Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

Câteva trucuri pentru a învinge frigul

Cui îi place să îi clănțăne dinții de frig? Hai să învingem iarna împreună.


Cuprins

Nu contează dacă aștepți tramvaiul, dacă pornești pe snowboard în fața unei pante înzăpezite sau eascaladezi vârf înzăpezit, vrei să îți fie cald oricând.

Lucrați la sine | gratis

Este ciudat să spui asta, dar trebuie să lupți împotriva frigului în principal mental. Este nevoie de puțină sârguință șiambiție dar nu costă nimic și va fi un exercițiu plăcut pentru alte sfere ale vieții tale. Începeți cu ceea ce se numește „dușuri scoțiene” în jargonul spa. Inspirați de câteva ori în timpul fiecărui duș, închideți ochii, opriți rezistența și rotiți robinetul în poziția ICE.Rezistați- cam un minut, apoi recompensează-te cu apă caldă. Respiră din nou, închide ochii și fără să mă gândesc mă întorc spre stația de gheață și mă bucur de runda a doua. Asta a fost suficient pentru astăzi.

Este doar un exercițiu în baie. Chiar și așa, vei vedea că te trezește, întărește imunitatea la răceli și te vei simți ...  doar mai bine. Este posibil să nu trebuiască să luați șase pulovere sub jacheta de iarnă atunci când este încă peste zero afară și este posibil să nu fi nevoit să dați clima la un confortabil 26 ° C , dar veți fi mulțumiți cu 20 ° C.

Și dacă dragostea ta pentru frig se aprinde în tine, încearcă să te întărești într-un iaz sau râu. E foarte cald. Dacă urăști frigul, poți merge pe traseul saunei, dar nu exagera și stresează-ți corpul cât mai mult în depozitul frigorific.

Și credeți-mă, este întotdeauna cel mai rău la început, cu timpul veți începe să vă bucurați de călire.

Scurte respirații adânci și exerciții musculare| Gratis

Opțiunea A) - veți inspira adânc de 30 de ori sub torace și veți expira neted. Capul tău va începe să se rotească și corpul tău va arde excesul de oxigen. Vei fi cald, dar nu se termină aici. Odată cu ultima respirație, trebuie doar să o ții la maxim fără să respiri. Cam un minut, un minut și jumătate. Nu vă faceți griji, corpul are suficient oxigen și acest lucru activează procesele inconștiente utile. Vei vedea că este ca un espresso foarte puternic. Când respirați, respirați adânc și țineți încă 20-30 de secunde. Apoi faceți o scurtă pauză și puteți repeta încă de 2 ori.

Aceasta este o introducere  scurtă a metodei Wim Hof (acesta este tipul care a rămas nevătămat 18 ore până la gât în gheață și meditează pe fundul gheții ) și vă va fi util, chiar și atunci când vă întăriți imunitatea.

 

Dacă nu doriți să suflați ca o locomotivă printre oameni, am varianta B. Depărtați picioarele la lățimea umerilor și începeți să vă strângeți degetele de la picioare în pământ. Strângeți gambele, genunchii, coapsele, fesele, strângeți-vă abdomenul, spatele, omoplații, întindeți-vă gâtul, mușcați, încordați-vă mâinile și înțepați cu unghiile în palme. Rezistați la această tensiune maximă a întregului corp timp de 3-5 secunde și eliberați-o cât mai repede posibil. După zece turete vei simți încălzit.

Dacă corpul nu se încălzește singur ,vă ajută mâncarea și băutura | $

În lunile de iarnă, veți aprecia o băutură fierbinte în excursii de tot felul, ideală într-un termos de călătorie. Mai mult, nu omitem supa. Găteste doar cativa cartofi, ceapa, usturoi si ai o masă caldă sățioasă și gustoasă. Nu va ocupa mult spațiu și vă va ajuta mult să vă încalziți. Experții știu că iarna este minunat să vă activați energia din grăsimi, așa că iau cu ei întotdeauna niște slănină sau nuci . Și din medicina naturală se știe de mult că organismul este încălzit în principal de condimente picante - piper, chili, turmeric, ghimbir.

 

 

Degetele degenerate crează neplăceri pentru toată lumea

Degetele degerate sunt o întâmplare obișnuită - nu contează atât de mult în oraș, dar dacă nu poți instala un cort înainte de o furtună de zăpadă, se crează probleme. Unul dintre ajutoarele de bază sunt mănușile. Toată lumea știe asta, dar dacă vrei să oferi mâinilor un plus de confort, uită-te la mănușile tale. În zilele noastre, combinația de mănuși cu clapă  este foarte populară, astfel încât să îi poți scrie cu ușurință mamei un mesaj și să nu te simți ca un astronaut care repară un scut termic . De asemenea, veți citi despre încălzitoare chimice care vă vor ajuta sau puteți arunca o privire asupra modelelor încălzite electric.

