Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

Cum să alegi un cort frontal potrivit?

Un articol pentru toți cei care se gândesc să-și cumpere un cort frontal, dar se pierd în selecția uriașă de pe piață. Te vom ajuta să te orientezi în marea de produse specifice.


Cuprins

 

Rulotele,caravanele au devenit un fenomen și în țara noastră care rezolvă problema cazării în călătoriile pe 4 roți. Acest boom este aici de câțiva ani, se extinde și piața răspunde cu o ofertă tot mai mare. Din păcate, informațiile lipsesc, oamenii bâjbâie și sunt nesiguri în multe privințe. De aceea a fost creat acest articol informativ, care ar trebui să vă ajute la orientarea de bază în jurul produselor din oferta noastră...

Aș dori să rezum sfaturile și informațiile de bază pentru cei care au o furgonetă și doresc să atașeze un cort frontal, precum și pentru proprietarii de rulote sau auto-rulote. Pentru toți cei care vor să vină la locul de campare, să construiască și să-l părăsească într-o zi, chiar și pentru cei care vor sta mai mult timp într-un singur loc. Atât pentru proprietarii de rulote de lungimea unui autobuz școlar, cât și pentru cele mici. Și în sfârșit, chiar și pentru cei care doresc să-și extindă  auto rulota și nu știu cum să o extindă în lateral într-un mod ideal. Îmi voi aminti și de cei cu cerințe speciale, precum cei care au nevoie de un cort pentru ușa a cincea.

 

 

 

Diferențele între branduri

În oferta noastră există produse de la trei mărci de corturi frontale danezii Outwell, scoțienii Vango și, de asemenea, tot danezii de la Easy Camp. Colecțiile lor diferă nu numai prin aspect, ci și prin construcție, în principal, prin abordarea producătorului și prin filozofia acestuia.

 

Outwell produce de foarte mult timp corturi și, la fel ca și cele tradiționale, care aparțin produselor de TOP din oferta noastră, nu rămâne în urmă nici în categoria corturilor frontale. Soluția lor merge mână în mână cu calitatea execuției, care este o garanție a satisfacției. Ei fac atât corturi cu piloni, cât și corturi gonflabile, dar se poate identifica din denumirea în sine ce tip de construcție este (fie abrevierea este SA - Smart Air, fie concis Air, cu bețe este atunci doar numele produsului fără sufix )

Outwell are, de asemenea, mai multe game în ceea ce privește calitatea materialului, coloana de apă și rezistența la UV. În prezent, odată cu colecția pentru 2021, sunt împărțite de la liniile de bază (Active Range și Cruising) la clasa medie (Air Cruising) până la cele superioare (Superior Air Touring) plus propria linie de copertine . Pentru autocaravane, există o singură linie cu aceiași parametri (dar plus versiuni superioare de furgonete care au propriile lor specificații). Pentru rulotele Outwell, în prezent se oferă și o singură gamă, modelele Ripple și Tide.

Producătorul folosește benzi de 5 mm și 7 mm ca bază pentru întinderea corturilor sale, ambele fiind cusute una peste alta la modelele selectate.

 

Easy Camp este din aceeași familie ca și Outwell. În general, acest brand este semnificativ mai ieftin și se concentrează pe începătorii care abia încearcă un cort frontal. Investiția nu este atât de mare. Acest lucru este legat de greutatea mai mică a materialului (și a coloanei de apă mai mică), până în 2020 toate modelele erau încă pe bețe, colecția 2021 are primele modele gonflabile. Acest brand, fiind singurul dintre cele trei, care nu oferă corturi pentru rulote sau auto-rulote. Această companie nu își împarte corturile în colecții de produse, parametrii materialelor lor sunt aceiași.

Producătorul folosește benzi de 7 mm ca bază pentru întinderea corturilor sale.

 

Scoțianul Vango, al treilea la rând, este o alternativă foarte interesantă la oferta Outwell. Calitate similară, dar modele semnificativ diferite și construcții ușor diferite. Per total, puțin mai ieftin cu dimensiuni identice sau similare de model. Pe de o parte, Vango înclină spre un concept mai tradițional de cort de rulotă (de exemplu, în comparație cu binecunoscutul brand Frankan), dar în multe privințe ei merg pe drumul propriu.Modelele lor sunt ceva mai orientate pentru vreme ploioasă (pentru clientela din Marea Britanie care este obișnuită), și sistemul de construcție este puțin diferit (de exemplu, tuburi special introduse, care se umflă independent).

