Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Repararea bicicletelor în timpul călătoriilor

Sunt sigur că ați mai avut probleme tehnice cu bicicleta în timpul unei plimbări lungi, din cauza cărora ar trebui să vă întoarceți acasă. Nu vi s-a mai întâmplat? Norocul d-voastră. Dar citiți mai departe,să fiți pregătit...


Cuprins

 

 

Introducere

După cumpărarea bicicletei Liberta a venit rândul să o testez. Primele curse au fost în ”jurul blocului”. Nu a părut necesar să iau uneltele cu mine. De ce ar trebui? Un singur disc, 2 frâne și un lanț. Până când la un moment dat am făcut pană și a trebui să chem un prieten să mă ia.

În timpul mersului pe bicicletă pot apărea diferite probleme care nu vă vor încânta. Dacă nu este vorba despre o problemă gravă, care necesită o reparație complicată, orice amator de ciclism o va putea rezolva. Cel mai bine este dacă veți fi pregătiți din timp. Când mergeți pe bicicleta Liberta pe distanțe mai lungi trebuie să fiți pregătiți pentru orice situație. Când s-a rupt butucul de spate al bicicletei în România, am fost terminați. Nu am putut să comunicăm nici în engleză, nici în germană și nici măcar prin semne.

În acest articol, vă oferim câteva sfaturi cu privire la ceea ce aveți nevoie pentru reparațiile obișnuite și vă împărtășim experiența noastră, fie că este vorba de ciclism de șosea, de munte sau Liberta Tour, astfel încât să nu fiți nevoiți să învățați din propriile greșeli.

 

 

      Băieții din Liberta Tour

Adam

23 ani, student la facultate în domeniul mașinilor și echipamentelor chimice și alimentare. Adam s-a alăturat expediției în 2016, în timpul unei călătorii în Ucraina, în calitate de șofer, iar în ultima sa călătorie în jurul Slovaciei și-a încercat norocul ca ciclist pe Liberta.

 

 

Matěj

24 ani, pompier profesionist - paramedic. Matěj este cea mai puternică verigă dintre cicliștii din expediție, fizic și psihic, el conduce expediția în cele mai dificile momente.

 

 

 

Boris

23 ani, mecanic de locomotivă. El este autorul ideii și fondatorul proiectului Liberta tour, este mecanic de biciclete și vehicule de asistență. Nu există nimic ce nu poate repara.

 

 

Martin

26 ani, fotograf profesionist - cameraman. Martin este responsabil pentru pregătirea și publicarea media ale întregului proiect. Pe parcursul întregii călătorii, cu aparatul foto în mână, el documentează momentele mai fericite și mai triste.

 

 

Lukáš

29 let, șoferul vehiculului de escortă - Škoda Felicia aka Felda. După ultima sa călătorie din 2016, a decis că genunchii săi nu ar putea face față unei alte călătorii pe o bicicletă atât de mică, motiv pentru care a acceptat poziția liberă de șofer.

 

 

 

   

 

Cum să vă pregătiți bicicleta înainte de sezon

Primăvara bate la ușă, așa că este timpul să ștergeți praful de pe bicicletă și să o verificați bine înainte de prima plimbare. Băieții de la LIBERTA TOUR au câteva sfaturi pentru d-voastră.

>>> CITEȘTE MAI DEPARTE <<<

 

Niciodată nu știți ce se poate întâmpla - defect

Orice persoană își dă seama când ceva este în neregulă, chiar și cei care nu practică ciclismul. Când apare vreo problemă, nu veți fi foarte fericit. Orice persoană care merge pe bicicletă ar trebui să știe cum să repare singur anumite probleme, de exemplu să schimbe o cameră, anvelopă etc. Este un lucru foarte comun care vi se poate întâmpla în timpul mersului pe bicicletă. În primul rând, trebuie să știți ce fel de bicicletă și ce cauciucuri aveți. În funcție de mărimea anvelopei, puteți vedea dacă este convenabil să transportați o mini-pompă, care poate încăpea sub suportul de sticlă, unde este mai puțin vizibilă și nu vă incomodează, sau dacă puteți folosi cartușe de aer.

