Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

Trail running

Vreți să alergați în natură, însă nu știți cum să vă pregătiți? Katka Balcarová a pregătit câteva sfaturi pentru d-voastră.


Cuprins

Există mai multe tipuri de alergare. Alergarea trail vă va plimba prin păduri, pe drumuri nepavate din natură, pe dealuri sau chiar într-un parc din oraș. Alergarea trail înseamnă alergarea pe trasee nepavate. Ce presupune, mai exact, acest lucru? Care sunt specificațiile și cerințele echipamentului necesar? Acest lucru și mai mult veți afla în articolul nostru. 

 

Viteză 

Când treceți de pe șosea în natură, încetiniți. Pentru unele persoane poate fi frustrant din cauza faptului că este dificil să evaluați propriile performanțe și propriul ritm. Profilul traseului este de obicei deluros și chiar dacă vă evaluați cursele în mod repetat pe același teren, suprafața actuală (noroioasă, cu zăpadă, udă, etc.) vă va arăta cine este șeful. 

 

Teren

În timpul alergării trail trebuie să urmăriți mereu harta și să vă salvați traseul pe care alergați. În timp ce pe șosea puteți lăsa senzorii să se odihnească, iar d-voastră doar vă concentrați asupra propriei performanțe, pe trail trebuie să monitorizați în mod constant traseul pe care alergați. Trebuie să reacționați la orice denivelare - să scurtați sau să măriți pasul, să depășiți obstacole, să săriți peste o piatră, să ridicați mai mult piciorul etc.

 

Accesibilitate de acasă 

Majoritatea persoanelor trebuie să iasă din oraș ca să ajungă pe un traseu trail. Așadar, fiecare cursă de acest gen necesită ceva timp de pregătire. Trebuie să planificați traseul și să decideți ce luați cu d-voastră și ce lăsați acasă. Dacă vreți să mergeți mai des la astfel de alergări, cu siguranță merită să investiți într-un rucsac sau o vestă de alergare de calitate, în care puteți împacheta confortabil gustările, băuturile sau hainele de schimb/pentru vreme nefavorabilă. Despre echipamentul necesar pentru traseele lungi am scris în acest articol. 

 

Tehnica de alergare

Alergarea pe trail constă în 4 tipuri de mișcare. Alergarea la deal, la vale, pe drum drept și mersul. Mersul va fi folosit în special pentru secțiunile foarte abrupte de pe traseele lungi. Este bine să observați în timpul antrenamentelor când terenul devine prea solicitant și este mai bine să mergeți. Nu este vorba doar de viteză, ci și de economisirea forțelor de care aveți nevoie pentru a termina cursa sau a ajunge la destinație. Includeți în antrenamentul dumneavoastră mai ales trasee unde trebuie să alergați la deal deoarece această mișcare este delicată cu sistemul musculo-scheletic, întărește picioarele și antrenează rezistența. Pe de altă parte, aveți grijă cu alergarea la vale, este ideală pentru întărirea picioarelor, însă aduce cu ea riscul de accidentare, iar anduranța este aproape zero. Adăugați-le în mod natural la traseul pe care îl parcurgeți și concentrați-vă asupra tehnicii atunci când alergați. 

 

        Despre autor

Kateřina Balcarová

Katka este mamă a doi copii mici. După ce și-a luat concediul de maternitate și-a schimbat pasiunea pentru alpinism cu cea pentru alergare și s-a îndrăgostit complet de distanțele de ultramaraton. În plus, este instructor de alpinism și este bucuroasă să împărtășească cu oricine experiențele sale de alpinism, drumeții, alergare și outdoor.

 

 

Încălțăminte

Pe cărările din parc, care au un nivel minim de denivelare este adecvată și încălțămintea pentru șosea. Cu cât terenul este mai solicitant, cu atât este mai avantajos să oferiți atenție sporită alegerii încălțămintei. Canelurile de pe talpa încălțămintei de trail sporește aderența la urcare, iar datorită stabilității sporite veți traversa pasaje solicitante cu ușurință și nu veți aluneca. În același timp oferă protecție împotriva pietrelor ascuțite. Încălțămintea ideală pentru acest tip de teren este de exemplu cea de la Mizuno, care este dotată cu tehnologie care minimalizează vibrațiile și protejează oasele d-voastră. 

 

Mizuno este un brand japonez care se axează pe confecționarea echipamentului sportiv de peste 100 de ani. Firma a fost înființată în anul 1906 de către frații Rihachi și Kenjiro Mizuno. La început firma s-a axat în special pe producția și livrarea echipamentului pentru baseball. Cu timpul au început să aibă o gamă variată de articole pentru diverse sporturi. Compania a devenit foarte cunoscută și apreciată datorită încălțămintei de alergare cu tehnologia unică Mizuno Wave.

Vă dorim mulți kilometri parcurși pe șosea sau trail!

 

Linkuri utile

 

Autor: Kateřina Balcarová

Sursă: arhivă 4camping, pixabay.com

Cum se alege o saltea pentru fitness și una pentru yoga?

Sfaturi

Diferențele dintre saltelele de exerciții pot fi mari.O saltea de exerciții bine aleasă nu numai că va face mai plăcut momentul în care vă ocupați de condiția fizică, dar va asigura și o mișcare sigură. Ce ar trebui să căutați atunci când alegeți o astfel de saltea?

Cum să scăpați de mirosul urât din încălțăminte

Sfaturi

Mirosul urât din pantofi. Frumos subiect. Nu miroase bine, nu vrei să vorbești despre el, nu evocă sentimente plăcute. Unii oameni au de-a face cu el în fiecare zi, alții sunt surprinși de mirosul urât doar rareori. Combateți-l împreună cu noi!

8 pași pentru a avea grijă de cortul tău în timpul și după sezon

Sfaturi

Era timpul să împachetăm cortul și să ne întoarcem din natură înapoi la casele noastre. Pentru ca cortul dvs. să pornească din nou la drum spre noi aventuri și să îl păstrați în formă maximă, oferiți-i un pic de grijă.

Selectăm pentru dvs.

798 Lei (54.39 %) 364 Lei

Comparare

898 Lei (54.34 %) 410 Lei

Comparare

Încălțăminte femei Mizuno Wave Daichi 6

758 Lei (54.35 %) 346 Lei

Comparare

Încălțăminte femei Mizuno Wave Skyrise 2

758 Lei (54.35 %) 346 Lei

Comparare

Încălțăminte femei Mizuno Wave Rider 25

798 Lei (54.39 %) 364 Lei

Comparare

Rucsac pentru alergare Zulu Mover 5l

160 Lei (11.88 %) 141 Lei

Comparare

Borsetă de alergat Ferrino X-Belt 2023

145 Lei (33.1 %) 97 Lei

Comparare

Borsetă de alergat Dynafit React 600 2.0

210 Lei (20.48 %) 167 Lei

Comparare