Vango își împarte corturile într-un număr mare de colecții, care diferă în greutate, rezistență la UV și coloană de apă. În același timp, își împart corturile în cu bețe și gonflabile. De asemenea, în independente de construcția vechiculului  (așa-numitul Drive - Away), fixe (și pentru auto-rulote) și pentru rulote.

Producătorul folosește ca bază de fixare benzi de 7 mm  pentru corturilor sale.

 

Rezumatul brand-urilor în tabelul de mai jos:

 

Denumirea brand-ului

 

Originea

 

Tipuri de corturi

 

Benzile de fixare

 

Danemarca

 

independente, la rulotă, la auto-rulotă, la a cincea usa

 

5 și 7 mm

 

Danemarca

 

independente, la a cincea ușă

 

7 mm

 

Scoția

 

independente, fixe, la rulotă, la auto-rulotă, la a cincea ușă

 

7 mm

 

 

O analiză mai detaliată o puteți citi în secțiunea relevantă dedicată corturilor, în funcție de la ce le fixați.

 

Aer versus tijă - sistem gonflabil vs. construcției tijei

Aceasta este cu siguranță o întrebare pe care, mai devreme sau mai târziu, toți cei care vor să folosească corturi frontale trebuie să o pună. Să ne punem o întrebare simplă: de ce ai nevoie cu adevărat de la cortul tău? Pentru mine, aș menționa în primul rând FIABILITATEA. În mod ideal, fără limite, ceea ce nu este posibil, dar sistemul de tuburi gonflabile este destul de aproape de acest ideal.

Dacă rezum în avantaje și dezavantaje ambelor sisteme de construcție, va fi clar în ce să investești. Și da, investiția în sine este unul dintre celelalte puncte menționate în rezumat.

  • DIMENSIUNI / construcția cu tije/bețe (sau segmente) este un clasic pe care cei mai mulți dintre voi îl cunoașteți. Avantajul sunt dimensiunile mici de împachetare. Tuburile din pachet ocupă mai mult spațiu și sunt cu siguranță mai grele. Pe de altă parte, în cazul campingului, de obicei ajungi și rămâi la locul respectiv, așa că greutatea întregului pachet nu joacă un rol atât de mare - deși nu par datorită tuburilor mari cusute pe cort sau tije, pachetul de ambele versiuni ale cortului are exact aceeași dimensiune.

 

  • STABILITATE ȘI REPARABILITATE/ dacă se sparg tijele/bețele la rafale mai mari de vânt, îmi vor lovi mașina și nu voi avea unde să le repar (doar schimbul cu un set nou, pe care trebuie să-l iau cu mine). Dimpotrivă, tuburile de aer se îndoaie doar la vânt puternic și se îndreaptă din nou, astfel încât să nu se spargă. Dacă totuși se întâmplă acest lucru se pot repara la fața locului - se scot din husa de protecție si se lipesc de tuburi (chiar cu un set pentru repararea camerei de bicicletă sau de la bazinul pentru copii). Ca să vă faceți o idee, presiunea din tuburi este de 0,5 atm, adică foarte mică. Acestea pot fi achiziționate în caz de deteriorare majoră în extra sezon.

 

  • CONSTRUCȚIE /Există o diferență foarte mare de confort în care joacă un rol în mod clar partea laterală a tuburilor. De obicei trebuie să construiești un cort cu bețe în două, pentru că este înalt și întinzi tijele din ambele părți. Chiar și pentru cel mai bun sistem de tije, trebuie să aloci destul de mult timp și muncă, să montezi un astfel de cort. Sistemul gonflabil îl montezi doar sub mașină/rulotă (cu condiția ca să-l întinzi mai întâi pe șina de pe mașină) apoi doar găsiți supapa (cantitatea acestora depinde de tipul de material), atașați pompa și umflați . Imediat ce cortul începe să se ridice, îl poți ajuta cu ușurință din interior sau din exterior și practic asta e totul. Construcția obișnuită a unui cort gonflabil va dura în medie 10 minute.

 

  • PREȚ / da, poate fi o diferență semnificativă, dar cel cu aer este semnificativ mai bun. În același timp, însă, este important de știut că cei care sunt deja hotărâți să folosească pe deplin cortul frontal mai mulți ani ar trebui să investească. În rest, sistemele clasice cu bețe vor fi suficiente pentru primele sezoane, când vor decide dacă li se potrivește acest stil de camping. Prețul poate varia cu până la 200 euro pentru un cort mai mic cu un plan de etaj de 3 x 3 metri.

