Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Cum se alege cortul frontal pentru o furgonetă / minivan

Aveți o furgonetă clasică sau personalizată și doriți să obțineți un cort frontal pentru aceasta? Acest articol este destinat tuturor celor care doresc să extindă spațiul util atât din lateral, cât și din spate.


Cuprins

 

Informații generale despre cortul frontal

Corturile frontale sunt o opțiune foarte bună pentru aceia dintre voi care se gândesc să vă extindeți rulota sau furgoneta/minivan. Pot fi folosite ca dormitor sau depozit pentru biciclete și alte lucruri, care vor fi ferite de intemperii. 

Acest articol se adresează utilizatorilor de furgonete/minibusuri, dar puteți citi și alte subiecte, care să vă răspundă la cele mai frecvente întrebări. Acestea sunt, pentru început, diferențele dintre producători și apoi, mai presus de toate, compararea structurilor de bare cu sistemele cu coloane de aer (corturi gonflabile). Deci, dacă doriți să aflați ceva mai mult, nu ezitați cititți întregul articol.

 

Furgonete și toate celelalte mașini cu o înălțime de la 175 cm

Aveți o furgonetă clasică sau personalizată și doriți să extindeți spațiul acoperit cu un cort frontal? Atunci este cu siguranță important să știți că trebuie să aveți o înălțime minimă a mașinii de 175 cm. În oferta noastră nu veți găsi nici un model pentru mașini mai mici. Cortul frontal este într-o variantă mult mai bună decât o copertină, care ferește de intemperii doar într-un mod limitat și nu are părți laterale. Voi discuta în următoarele secțiuni despre tot ceea ce veți avea nevoie pentru a avea un cort frontal pentru mașina dvs.

 

Opțiuni de conexiune și montare

Acesta este unul dintre cele mai importante puncte. Cum ne conectăm și dacă ar trebui să ne intereseze în primul rând, dacă nu avem deloc experiență. Deci, mai presus de toate, corturile pot fi conectate doar la minivan-uri sau alte autovehicule de această înălțime și nu poate fi conectat la nicio mașină clasică mică. Deci, de la o înălțime de aproximativ 175 cm.

Aș dori să menționez în avans, deoarece este una dintre cele mai frecvente întrebări, nici un cort nu conține o șină de conexiune,parte din pachetul său..

Există mai multe opțiuni de conectare și marea majoritate a furgonetelor se conectează la cort fără probleme. Să le trecem la conectare.

  • Majoritatea producătorilor se bazează deja pe faptul că aveți așa-numita șină (engleză Bead grosime) atașată permanent pe mașină. Este cel mai bun mod de a vă conecta cortul la mașină, deoarece este fără probleme și de departe cea mai stabilă legătură . Poate fi montat pe automobil dacă nu este prevăzut din fabricație, majoritatea utilizatorilor o comandă pe Internet și o montează singuri. Este important să îl montați astfel încât să nu existe nicio problemă cu ușa glisantă de pe partea laterală a mașinii să nu blocheze deschiderea. În funcție de lungimea totală alocată , se calculează apoi ce fel de cort puteți întinde - a doua dată importantă este înălțimea barei de la sol . Conform acestor date, alegem cortul în funcție de conexiune.

 

  • Dacă nu doriți ferma șină, puteți utiliza așa-numita bară magnetică . Practic înlocuiește șina fixă, doar că nu este atât de fixă/stabilă, dar dacă aveți un acoperiș conductor, doar așezați sistemul pe el și se atașează cu plăcile sale magnetice. Are trei bucăți de șine de un metru în set (deci este în sine de 3 m), pe care le puteți întinde pe automobil și pe cealaltă parte a acestora există deja un manșon de conectare la cort. Dezavantajul este că magnetul nu este foarte puternic și poate aluneca în jos de pe acoperiș. Pentru excursioniști (care montează corturi independente) pot fi folosite cu siguranță (ideal pentru primul sezon înainte de a vă gândi dacă să înlocuiți sistemul cu o bară fixă), pentru corturi fixe (care se susțin pe mașină și nu sunt independente) categoric nerecomandat. Șina funcționează atât pentru marca Outwell (care o fabrică), pentru Easy Camp, cât și pentru marca Vango.

 

  • Cu toate acestea, atât Vango și Outwell , cât și Easy Camp , pot fi atașate la mașină fără șine . Outwell și Easy Camp au frânghii bine cusute pe manșonul de conectare și pot fi apoi atașate la acoperiș (dacă aveți o caroserie, un suport, orice) sau în spatele mașinii în sol . Clasic, apoi fixat ca un cort cu clasicele cuie. Vango nu are corzi, dar are curele care se fixează în barele din construcție și se fixează din nou pe acoperiș sau în spatele acestuia. Pentru unele modele actuale, kiturile de curele sunt deja incluse în pachet. Alternativ, pot fi achiziționate. Dezavantaje? Dacă doriți să călătoriți cu mașina în fiecare zi, montarea unui cort și demontarea lui consumă mult timp.

