Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

Cum se alege cortul pentru o furgonetă

Aveți o furgonetă clasică sau personalizată și doriți să obțineți un cort frontal pentru aceasta? Acest articol este destinat tuturor celor care doresc să extindă spațiul util atât din lateral, cât și din spate.


Cuprins

 

Informații generale despre cortul frontal

Corturile frontale sunt o opțiune foarte bună pentru aceia dintre voi care se gândesc să vă extindeți rulota, autorulota sau furgoneta/minivan. Pot fi folosite ca dormitor sau depozit pentru biciclete și alte lucruri, care vor fi protejate de intemperii. 

Acest articol se adresează utilizatorilor de furgonete/minibusuri, dar puteți citi și alte subiecte, care să vă răspundă la cele mai frecvente întrebări. Acestea sunt, pentru început, diferențele dintre producători și apoi, mai presus de toate, compararea dintre construcțiile cu tije și cu sistemele de aer (corturi gonflabile). Deci, dacă doriți să aflați ceva mai mult, nu ezitați cititți întregul articol.

Mai multe informații:

 

 

Cum să alegi un cort frontal potrivit?

Un articol pentru toți cei care se gândesc să-și cumpere un cort frontal/lateral, dar se pierd în selecția uriașă de pe piață. Vă vom ajuta să vă orientați în marea de produse specifice.

 

>>> CONTINUAREA ARTICOLULUI <<<

 

Furgonete și toate celelalte mașini cu o înălțime de la 175 cm

Aveți o furgonetă clasică sau personalizată și doriți să extindeți spațiul acoperit cu un cort frontal? Atunci este cu siguranță important să știți că trebuie să aveți o înălțime minimă a mașinii de 175 cm. În oferta noastră nu veți găsi nici un model pentru mașini mai mici. Cortul frontal este într-o variantă mult mai bună decât o copertină, care protejează de intemperii doar într-un mod limitat și nu are părți laterale. Voi discuta în următoarele secțiuni despre tot ceea ce veți avea nevoie pentru a avea un cort frontal pentru mașina dvs.

 

Opțiuni de conexiune și montare

Acesta este unul dintre cele mai importante puncte. Cum ne conectăm și dacă ar trebui să ne intereseze în primul rând, dacă nu avem deloc experiență. Deci, mai presus de toate, corturile pot fi conectate doar la minivan-uri sau alte autovehicule de această înălțime și nu poate fi conectat la nicio mașină clasică mică. Deci, de la o înălțime de aproximativ 175 cm.

Aș dori să menționez în avans, deoarece este una dintre cele mai frecvente întrebări, nici un cort nu include în pachet șina de conexiune.

Există mai multe opțiuni de conectare și marea majoritate a furgonetelor permit conectarea corturilor fără probleme. Să le trecem la conectare.

  • Majoritatea producătorilor se bazează deja pe faptul că aveți așa-numita șină (engleză Bead thickness) atașată permanent pe mașină. Este cel mai bun mod de a vă conecta cortul la mașină, deoarece este fără probleme și de departe cea mai stabilă legătură. Poate fi montat pe automobil dacă nu este prevăzut din fabricație, majoritatea utilizatorilor o comandă pe Internet și o montează singuri. Este important să îl montați astfel încât să nu existe nicio problemă cu ușa glisantă de pe partea laterală a mașinii, să nu blocheze deschiderea. În funcție de lungimea totală alocată, se calculează apoi ce fel de cort puteți instala - al doilea detaliu important este înălțimea șinei de la sol. Conform acestor date, alegem cortul în funcție de conexiune.