 

Argumente pro și contra:

 

 

 

Dimensiuni

 

Stabilitate și reparabilitate

 

Construcție

 

Preț

Tuburi cu aer

 

ambalare dificilă, greu

 

stabil, rezistent la vânt,o gaură mică în tub poate fi reparată la fața locului

 

ușoară 10-15min max fără a fi nevoie să întinzi bețele

 

mai mare

Construcție cu bețe

 

se ambalează ușor,ușor

 

 

nu poate face față vântului puternic și se poate rupe, nu poate fi reparat la fața locului, doar înlocuit

 

 

bețe lungi, telescopice, modelele mai înalte trebuie construite de minim 2 persoane

 

preâ mai mic

 

obr.: ventil cort frontal Outwell Tide 320SA

 

obr.:distribuțiile de aer între tuburi, se vede legatura cu tuburi, sub ele sunt ascunse capacele din neopren, "cleme" care reglează trecerea între tuburi. Modelul Tide 380SA de la Outwell. Atașarea tuburilor se face cu velcro, la fel ca și construcția pieselor intermediare ale mărcii Vango

 

Furgonete și toate celelalte mașini cu o înălțime de 175 cm sau mai mult

Aveți o furgonetă clasică sau transformată și doriți să obțineți un cort frontal pentru ea? Atunci cu siguranță este important să știi că trebuie să ai o înălțime minimă a mașinii de 175 cm. Nu veți găsi în oferta noastră corturi pentru mașini mai joase. Cortul este în multe privințe o opțiune mai bună decât marchiza, care oferă umbră doar într-un mod limitat și nu are panouri laterale.

 

Cort frontal pentru rulotă

Corturile pentru rulotă și cele pentru furgonete sunt foarte diferite în multe privințe. Diferențele sunt în principal în greutatea materialului și în design. În prezent oferim corturi rulotă de la două mărci, Vango și Outwell. Prim-numitul producător are mai multe linii care diferă în ceea ce privește greutatea materialului și rezistența la UV. Outwell are o singură serie (modelele Tide și Ripple), unde este exact aceeași construcție, rezistență la UV și, în afară de diferența de adâncime, aceleași dimensiuni.

 

Cort frontal pentru rulotă

În portofoliul nostru de corturi există și o secțiune pentru auto-rulote, care este foarte asemănătoare cu cele pentru rulote. Atât în ceea ce privește materialele, designul și construcția. Totul este mai mult sau mai puțin la fel doar puțin mai înalt(dacă este necesar). Interesant este că ambele mărci ale noastre (Vango și Outwell) oferă și versiuni mai înalte de fronturi destinate inițial furgonetelor, așa că există destul de multe variante.

 

 

Link-uri utile

 

Autor: Radek Martinek

Foto: unsplash.com, archiv autora

10 sfaturi pentru cadouri de ultimă oră

Sfaturi

Este un clasic. În fiecare an încerc să-mi planific cumpărarea cadourilor cu mult timp înainte. Sincer, aleg piese care ar trebui să pună un zâmbet pe fața destinatarului. Și tot ajung să cumpăr cadouri pe ultima 100m. Dacă te afli în aceeași situație ca și mine, vezi aceste sfaturi care s-ar putea să te scutească puțin de nervi. Și, cel mai important, cu siguranță vei da lovitura cu ele.

Cum să începe să practicăm yoga?

Sfaturi

Yoga are reputația de a fi un sport potrivit pentru toți, indiferent de vârstă sau de capacitatea fizică. Este un ”extra” eficient pentru întărirea mușchilor interni și pentru întinderea întregului corp. Încercați și dvs.

Cum să alegeți hainele de dimensiuni potrivite?

Sfaturi

În calitate de aventurieri adevărați, ne place cel mai mult să ne petrecem timpul în aer liber. Hainele trebuie să ni se potrivească, pur și simplu, indiferent de vreme. Pentru ca totul să fie așa cum trebuie, vom învăța cum să obținem hainele de mărimea potrivită.

Selectăm pentru dvs.

4 758 Lei (21.93 %) 3 714 Lei

Comparat

3 728 Lei (40.32 %) 2 225 Lei

Comparat

5 760 Lei (40.33 %) 3 437 Lei

Comparat

3 258 Lei (30.51 %) 2 264 Lei

Comparat

6 712 Lei (40.76 %) 3 976 Lei

Comparat

4 980 Lei (40.36 %) 2 970 Lei

Comparat

3 166 Lei (34.43 %) 2 076 Lei

Comparat

9 070 Lei (39.88 %) 5 453 Lei

Comparat