Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

TEST: Rucsac Deuter Guide 42 + SL

Rucsacul de drumeții pentru femei Guide 42+ SL de la Deuter este conceput pentru a se potrivi anatomiei femeilor, cu spate mai mic și curele de umăr mai înguste. Principalul său avantaj este caracterul universal de utilizare. Citiți mai departe recenția noastră și aflați în ce situații îl puteți folosi.

 

Cuprins

Rucsacul pentru femei Deuter Guide 42+ SL garantează confort maxim în timpul călătoriilor datorită greutății reduse, a sistemului alpin, consolidării spatelui în formă de U și a măririi capacității cu până la 8 litri.

 

Caracteristici


Nume:


Guide 42+ SL

Producător:

Deuter

Destinat pentru:

femei

Greutate: 1400 g
Volum: 50 l
Dimensiuni: 69 x 31 x 23 cm
Număr de compartimente: 2
Acces prin partea inferioară: Da
Acces prin partea frontală: Nu
Husă de ploaie: Nu
Acces prin partea laterală: Nu
Compartiment pentru rezervorul de apă: Da
Buzunar pentru laptop: Nu
Certificare: PFC-free

 

 • foarte ușor
 • sistem alpin
 • consolidare a spatelui în formă de U pentru distribuția greutății
 • conceput special pentru femei
 • spate și bretele căptușite
 • material rezistent și durabil
 • se adaptează excelent la corpul femeilor
 • buclă pentru atașarea schiurilor
 • plasă pentru atașarea căștii
 • compartiment inferior cu acces separat
 • buzunar pentru rezervorul de apă de 3 litri
 • volum 42 + 8 litri

 

Prezentarea rucsacului 

Modelul iconic Guide de la brandul nemțesc Deuter este în varianta sa cea mai perfectă. La prima vedere impresionează datorită logoului modern și a celor 3 variante de culori - roșu, verde-gri și negru. Am ales modelul negru deoarece rucsacul îl va folosi și soțul meu, chiar dacă sistemul de spate și bretelele sunt concepute pentru anatomia femeii cu spate mic și umeri înguști.

 

Procesul de testare 

Noul model Guide 42+ SL în munții Fatra Mică din Slovacia pe un traseu de via-ferrata de categorie B/C. Evident, rucsacul este îngust pentru a putea încăpea printre stânci.

 

Mai ușor, mai rezistent, mai atractiv

Noua colecție este mai ușoară datorită țesăturii din poliamidă. Structura compactă a țesăturii garantează rezistență sporită la rupere. Acest lucru va fi apreciat de schialpiniștii care și-au rupt rucsacul în marginile schiurilor. Dacă vă aflați într-o astfel de situație, cât mai rapid reparați orificiul cu plasturi goretex, care rezistă ani de zile și împiedică mărirea orificiului. Consolidarea spatelui în formă de U asigură o confort sporit și o distribuție optimă a greutății pentru o mișcare plăcută și un corp sănătos.

 

Volumul rucsacului

Volumul rucsacului Guide 42+ SL este de 42 litri și poate fi mărit cu ușurință la 50 litri. Acest volum este îndeajuns pentru excursii de mai multe zile, când aveți nevoie de îmbrăcăminte, cort, sac de dormit, saltea, echipament pentru via-ferrata sau de alpinism. Soțul meu a utilizat un rucsac de 50 de litri într-o călătorie de 3 luni în America de Sud. Este vorba doar despre cât de minimalistic puteți împacheta.

 

 

Cum să împachetați corect un rucsac

Fiecare are un stil specific, fiecăruia îi este pe plac altceva. Însă ce este adecvat pentru corpul d-voastră. Există un mod corect de a împacheta bagajul într-un rucsac?

>>> CITEȘTE MAI DEPARTE <<<

 

Suficient spațiu de depozitare pentru echipament

Curelele laterale ale rucsacului Guide 42+ SL sunt concepute special pentru schiuri, însă pot fi folosite și pentru atașarea unui cort mic sau a unei saltele. Apreciez plasa detașabilă pentru casca de via-ferrata, deoarece poate fi folosită și pentru atașarea unui săculeț cu deșeuri, a unui prosop ud, sau a unei plasa cu îmbrăcăminte murdară. Femeile cu siguranță vor aprecia acest lucru mai mult ca bărbații. Imaginația nu are limite. Treptat îi voi găsi și alte utilizări.

În comparație cu modelul Guide Lite, pe care l-am utilizat până acum, am fost plăcut surprinsă de spațiul de depozitare de pe centura din talie, unde fără probleme încap ochelarii de soare sau telefonul. Cu siguranță veți aprecia și fermoarele laterale pentru acces rapid către rucsac, de exemplu pentru a ajunge la sticla cu apă. Producătorul însă ar fi putut adăuga un spațiu pentru sticla cu apă la exterior. Dacă rucsacul este extrem de plin, este destul de greu să desfaceți fermoarul și să scoateți sticla. Și nu vorbesc despre faptul că sticla trebuie băgată în rucsac și fermoarul trebuie închis.

 

Spațiul interior al rucsacului

Organizarea spațiului interior este practică, așa cum știm că fac și alte branduri. Compartimentul superior mic este ideal pentru mărunțișuri sau articole pe care le folosiți des. În plus, este dotat cu clips pentru chei. Avantajul în comparație cu modelul Osprey Renn 50 este un acces mai simplu către compartimente datorită fermoarului lat. Aici veți găsi și plasa pentru cască menționată mai sus, cu logo decorativ Deuter. Nemții se pricep foarte bine la marketing.