 

  • Dacă nu doriți montarea unei șini ferme puteți utiliza așa-numita șină magnetică. Aceasta o înlocuiește practic cea fixă, dar nu necesită montare permanentă. Dar dacă aveți un acoperiș conductor, doar așezați sistemul pe el și se atașează cu plăcile sale magnetice. Are trei bucăți de șine de un metru în set (deci este în sine de 3 m), pe care le puteți întinde pe automobil și pe cealaltă parte a acestora există deja un manșon de conectare la cort. Dezavantajul este că magnetul nu este foarte puternic și poate aluneca în jos de pe acoperiș. Pentru excursioniști (care montează corturi independente) pot fi folosite cu siguranță (ideal pentru primul sezon înainte de a vă gândi dacă să înlocuiți sistemul cu o bară fixă), pentru corturi fixe (care se susțin pe mașină și nu sunt independente/de sine stătătoare) categoric nerecomandat. Șina funcționează atât pentru marca Outwell (care o fabrică), pentru Easy Camp, cât și pentru marca Vango.

 

  • Cu toate acestea, atât Vango și Outwell, cât și Easy Camp, pot fi atașate de vehicul și complet fără șină. Outwell și Easy Camp au șnururi bine cusute pe manșonul de conectare și pot fi prinse de acoperiș (dacă aveți o extensie, bare transversale portbagaj, etc.) sau în partea opusă a mașinii le ancorați în sol sau prindeți de jante. Apoi se fixează clasic cu cuie. Vango nu are șnururi, dar dispune de chingi care se prind în sistemele de fixare deja instalate (mecanismele de prindere preinstalate, cum ar fi cârligele sau capacele) și care pot fi atașate de acoperișul mașinii sau în spatele acesteia. Pentru unele modele actuale, kiturile de curele sunt deja incluse în pachet. Alternativ, pot fi achiziționate. Dezavantaje? Dacă doriți să călătoriți cu mașina în fiecare zi, montarea unui cort și demontarea lui consumă mult timp.

 

  • Voi aborda celelalte două opțiuni într-un singur punct, deoarece niciuna dintre ele nu este ideală. Vango și Outwell au un manșon longitudinal cusut pe banda de conectare, în care poate fi introdusă o tijă (care nu este la toate modelele) iar aceasta poate fi apoi fixată pa partea opusă, de marginea acoperișului vehiculului (canal de scurgere). Din păcate, aproape nimeni nu îl mai are astăzi, dar poate fi o soluție pentru un anumit procent mic de utilizatori. În ultimă instanță, există o opțiune mai favorabilă, oferită din nou atât de Vango, cât și de Outwell. La capătul manșonului pentru conectare se află un scai velcro, care poate fi folosit pentru a prinde țesătura pentru instalare pe acoperișul mașinii.

 

Img.: Banda magnetică Outwell și atașarea acesteia la acoperiș, inclusiv cortul atașat.

 

 

În cele din urmă, un alt lucru important este deconectare de la cortul frontal în sine, dacă decideți să aveți o șină fixă sau una din variantele alternative. Glisați manșonul de conectare în ea și se creează o conexiune fermă, din care nu veți ieși. Deci, este necesar să cumpărați (nici un cort nu are inclus) așa-numitul Connect set (de la Vango este Driveaway Kit),care constă din niște șine speciale care, în combinație, permit deconectarea și reconectarea cortului prin scoaterea sau glisarea acestora. Funcționează astfel: veți introduce banda textilă în canalul șinei fixate pe mașină, apoi pe ea aplicați sina cu sistem dublu de conectare pe care în final glisați cortul. Acest lucru facilitează plecarea în orice moment, fără a complica demontare unui cort fix.

Montarea în sine este acum foarte simplă. Am descris-o parțial în capitolul Aer versus tije. Atașați cortul frontal la acoperiș (în orice mod ați ales), ancorați ambele părți sub șasiu, găsiți supapa și umflați cu pompa din dotare (sau personală, electrică). Jumătate din atmosferă este atinsă foarte repede, timpul de umflare este de obicei în 10 minute. Cortul se instalează aproape singur, tot ce trebuie să faceți este să îl ajutați îndreptând ușor tuburile. În cazul corturilor cu construcție de tije, se montează clasic, cu condiția că trebuie să îl atașați mai întâi la mașină.

 

Pentru o idee și o orientare mai bună:

Img.: profilului șinei cu capătul introdus (poate fi de la șina magnetică sau de la cort).

