Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Cum să începe să practicăm yoga?

Yoga are reputația de a fi un sport potrivit pentru toți, indiferent de vârstă sau de capacitatea fizică. Este un ”extra” eficient pentru întărirea mușchilor interni și pentru întinderea întregului corp. Încercați și dvs.


Cuprins

 

Introducere

Yoga este un exercițiu originar din India, care lucrează cu mintea și respirația, pe lângă mișcare. Deși este o metodă veche de o mie de ani, este atemporală și are tot mai mulți adepți.

Totuși, dacă nu ați experimentat niciodată yoga, este posibil ca unele poziții să vi se pară ciudate sau chiar înfricoșătoare. Stând într-un picior cu brațele împletite în poziția corbului sau poziții de yoga inversate în care vă sprijiniți în cap. Niciuna dintre acestea nu vă va cere nimeni să le faceți la început. Și nici nu veți ști numele asanelor. Dar, după câteva exerciții, nu vei avea probleme în a învăța numele celor mai comune.

 

Cum să începeți să practicați yoga

Există o regulă în yoga care se aplică tuturor, fără deosebire. Yoga nu este despre depășirea fricii, a limitelor, a ta sau a celorlalți din sală. Nu practici mai puțin decât vecinul tău doar pentru că nu atingi pământul. Practică doar atât cât îți permite corpul tău. Yoga înseamnă să fii conștient de corpul tău. Dacă o postură este inconfortabilă, dureroasă, nu o faceți. Vă puteți relaxa oricând în timpul practicii. Chiar și așa, asigurați-vă că exercițiul este eficient. 

Există diferite tipuri de yoga. Pentru un începător, probabil că numele lor nu înseamnă nimic. Unele exerciții sunt pur relaxante, altele de întindere, iar altele de întărire. Să aruncăm o privire asupra celor mai comune:

 

Tipuri de yoga

 

Descriere

Ashtanga yoga Acest tip de yoga se concentrează pe tranziții ușoare între posturi. Este format din seturi predefinite. Pune accentul pe o respirație corectă. Nu este un exercițiu potrivit pentru începătorii totali.
Gravid yoga Exercițiile fizice pentru femeile însărcinate înseamnă mai mult să te calmezi în agitația zilnică și să te concentrezi asupra propriului corp. Nu este solicitant și scopul nu este de a face exerciții sau de a deveni mai puternică.
Hatha yoga Hatha yoga este de fapt yoga clasic. Aici un începător poate învăța cum să execute corect fiecare exercițiu. Clasele sunt de obicei mai simple, cu pauze între posturi pentru a se calma și a respira.
Hot yoga  Yoga fierbinte se practică la temperaturi de 38-41 de grade Celsius și umiditate mai mare. Mușchii sunt mai flexibili la această temperatură și permit corpului să intre în întinderi și mai mari. Cu o transpirație mai mare, se instalează și o detoxifiere mai rapidă, iar funcția cardiacă este întărită.
Power yoga Yoga dinamică care probabil vă va face să transpirați și vă va întări cu siguranță mușchii. Vă veți folosi forța și flexibilitatea în acest exercițiu. Există anumite rutine practicate, așa că ar trebui să știți numele a cel puțin o parte dintre asane.
Vinyasa yoga  Acest exercițiu se concentrează pe o respirație corectă. Vinyasa yoga este variată, secvența de exerciții depinde de instructor. Pozițiile se construiesc unele pe altele, se succed fără pauză, iar între fiecare element există o săritură sau o revenire.

 

Cum vă ajută yoga

Într-un fel, este dificil de găsit o definiție universală a yoga.

 • Pentru unii, yoga este un exercițiu de întărire a mușchilor.
 • Pentru alții, este un mijloc de a se liniști și o cale de acces la sinele lor interior.
 • Unii se mențin în formă cu yoga.
 • Alții aleg yoga ca o activitate de întindere/streching.
 • Există, de asemenea, persoane care nu pot face alte exerciții decât yoga.

Dacă simplificăm la maximum definiția, putem înțelege yoga ca fiind un exercițiu fizic dinamic cu elemente de relaxare mentală. În timp ce majoritatea sporturilor susțin doar un anumit grup de mușchi, yoga lucrează diferite grupe de mușchi din tot corpul.


Descriere. Relaxați-vă și întindeți-vă oricând doriți.

Când practici yoga, lucrezi mușchii obișnuiți și mușchii profunzi pe care de obicei nici nu știi că îi ai. Există multe motive pentru a începe yoga:

 • întărește mijlocul corpului și, ca urmare, întregul corp,
 • ajută în cazul durerilor de spate și al mușchilor înțepeniți,
 • vă învață cum să lucrați cu echilibru,
 • promovează flexibilitatea corpului,
 • întărește concentrarea,
 • aduce relaxare mentală,
 • reduce nivelul hormonului stresului
 • promovează un somn mai odihnitor,
 • ajută la pierderea în greutate,
 • te învață să respiri conștient,
 • îți direcționează concentrarea către o respirație profundă,
 • o completare eficientă a antrenamentului de forță.

 

Cum să alegeți echipamentul pentru yoga

Achiziționarea echipamentului de yoga este unul dintre cele mai ușoare lucruri de făcut. Exercițiile fizice se referă la flexibilitate. Alegeți-vă hainele în consecință.

