Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

✌️ Cumpărați mai mult și plătiți mai puțin cu codul MY40! 🤩 *Reducere 40 Ron valabilă pentru achiziții de peste 400 Ron

Saci de dormit – materiale izolante și determinarea temperaturii

Alegeți un sac de dormit, este poisibil, că sunteți complet pierduți în toți acei termeni și parametri. Acest text vă va prezenta problema de bază a tipurilor de umpluturi izolante și va prezenta o informație despre cum să cunoașteți standardul de temperatură.  

Umplutura izolatoare


Încărcarea izolatoare este acolo pentru a prinde cât mai multe molecule de aer în loc. Un astfel de aer imobil este un izolator excelent, așa că își păstrează frumos caldura în sacul de dormit - aproape ca un termos. Cu toate acestea, alegerea umpluturii izolatoare în sine este o problemă de compromisuri. Aveți la alegere puf sau material sintetic.

Umplutură din material sintetic

Putem alege între materialele sintetice microfibră a fibră tubulară. Deși fiecare fibră arată diferit și funcționează pe un principiu diferit, anumite proprietăți sunt aceleași. Acestea includ faptul că nu provoacă reacții alergice, practic nu necesită întreținere și nu trebuie să vă faceți griji pentru apă atunci când le utilizați. Umplutura sintetică nu pierde volum în stare umedă și se izolează în continuare într-o măsură limitată. În plus, se usucă relativ repede. Dar ce este diferit?

Fibra tubulară are una sau mai multe cavități în secțiune, în care captează molecule de aer și are o lungime de câteva zeci de cm. Sacii de dormit din astfel de material sunt cei mai ieftini, pentru un sac de dormit calitativ plătiți de la 200 lei. Sacii de dormit sunt voluminoși și grei, cu longivitatea de aprox. 3 ani (fibrele se rup ușor la fiecare ambalare și capacitatea de izolare scade prin utilizare).

Pe de altă parte, microfibra este fabricată sub formă de lână lungă „infinit”, care, datorită structurii sale microscopice, păstrează aerul pe suprafața sa. Acest material sub formă de pungi de dormit se manifestă astfel încât sacul de dormit într-un interval de temperatură dat să fie mai mic și mai ușor decât punga fibroasă după ambalare. Cu toate acestea, și o tehnologie de producție mai scumpă, pentru astfel de sac de dormit pregătiți minim 300 lei, poate ajunge până la 1000 lei. Referitor la longivitate, fibra nu rezistă atât de mult la ambalarea constantă și la compresia ulterioară, iar longivitatea sa este mai mică. Cu toate acestea, diferența față de fibrele goale nu este atât de frapantă și se reflectă în calitatea fibrelor producătorilor individuali (aici nu va ajuta decât să experiența).

 

Puf

Puful este un material izolant inimitabil pe care nici o sintetică nu îl poate înlocui din punct de vedere al greutății, volumului și rezistenței. Împotriva sa va avea întotdeauna puf în categoriile menționate mai sus. Este răscumpărat cu un preț care începe la 700 lei și poate ajunge până la mii de lei. Pe altă parte, dacă sacii de dormit utilizați mai des, atunci investiția vi se întoarce. La urma urmei, sacul de dormit va ține 10 ani dacă este întreținut corect! Ca și toate, și puful are dezavantaje, care se învârt în jurul faptului cât de mult vrei să ai grijă de sacul de dormit. Puful nu ar trebui să intre în contact cu apa, puful ud pierde din proprietățile de izolare și se usucă foarte greu. În plus, în sacul de dormit umed sar putea forma mucegai, de aceea este necesar ca după utilizare sacul să fie lăsat să se usuce, astfel încât umiditatea acumulată în izolație peste noapte să aibă o șansă să se evapore. Întreținerea corespunzătoare a pufului include apoi spălarea ocazională, săruri transpirate și minerale care se instalează pe puf și reduc respirabilitatea acesteia și astfel capacitatea de a ține căldura.