Pentru bicicletele de șosea recomandăm utilizarea baieurilor. În cazul unui defect, puteți înlocui baieul dacă aveți unul de rezervă sau, în cazul camerelor tubeless, puteți repara defectele cu ajutorul adezivului și apoi o puteți umfla. Funcționează excelent!

Anvelopele fără cameră devin din ce în ce mai populare pe bicicletele de munte, în care turnăm preventiv lichid de etanșare. Înțepăturile minore (de exemplu, cele provocate de spini) pot fi sigilate fără probleme. Dacă gaura este mai mare, este bine să aveți la dumneavoastră un kit de reparare a anvelopelor tubeless.

La Liberta avem anvelope clasice cu cameră. Când am avut pană am folosit un levier pentru a îndepărta anvelopa, cu ajutorul adezivului am sigilat camera și apoi am umflat-o. Un sfat bun: atunci când scoateți camera din anvelopă, verificați-o, pentru a fi siguri că obiectul care a produs pana nu se află acolo.

 

 

Repararea defectului, pas cu pas

1. Întoarceți bicicleta cu roțile în sus. Aveți grijă să nu așezați șaua pe obiecte ascuțite sau pietre.
2. Dacă defectul se află pe roata din spate, mutați lanțul pe un disc mai mic (cea mai grea treaptă de viteză).
3. Multe roți au elemente de fixare cu eliberare rapidă pe care le puteți slăbi cu mâna, dar în cazul piulițelor sau al cheilor Allen trebuie să folosiți cheia dvs. multifuncțională preferată.
4. Această procedură se aplică pentru frânele pe disc, dar nu vă faceți griji, la frânele pe jantă trebuie doar să slăbiți cablul argintiu pentru a deschide saboții de frână.
5. După ce roata este îndepărtată, este rândul să utilizați levierul. Împingeți cu degetul mare anvelopa departe de dumneavoastră, inserați levierul dedesubt și trageți anvelopa spre dumneavoastră peste jantă.
6. Introduceți celălalt levier și îndepărtați anvelopa.
7. De îndată ce ați îndepărtat anvelopa de pe o parte a roții, scoateți camera. Vă recomand să începeți prin a scoate valva.
8. Acum scoateți din geanta de sub șa kitul de reparație, găsiți gaura de pe camera și lipiți-o. NU UITAȚI să verificați interiorul anvelopei pentru a vedea dacă obiectul care a provocat pana este încă acolo.
9. Când sunteți acasă, puteți lăsa camera la uscat, să o umflați și să o verificați scufundând-o în apă pentru a vă asigura că nu iese aer pe undeva. Desigur, pe teren sau în timpul curselor nu aveți timp să testați dacă camera este bine etanșată. Vă recomand să așteptați măcar un minut după ce plasturele a fost lipit și să introduceți cu grijă camera înapoi în anvelopă.
10. Luați levierul și puneți anvelopa pe jantă în mod opus.
11. Umflați roata, puneți-o la loc, iar dacă ați deschis frânele, nu uitați să le puneți la loc și să fixați roata.
12. În cele din urmă, verificați dacă bicicleta frânează corect și sunteți gata să vă continuați călătoria!

Dacă sunteți îndemânatici și aveți la dumneavoastră uneltele necesare, vă va lua 10 - 15 minute pentru a repara o pană la roțile cu cameră.

 

Unealtă multifuncțională corectă

Aveți mereu la îndemână cheia multifuncțională preferată. Când trebuie să reglați schimbătorul de viteze veți găsi șurubelnița de care aveți nevoie pe cheia multifuncțională. În cazul unui bagaj greu, lanțul se poate rupe - bineînțeles, mai degrabă pe teren accidentat decât pe șosea. Având în vedere că, probabil, niciunul dintre noi nu este echipat cu un lanț de rezervă, este bine să avem o cheie multifuncțională cu un dispozitiv de nituire a lanțului. În acest caz, puteți scurta lanțul cu două sau trei verigi și puteți merge mai departe.