Restul rucsacului Deuter Guide 42+ SL este împărțit în 2 compartimente cu acces separat. Nu uitați că lucrurile mai grele trebuie plasate în partea superioară, iar cele mai ușoare în partea inferioară. Acest lucru previne senzația neplăcută de tragere în jos și ulterior durerile de spate. În general rucsacul trebuie ajustat optim după achiziționare, pentru a corespunde cu construcția corpului d-voastră. Există o mulțime de variante datorită numărului mare de curele. Pentru a vă simți confortabil trebuie să ajustați fiecare curea pentru a găsi varianta ideală. Ține doar de dumneavoastră dacă îl veți îndrăgi sau nu.

În compartimentul inferior încape fără probleme sacul de dormit, salteaua sau îmbrăcămintea. Spațiul pentru rezervorul de apă de 3 litri se află în compartimentul mijlociu. Acum mi-am dat seama că sticlele pentru apă sunt domeniul trecutului, motiv pentru lipsesc buzunarele laterale. Eu sunt de modă veche.

 

Detalii care vă vor fi pe plac

Deoarece sunt o persoană căreia îi place ordinea mi-a plăcut mult acest detaliu - benzi velcro pe curele. Acestea sunt lungi, iar cu ajutorul benzii velcro le puteți strânge. Nu incomodează și nu atârnă de rucsac. Deoarece nu este doar un rucsac de drumeție, ci și un rucsac de alpinism, nu există bucle pentru pioleți și bețe de trekking. Căptușeala bretelelor este de înaltă calitate, confortabilă, nu apasă pe umeri nici măcar în timpul urcărilor mai abrupte și a rucsacului complet încărcat. Același lucru este valabil și pentru centura detașabilă din talie și pentru cureaua de la piept ajustabilă pe înălțime, dotată de un fluier de urgență.

 

Nu puteți da greș prin achiziționarea modelului Guide

Nu veți da greș prin cumpărarea noului rucsac Deuter Guide 42+ SL. Este un model excelent a unui brand renumit. Rucsacul este universal, poate fi utilizat în timpul călătoriilor, alpinismului, drumețiilor și traseelor via-ferrata. În plus, are un aspect atractiv care va fi apreciat de toată lumea.

 

Evaluare: 95 %

+

 • ușoară și rezistentă
 • utilizare universală - turism, escaladări, schialpinism, via-ferrata
 • brand de calitate Deuter
 • compartimente separate cu acces individual
 • fermoar pe lateral pentru acces simplu
 • plasă pentru cască
 • posibilitate de mărire a volumului la 50 litri
 • bucle pentru schiuri, piolet și bețe de trekking

-

 • lipsesc buzunarele laterale pentru sticla cu apă
 • nu are husă de ploaie

 

Concluzii

Rucsacul Deuter Guide 42 + SL este atent conceput, ușor, de calitate și rezistent. Avantajul acestuia este caracterul universal. Partea interioară a rucsacului este bine concepută. La fel și partea exterioară - bretelele și centura din talie garantează confort sporit în timpul mersului. Rucsacul este partenerul ideal pentru o gamă variată de activități - de la turism, alpinism până la schiat. Ca minusuri, din punctul meu de vedere este lipsa husei de ploaie și a buzunarelor laterale pentru sticla cu apă, însă, așa cum am scris mai sus, această variantă este învechită, actual folosindu-se sistemul intern de hidratare, pentru care rucsacul este pregătit. 

 

Eva Fronko

Originară din orașul Martin, situat între Fatra Mică și Mare. Și-a petrecut o parte din copilărie sub Munții Tatra, ceea ce a condus-o în mod natural spre natură, drumeții și munți. Destinul a dus-o pentru o lungă perioadă de timp pe insula Roatán din Caraibe, care aparține de Honduras. Doi ani a locuit în Dubai, unde a lucrat ca stewardesă pentru Emirates, iar apoi s-a întors în orașul natal.

Iubește călătoritul, iar printre ținuturile preferate fac parte Norvegia, Noua Zeelandă, Japonia și Asia de sud-est. Pe de altă parte, nu s-ar întoarce niciodată în Dubai. Cum spune mai mereu: ”În Dubai nu e nimic.”

Pe lângă drumețiile de vară, a fost fermecată de dealurile înzăpezite ale munților din Slovacia, perfecte pentru schi alpinism, pe care a început să-l practice anul acesta.

Îi place să călătorească ușor, cu rucsacul în spate, îi place să meargă cu cortul și, după o zi de drumeții, îi place să facă o baie într-un râu înghețat. Își dorește să ajungă în Patagonia și pe coasta de vest a Canadei.

 

Linkuri utile

 

Autor: Eva Fronko

Sursă: arhiva autorului

TEST: lanterna frontală Fenix HM61R Amber V2.0

Testarea produselor

Marca legendară de lanterne frontale Fenix și modelul lor HM61R Amber V2.0? Cum se va comporta la testarea propriu zisă?

5 cele mai bune lanterne frontale conform testărilor

Testarea produselor

Lanternele frontale fac parte integrantă din trusa fiecărui pasionat de outdoor. Acest lucru este valabil de două ori mai mult în timpul iernii. Descoperă cele mai bune 5 lanterne frontale, conform testerilor noștri.

TEST: Pantalonii funcționali pentru bărbați- Macin M

Testarea produselor

După cum spune Lukáš, testerul nostru - nu există vreme rea, ci doar haine nepotrivite. În testul de astăzi, el va testa pantalonii Zulu.

Selectăm pentru dvs.

(1.97 %) 398 Lei

Comparat

671 Lei (43.37 %) 380 Lei

Comparat

447 Lei (28.41 %) 320 Lei

Comparat

610 Lei (40.98 %) 360 Lei

Comparat

243 Lei (42.39 %) 140 Lei

Comparat

738 Lei (20.05 %) 590 Lei

Comparat

640 Lei (61.09 %) 249 Lei

Comparat