Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

💥 Hitul săptămânii! Cu codul: ZUWA10 reducere suplimentară-10% 🐺 pe echipamente outdoor ZULU și Warg

Bikepacking de la A la Z

Bikepacking este o nouă tendință în călătoriile cu bicicleta. Cum să vă împachetați pentru o astfel de aventură cu bicicleta, cum să alegeți o geantă și cum să planificați un traseu? Toate acestea le veți afla în articolul de astăzi despre bikepacking.


Cuprins

 

Introducere

Ce ar trebui să vă imaginați că se întâmplă sub termenul de bikepacking? Aceasta este o excursie de mai multe zile cu bicicleta, cu genți mai mari, dar fără suporturi extra. Datorită acestui lucru, puteți părăsi drumurile asfaltate, să virați pe trasee turistice și să ajungeți în locuri în care în mod normal ajungeți și fără bagaje. Am încercat chiar și ”bike trails” și a fost fără nicio problemă.

 

De ce să achiziționați genți de bikepacking ?

Răspunsul la această întrebare este simplu - pentru excursii de mai multe zile cu bicicleta. Dacă îți poți lua echipamentul de camping cu tine, vei înceta să-ți mai faci griji cu privire la prinderea ultimului tren spre casă. Puteți încheia călătoria pe acea zi oriunde rămâneți fără energie sau dacă vă place panorama locală.Vă veți extinde orizonturile și veți descoperi locuri noi.

 

Cât va costa?

Achiziționarea de echipament de bikepacking nu trebuie neapărat să fie o mare gaură în bugetul dvs., echipamentul de bază vă poate costa cu ușurință puțin peste 400 ron. Tot ce aveți nevoie este o geantă impermeabilă pentru ghidon și o geantă clasică mare pentru șa. Acest lucru vă oferă mai mult de 25 de litri de spațiu. Cea mai mare geantă de bicicletă din lume concepută pentru un purtător clasic are aproape acest volum.

 

Care brand anume să îl alegeți?

Am descoperit că nu contează dacă cumperi genți ieftine sau scumpe. Am reușit să distrug foarte repede chiar și produsele de marcă. Cu toate acestea, avantajul celor mai scumpe este o garanție extinsă și pot avea un design mai frumos. Când cumpărați, luați în considerare nivelul de impermeabilitate.

SFAT: De dragul durabilității, producătorii încearcă materiale noi, mai ecologice, dar, în acest caz, fiți deștepți în privința genților. Aceste materiale sunt uneori folosite în detrimentul durabilității. Ele se pot distruge rapid. Conform practicii, o geantă clasică mai grea din cauciuc funcționează mai bine pentru că rezistă mult mai mult. Acest lucru vă va economisi mai mulți bani și, în același timp, e mai logic din punct de vedere ecologic să alegeți o geantă care rezistă mai mulți ani.

De asemenea, folosesc borseta pentru biciclete sub șa pentru excursiile obișnuite de o zi. Puteți pune un hanorac, o jachetă, o pompă, o gustare și alte lucruri în funcție de nevoile actuale. Puteți scurta oricând cu ușurință sacul de rulare la dimensiunea optimă. Puteți pur și simplu să nu vă mai faceți griji dacă una sau alta se va potrivi pe bicicletă, dacă nu vă place purtași un rucsac.

 

Ce să împachetați în borseta de ciclism?

Mai presus de toate, nu uitați de kitul de reparație pentru camere, setul de unelte și pompa portabilă. O excursie de bikepacking se termină cu eșec fără echipamentul necesar.

În borseta de sub șa: 

În borsetă pe ghidon: 

  • cort ultra ușor maxim pentru 2 pers.(dacă nu plouă și nu sunt tânțari nici nu este necesar)

   

 

Cum se alege cortul pentru ciclism

Ești un biciclist pasionat și ești mulțumit cu o noapte în cort? Fie că sunteți mai aventuros sau doriți doar să economisiți la cazarea în cabane, cu siguranță veți avea nevoie de câteva sfaturi cum să alegeți cortul potrivit, care nu vă va dezamăgi  în excursiile cu bicicleta.

