Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare
  • Zimní výprodej

Modul de întreținere a sacilor de dormit de pene

Sacii de dormit din puf sunt o categorie regală de saci de dormit. Sunt sacii de dormit cei mai călduroși. Fără aceștia, nici-un călător, alpinist sau turist mai solicitant nu își poate imagina nopțile de iarnă.

Sac de dormit cu pene, în care putem dormi confortabil chiar și la minus zece grade, poate cântări până la 1300g. Sacul de dormit cu fibre tubulară se apropie de o greutate de  2,5 kg. Longivitatea penelor este de două ori mai mare, și în plus, orice producător este capabil să recompleteze conținutul izolației de pene.

Cândva odată, problema sacilor de dormit cu puf era valoarea termică minimă a penelor umede care se lipesc între ele și aproape că își pierd așa numitul loft. Este foarte importantă întreținerea acestora. Încercați să mențineți penele uscate și de multe ori să aerisiți sacul ca penele să aibă posibilitatea să se usuce. Majoritatea producătorilor de saci de dormit, folosesc acum materiale care nu sunt numai ușoare, dar într-o oarecare măsură și rezistente la apă. Uneori nu numai că alungă apa (hidro fug) ci într-un cuvânt sunt impermeabile. La impermeabilitate se adăugă „grăsimea” naturală a penelor, deci fără grijă se poate folosi chiar și în condiții umede.

Există, de asemenea, diferență între pene în sine. De regulă se folosec pene de gâscă sau pene de rață. Dintre acestea două,  penele de gâscă sunt de o calitate mai bună și au o greutate mai mică și astfel sacul obține un loft mai bun.

Ce este LOFT?

LOFT = Capacitatea unei mici cantități de pene, să umple un spațiu cât mai mare.


Loftul maxim este realizat prin umplerea cu puf de pene de înaltă calitate. Din păcate este necesar de mult timp pentru ca acest puf de pene să-și formeze loftul necesar. Motiv pentru care se adaugă și pene, ceea ce face să  înrăutățească calitatea, dar îmbunătățește viteza cu care loftul sacului „se ridică”, iar sacul de dormit devine funcțional. Raportul dintre pene și puf de pene este dat procentual. Din motivul mai sus descris nu veți găsi sac de dormit din puf cu umplere 100/0 puf, ci 90/10 (90% fiind puf iar 10% fiind pene).

Spălarea sacilor de dormit din puf

Se recomandă ca sacul de dormit din puf să fie spălat manual și să fie folosit detergent mai prietenos. Unul dintre cei mai calitativi este detergentul de la firma Nikwax Down Wash, Sportwash, sau altele asemănătoare. Mașina de spălat poate fi folosită doar în caz de mare necesitate, și doar cu rotații mici și cu adevărat pentru o cantitate mare (setată pentru capacitate mare de încărcare) și se recomandă mai mult pentru saci mici de dormit din puf. În caz contrar, veți distruge nu numai penele, ci și mașina de spălat, deoarece sacul de dormit absoarbe o cantitate mare de apă, iar motorul nu va face față. După spălare, lăsați sacul de dormit să se scurgă și după aceea îl întindeți pentru uscare (întodeauna în poziție orizontală). Urmați, evident, simbolurile de pe eticheta sacilor de dormit. Nu este vorba doar de întreținerea penelor, ci și de materialele interioare și exterioare ale produsului!

În orice caz, spălarea sacului de dormit este un lucru greu și obositor, și de aceea recomandăm, dacă aveți posibilitate mai bine de dus sacul la curățătorie specială pentru saci de dormit sau la producător.

Dacă vă hotărâți pentru un sac de dormit din puf veți fi recompensat cu un confort regal - veți dormi ca în puf! Modul de întreținere corectă a produsului se egalează cu satisfacție pentru dvs.

La realizarea sacilor din puf se specializează firmele Warmpea­ce și Mountain Equipment, dar sunt oferite și de alte mărci renumite. Toți sacii de puf la un loc îi găsiți aici.

Alte articole despre sacii de dormit:

Team 4camping.ro

Cum să ne întărim sistemul imunitar?

Sfaturi

Imunitatea este de fapt un „scut” care ne protejează sănătatea. Iată câteva sfaturi despre cum să nu-l slăbești, ci să-l întărești.

Oile știu cum să se îmbrace în natură.Evident,cu Merino!

Sfaturi

Noi, în redacție, ne-am îndrăgostit de îmbrăcămintea funcțională din lână merino, dar dumneavoastră?

Câteva trucuri pentru a învinge frigul

Sfaturi

Cui îi place să îi clănțăne dinții de frig? Hai să învingem iarna împreună.