 

  • Voi aborda celelalte două opțiuni într-un singur punct, deoarece niciuna dintre ele nu este ideală. Vango și Outwell au un buzunar longitudinal cusut pe manșon pentru conectare , în care poate fi introdusă o tijă (care nu este la toate modelele) și apoi prinsă în spatele șinei de jgheab de pe acoperiș. Din păcate, aproape nimeni nu o mai are astăzi, dar poate fi o soluție pentru un anumit procent mic de utilizatori. În ultimă instanță, există o opțiune mai favorabilă, oferită din nou atât de Vango, cât și de Outwell . La capătul manșonului pentru conectare se află un scai velcro , care poate fi folosit pentru a prinde țesătura pentru instalare pe acoperișul mașinii.

 

Fig.: Bara magnetică Outwell și atașarea acesteia la acoperiș, inclusiv pasul de prindere a cortului.

 

 

În cele din urmă, un alt lucru important este plecarea de la cortul frontal în sine , dacă decideți să aveți o șină stabilă sau una din variantele alternative. Glisați ferm manșonul de conectare în el și se creează o conexiune fermă, din care nu veți ieși. Deci, este necesar să cumpărați (nici uncort nu are inclus) așa-numitul set Connect (pentru Vanga este Driveaway Kit ), care sunt șine, datorită cărora puteți deconecta cortul în orice moment și reconecta doar glisând șinele . Funcționează astfel încât centura textilă să alunece pe șina fixă de pe mașină, apoi pe ea aplicați un sină cu două capete pe care în final glisați cortul. Acest lucru facilitează plecarea în orice moment, fără a face față dificultăților de demontare a unui cort fix.

Construcția în sine este atunci foarte simplă . Am descris-o parțial în capitolul Aer versus bare . Atașați cortul frontal pe acoperiș (în orice mod doriți), fixați ambele părți sub șasiu, găsiți supapa atașată și umflați cu pompa din dotare (sau personală, electrică). Jumătate din atmosferă este atinsă foarte repede, timpul de umflare este de obicei în 10 minute . Cortul se instalează aproape singur, tot ce trebuie să faceți este să îl ajutați să îndrepte ușor tuburile. În cazul barelor se montează clasic, cu condiția că trebuie să îl trageți peste mașina în avans.

 

Pentru o idee și o orientare mai bună:

Fig.: Detaliul profilului șinei (poate fi de pe bara magnetică, chiar și de pe suport).

 

Fig.: Detaliu al conexiunii cortului la șină - capătul întins pe șină , cabluri de legătură, velcro, ochi cu șnur pe tijă. Acesta este modelul Outwell Shade Air.

 

 

Tipuri și modele de corturi frontale

Dacă aveți o conexiunea rezolvată, este important să alegeți cortul în sine. Există 3 mărci cheie în portofoliul nostru Outwell , Easy Camp și Vango . Puteți face o comparație între corturi ale diferitelor mărci introducănd produsele în secțiunea comparare unde vor apărea produsele aliniate unul lângă celălalt pentru a le putea vizualiza mai bine.

Mai mult sau mai puțin, alegerea în sine va limita conexiunea care filtrează sistemele care vor merge la conectare. În acel moment, este necesar să luăm în considerare modul în care vom folosi cortul și cum vom campa. Dacă va servi doar ca depozit pentru biciclete și două fotolii, un plan de 3 x 3 metri este de obicei suficient, dacă intenționați să găzduiți pe altcineva, aveți nevoie de un cort mai mare. Este bine de știut că marca Ouwell iese în evidență doar cu o podea integrată care este laminată. Toate camerele sunt practic fără dormitoare și, prin urmare, cu o singură prelată. Cu toate acestea, dormitoarele pot fi achiziționate fie suspendate (Outwell și Easy Camp), fie, în picioare (Vango,le oferă pe amândouă, în picioare, au o construcție proprie de două bare încrucișate). Vango are tipuri de diferite modele, dar majoritatea au o podea pliabilă , deci nu este fixă. Ceea ce este practic, deoarece puteți decide dacă o puneți sau nu în cort (pe un teren mai accidentat, este ideal să nu o folosiți, astfel încât să nu fie deteriorată). Easy Camp se află într-o situație similară.

Corturile pentru minibusuri sunt împărțite în independente , așa-numitul Drive - Away (puteți pleca și veni din nou, cortul rămâne în picioare) și fixe . La ele aș adăuga corturi la a cincea ușă , care sunt fabricate de toate cele trei mărci.

  • Cele independente sunt cele mai reprezentate în ofertă. Ideal pentru un sejur mai lung într-un singur loc unde părăsiți cortul și plecași cu mașina în excursii.

 

  • Fix (la noi în ofertă doar Vango) sunt pentru cei care planifică campingul , se mișcă de-a lungul traseului și, prin urmare, au nevoie de un cort mic, ideal pentru împachetarea rapidă. Acesta este alunecat pe șina pe care stă, susținut de un inel de aer sau mai multe tije.