Dacă am atins această întrebare sensibilă „longivitatea“ sacilor de dormit, să spunem, cum să îi întreținem la maxim: 1) Sacii de dormit cu orice umplutură trebuie depozitați într-un loc uscat și în afara soarelui direct. Pot fi atârnați într-un dulap sau desfăcuți sub pat. 2) Sacii de dormit după utilizare îi lăsăm să se usuce. 3) Nu rulăm sau nu pliem sacii de dormit în sacul cu compresie, ci le umplem. Este mai rapidă, mai ușoară și, cel mai important, fibrele nu se îndoaie la fel. 4) La materialul sintetic nu exagerăm cu spălarea, dimpotrivă, puful din când în când îl spălăm în mașina de spălat (sau lăsăm pe cineva să o facă pentru noi :)). 

Mai multe informații, cum să îngrijiți un sac de dormit, puteți găsiți Aici.

 

Confortul termic

Cum este cu confortul termic? La sacii de dormit avem trei: confort, limită și extrem, clasificate după normele EN13537 se desfășoară în laboratoare în condiții care este puțin probabil să apară în aer liber. Prin urmare, temperaturile sunt doar aproximative. În general, confortul se referă la temperatura la care, în condiții ideale (de laborator), o femeie de 25 de ani (160 cm, 60 kg) doarme într-o formă bună roz, limita este echivalentă cu o potrivită de 25 de ani (173 cm, 70 kg). Acestea sunt valorile prin care putem compara sacii de dormit dintr-o anumită categorie. Dar atunci când alegeți temperatura de care aveți nevoie, trebuie să țineți cont dacă sunteți înghețată sau se termină vara pentru dvs. cu primii fulgi de zăpadă. Mai mult, senzația de căldură depinde de starea dvs. actuală. Sunteți obosit, flămând sau bolnav? În astfel de situații, nu îți vei încălzi ușor sacul de dormit și vei avea nevoie de o încălzire. De asemenea, fiți conștienți de faptul că utilizarea sacilor de dormit sparg fibrele izolante și reduce confortul. Prin urmare, atunci când alegeți limitele de temperatură puneți în mișcare mintea și experiența dvs., nu uitați că senzația de căldură este foarte subiectivă. În ceea ce privește valoarea extremă, nu arată altceva decât extremă - este temperatura care indică limita posibilă a riscului de hipotermie. Nu alege sacul de dormit în funcție de temperatura extremă!

Există mulți saci de dormit pe piață dar nu toți se potrivesc pentru toată lumea. Prin urmare, mai întâi întrebați-vă, în ce condiții și cum veți călători cel mai adesea, ce oboseală vă așteptați din călătoriile dvs., cum funcționează corpul dvs. cu căldură. Sacul de dormit potrivit cu siguranță undeva vă așteaptă. Dacă tot căutați, întrebați-ne, cu drag vă ajutăm. 

 

Alte articole despre sacii de dormit

 

Îmbrăcămintea adecvată pe bicicletă

Sfaturi

Ce haine ar trebui să port atunci când merg cu bicicleta vara, pe ploaie sau iarna? Pe scurt, cum alegi hainele potrivite pentru orice vreme? Iată ce vă sfătuiește Jakub Vlček, ciclist de curse și alpinist, în articolul de astăzi.

Cum se alege corect mărimea bustierei sport?

Sfaturi

Cum să alegi  o bustieră sport pentru a asigura un confort maxim? În acest articol, vă vom sfătui cu privire la alegerea corectă a mărimii și la potrivirea perfectă a sutienului.

Cum se alege filtrul de apă

Sfaturi

Filtrul nu este o jucărie, ci un echipament de laborator. Puteți învăța în următorul articol cum să îl folosiți corect și să nu vă puneți în pericol sănătatea.

Selectăm pentru dvs.

594 Lei (18.7 %) 483 Lei

Comparat

(2.38 %) 878 Lei

Comparat

1 660 Lei (15.34 %) 1 405 Lei

Comparat

Sac de dormit pentru femei

1 209 Lei (14.87 %) 1 029 Lei

Comparat

1 229 Lei (30.45 %) 855 Lei

Comparat