Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Alergarea de la A la Z

Ce este de fapt acest ”alfabet” al alergării și de ce ar trebui să îl includeți în planul dvs. de antrenament? Katka Balcarová are pentru dvs. răspunsurile la aceste întrebări.


Cuprins

 

 

”Alfabetul” de alergare reprezintă exerciții scurte care ne vor ajuta să ne îmbunătățim stilul de alergare. Este bine să le includeți în antrenamentul dvs. min. o dată pe săptămână, ideal de câteva ori. Ar trebui să folosiți acest alfabet la începutul antrenamentului, pentru a va încălzi și a vă întinde mușchii.

 

Încălzirea

La începutul antrenamentului, faceți câteva exerciții de încălzire. Pentru ”alfabetul” de alergare, vor fi suficienți aproximativ 10m de teren plat. Efectuați fiecare dintre elemente de două ori. Abia apoi urmează partea principală a antrenamentului de alergare. Nu includeți ”alfabetul” de alergare la sfârșitul unui antrenament când sunteți deja obosit și nu sunteți complet concentrat.

   

 

Începem să alergăm - 10 km în 3 luni

Vrei să începi să alergi, dar după un minut ți se taie respirația? Vă vom sfătui cum să vă antrenați treptat, astfel încât să puteți alerga 10 km în siguranță și cu bucurie în trei luni.

>>> Citiți mai departe<<<

 

Lifting

Lifting-ul se poate face și pe loc, mișcarea înainte este foarte lentă. Efectuăm mișcarea cu o frecvență ridicată. De pe vârf călcați treptat pe călcâi. Tălpile se ridică doar ușor. Este o mișcare activă a gleznei. Lifting-ul, presupune o poziție verticală, privirea este orientată înainte și brațele sunt îndoite ca în timpul alergării.

Skipping (ridicarea genunchilor)

Pașii sunt foarte scurți, ridicăm genunchiul cât mai sus posibil. Menținem trunchiul în poziție verticală, iar mișcarea trebuie să fie însoțită și de o mișcare dinamică a brațelor.

 

 

     Despre autoare

Kateřina Balcarová

Katka este mama a doi copii mici. Când a intrat în concediul maternal, ea și-a schimbat pasiunea pentru rock și alpinism în favoarea pasiunii pentru alergare și s-a axat în special pe distanțe ultramaratonice. În plus, este instructor de alpinism și îi place să împărtășească tuturor experiențele sale din alpinism, drumeții, alergare și activități outdoor.

 

Heel Flicks (pendularea gambelor înapoi)

Cu pași rapizi și scurți, pendulați călcâiele până la fese. Ar trebui să fie o mișcare lină și rapidă a picioarelor în sus.

 

Pasul încrucișat

Alergare laterală cu pas încrucişat. Când alergați spre stânga, piciorul drept traversează alternativ în fața stângului și apoi alternativ în spatele piciorului stâng. Atunci când alergați spre dreapta, faceți mișcările invers. Partea superioară a corpului trebuie să rămână dreaptă, mișcarea se face din șolduri. În timpul efectuării exercițiului, mâinile se țin întinse lateral, paralel cu solul.

   

 

Cum se alege îmbrăcămintea pentru alergare

Îmbrăcămintea de alergare potrivită, garantează confort și performanțe. Katka Balcarová vă va sfătui cu privire la alegerea acesteia.

>>> CITIȚI MAI DEPARTE <<<

 

Pas sărit

Începeți să alergați și apoi începeți să efectuați exercițiul făcând un pas înainte cu un picior, astfel încât coapsa și gamba să fie în unghi drept. Țineți coapsa paralelă cu solul, iar gamba perpendiculară pe sol. Avem reflexul oprit. Ținem un pic și după impact trecem imediat la următorul salt. Pe măsură ce efectuați exercițiul, măriți timpul de ”zbor”.

 

Link-uri utile

 

Autor: Kateřina Balcarová

Zdroje: Wöllzenmüller Franz, Alergare. České Budějovice: KOPP, 2006; pixabay.comunsplash.com

Bikepacking de la A la Z

Sfaturi

Bikepacking este o nouă tendință în călătoriile cu bicicleta. Cum să vă împachetați pentru o astfel de aventură cu bicicleta, cum să alegeți o geantă și cum să planificați un traseu? Toate acestea le veți afla în articolul de astăzi despre bikepacking.

Cum să alegi un cort frontal potrivit?

Sfaturi

Un articol pentru toți cei care se gândesc să-și cumpere un cort frontal, dar se pierd în selecția uriașă de pe piață. Te vom ajuta să te orientezi în marea de produse specifice.

Ce ne luăm cu noi când practicăm sporturi nautice?

Sfaturi

Cum să împachetezi pentru excursiile pe apă? Ce să iei cu tine și ce să lași acasă? Inspiră-te în articolul nostru de astăzi.

Selectăm pentru dvs.

146 Lei (19.86 %) 117 Lei

Comparat

280 Lei (20 %) 224 Lei

Comparat

126 Lei (19.84 %) 101 Lei

Comparat

718 Lei (15.04 %) 610 Lei

Comparat