Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

Cum se alege un cort frontal pentru autorulotă (caravană)

Dacă aveți nevoie să vă extindeți autorulota și nu sunteți familiarizat cu piața de prefabricate, acesta este un articol care vă poate ajuta semnificativ în alegerea dumneavoastră. 


Cuprins

 

Generalități despre corturile frontale

Corturile frontale vor rezolva problema extinderii rulotei sau minibus-ului dumneavoastră într-un mod foarte simplu și necomplicat. Veți campa mai confortabil. Cu toate acestea, piața este saturată cu multe modele care au tot felul de conexiuni și nu este tocmai ușor să afli dacă poți conecta un pretensionator. Așadar, nu este o idee rea să scriem puțin mai mult despre corturi frontale, într-un fel un fenomen al timpului nostru.

Acest articol este dedicat în primul rând rulotelor, dar dacă doriți să vă faceți o idee despre mărcile ca atare (adică despre produsele prefabricate), există un articol separat, pe care îl puteți găsi în link. În același timp, discut aici și una dintre cele mai frecvente întrebări, și anume diferența dintre stâlpi (segmente) și tuburi de aer (corturi gonflabile). Acesta servește ca o introducere pentru cei care încep să se familiarizeze cu corturile. 

Mai multe informații:

 

 

Cum să alegeți un cort frontal adecvat

Acest articol se adresează tuturor celor care se gândesc să cumpere un cort frontal, dar există o selecție imensă de acestea pe piață. Pentru a ne asigura că nu vă rătăciți și că vă puteți orienta, vă vom ajuta.

 

>>> DETALII ARTICOL <<<

 

Corturi frontale pentru rulote

Corturile frontale pentru rulote și corturile pentru furgonete sunt foarte diferite din multe puncte de vedere. Diferențele constau în principal în greutatea materialului și în design, deoarece rulotiștii operează puțin diferit la fața locului. În prezent, oferim corturi pentru rulote de la două mărci, Vango și Outwell. Prima are mai multe game care diferă în ceea ce privește greutatea materialului și rezistența la UV. Outwell are doar o singură gamă (modelele Tide și Ripple) în care construcția, rezistența la UV și, în afară de diferența de adâncime, dimensiunile sunt exact aceleași.

 

Opțiuni de conectare și construcție

Dimensiunea părții drepte a benzii superioare de cedru este esențială pentru partea din față a rulotei. În același timp, este bine să se ia în considerare curbura verticală a barei, dar nu este o dimensiune atât de importantă. Atât copertinele Vango, cât și cele Outwell se glisează pe partea superioară a acestei șine, dar producătorul Outwell recomandă în continuare o lungime minimă de + 70 cm de fiecare parte a curbei (din cauza copertinei pe care o au modelele - dar acestea pot fi deja ușor oblice).

 

fig.: desenul lungimii necesare a șinelor pe rulotă, adică lungimea minimă necesară aici este de 300 cm plus 70 cm pe fiecare parte pentru copertină.

 

Acest lucru vă permite să estimați care cort frontal se va potrivi caravanei dvs. și care nu. Înălțimea cedrului de la sol este optimizată pentru majoritatea rulotelor, cu o gamă de 235 - 255 cm. Mai exact, producătorul Outwell are un interval uniform de înălțime de 240 - 255 cm pentru ambele linii de modele (Tide și Ripple). Vango are o gamă mai largă, iar modelele sale variind de la 235 la 255 cm.

Cortul propriu-zis este întotdeauna întins peste șina superioară a profilului, fixat cu cuie sub rulotă, presând astfel părțile laterale împotriva peretelui rulotă. Fiecare dintre producători are propriul sistem de fixare a prelatei pe peretele rulotei. Vango se poate monta chiar și la șina inferioară a profilului (unele modele), în care glisează cortul frontal și în partea inferioară. Modelele selectate se pot monta, de asemenea, pe bare de susținere care gliseaza pe latura cu spumă, făcând totul și mai solid și mai conectat. Nici unul dintre corturile pe care le oferim nu suportă atașarea la șinele laterale ale profilului, corturile sunt atașate doar în partea superioară.

fig.: manșonul cupolei pe construcția cu șarpantă a șinei (care imită șarpanta de pe caravană), se poate vedea o bucată din cort și în același timp se vede că, cortul se bazează doar pe șarpanta superioară a rulotei

Construcția unui cort frontal gonflabil este foarte simplă. Adică, îl puteți monta în aproximativ 10 minute fără o pompă electrică . Căutați supapa, glisați conectorul și în curând cortul este ridicat. Fixarea cu cuie nu este absolut necesară și, a tuturor șnururilor, de multe ori trebuie doar să fixați bine punctele importante ale cortului pe planul de sol.

