Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Regenerarea după efortul fizic

Atât de des trecută cu vederea și totuși atât de importantă. Pe forma fizică și psihică se bazează rezultatele excelente ale sportivilor, dar le afectează și eșecurile. Dacă neglijăm relaxarea, regenerarea mult timp, aceasta poate duce la boli cronice sau surmenare pe termen lung. Vrei să aflii mai multe? Despre regenerare. De ce este atât de importantă? Cum să vă regenerați corect și ce să folosiți?


Cuprins

În esență, corpul funcționează pe un principiu simplu. Cu cât avem mai multă grijă de el, cu atât funcționează mai bine. Cu toate acestea, această afirmație are atât de multe contra argumente, nu este deloc ușor să obții o îngrijire ideală. Lăsând deoparte lucruri pe care nu le putem influența în mod direct (cum ar fi aerul pe care îl respirăm, istoricul exact al alimentelor produse și cultivate etc.), avem șanse relativ mari să avem parte de cea mai bună îngrijire a corpului nostru.

Efortul fizic la care corpul trebuie să facă față în timpul oricărei activități este un stres pentru organism. Prin urmare, este important să găsiți modalități adecvate de a minimiza acest stres sau de a-l atenua. Să luăm un exemplu concret.

 

Regenerare activă

Alergarea este foarte populară și răspândită. Orice activitate de alergare este o povară pentru organism. Sunt implicate membrele inferioare, trunchiul și membrele superioare. De facto toate zonele musculare majore. Este probabil evident că membrele inferioare sunt cele mai solicitate și, prin urmare, merită cea mai mare grijă. În general, se recomandă încălzirea nu numai înainte de alergare, ci și înainte de orice activitate. Activează-ți mușchii și pregătește corpul pentru efort .

Este la fel ca la o mașină. Turarea motorului la rece este o modalitate rapidă de a merge la un atelier. La fel cu corpul nostru, este un instrument. Dacă alergi, mergi cu bicicleta sau practici orice sport, fără o încălzire potrivită, creezi probleme. Dar și mai importantă este întinderea după activitatea în sine . Acest lucru va oferi mușchilor un grad adecvat de întindere, circulație sanguină consistență și relaxare totală. O asemenea regenerare o numim ca fiind activă. Este un mod de a programa organismul astfel încât să necesite anumite „proceduri” pentru munca sa.

 

 

Cum să alegi haine pentru alergat

Îmbrăcămintea potrivită pentru alergare este o garanție pentru mulți kilometrii parcurși cu succes. Katka Balcarová vă va sfătui cu privire la alegerile sale.

>>> CITIȚI MAI MULTE <<<

 

Somnul = cea mai bună regenerare

Probabil cea mai bună regenerare este somnul. Cu siguranță știți acest lucru. Ești obosit, nu te simți bine dacă mergi să te întinzi îi dai corpului tău posibilitatea de a începe procese care descompun oboseala, pot suprima apariția bolii sau pur și simplu ajuta la regenerare. Un somn suficient sau lipsa lui este o problemă a secolului activ în care trăim. Regenerați-vă dormind . Vei face mai mult bine pentru corpul tău, decât îți poți imagina.

 

A nu face nimic este important!

Mulți încă practică sport în regenerare, deși într-o formă diferită și cu o intensitate diferită, dar sunt în continuă mișcare. Cu toate acestea, acest mod de odihnă nu este întotdeauna potrivit. Corpul este în mod constant expus stresului și i se impun cerințe. Este la fel ca la o mașină, dacă conduceți 130 km / h timp de 5 ore la un moment dat, este diferit de același timp cu o viteză de 50 km / h, dar este totuși o povară. Este la fel și cu corpul uman.

Prin urmare, uneori luați-vă o zi liberă . O zi în care nu veți face deloc sport . Dacă vă simțiți obosit mult timp, luați mai multe astfel de zile. Veți vedea cum beneficiază de asta corpul dumneavoastră. Dacă îl ignorați, riscați inflamații cronice, fracturi, oboseală sau chiar epuizare fizică.

 

 

Cum să susțineți sistemul imunitar

Imunitatea este de fapt un „scut” care ne protejează sănătatea. Iată câteva sfaturi despre cum să nu slăbești sistemul imnitar, ci să-l întărești.

>>> CITIȚI MAI MULTE <<<

 

Mai multe sfaturi

Amintiți-vă că regenerarea este cheia unei vieți active lungi, fericite . Prin urmare, nu opune rezistență nici unui mod de a vă relaxa corpul . De exemplu, un masaj, saună, crio-cameră sau chiar doar ascultarea de muzică vă vor face bine și există cu siguranță multe alte modalități.

 

Link-uri utile

 

Autor: Mirek Píštěk

Imagini: unsplash.com , pixabay.com

Comandați și probați mai multe mărimi înainte să achitați

Noutăți

Nu sunteți sigur de culoare sau mărime? Comandați online mai multe produse cu ridicare de la magazinul 4camping și plătiți doar pentru ceea ce vi se potrivește.

Povestea cărăușului din Tatra - Hanwag Sole People

Noutăți

Mersul pe jos este cea mai naturală mișcare pentru oameni. Dar pentru unii mersul pe jos este mult mai mult decât o simplă mișcare. Este începutul unei noi aventuri, explorare și depășire a propriilor limite sau urmărirea unei pasiuni. Vino să te lași inspirat și să pornești în propria ta călătorie de aventură.

Noutăți în bucătăria outdoor! Primus introduce un cartuș durabil!

Noutăți

Îți place să gătești ceva bun în drumeție și îți pasă de natura din jurul tău? Cu noul cartuș mai sustenabil de la Primus, amprenta ta eco poate fi din nou puțin mai mică!

Selectăm pentru dvs.

Trusă de prim ajutor neechipată

71 Lei (42.25 %) 41 Lei

Comparat

114 Lei (18.42 %) 93 Lei

Comparat

134 Lei (18.66 %) 109 Lei

Comparat

Trusă de prim ajutor

79 Lei (18.99 %) 64 Lei

Comparat

220 Lei (22.27 %) 171 Lei

Comparat

Trusă de prim ajutor

55 Lei (21.82 %) 43 Lei

Comparat

88 Lei (18.18 %) 72 Lei

Comparat

Trusă de prim ajutor

184 Lei (21.74 %) 144 Lei

Comparat