie ușoară, lasă rucsacul să se usuce mai întâi. Nu îl depozita în dulap imediat ce te întorci. Unele părți ar putea mucegăi. Este posibil să nu poți vedea acest mucegai cu ochiul liber, dar acesta poate provoca mici dezechilibre în fibre, care devin vizibile doar în timp. Mucegaiul este întotdeauna dificil de eliminat. De asemenea, acesta lasă pete pe textile.

Sfat: Nu te teme să aplici produse de impermeabilizare pe rucsac. Le recomandăm cu căldură. Mai întâi curăță bine rucsacul, spală-l și apoi impregnează-l cât este încă ușor umed. A se proteja de umiditate și murdărie.

Respectă capacitatea de încărcare. Supraîncărcarea unui rucsac nu este doar incomodă pentru spate și pentru purtare. Acest lucru scurtează durata de viață a curelelor, care se pot rupe la momentul nepotrivit. Afectează fermoarele care se pot slăbi în plus. Depozitează doar atât cât puteți duce tu și rucsacul. Renunță să îți încarci rucsacul cu "tot” ce încape". Este clar că trebuie să fii echipat pentru drumeții și excursii. Consultă ghidul nostru despre ce să împachetezi în rucsac.


Descriere: Nu supraîncărca rucsacurile și respectă capacitatea de încărcare indicată de producător. 

 

De asemenea, evită obiectele ascuțite. Cu siguranță nu au ce căuta într-un rucsac. Produc găuri în rucsac. Pentru schi alpinism, alpinism și alte sporturi cu unelte ascuțite există rucsacuri speciale pe care aceste unelte sunt atașate din lateral. Consultă oferta noastră, vei găsi și aceste rucsacuri speciale.

Dacă te-ai întrebat cum ar trebui să arate rucsacul potrivit, citește ghidul nostru. Vom fi bucuroși să te ajutăm să alegi un rucsac. Cu produsele noastre și cu îngrijirea potrivită, vei avea un partener pentru mulți ani.

 

Linkuri utile

 

Autor: Alena Bouchalová

Surse: Arhiva 4camping, pixabay.com

Alergarea cu câinele

Sfaturi

Căutați un partener pentru alergarea de rutină care să nu vă demotiveze nici în zilele geroase sau ploioase? Atunci avem un pont pentru d-voastră!

Gătitul în natură- rețete

Sfaturi

Krisztián Vadovszký face parte dintr-o echipă de bucătari care se străduiesc să îi inspire și pe alții să gătească în natură. În articolul de astăzi, el vă aduce trei rețete simple pe care le puteți găti și dumneavoastră în drumeție.

Cum se alege mărimea corectă a pantalonilor

Sfaturi

Nu este întotdeauna foarte ușor să alegeți mărimea potrivită a pantalonilor din confortul casei d-voastră. Însă datorită sfaturilor noastre, cumpărăturile online vor fi floare la ureche.

Selectăm pentru dvs.

202 Lei (24.75 %) 152 Lei

Comparat

Rucsac pentru copii

227 Lei (26.43 %) de la 167 Lei

Comparat

337 Lei (28.19 %) de la 242 Lei

Comparat

171 Lei (39.77 %) de la 103 Lei

Comparat

508 Lei (10.04 %) 457 Lei

Comparat

488 Lei (10.04 %) 439 Lei

Comparat

714 Lei (25.07 %) 535 Lei

Comparat

243 Lei (45.68 %) 132 Lei

Comparat