Fig.: Supapa de aer Vango - capacul funcționează ca o închizătoare pentru deblocarea și blocarea supapei în funcție de necesități

 

Accesorii opționale

La fel ca în cazul minibus-urilor, există un număr mare de accesorii opționale. Ambele sunt disponibile pentru cumpărare și sunt deja incluse în pachet. Le voi selecta pe cele mai importante.

Incluse în pachet

  • Cele mai multe dintre corturile frontale de rulote, de la Outwell sunt dotate cu o fustă, care se prind cu clips peste roțile rulotei, și se glisează pe șina inferioară a profilului. De asemenea, are și buzunare. Astfel, cortul și rulota devin un spațiu închis, în care vântul nu intră dedesubt, adică de sub șasiu.

  • Fiecare pachet include o pompă, cuie, kit de reparații.

 

  • De la producătorul Vango puteți obține, de asemenea, ca parte a pachetului unor modele, așa-numitul Skyliner, care este o folie în interiorul cortului, care 1) reglează temperatura dintre acoperiș și spațiul interior și 2) poate preveni scurgerea apei precipitate în interiorul cortului.

De achiziționat

 

  • Clipuri de reglare a înălțimii, atunci când suprafața este neuniformă, Height Adjustment Disc.  Oferitele producătorului Outwell, corturile lor pentru rulote au buzunare cusute la capătul tuturor tuburilor, în care pot fi introduse jetoanele și astfel cortul poate fi ancorat într-o poziție plană (echilibrarea cortului). Același producător furnizează, de asemenea, clipuri pentru a etanșa ferestrele în cazul în care acestea se umflă spre exterior la joncțiunea cu peretele caravanei (numite Seal Blocks).

 

  • Există, de asemenea, diferite tipuri de covoare, ambele produse de cei doi producători.

 

  • Un capitol aparte îl constituie extinderea unor tipuri de corturi frontale pe laterale. Atât seria Tide, cât și Ripple sunt foarte bine extinse de către producătorul Outwell, unde puteți cumpăra o extensie pe o parte ca dormitor (Annexe Sleep, construită pe o structură de stâlp) sau pe cealaltă parte spațiu suplimentar (Annexe Air - structură gonflabilă). Vango oferă apoi un fel de extensie laterală la majoritatea corturilor sale pentru caravane, gama Varkala Connect fiind poate cel mai mare câștigător (aici puteți crea o unitate cu adevărat masivă și lungă).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diferența între materiale

Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre materialele care fac să funcționeze corturile pentru rulote, citiți capitolul potrivit. Recunosc că, uneori, este foarte dificil să ne dăm seama ce face ca modele aproape identice să fie diferite, iar aici intervine materialul. Oferim corturi frontale pentru rulote de la două mărci, Vango și Outwell. Fiecare are o abordare distinctă a materialului, creând game de modele cu propriul scop, așa că voi împărți această secțiune în funcție de producător.

  • Outwell are în prezent doar două linii de modele, Tide și Ripple. Acestea diferă doar prin adâncimea lor (Tide are 3 metri, iar Ripple are 2,5 metri). Materialul ales de Outwell este poliesterul Outtex® HD oxford, cu o rezistență la apă de 6000 mm. Producătorul diferențiază materialele utilizate în funcție de înălțimea coloanei de apă, gramajul nu este indicat, dar este foarte decent. Rezistența la UV este, de asemenea, foarte bună.

