Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

💥 Hitul săptămânii! Cu codul: ZUWA10 reducere suplimentară-10% 🐺 pe echipamente outdoor ZULU și Warg

Cum se alege cortul pentru ciclism

Ești un biciclist pasionat și ești mulțumit cu o noapte în cort? Fie că sunteți mai aventuros sau doriți doar să economisiți la cazarea în cabane, cu siguranță veți avea nevoie de câteva sfaturi cum să alegeți cortul potrivit, care nu vă va trăda în excursiile cu bicicleta.


Cuprins

 

Pregătirea este bază

Oricui îi place să meargă pe bicicletă probabil că s-a întrebat vreodată cum este să cucerești una dintre celebrele piste de biciclete pe distanțe lungi. Reţeaua în continuă evoluţie a acestor „autostrăzi pentru ciclism” și popularizarea generală a ciclismului pe distanțe lungi sporesc dorinţa de a merge în aventuri în acest fel creşte rapid. Cu toate acestea, o astfel de călătorie necesită o pregătire și o planificare atentă, astfel încât, în loc de experienţe grozave, să nu existe o dezamăgire amară. Echipamentul de calitate este una dintre pietrele de temelie ale succesului. Și dacă împachetezi un cort cu tine, trebuie să ții cont de faptul că fiecare kilogram în plus este cu siguranță simțit în timpul pedalării.

 

Cum trebuie să alegeți

Să aruncăm o privire asupra parametrilor pe care ar trebui să îi respecte un cort pentru biciclete, astfel încât să puteți dormi confortabil în el și, în mod ideal, să nu știți despre el în timpul zilei pe drum. Deci, cum alegi cortul potrivit pentru călătoriile tale?

Mai întâi, puneți-vă câteva întrebări:

 • Unde și cât timp vreau să merg?
 • Călătoresc singur? Este suficient pentru mine un cort pentru o persoană?
 • Unde îmi depozitez bagajele peste noapte?
 • Nu este mai bine să alegeți un cort pentru două persoane sau cu un hol mai spațios, pentru bagaje sau pentru a depozita bicicleta?
 • Câți bani intenționez să investesc în noul cort?

Producătorii de echipamente outdoor urmează cu siguranță trend-urile actuale îndeaproape și își adaptează oferta la activități specifice în aer liber. Același lucru este valabil și pentru corturile destinate în primul rând bicicliștilor. Probabil că nu există nici o îndoială că parametrii cei mai importanţi sunt dimensiunea în starea ambalată și neambalată și greutatea cortului. Dacă ne uităm în jurul nostru în categoria corturilor ultra-ușoare , cortul MSR Hubba Tour , de exemplu, este fără compromisuri în acest sens . O opțiune mai costisitoare din punct de vedere financiar poate fi cortul Pinguin Arris. Dacă îndrăznești să mergi cu bicicleta în condiții extreme, concentrează-te pe categoria corturilor de expediție .

 

Concentrați-vă pe materiale

 • Datorită construcției frecvente, este recomandabil să alegeți materiale mai durabile, de exemplu, cu tratamentul ripstop al copertinei sau o construcție constând din tije din dural. S-ar putea să plătiți un pic în plus, dar pe termen mai lung, cortul ar trebui să vă răsplătească prin fiabilitatea sa mai mare.
 • Pentru cele mai mari nu sunt ambalaje de compresie, cu un finisaj exterior impermeabil.
 • Pe vreme rea, viteza de despachetare și împachetare a cortului sunt adesea un factor decisiv.
 • O coloană de apă suficientă (3000 mm și mai mult) și cusături bine lipite ar trebui să ne protejeze de ploaie.
 • De asemenea, asigurați-vă că acel cort „respiră” , deci are găuri de ventilație pentru o mai bună circulație a aerului.

 

Alternative

O variantă interesantă sunt bivuacurile , așa-numitele huse. Aceștia sunt practic saci de protecție pentru sacii de dormit, adaptați pentru o noapte în aer liber și tind să îndeplinească funcția cortului. Adăposturile simple vor servi bine bicicliștilor care nu sunt pretențioși, dar pot fi recomandate doar pentru o vreme stabilă.

 

În concluzie, câteva recomandări

  • Alegeți cu atenție.
  • Alegerea cortului ideal nu trebuie să fie o chestiune de ore sau zile.
  • Rezervați câteva săptămâni pentru a alege, în timpul liber citiți recenzii și discuții pe portaluri specializate în outdoor, căutați experiențe personale ale prietenilor sau persoanelor cu nevoi similare și răspundeți la întrebările de mai sus.
  • Dacă totuși nu vă puteți decide, nu vă fie teamă să contactați unul dintre angajații instruiți profesional în magazin, cu siguranță vă vor ajuta cu plăcere să alegeţi cel mai bun cort doar pentru dvs.

 

Link-uri utile

 

Autor: echipa 4camping.cz

Surse: unsplash.com, 4camping.ro

Îmbrăcămintea adecvată pe bicicletă

Sfaturi

Ce haine ar trebui să port atunci când merg cu bicicleta vara, pe ploaie sau iarna? Pe scurt, cum alegi hainele potrivite pentru orice vreme? Iată ce vă sfătuiește Jakub Vlček, ciclist de curse și alpinist, în articolul de astăzi.

Cum se alege corect mărimea bustierei sport?

Sfaturi

Cum să alegi  o bustieră sport pentru a asigura un confort maxim? În acest articol, vă vom sfătui cu privire la alegerea corectă a mărimii și la potrivirea perfectă a sutienului.

Cum se alege filtrul de apă

Sfaturi

Filtrul nu este o jucărie, ci un echipament de laborator. Puteți învăța în următorul articol cum să îl folosiți corect și să nu vă puneți în pericol sănătatea.

Selectăm pentru dvs.

(8.27 %) 2 605 Lei

Comparat

1 574 Lei (25.16 %) 1 178 Lei

Comparat

1 598 Lei (11.2 %) 1 419 Lei

Comparat

(2.39 %) 2 770 Lei

Comparat

2 900 Lei (20 %) 2 320 Lei

Comparat

1 798 Lei (23.58 %) 1 374 Lei

Comparat

2 578 Lei (10.01 %) 2 320 Lei

Comparat