 

Bani cash

Este bine să aveți cash la dvs. În timpul rutelor mai lungi, nu știți niciodată când vi se face foame sau când vi se face poftă de o înghețată bună.

 

Echipament pentru călătorii

 

Categorie

 

Caracteristici

 

Branduri

Pompe

 • formă ergonomică și compactă
 • greutate redusă
 • de obicei pentru toate tipurile de valvă (FV,AV,DV)
 • de obicei suport pentru cadrul bicicletei inclus

Camere

 • confecționate din cauciuc de înaltă calitate
 • mențin o presiune constantă pentru o perioadă lungă de timp
 • foarte rezistente împotriva perforării

Unelte pentru bicicletă

 • kituri de reparație pentru cameră
 • presă de nituire
 • levier
 • cheie multifuncțională
 • tot ceea ce nu ar trebui să lipsească din nicio trusă de ciclism

 

Cine este pregătit poate porni la drum

Toate lucrurile pe care le-am enumerat (leviere, mini pompe, cartușe, kituri de reparație sau chei multifuncționale) sunt mici și compacte, le puteți stoca cu ușurință în buzunarul de la geacă sau în geanta de sub șa.

Și încă o mică observație - dacă plecați într-o călătorie solicitantă precum cea pe care am făcut-o noi pe bicicletele Liberta, în special în statele în care poate fi o problemă să comunicați cu localii, asigurați-vă că aveți în bagaj un cablu de frână și de schimbător sau, dacă aveți frâne pe disc, asigurați-vă că aveți plăcuțe sau saboți de frână.

Acum, când plecați din casă într-o excursie, echipați-vă cu toate lucrurile necesare, pentru ca micile probleme să nu vă ia prin surprindere. Nu vă fie teamă să explorați locuri noi și mai îndepărtate. Țara noastră este foarte frumoasă. Noi am reușit să călătorim prin șapte state pe trei biciclete vechi Liberta. Din fericire, problemele pe care le-am întâmpinat în timpul călătoriei au fost minore și am fost pregătiți pentru toate!

 

Linkuri utile

 

Autor: Liberta Tour

Sursă: arhiva autorului, libertatour.sk

Cum se alege o saltea pentru fitness și una pentru yoga?

Sfaturi

Diferențele dintre saltelele de exerciții pot fi mari.O saltea de exerciții bine aleasă nu numai că va face mai plăcut momentul în care vă ocupați de condiția fizică, dar va asigura și o mișcare sigură. Ce ar trebui să căutați atunci când alegeți o astfel de saltea?

Cum să scăpați de mirosul urât din încălțăminte

Sfaturi

Mirosul urât din pantofi. Frumos subiect. Nu miroase bine, nu vrei să vorbești despre el, nu evocă sentimente plăcute. Unii oameni au de-a face cu el în fiecare zi, alții sunt surprinși de mirosul urât doar rareori. Combateți-l împreună cu noi!

8 pași pentru a avea grijă de cortul tău în timpul și după sezon

Sfaturi

Era timpul să împachetăm cortul și să ne întoarcem din natură înapoi la casele noastre. Pentru ca cortul dvs. să pornească din nou la drum spre noi aventuri și să îl păstrați în formă maximă, oferiți-i un pic de grijă.

Selectăm pentru dvs.

50 Lei (12 %) 44 Lei

Comparare

120 Lei (10 %) 108 Lei

Comparare

50 Lei (12 %) 44 Lei

Comparare

704 Lei (13.64 %) 608 Lei

Comparare

330 Lei (13.03 %) 287 Lei

Comparare

Suport pentru sticlă Blackburn Slick

54 Lei (11.11 %) 48 Lei

Comparare

600 Lei (68.17 %) 191 Lei

Comparare

Ochelari de soare Uvex Sportstyle 225

208 Lei (15.38 %) 176 Lei

Comparare