 

  • Vango operează în funcție de fiecare serie în parte, în funcție de materialul utilizat în toate corturile sale (nu doar pentru rulote). Pentru corturile sale folosește materiale cu greutăți diferite, făcând distincția între corturile de vară și cele mai subțiri și cele pentru 3 sezoane, în timp ce unele dintre modele sunt dotate și cu noul ColourLok, care protejează și mai bine materialul de razele UV. Astfel, putem observa o greutate de 102 g/m2 (material Sentinel Exclusive) sau 210 g/m2 (material Sentinel Luxe). Pentru unele modele, Vango oferă și cea mai înaltă gamă, așa-numitul Sentinel Tencate, care este un material super rezistent pentru toate anotimpurile.

fig.: diagramă a materialului Sentinel Luxe utilizat, de exemplu, pe Montelena Air 330 de la Vango. Gramajul ridicat este o prioritate așteptată.

Furgonete și toate celelalte vehicule cu o înălțime de 175 cm sau mai mare

Aveți o furgonetă clasică sau transformată și doriți un cort frontal pentru ea? Apoi, este foarte important să știți că trebuie să aveți o înălțime minimă a vehiculului de 175 cm. În gama noastră nu veți găsi un cort frontal pentru vehicule mai joase. În multe privințe, un baldachin este o opțiune mai bună decât un marchizon, care are o umbrire limitată și nu are pereți laterali. În secțiunile următoare voi discuta despre ce aveți nevoie pentru a avea un cort frontal pe mașină. 

Întregul articol aici:

 

 

Cum să alegeți cortul frontal potrivit pentru furgonete

Aveți o furgonetă clasică sau transformată și doriți un cort frontal pentru ea? Acest articol se adresează tuturor celor care au nevoie să își extindă cumva furgoneta cu un cort frontal. Atât din lateral, cât și din spate.

 

>>> DETALII ARTICOL <<<

 

Corturi frontale pentru rulote

În portofoliul nostru de corturi frontale există și o secțiune pentru furgonete, care este foarte asemănătoare cu corturile frontale pentru rulote. Atât în ceea ce privește materialele, cât și designul și construcția. Totul este mai mult sau mai puțin (dacă este necesar). Interesant este că ambele mărci (Vango și Outwell) oferă și versiuni mai înalte ale corturilor concepute inițial pentru furgonete, astfel încât există mai multe variante în același timp.

Întregul articol aici:

 

 

Cum se alege un cort frontal pentru rulotă

Dacă aveți nevoie să vă extindeți rulota și nu sunteți familiarizat cu piața de prefabricate, acesta este un articol care vă poate ajuta în mod semnificativ în alegerea dumneavoastră.

 

>>> DETALII ARTICOL <<<

 

 

Link-uri utile

 

Autor: Radek Martinek

Sursa: unsplash.com, archiva autorului

10 sfaturi pentru cadouri de ultimă oră

Sfaturi

Este un clasic. În fiecare an încerc să-mi planific cumpărarea cadourilor cu mult timp înainte. Sincer, aleg piese care ar trebui să pună un zâmbet pe fața destinatarului. Și tot ajung să cumpăr cadouri pe ultima 100m. Dacă te afli în aceeași situație ca și mine, vezi aceste sfaturi care s-ar putea să te scutească puțin de nervi. Și, cel mai important, cu siguranță vei da lovitura cu ele.

Cum să începe să practicăm yoga?

Sfaturi

Yoga are reputația de a fi un sport potrivit pentru toți, indiferent de vârstă sau de capacitatea fizică. Este un ”extra” eficient pentru întărirea mușchilor interni și pentru întinderea întregului corp. Încercați și dvs.

Cum să alegeți hainele de dimensiuni potrivite?

Sfaturi

În calitate de aventurieri adevărați, ne place cel mai mult să ne petrecem timpul în aer liber. Hainele trebuie să ni se potrivească, pur și simplu, indiferent de vreme. Pentru ca totul să fie așa cum trebuie, vom învăța cum să obținem hainele de mărimea potrivită.

Selectăm pentru dvs.

4 758 Lei (21.93 %) 3 714 Lei

Comparat

3 728 Lei (40.32 %) 2 225 Lei

Comparat

5 760 Lei (40.33 %) 3 437 Lei

Comparat

3 258 Lei (30.51 %) 2 264 Lei

Comparat

6 712 Lei (40.76 %) 3 976 Lei

Comparat

4 980 Lei (40.36 %) 2 970 Lei

Comparat

3 166 Lei (34.43 %) 2 076 Lei

Comparat

9 070 Lei (39.88 %) 5 453 Lei

Comparat