 • Stratificarea. Evitați hainele prea călduroase și groase (jambiere călduroase, pantaloni de trening, bluză de trening). Acestea vă vor îngreuna mișcarea. În schimb, bazați-vă pe stratificare și dați jos straturile în funcție de necesități.
 • Comoditate. Purtați haine confortabile și respirabile care elimină umezeala. Alegeți haine mulate pentru yoga, astfel încât instructorul să poată vedea și corecta greșelile în anumite posturi. Nu purtați haine cu fermoare. Nimic nu ar trebui să vă deranjeze atunci când practicați.
 • Barefoot. Yoga se practică cu picioarele goale și nu este nevoie de încălțăminte specială. Dacă aveți adesea picioarele reci, căutați șosete antiderapante.


Aveți nevoie de un lucru esențial pentru a practica yoga la început. O saltea de exerciții. Majoritatea studiourilor de yoga închiriază saltele. După ce practică, în majoritatea studiourilor, practicanții o șterg cu o cârpă umedă. Dacă nu vă place ideea de a vă întinde pe  saltea pe care a transpirat un străin, procurați-vă propria saltea. Alternativ, un prosop pe care îl așezați pe saltea poate fi o soluție. Aveți însă grijă să nu alunecați și să nu-l deplasați atunci când practicați asane.

Puteți obține o saltea de yoga pentru 33 ron dar puteți obține și una de peste 150 ron. Diferența dintre saltelele de yoga constă în grosimea lor, în metoda de depozitare, în greutate și în materialul din care sunt confecționate. O saltea mai subțire vă va oferi un sprijin mai bun pe sol. Pentru unele exerciții, podeaua vă poate împinge, mai ales dacă aveți oase proeminente. Pe saltelele de yoga groase, există o problemă cu menținerea stabilității.

Sfat: Așteptați primele câteva cursuri înainte de a alege o saltea de yoga. Exersați puțin mai întâi. Evaluați cât de confortabil vă simțiți pe salteaua din studio pe baza experienței din practică. Apoi, verificați magazinul nostru onlin.

Descriere. De asemenea, lasă-te ghidat de experiența cursurilor din studioul de yoga.

 

S-ar putea să mai găsiți și alte accesorii mici utile atunci când exersați:

 • Dacă aveți nevoie să ajungeți la sol pentru anumite exerciții și corpul dumneavoastră nu vă permite, luați o ”cărămidă” de spumă. Folosiți-l pentru a vă sprijini pe podea.
 • Banda de cauciuc vă ajuta, de asemenea, să vă întindeți mai bine.
 • Pentru unele tipuri de lecții, ar trebui să aduceți cu dumneavoastră un prosop pentru a vă încălzi și a vă menține cald în timpul relaxării finale.
 • Ca orice alt exercițiu, o sticlă de apă este utilă pentru yoga.

 

Cât de des să practicați yoga

Yoga nu este diferită de orice alt exercițiu în ceea ce privește frecvența. Obișnuiți-vă cu regularitatea. Ideal este să practicați de cel puțin 3 ori pe săptămână. Exercițiile regulate vă vor oferi flexibilitate și forță. Dacă vă lăsați corpul să devină inactiv, veți pierde flexibilitatea dobândită. Oferiți-vă cel puțin câteva minute de exerciții fizice de câteva ori pe săptămână. Corpul va rămâne astfel flexibil.

Atunci când vă programați antrenamentul de dimineață, câteva salutări la soare vă vor pune în mișcare pentru a începe ziua.


Descriere. Efortul este în regulă, dar durerea cu siguranță nu este.

 

Veți vedea în curând rezultatele exercițiilor fizice regulate și pe termen lung asupra dumneavoastră. Progresul abilităților dumneavoastră de mișcare va fi la fel de vizibil. Așadar, nu supărați dacă nu stăpâniți imediat toate pozițiile. De asemenea, este perfect în regulă să încercați diferiți instructori și să îl găsiți pe cel care vi se potrivește cel mai bine.

 

Link-uri utile

Autor: Alena Bouchalová

Resurse: arhiva 4camping

Cum să alegeți hainele de dimensiuni potrivite?

Sfaturi

În calitate de aventurieri adevărați, ne place cel mai mult să ne petrecem timpul în aer liber. Hainele trebuie să ni se potrivească, pur și simplu, indiferent de vreme. Pentru ca totul să fie așa cum trebuie, vom învăța cum să obținem hainele de mărimea potrivită.

Mărci cehești producătoare de echipamente outdoor

Sfaturi

Căutați producători cehi de echipamente outdoor? Puteți găsi o listă în articolul nostru.

Cum se repară fermoarul

Sfaturi

S-a rupt fermoarul? Vă spunem noi cum să îl reparați.

Selectăm pentru dvs.

Articol pentru echilibru Dare 2b Balance Board

200 Lei (68.5 %) 63 Lei

Comparat

148 Lei (43.24 %) 84 Lei

Comparat

64 Lei (10.94 %) 57 Lei

Comparat

38 Lei (13.16 %) 33 Lei

Comparat

148 Lei (20.27 %) 118 Lei

Comparat

96 Lei (11.46 %) 85 Lei

Comparat

52 Lei (5.77 %) 49 Lei

Comparat

82 Lei (10.98 %) 73 Lei

Comparat