Acestea sunt idei doar în cazul în care vrei să te răsfeți.Iar pentru minimalisti, tot ce trebuie să facă este să facă câteva exerciții, rotații cu brațele de la umeri, să introducă cât mai mult sânge în vârfurile degetelor prin forță centrifugă  și să mențină fluxul prin flexare regulată.

   

 

Cum să vă mențineți mâinile calde

Degetele înghețate sunt o întâmplare obișnuită - nu contează atât de mult în oraș, dar dacă nu poți instala un cort înainte de o furtună de zăpadă, se crează probleme. Unul dintre instrumentele de bază pentru combaterea degetelor inghețate sunt mănușile.

>>> Citește mai departe <<<

 

 

Picioarele este important să fie la căldură

Când degetele de la picioare se răcesc, trebuie încălzite. Fanii turismului alpin știu cu siguranță cum se ajunge după neglijarea degetelor degerate cu aspect de ceară (pe scurt este: albastru-negru-sfârșit).

Haide-ți să vă dăm câteva sfaturi despre cum să vă mențineți picioarelke calde. Să începem cu cele mai ieftine.

a)SOS pungi de plastic  | $ Nu vă vine a crede cum o astfel de pungă obișnuită de plastic poate îmbunătăți drumeția de iarnă. Indiferent de pantofii pe care îi aveți, puneți-vă o șosetă uscată, înfășurați piciorul într-o pungă de plastic și acoperiți cu o a doua șosetă. O astfel de saună portabilă vă va face piciorul să se încălzească și veți aprecia uscarea relativă și căldura . Pentru câțiva bănuți, acest truc este din manualul alpiniștilor profesioniști.

b)Șosete adecvate | $$ Vara vrei șosete confortabile pentru a preveni rănile, iarna vrei în principal să-ți păstrezi piciorul cald. Un merino puternic funcționează perfect în acest sens, chiar mai bine decât șosetele cu membrană.

 c)Cu membrană și impregnație- | $$ La temperaturi scăzute și umiditate scăzută, căldura picioarelor se păstrează cel mai bine în pantofii cu membrană, ideal în combinație cu piele. Cu toate acestea, pielea are nevoie de îngrijire suplimentară și este potrivită pentru a o unge la căldură cu  Sno-Seal, ceara legendară pentru impregnare.

d) Cumpărați încălțăminte adecvată | $$$-Pentru zăpadă sunt super bocancii înalți, care vă vor proteja partea superioară de abraziune. Dacă treci printr-un strat înghețat de zăpadă, cristalele abrazează în principal pielea și după un timp  pantoful începe să se ude încet. Este ideală o turnare înaltă (tiv de cauciuc în jurul vârfului) și duritate B-C, astfel încât să-ți permită panta înghețată și să nu-ți fie frică să le pui colțari.

Dormim cu țurțuri la nas?

Din păcate, m-am înmuiat întotdeauna puțin și am fost nevoit să dorm doar de câteva ori în iarna reală, așa că m-am sfătuit aici cu prietenul meu Tadeáš. Experiența sa este câștigată parțial în timpul pregătirii sale militare și, de asemenea, în timpul călătoriilor sale - la urma urmei,l-am întrebat despre trucurile sale când a plecat în expediție lângă Vezuviu de Crăciun. 

Baza este un acoperiș și un sac de dormit bun, care vă va izola în mod corespunzător. Recent, o alegere clară este o umplutură de pene de calitate de la producători consacrați. Dar dacă nu este suficient?

a) Facem focul | zdarma-dacă nu suflă prea mult și există ceva de ars în jur, porniți focul. Nu va fi ușor să păstrați focul toată noaptea, ci doar să încălziți pietrele pe care le puneți în șosete și în sacul de dormit.

 

b) Ajutoare de modă veche | $ - Bunicile noastre au folosit deja o sticlă de apă fierbinte. Dacă aveți un aragaz, încălziți apa, turnați-o într-o sticlă, înfășurați-o într-un hanorac de rezervă șibăgați-o în sacul de dormit. Re punctele a) și b) Tadeas recomandă plasarea în zona inghinală pentru a încălzi sângele din arterele care se îndreaptă spre picioare. Alternativ, încercați la axile.

c) Cu capul rece | $- Până la 20% din căldură se pierde prin cap, așa că într-un sac de dormit vă recomand să strângeți banda de cauciuc în jurulsacului de dormit, astfel încât să nu ratați căldura din jurul umerilor sau din jurul capului. De asemenea, puteți adăuga o căciulă sau există o glugă de pene pentru expediții extreme. Dacă aerul este atât de rece încât nu poți respira, dormi cu o eșarfă peste gură și nas. Cu siguranță nu recomand să încercați să respirați în sacul de dormit - umezeala expirată va reduce capacitatea de izolare a penelor, iar frigul de la urechi nu va mai fi cea mai mare problemă.