>>> Mai multe detalii <<<

Pe ghidon: 

Puteți încerca să înlocuiți salteaua de spumă cu una gonflabilă mai confortabilă. Are dimensiuni minime, dar chiar și așa, poate fi prea înghesuită.

 

Ce tip de bicicletă să alegeți?

Magia bikepacking-ului constă, printre altele, în faptul că ai nevoie doar de o bicicletă obișnuită pe care o folosești în mod normal, dacă mergi deja pe bicicletă. :) Borsetele ciclistice sunt compatibile cu aproape toate bicicletele. Aveți grija doar cu geanta de cadru. Mai ales cele din „triunghi” nu au prea mult spațiu și trebuie să vă descurcați doar cu o sticlă în acest loc.

Crede-mă, nu este atât de simplu cu suporții extra. Am avut deja unul rupt din cadrul de aluminiu. Din păcate, tocmai în cel mai îndepărtat punct al excursiei, în sudul Franței. De aceea recomand o bicicletă de turism specializată pentru ciclismul clasic de lungă distanță. O astfel de defecțiune vă poate strica cu adevărat vacanța.

   

 

Cum să pregătiți bicicleta înainte de sezon

Primăvara bate deja la ușă, așa că este timpul să ștergeți praful de pe bicicletă și să o verificați corect înainte de prima plimbare. Băieții de la LIBERTA TOUR au sfaturi despre cum să faceți acest lucru.

>>> Mai multe detalii<<<

Când să planificați o astfle de excursie?

Vara este perioada ideală pentru plimbări pe distanțe lungi cu bicicleta. Datorita volumului limitat de genti de bikepacking, recomand bikepacking doar pe vreme calda, cand temperaturile zilnice nu scad sub aproximativ 15 grade. Natura cehă sau statele din sud sunt destinația perfectă pentru călătoria ta vara. Ai nevoie de o mulțime de haine calde și impermeabile, un sac de dormit din puf etc. pentru Norvegia și spre nord și probabil că nu le vei putea împacheta fără un transportator.

 

Unde să organizați o astfel de excursie?

Puteți merge absolut oriunde. Alegeți traseul în funcție de ceea ce vă place. Iubiți traseele în natură cu un mix de relief? Planificați să o excursie într-un parc național.Vă place căldura? Rezerva-ți primul zbor către Roma și mergeți în Umbria deluroasă. Sau alegeți un traseu local!

Bikepacking se poate face aproape oriunde în lume . În unele țări însă, potecile sunt complet impracticabile, așa că trebuie să aflați în avans informații despre calitatea drumurilor.

Achiziționați echipamentul și încercați-l cu siguranță. Dacă mergi pe o bicicletă de munte off-road, te vei îndrăgosti de la prima călătorie. Să ai o călătorie plăcuta!

 

Link-uri utile

 

Autor: Adam Borovský 

Foto: archiva 4camping

Îmbrăcămintea adecvată pe bicicletă

Sfaturi

Ce haine ar trebui să port atunci când merg cu bicicleta vara, pe ploaie sau iarna? Pe scurt, cum alegi hainele potrivite pentru orice vreme? Iată ce vă sfătuiește Jakub Vlček, ciclist de curse și alpinist, în articolul de astăzi.

Cum se alege corect mărimea bustierei sport?

Sfaturi

Cum să alegi  o bustieră sport pentru a asigura un confort maxim? În acest articol, vă vom sfătui cu privire la alegerea corectă a mărimii și la potrivirea perfectă a sutienului.

Cum se alege filtrul de apă

Sfaturi

Filtrul nu este o jucărie, ci un echipament de laborator. Puteți învăța în următorul articol cum să îl folosiți corect și să nu vă puneți în pericol sănătatea.

Selectăm pentru dvs.

53 Lei (15.21 %) 45 Lei

Comparat

Geantă pentru bicicletă

(2.25 %) 132 Lei

Comparat

Cască pentru ciclism

(2.32 %) 240 Lei

Comparat

180 Lei (10.56 %) 161 Lei

Comparat

19 Lei (25.73 %) 14 Lei

Comparat

(2.32 %) 252 Lei

Comparat

Cască de ciclism copii

(2.3 %) 192 Lei

Comparat

Cască de ciclism copii

156 Lei (11.91 %) 137 Lei

Comparat