Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

💣 BLACK FRIDAY -30% până la -60% la echipamente de exterior Detalii

Cum să alegi un sac de dormit în funcție de activitate

Cu fibre, cu pene sau din fibre goale? De vara sau pentru trei anotimpuri? Mumie sau pătură? Pentru a alege un sac de dormit, cel mai bine va fi dacă vă încadrați într-una dintre categoriile de mai jos.


Cuprins

Călătoresc cu mașina , iarna la cabană

Ai nevoie de confort, vei folosi sacul de dormit mai ales vara, la temperaturi mai scăzute te vei scufunda în el la cabană? Călătorești cu mașina, astfel încât greutatea sacului de dormit nu joacă un rol important pentru tine și nu te vei teme nici măcar de sacii de două kilograme, care au prețuri mai rezonabile? Sacii de dormit spațioși, dar mai grei, sunt cei tip pătură sau în formă de ou, care vor fi apreciați mai ales de cei dintre voi care nu vor o pătură, dar nici nu se simt bine într-o mumie. Puteți alege, de exemplu, dintre sacii tip mumie confortabili de la Husky sau sacii de dormit tip pătură de la Vango sau Outwell .

Merg în drumeții prin pădurile mioritice

Nu vrei să investești mulți bani în sacul de dormit când vremea se înrăutățește, poți să te întorci acasă oricând ? Nu vrei să investești mulți bani într-un sac, dar ai vrea să încapă ceva în rucsac în afară de un sacul de dormit ? Sacii de dormit ieftini tip mumie sunt cei care nu sunt cusuți de branduri renumite. De asemenea, potriviți din primăvara târziu până la începutul toamnei și nu depășesc 1.700 g. În această categorie, câștigă mărcile cehești, de exemplu Pinguin sau Trimm.

Merg ” în lume” și am nevoie de ceva pe care să mă bazez

Cel mai mic sac de dormit cu cele mai bune proprietăți posibile costă mai mulți bani, dar această investiţie dă roade pentru călătoriile din întreaga lume. Astfel de saci de dormit pentru trei anotimpuri (primăvară, vară, toamnă) au cu puțin sub 1500 g în greutate.Dar nu uitați că prețul corespunde calității manoperei și materialelor utilizate.

Cu bicicleta - greutatea este foarte importantă

Majoritatea bicicliștilor merg în drumeții vara, așa că sacul de dormit ales va fi unul de vară, desigur cât mai mic posibil. Unii saci de dormit de vară cântăresc până la 600 g și sunt doar pături sau protecție împotriva țânțarilor. Cu toate acestea, selecția este deja mai mare până la 1 kg. Sacii de dormit cu temperatura confortabilă peste +5 ° C sunt încă destul de mici și prețul lor depinde de greutate, producător și materialele utilizate.

Am pornit în expediții solicitante

Acești saci de dormit au cele mai moderne materiale pentru condiții solicitante, de care poate depinde viața . Preţul reflectă calitatea de producție. În plus față de cele mai noi fibre spiralate sau amestecuri de fibre (fibre goale cu microfibră) ca material interior se folosesc în continuare penele imbatabile, dar protejate de umiditate cu o membrana impermeabilă sau intercalată cu un strat de izolație sintetică. Astfel de produse sunt, de exemplu Mountain Equipment sau o companie cehă Patizon. Dacă aveți în vedere o „pană”, vă recomandăm articolul Sacii de dormit cu pene și întreținerea acestora.

 

Link-uri utile

Autor: Vít Hruška

Surse: arhiva autorului, unsplash.com

Bikepacking de la A la Z

Sfaturi

Bikepacking este o nouă tendință în călătoriile cu bicicleta. Cum să vă împachetați pentru o astfel de aventură cu bicicleta, cum să alegeți o geantă și cum să planificați un traseu? Toate acestea le veți afla în articolul de astăzi despre bikepacking.

Cum să alegi un cort frontal potrivit?

Sfaturi

Un articol pentru toți cei care se gândesc să-și cumpere un cort frontal, dar se pierd în selecția uriașă de pe piață. Te vom ajuta să te orientezi în marea de produse specifice.

Ce ne luăm cu noi când practicăm sporturi nautice?

Sfaturi

Cum să împachetezi pentru excursiile pe apă? Ce să iei cu tine și ce să lași acasă? Inspiră-te în articolul nostru de astăzi.

Selectăm pentru dvs.

498,00 Lei (23.69 %) 380,00 Lei

Comparat

1 698,00 Lei (15.02 %) 1 443,00 Lei

Comparat

758,00 Lei (20.05 %) 606,00 Lei

Comparat

498,00 Lei (23.69 %) 380,00 Lei

Comparat