Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

Ambalarea corectă a conținutului din ruscac

Fiecare are stilul său specific, toată lumea preferă altceva. Dar ce se potrivește corpului nostru? Există un mod corect de a ambala conținutul unui rucsac ?

Aproape toată lumea care s-a ocupat vreodată de alegerea rucsacurilor a fost surprinsă de ce este alchimia. Dar important este nu doar alegerea lui, ci și utilizarea corectă.

Rucsacul se alege după tipul de activitate. (Există articolul Cum se alege un rucsac) se poate spune, la fel este și cu ambalarea corectă. Astfel, ambalajul pentru mișcare activă în aer liber diferă semnificativ de cel pentru alpinism tehnic.

Totuși, vom acorda atenție alegerii corecte a rucsacului data viitoare, precum și setarea și reglarea corespunzătoare a acestuia. Acum să ne uităm la modul de încărcare corectă a unui rucsac.

Chiar dacă fiecare avem modul său de mabalare a unui rucsac, există câteva reguli, cum să distribuiți corect greutatea încărcăturii. Probabil că oricine călătorește în mediul rural sau drumeții a auzit vreodată că lucrurile grele trebuie să fie împachetate chiar sub capacul rucsacului. Cu toate acestea, în lumina noilor cercetări științifice, aceasta nu pare atât de universală pe cât ar părea. După cum am menționat în introducere, umplerea rucsacului depinde în primul rând de activitatea pe care doriți să o faceți. În acest context, există trei categorii de bază.

 1. alpinism tehnic (urcare)

 2. mișcarea în mediu rural (tururi)

 3. mișcarea activă în mediu rural (alergare, ciclism, schi fond)

TECHNICKÉ ZDOLÁVÁNÍ TERÉNŮ (ALPINISM)

Este o mișcare în cele mai extreme condiții, în care fiecare dintre pașii tăi poate fi ultimul. Prin urmare, este deosebit de important să împachetați echipamentul astfel încât să atingeți cel mai mare echilibru atât în mișcări orizontale cât și verticale. Este clar că totul trebuie direcționat către centrul de greutate al rucsacului cât mai aproape posibil de centrul de greutate al corpului. Acest lucru este cel mai bine obținut prin plasarea celor mai grele articole în al doilea și al treilea sfert din înălțimea rucsacului și cât mai aproape de spatele tău. Poziția din spate se aplică și articolelor cu greutate medie, cu singura diferență că poziția lor va fi în primul și al patrulea sfert din înălțimea rucsacului.
Împachetați celelalte lucruri (ușoare și voluminoase) în restul rucsacului.

Gri - lucruri ușoare

Verde - lucruri cu greutate moderată

Albastru - lucruri grele

MIȘCAREA ÎN MEDIU RURAL (TURURI)

Atunci când călătorim în mediul rural, adesea purtăm rucsacul pe o distanță mai lungă, dar datorită terenului mai puțin pretențios decât prima categorie nu trebuie să punem mult accent pe echilibru și, dimpotrivă, este necesar să ne concentrăm pe confort și comoditate. Prin urmare, ar trebui să încercăm să obținem centrul de greutate al rucsacului cât mai mult deasupra centrului de greutate al corpului. Deci cel mai greu lucru este să așezi rucsacul cât mai aproape de spate în primele două sferturi din înălțimea rucsacului și cel mai ușor lucru din partea de jos. Puneți articole cu greutate moderată în compartimentul rămas al rucsacului.

Gri - lucruri ușoare

Verde - lucruri cu greutate moderată

Albastru - lucruri grele

MIȘCAREA ACTIVĂ ÎN MEDIU RURAL (ALERGARE, CICLISM, SKI FOND)

Pentru activități precum alergarea, ciclismul sau schiul de fond, borsetele sau rucsacurile mici sunt preferartele. Prin urmare, atașarea bagajelor pe spate / corp este mai importantă decât este împachetată. Rucsacul trebuie pus întotdeauna ferm pe corp, astfel încât să se miște cât mai puțin. De obicei este în partea inferioară a spatelui. Din nou, regula se aplică cu obiecte grele plasate la corp. Cu cât mai aproape cu atât mai bine. Și cu cât vă asigurați mai mult sarcina împotriva mișcării, cu atât va fi mai confortabilă și mai eficientă mișcarea dvs. off-road.

Deci, v-am spus deja cum să răspândiți greutatea în rucsac. Dar aș dori să spun ce echipament aparține fiecărei categorii de greutate și să aducă câteva glume bune în vârf, care vă vor economisi timp și uneori vă pot salva viața.

