Totul despre îmbrăcămintea outdoor
Sfaturi
Produsele din materiale moi,pufoase sunt cadouri care îți vor ține de cald! Informații detaliate găsești în ghidul nostru despre aceste articole de îmbrăcăminte.
Rucsacul este un super-ajutor. Pentru călătorii, acesta vă ușurează munca, pentru unele situații, un rucsac de calitate este chiar o necesitate. Dacă ați investit să îl alegeți cu grijă, probabil că vă așteptați ca acesta să vă servească perfect mulți ani de acum încolo. Noi știm cum să facem acest lucru.
Cuprins: |
Dacă îți arunci neglijent rucsacul într-un colț atunci când te întorci acasă după o călătorie, probabil că îl vei deteriora destul de curând. Trebuie să ai grijă de rucsacul tău în mod constant. Nu este un proces complicat. Trebuie doar să respecți câteva reguli, să îl speli o dată la câteva luni și să îi rezervi timp.
Rucsacul te însoțește în multe călătorii. Are mai multe drumeții cu o încărcătură grea și, totodată, trasee prin pădurile dese. De multe ori este pus jos. Îl umpli cu gustări parfumate sau aromate. Din când în când, un piure de banane ajunge sub un strat de haine și o băutură dulce se varsă în interior. Accidente se întâmplă. În astfel de situații, există o singură soluție. Spălarea.
Există o regulă de bază care trebuie respectată atunci când îți speli rucsacul. Nu se pune niciodată rucsacul în mașina de spălat. Uită de ea. Este clar că nici uscătorul nu este potrivit pentru rucsac. Același avertisment poate fi găsit pe eticheta producătorului. Respectă asta. În schimb, folosește o cadă sau un lavoar. Prin spălarea manuală se intră perfect în toate pliurile rucsacului, în timp ce procesul de spălare este mai delicat.
Dacă ești mulțumit de rezultat, îndepărtează săpunul de pe rucsac. Clătește-l sub jet de apă rece și curată. Poți face acest lucru de mai multe ori la rând.
Nu-l stoarce, ci doar scurge apa din el. În cele din urmă, lasă-l să se usuce în mod corespunzător într-un loc bine ventilat. Evită uscătorul, precum și lumina directă a soarelui. La uscare, se desfac toate fermoarele. Uscarea propriu-zisă după o astfel de curățare poate dura câteva zile. Ține cont de asta.
În general, nu se recomandă spălarea la mașină pentru rucsacurile de drumeții și sport în aer liber. Dacă din orice motiv este spălat în mașina de spălat, alege cel mai blând ciclu, la 30°C, cu o viteză maximă de 400 de rotații. Înainte de spălare, evident, scutură rucsacul, scoate toate mărunțișurile și îndepărtează părțile detașabile.
Dacă dorești să-ți pui rucsacul în mașina de spălat, ia-ți un săculeț de spălat. Împiedică cataramele să se încurce în marginile tamburului mașinii de spălat. Pornește mai întâi mașina de spălat la viteză mică pentru a scăpa de reziduurile de praf care rămân după fiecare spălare. Cumpără un detergent special pentru rucsacuri sau echipamente outdoor.
Într-o lume ideală, întreținerea rucsacului este realizată pentru următoarele câteva călătorii și chiar luni. Dar există situații în care ceva foarte urât mirositor sau plin de grăsime este uitat în rucsac. În cazul în care nici măcar spălarea de bază nu a ajutat, iar petele sau mirosul neplăcut persistă, se va trece la următorii pași. De multe ori sfaturile bunicilor, în cazul de față, bicarbonatul de sodiu are rezultate. Înainte de a utiliza oricare dintre aceste metode, testează mai întâi într-un loc ascuns din rucsac.
Tamponează zona care urmează să fie curățată, astfel încât pata să nu se răspândească mai departe în zonele curățate. Mai întâi se înmoaie locul, se presară bicarbonat, se spală și se lasă o perioadă de timp. Și oțetul alb acționează. Se vând, de asemenea, detergenți speciali pentru țesături.
O soluție și mai eficientă implică o combinație de bicarbonat de sodiu și suc de lămâie. Petele nedorite sunt mai probabile cu aceasta, așa că folosește această combinație doar pe zonele care nu vor fi vizibile.
Întreținerea după o călătorie nu este și nici nu ar trebui să fie o mare problemă. Sunt câțiva pași pe care probabil că îi faci. Această întreținere este practic aceeași pentru alte haine outdoor, geci, încălțăminte.
După o plimbare în umezeală, ceață sau ploaie ușoară, lasă rucsacul să se usuce mai întâi. Nu îl depozita în dulap imediat ce te întorci. Unele părți ar putea mucegăi. Este posibil să nu poți vedea acest mucegai cu ochiul liber, dar acesta poate provoca mici dezechilibre în fibre, care devin vizibile doar în timp. Mucegaiul este întotdeauna dificil de eliminat. De asemenea, acesta lasă pete pe textile.
Respectă capacitatea de încărcare. Supraîncărcarea unui rucsac nu este doar incomodă pentru spate și pentru purtare. Acest lucru scurtează durata de viață a curelelor, care se pot rupe la momentul nepotrivit. Afectează fermoarele care se pot slăbi în plus. Depozitează doar atât cât puteți duce tu și rucsacul. Renunță să îți încarci rucsacul cu "tot” ce încape". Este clar că trebuie să fii echipat pentru drumeții și excursii. Consultă ghidul nostru despre ce să împachetezi în rucsac.
De asemenea, evită obiectele ascuțite. Cu siguranță nu au ce căuta într-un rucsac. Produc găuri în rucsac. Pentru schi alpinism, alpinism și alte sporturi cu unelte ascuțite există rucsacuri speciale pe care aceste unelte sunt atașate din lateral. Consultă oferta noastră, vei găsi și aceste rucsacuri speciale.
Dacă te-ai întrebat cum ar trebui să arate rucsacul potrivit, citește ghidul nostru. Vom fi bucuroși să te ajutăm să alegi un rucsac. Cu produsele noastre și cu îngrijirea potrivită, vei avea un partener pentru mulți ani.
Autor: Alena Bouchalová
Surse: Arhiva 4camping, pixabay.com
Sfaturi
Produsele din materiale moi,pufoase sunt cadouri care îți vor ține de cald! Informații detaliate găsești în ghidul nostru despre aceste articole de îmbrăcăminte.
Sfaturi
Sunteți pasionat de schi alpinism și vă gândiți să achiziționați echipament? Atunci am pregătit acest articol pentru voi.
Sfaturi
Cum să nu te rătăcești niciodată în natură? Citiți articolul nostru și învățați cum să folosiți o busolă.
533 Lei
(66.42 %)
de la 179 Lei
400 Lei
508 Lei
(31.5 %)
348 Lei
244 Lei
(20.08 %)
195 Lei
360 Lei
(39.13 %)
219 Lei
148 Lei
853 Lei
(24.94 %)
de la 640 Lei
557 Lei
(27.65 %)
de la 403 Lei