 

Img.: conectarea cortului la șină - capătul glisat prin șină, șnururi de legătură, velcro, manșonul pentru tijă. Acesta este modelul Outwell Shade Air.

 

Tipuri și modele de corturi frontale

Dacă aveți o conexiunea rezolvată, este important să alegeți cortul în sine. Există 3 mărci cheie în portofoliul nostru Outwell, Easy Camp și Vango.  Am scris despre diferențele lor în secțiunea despre mărci.

Mai mult sau mai puțin, selecția în sine va limita puternic conexiunea, ceea ce va filtra acele corturi care pot fi conectate. În acel moment, este necesar să luăm în considerare modul în care vom folosi cortul și cum vom campa. Dacă va servi doar ca depozit pentru biciclete și două fotolii, un plan de 3 x 3 metri este de obicei suficient, dacă intenționați să găzduiți încă pe cineva, aveți nevoie de un cort mai mare. Este bine de știut că marca Ouwell produce corturi frontale doar cu podea integrată. Toate corturile frontale/laterale sunt practic fără dormitoare și, prin urmare, cu un singur strat. Cu toate acestea, dormitoarele pot fi achiziționate separat, fie cu sistem de prindere, adică suspendate (Outwell și Easy Camp), fie de sine stătătoare - autoportante (Vango le oferă pe amândouă, cele autoportante au o construcție proprie cu două tije încrucișate). Vango are modele de diferite tipuri, dar majoritatea au o podea detașabilă. Ceea ce este practic, deoarece puteți decide dacă o puneți sau nu în cort (pe un teren mai accidentat, este ideal să nu o folosiți, astfel încât să nu fie deteriorată). Easy Camp prezintă o situație similară.

Corturile pentru furgonete sunt împărțite în fixe și autoportante (de sine stătătoare), așa-numitul Drive - Away (puteți pleca cu mașina și veni din nou, construcția cortului rămâne stabilă). La ele aș adăuga corturi la a cincea ușă, care sunt fabricate de toate cele trei mărci.

  • Cele independente/autoportante sunt cele mai multe în ofertă. Ideale pentru un sejur mai lung într-un singur loc, de unde părăsiți cortul și plecați cu mașina în excursii.

 

  • Fix (la noi în ofertă doar Vango) sunt destinate celor care planifică campingul ca „mutare” permanentă pe traseu și, prin urmare, au nevoie de un cort mic, cu o capacitate de demontare și împachetare rapidă. Un astfel de cort alunecă pe șina pe care stă, fiind susținut de un singur inel de aer sau de câteva bețe.

 

  • La a cincea ușă - modele foarte populare, dar de la care oamenii așteaptă adesea un mod de construcție ușor diferit decât cel real. Marea majoritate, nu numai din gama noastră, ci și pe întreaga piață, funcționează numai pe anumite dimensiuni de uși din spate cu deschidere verticală. Adică, Crowford oferit de Easy Camp se potrivește doar tipurilor de uși de la VW T5/T6/ T6.1 (Multivan, Caravelle, Transporter, California) și MB W447 (V-Class, Vito, Marco Polo). Foarte interesant este WOODCREST-ul de la Outwell, care are construcție proprie (tije) și poate fi conectat atât din lateralul mașinii, cât și din spate (are toate conexiunile menționate în capitolul „Opțiuni de conectare” ). De asemenea, interesant este și modelul Tailgate AirHub Low (și versiunea „fără Air”, adică pe construcție de bețe), care poate fi atașat în spatele mașinii folosind curele. Acesta este, de asemenea, independent / autoportant.

 

Img.: Outwell Woodcrest - un cort care funcționează atât pentru a cincea ușă (manșon îngust de legătură), cât și care poate fi atașat lateral (are o construcție proprie, deci este variabil).

 

Img.: Easy Camp Crowford prezintă doar a cincea ușă, care formează un singur punct de sprijin și, în același timp, acoperișul acesteia.