d) Nu este suficient?Ne folosim de chimie | $$- Lovitura ultimelor sezoane sunt pad-urile calde - despachetați, aerul reacționează cu substanța din pernă și începe să elibereze căldură. Așezați pernele în locuri răcoroase și vă bucurați de până la opt ore de radiații blânde. Potrivit și pentru încălțăminte sau mănuși. Și recent a apărut pe piață încălzitorul chimic Zippo, care se reumple și nu trebuie să-l aruncați după utilizare. Doar îl umpleți cu puțină benzină. Și nu, nu arde cu o flacără, cu siguranță nu vei aprinde nimic, va trebui doar să ventilezi puțin.

e) Iară piciorușele?(ne fac probleme) | $$$ technologia a avansat și cizmele speciale pentru persoanele iubitoare de iarnă sunt în varietate mare de vânzare. Pur și simplu încercați și vă va fi cald toată noaptea. Dar funcția acestor pantofi nu se termină aici, îi veți aprecia mai des decât vă așteptați.

   

 

Cum să vă mențineți picioarele calde

Când degetele de la picioare se răcesc, trebuie încălzite. Fanii turismului alpin știu cu siguranță cum se ajunge după neglijarea degetelor degerate cu aspect de ceară (pe scurt este: albastru-negru-sfârșit).

>>> Citește mai departe <<<

 

Sfaturi practice la final

În timpul iernii, puteți face o mulțime de greșeli care vă vor face foarte rău, iar unele atât de grave că au adus deja mulți turiști în pragul vieții și al morții:

  • Cum am spus deja să vă acoperiți capul și să nu respirați într-un sac de dormit.
  • De asemenea, amintiți-vă că alcoolul vă scade temperatura corpului - dacă nu există nicio șansă de salvare, vă va ajuta să tolerați mai bine sfârșitul care vine, dar în caz contrar evitați-l.
  • Nu lăsați ochelarii de soare acasă, sunt necesari pe teren cu zăpadă - la urma urmei, orbirea de la zăpadă este un termen pentru o afecțiune în care nu puteți deschide ochii timp de câteva zile din cauza corneei arse de radiațiile UV reflectate din zăpadă.
  • Uscați pantofii conform regulii de 3 pași - așa că nu îi așezați mai aproape de 3 pași de sursa de căldură radiantă (aragaz, încălzitor),  îi umpleți cu hârtie, pe care o veți schimba regulat. Dacă nu doriți ca pielea să se crape și lipiciul să se topească.
  • Nu subestimați balsamul de buze și crema  cu un factor UV - soarele montan bronzează mai repede decât credeți.
  • Lăsați bumbacul acasă iarna - bumbacul păstrează mai bine umezeala și veți pierde mai multă căldură prin el, dimpotrivă, vă recomandăm polipropilena.

Iarna poate fi o ”cățea”, dar pe de altă parte oferă vederi frumoase și veți experimenta tăcerea misterioasă din pădurea înzăpezită. Deci nu vă faceți griji, ridicați-vă și mergeți într-o aventură. Cu toate acestea, veți vedea că după o zi întreagă de scrâșnire a dinților, chiar și pâinea obișnuită și ceaiul vor avea gust de mană divină.

Link-uri utile

Autor: Matyáš Vejskal

Imagini: archiva autorului, foto din arhiva lui Tadeáše, pixabay.comunsplash.com

Cum se alege o saltea pentru fitness și una pentru yoga?

Sfaturi

Diferențele dintre saltelele de exerciții pot fi mari.O saltea de exerciții bine aleasă nu numai că va face mai plăcut momentul în care vă ocupați de condiția fizică, dar va asigura și o mișcare sigură. Ce ar trebui să căutați atunci când alegeți o astfel de saltea?

Cum să alegeți sandale pentru a vă menține picioarele în siguranță și confortabile?

Sfaturi

Odihnă pentru picioare, un pantof confortabil pentru zilele toride, o piesă fashion , dar și un partener complet funcțional pentru terenurile solicitante. Sandalele pot fi toate acestea.

Care este cel mai bun oțel pentru cuțite?

Sfaturi

O întrebare la care nu există un răspuns simplu. Alegerea celui mai bun oțel pentru cuțitul dumneavoastră este căutarea unui compromis între proprietăți oarecum contradictorii. Așadar, la ce să fiți atenți?

Selectăm pentru dvs.

68 Lei (47.06 %) 36 Lei

Comparare

780 Lei (11.92 %) 687 Lei

Comparare

Cască de schi copii Scott Apic Jr Plus

478 Lei (47.07 %) 253 Lei

Comparare

148 Lei (22.97 %) 114 Lei

Comparare

962 Lei (18.61 %) 783 Lei

Comparare

474 Lei

Comparare

1 059 Lei (21.62 %) de la 830 Lei

Comparare

1 288 Lei (19.72 %) de la 1 034 Lei

Comparare