CATEGORII DE GREUTATE A ECHIPAMENTULUI

 • Lucruri grele: apă, alimente, arzător și cartușe, bețe de cort, topor de gheață, crampoane…

 • Lucruri cu greutate moderată: alimente, tendă de cort și dormitor, îmbrăcăminte, saltea gonflabilă…

 • Lucruri ușoare: îmbrăcăminte, sac de dormit, saltea, haină de ploaie, igiena…

Există, desigur, multe alte lucruri în fiecare categorie de greutate, dar ar trebui să fie suficient pentru o idee și orientare


10+2 SFATURI UTILE

 • Atunci când împărțiți un pachet de cort în bețe, tendă și un dormitor, puteți folosi mai bine spațiul rucsacului și puteți lucra mai bine cu centrul de greutate.
 • Sacul de dormit scos din pachet umple mult mai bine spațiul gol în exces în rucsac. Acest lucru poate fi utilizat în multe exemple. De exemplu, ca umplutură în zona din spate, astfel încât nimic să nu fie împins nicăieri. În schimb, un sac de dormit într-un sac de compresie de înaltă calitate ocupă mult mai puțin spațiu.
 • Lucruri importante (telefon, hartă, busolă, acte, trusă medicală, îmbrăcăminte de urgență, alimente de urgență…)cu drag ambalați în sac impermiabil (suficientă pungă de plastic), nu știi niciodată când vei ajunge în pârâu.:-)
 • La ambalare nu uitați că unele lucruri aveți nevoie seara sau a doua zi, altele în câteva ore. Reglați procedura de ambalare în consecință. Lucruri mai puțin necesare pot fi mai departe de orificii.
 • Salteaua este bine să o fixați în partea superioară sau inferioară a rucsacului cu ajutorul curelelor. Acest lucru economisește foarte mult spațiu pentru alte lucruri esențiale.
 • Nu uitați să strângeți toate bretelele de compresie din rucsac. Atunci, conținutul nu călătorește pe spate și se mișcă mai bine pe teren.
 • Dacă transportați apă în sticle, luați în considerare faptul că veți bea apa. În acest caz, schimbați centrul de greutate al rucsacului. Mai ales dacă doriți să purtați „sacii” pe părțile laterale, unul plin și unul gol vor face o răutate bună în stabilitate.
 • Un rezervor cu apă camelback este mai bună decât apa din sticle. Este mai ușor de transportat, mai ușor de depozitat și are acces la lichide tot timpul, fără a fi nevoie să vă scoateți rucsacul.
 • Aveți întotdeauna parte de prim ajutor în capacul rucsacului. Accesul rapid la ele poate salva vieți în cazuri extreme.
 • Păstrați haina de ploaie la îndemână.
 • Pentru excursii mai lungi în afara civilizației, fiți conștienți că în timp ce veți rămâne fără mâncare și băutură, dar cantitatea de gunoi pe care trebuie să o transportați. Nu uita să luați o pungă.
 • Este minunat că știi să stratifici materia în rucsac, dar nu uita că organismul nu este indestructibil. Experții sunt de acord că nu trebuie să purtați mai mult de 40% din greutatea corpului pe spate. Lasă tot ce nu ai nevoie acasă.

CONCLUZIE

Dacă ați citit până acum, știți deja cum să vă împachetați rucsacul, astfel încât spatele să nu se sucească, mișcarea dvs. în jurul zonei nu a fost restricționată și puteți din nou să vă deplasați cu plăcere în călătoriile către frumusețile naturii. Cu toate acestea, dacă curiozitatea dvs. nu a fost satisfăcută și sunteți încă îngrijorat de ceva și doriți să solicitați mai multe detalii, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați. Vom fi bucuroși să vă răspundem la întrebări.

Autor: Vít Hruška

 

Alte articole despre rucsacuri și borsete:

10 sfaturi pentru cadouri de ultimă oră

Sfaturi

Este un clasic. În fiecare an încerc să-mi planific cumpărarea cadourilor cu mult timp înainte. Sincer, aleg piese care ar trebui să pună un zâmbet pe fața destinatarului. Și tot ajung să cumpăr cadouri pe ultima 100m. Dacă te afli în aceeași situație ca și mine, vezi aceste sfaturi care s-ar putea să te scutească puțin de nervi. Și, cel mai important, cu siguranță vei da lovitura cu ele.

Cum să începe să practicăm yoga?

Sfaturi

Yoga are reputația de a fi un sport potrivit pentru toți, indiferent de vârstă sau de capacitatea fizică. Este un ”extra” eficient pentru întărirea mușchilor interni și pentru întinderea întregului corp. Încercați și dvs.

Cum să alegeți hainele de dimensiuni potrivite?

Sfaturi

În calitate de aventurieri adevărați, ne place cel mai mult să ne petrecem timpul în aer liber. Hainele trebuie să ni se potrivească, pur și simplu, indiferent de vreme. Pentru ca totul să fie așa cum trebuie, vom învăța cum să obținem hainele de mărimea potrivită.

Selectăm pentru dvs.

300 Lei (10.33 %) 269 Lei

Comparat

488 Lei (21.72 %) de la 382 Lei

Comparat

767 Lei (33.12 %) 513 Lei

Comparat

200 Lei (58.5 %) 83 Lei

Comparat

640 Lei (40.63 %) 380 Lei

Comparat

600 Lei (40 %) 360 Lei

Comparat

600 Lei (40 %) 360 Lei

Comparat