 

  • La a cincea ușă - foarte populare, dar de la care oamenii așteaptă adesea un mod de construcție ușor diferit decât cel real. Marea majoritate nu numai în oferta noastră, ci și pe piață ca atare, funcționează doar cu dimensiuni specifice ale ușii spate cu deschidere verticală. Adică, Crowford oferit de Easy Camp acceptă doar tipurile de uși de la VW T5 / T6 / T6.1 (Multivan, Caravelle, Transporter, California) și MB W447 (V-Class, Vito, Marco Polo). Foarte interesant este WOODCREST-ul de la Outwell, care are un design propriu (tije) și poate fi conectat atât din lateralul mașinii, cât și din spate (are toate conexiunile numite, pe care le-am discutat în capitolul „Opțiuni de conectare” ). De asemenea, interesant este hayonul AirHub Low (de asemenea, versiunea „fără aer”, adică cu bare), care poate fi atașat la capătul mașinii folosind curele. De asemenea, independent.

 

fig.: Outwell Woodcrest - un cort care funcționează atât pentru a cincea ușă (manșon îngust de legătură), cât și care poate fi atașat lateral (are o construcție proprie, deci este variabil).

 

Fig.: Easy Camp Crowford prezintă doar a cincea ușă, care formează un singur punct de sprijin și, în același timp, acoperișul acesteia.

 

Fig.: Vango Siesta Low cort fix, care se sprijină pe mașină și nu este independent. În același timp, poate fi construit și ambalat foarte repede. Dimensiunile reduse sunt foarte apreciate.

 

Este important să știți că puteți cumpăra și accesorii pentru corturi, care cu siguranță merită menționate. Este posibil să cumpărați așa-numitul Footprint (o prelată sub cort, datorită căreia nu se murdărește în timpul ambalării și, în același timp, protejează mai bine podeaua originală), un dormitor suspendat sau de sine stătător (conform producătorului cortului) și diferite tipuri de iluminat care pot fi instalate într-un cort. Producătorii oferă și covoare pentru majoritatea corturilor.

 

 

Corturi pentru caravană

Corturile pentru caravană și corturi pentru furgonete în multe privințe sunt foarte distinctive. Diferențele sunt în principal în greutatea materialului și în design, deoarece caravanele funcționează puțin diferit. În prezent oferim corturi pentru caravane de la două mărci, Vango și Outwell . Primul producător numit are mai multe serii, care diferă în ceea ce privește greutatea materialului și rezistența la UV. Outwell are o singură serie (modelele Tide și Ripple), unde este exact aceeași construcție, rezistentă la UV și, în afară de diferența de adâncime, are aceleași dimensiuni.

 

Corturi pentru rulote

În portofoliul nostru de corturi exista secțiuni pentru rulote, care este foarte similar cu corturile pentru furgonete. Atât în ceea ce privește materialele, cât și designul și construcția. Totul este mai mult sau mai puțin la fel doar puțin mai înalt (dacă este necesar). Interesant este că ambele mărci oferă, de asemenea, versiuni superioare ale corturilor frontale destinate inițial livrărilor, deci există destul de multe variante simultan.

 

 

 

Link-uri utile

 

Autor: Radek Martinek

sursă: unsplash.com , arhiva autorului

5 pași simpli pentru a îndepărta ceara de pe haine

Sfaturi

Ați murdărit hainele cu ceară și nu o mai puteți îndepărta? În articolul nostru vei găsi câteva sfaturi despre cum să cureți îmbăcămintea!

Cum se aleg rachetele de zăpadă?

Sfaturi

Îți place să fii la munte mai mult decât acasă, dar când pătura albă se așterne, simți că sezonul tău s-a terminat? Vă înșelați, terenul acoperit de zăpadă nu este doar pentru schiorii montani. Rachetele de zăpadă sunt cele care te readuc pe traseu.

Există o lungime universală pentru bețele de schi fond?

Sfaturi

Pentru un începător complet, cu siguranță nu va fi nevoie să cumpărați mai multe perechi de bețe și chiar și copiii care abia încep să se inițieze în schi fond se vor descurca bine cu o singură pereche. Pentru toți ceilalți, lungimea bețelor de schi fond trebuie aleasă pe baza mai multor aspecte.

Selectăm pentru dvs.

3 728 Lei (45.92 %) 2 016 Lei

Comparat

5 760 Lei (45.95 %) 3 113 Lei

Comparat

4 758 Lei (27.35 %) 3 457 Lei

Comparat

3 258 Lei (33.12 %) 2 179 Lei

Comparat

4 980 Lei (45.98 %) 2 690 Lei

Comparat

4 108 Lei (45.98 %) 2 219 Lei

Comparat

4 732 Lei (20.39 %) 3 767 Lei

Comparat

2 965 Lei (18.18 %) 2 426 Lei

Comparat