Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

Test: sac de dormit Topas firma Pinguin

Testul Himalay a sacilor de dormit Topas pentru trei sezoane de la firma cehă Pinguincu o umplutură revoluționară termoizolantă BHB micro.

Înainte de a pleca în Ladakh, aveam de-a face cu dilema ce sac de dormit să iau. La fel ca și cortul, trebuia să îndeplinească unele criterii: ușor, pliabil și călduros. Deoarece sacului meu de dormit favorit i s-a rupt fermoarul după ani de funcționare continuă, nu a existat altă alegere decât să cumper unul nou pentru călătoria în Himalaya. Mi-a fost recomandat de către prieteni sacul de dormit de la producătorul ceh Pinguin. Cu sacii de dormit Pinguin nu am nici o experiență până atunci, a trebuit să mă bazez pe faptul că cei dragi mie țin la mine, nu doresc să se răzbune și îmi recomandă ceva bun.

Informații scurte:

Sacul de dormit Topas vine în categoria sacilor de dormit mumie pentru trei sezoane. Înainte de acest sezon, acest lucru, ca și în cazul altor modele pinguin, a avut loc, reproiectarea completă. În plus, producătorul a continuat să înlocuiască umplutura, de la renumita PrimaLoft la BHB Micro. Cu toate acestea, se pare că echipând Topas cu una dintre cele mai bune umpluturi termoizolante de pe piață, cu fibră tubulară cu un loft excelent BHB Micro conform testelor independente efectuate, a fost un pas în direcția cea bună.

Topas a fost unul dintre cei mai populari saci de dormit înainte de renovarea brandului Pinguin, deoarece oferă un raport excelent preț / performanță. Greutatea sa scăzută și parametrii termici buni îi fac potriviți pentru drumeții și călătorii din primăvară până în toamnă.

Bio:

Sac de dormit pentru trei sezonuri Topas de la producătorul ceh Pinguin.

Nume: Topas
Producător: Pinguin
Tipul: sac de dormit
Material interior: Nylon Micro
Material exterior: Nylon ripstop DWR
Greutatea: 1,5 kg
Umplutura: fibră sintetică
Materialul umpluturii: BHB micro 200 (2×100) g/m2
Construcția umpluturii: strat dublu din șindrilă
Proporția umpluturii: 200 g/m²
Temperatura de confort: –1°C
Limita temperaturii: –7°C
Temperatura extremă: –25°C
Fermoare: YKK
Lungimea: do 195 cm / 185 cm
Lățimea: 85/58 cm
Dimensiunile ambalajului: 19×38/24 cm (după pliere)
Închiderea: stânga/dreapta
Posibilitatea conectării sacilor de dormit: da
Fermoar pe două direcții: da
Ambalaj de compresie: da

Testarea și opinia noastră:

În timpul călătoriilor noastre în Himalaya, sacul de dormit a fost expus la temperaturi diferite. Cele mai ridicate temperaturi au atins aproape 23 °C, cele mai joase au ajuns sub 0 °C. La temperatura de peste 20 °C pot spune, că în sacul de dormit a fost destul de cald. Cu toate acestea, nimic nu împiedică deschiderea unui sac de dormit și utilizarea acestuia ca ´´sac de dormit tip pătură´´. Desigur, atunci când aleg un sac de dormit, bineînțeles iau în considerare limitele inferioare ale temperaturii. Din fericire, am avut o vreme bună în timpul expediției noastre și astfel cea mai mică temperatură la 5000 m noaptea au fost doar puțin sub zero. La această temperatură mai degrabă mi-am luat chiloți și tricou cu mânecă lungă. Pot spune că și al cele mai scăzute temperaturi întradevăr nu mi-a fost frig. Astfel sacul de dormit îndeplinește toate cerințele la confortul termic minim. Testarea la temperaturi minime abia ne așteaptă.

În plus pe lângă temperatură, una dintre cele mai importante caracteristici este depozitarea și manipularea sacului de dormit. Cu aceste caracteristici sunt cu Topas liniștit. Sacul de dormit se ambalează foarte ușor datorită ambalajului, este cu o greutate redusă și nu acupă mult spațiu. Este de asemenea echipat cu doi ochi, care sunt situați pe partea laterală a sacului de dormit. Acesta servește la depozitarea ușoară și corectă (dacă aveți posibilitatea acasă, să îl suspendați) sau deasemenea servește la aerisirea și uscarea sacului de dormit în timpul trekului. În interior este echipat cu un buzunar închis.

Sacul de dormit este fabricat în două mărimi: până la înălțimea staturii de 195 și 185 cm. Personal, aș fi destul de fericit dacă ar fi făcut și în dimensiuni mai mici ale femeilor (pentru copii). La înălțimea staturii de 162 cm, sacul de dormit este inutil de lung și căldura prețioasă scapă la picioare. Fermoarul YKK este la acest sac de dormit pe toată lungimea, și puteți selecta, pe dreapta sau stânga. De asemenea, este posibilă și combinarea sacilor de dormit cu iubitul tău sau cu colegul tău. Poate fi deschis atât din partea inferioară cât și din partea superioară și are o față dublă. Este vorba despre un sac de dormit foarte calitativ, care nu se deschide. Din nefericire, acest avantaj este, de asemenea, asociat cu un dezavantaj: că, dacă aveți nevoie să deschideți zipul rapid, este aproape imposibil. Nu știu dacă există o problemă, dar nu am ajuns la aceasta.

Dispozitivul de fixare are, de asemenea, o velcro pentru a preveni deschiderea fermoarului. Aici trebuie să spun că Velcro-ul a început să se împerecheze după aproximativ o săptămână de utilizare. Acest defect a fost cauzat de cusatura slabă. Nu este gravă, dar trebuie să menționez acest lucru ca pe un neajuns. Este disponibil în două variante de culori - gri și albastru.

Materialul interior și exterior al saculu de dormit este plăcut la atingere, astfel încât vă puteți bucura de un confort plăcut după o zi de drumeție.

Evaluare: 85%

+

  • Confort ridicat al temperaturii
  • Material calitativ
  • Greutate mică
  • Aerisire bună
  • Ambalare decentă
  • Accesorii practice (ochi de suspendare, buzunare)
  • Design frumos

  • Fermoar cu deschidere dificilă
  • Longivitatea velcro scurtă

Apreciez sacul de dormit Topas foarte pozitiv și îl recomand foarte mult tuturor celor cărora le pasă de raportul preț / performanță excelent. Cu toate acestea, oricine suferă de părăsirea frecventă sau rapidă a sacului de dormit ar trebui să ia în considerare o altă opțiune. Fermoarul va deveni apoi inamicul tău.

Recomandăm.

Sursa:

czechout.czpin­guincz.cz, outdoorportal.cz, Tereza Hrušková, Petr Lehký

TEST: lanterna frontală Fenix HM61R Amber V2.0

Testarea produselor

Marca legendară de lanterne frontale Fenix și modelul lor HM61R Amber V2.0? Cum se va comporta la testarea propriu zisă?

5 cele mai bune lanterne frontale conform testărilor

Testarea produselor

Lanternele frontale fac parte integrantă din trusa fiecărui pasionat de outdoor. Acest lucru este valabil de două ori mai mult în timpul iernii. Descoperă cele mai bune 5 lanterne frontale, conform testerilor noștri.

TEST: Pantalonii funcționali pentru bărbați- Macin M

Testarea produselor

După cum spune Lukáš, testerul nostru - nu există vreme rea, ci doar haine nepotrivite. În testul de astăzi, el va testa pantalonii Zulu.