 

Img.: Vango Siesta Low - cort fix, care se sprijină pe mașină și nu este independent. În același timp, poate fi construit și ambalat rapid și are dimensiuni de ambalare reduse.

 

Este important să știți că puteți cumpăra și accesorii pentru corturi, care cu siguranță merită menționate. Pentru modelul dvs. de cort puteți să cumpărați așa-numitul Footprint (o prelată sub cort, datorită căreia nu se murdărește în timpul ambalării și, în același timp, protejează mai bine podeaua originală), un dormitor suspendat sau de sine stătător (în funcție de marcă) și diferite tipuri de surse de iluminat. Pentru majoritatea corturilor, producătorii oferă și covoare.

 

 

Corturi pentru rulotă

Corturile pentru rulotă și cele pentru furgonete în multe privințe sunt foarte diferite. Diferențele sunt în principal în greutatea materialului și în design, deoarece rulotele funcționează puțin diferit. În prezent oferim corturi pentru rulote de la două mărci, Vango și Outwell. Primul producător numit are mai multe serii, care diferă în ceea ce privește greutatea materialului și rezistența la UV. Outwell are o singură serie (modelele Tide și Ripple), unde este exact aceeași construcție, rezistentă la UV și, în afară de diferența de adâncime, are aceleași dimensiuni.

Vedeți articololul complet:

 

 

Cum se alege un cort frontal pentru rulotă

Un articol axat pe alegerea unui cort frontal potrivit pentru o rulotă, care este menit să vă ofere sfaturi despre cum să alegeți un cort pentru rulotă, astfel încât să fiți mulțumit și bine orientat în numărul mare de modele de pe piață.

 

>>> CITIȚI ARTICOLUL <<<

 

Corturi pentru autorulote

În portofoliul nostru de corturi exista o categorie de corturi și pentru autorulote, care este foarte similar cu corturile pentru rulote. Atât în ceea ce privește materialele, cât și designul și construcția. Totul este aproximativ la fel, doar puțin mai înalt (în unele cazuri). Interesant este că mărcile din oferta noastră, produc, de asemenea, și versiuni mai înalte de corturi frontale destinate inițial pentru furgonete, deci există destul de multe variante.

 

 

Cum se alege un cort pentru autorulotă

Dacă trebuie să vă extindeți autorulota și nu sunteți familiarizat cu piața de corturi laterale, acesta este un articol care vă poate ajuta în mod semnificativ cu selecția dvs.

>>> CITIȚI ARTICOLUL <<<

 

 

Link-uri utile

 

Autor: Radek Martinek

Sursă: unsplash.com, arhiva autorului

Cum să alegeți schiurile de schi alpinism pentru experiențe outdoor de top?

Sfaturi

Sunteți pasionat de schi alpinism și vă gândiți să achiziționați echipament? Atunci am pregătit acest articol pentru voi.

Cum să folosiți busola? Un ghid pentru pasionații de activități outdoor

Sfaturi

Cum să nu te rătăcești niciodată în natură? Citiți articolul nostru și învățați cum să folosiți o busolă.

Cum se alege o saltea pentru fitness și una pentru yoga?

Sfaturi

Diferențele dintre saltelele de exerciții pot fi mari.O saltea de exerciții bine aleasă nu numai că va face mai plăcut momentul în care vă ocupați de condiția fizică, dar va asigura și o mișcare sigură. Ce ar trebui să căutați atunci când alegeți o astfel de saltea?

Selectăm pentru dvs.

3 034 Lei (24.46 %) 2 292 Lei

Comparare

2 856 Lei (27.21 %) 2 079 Lei

Comparare

2 706 Lei (27.24 %) 1 969 Lei

Comparare

5 685 Lei (11.98 %) 5 004 Lei

Comparare

2 898 Lei (21.19 %) 2 284 Lei

Comparare

3 598 Lei (20.18 %) 2 872 Lei

Comparare

5 918 Lei (20.72 %) 4 692 Lei

Comparare

4 108 Lei (31.62 %) 2 809 Lei

Comparare