Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

Alergarea și copiii

Exercițiile fizice regulate sunt naturale pentru copii, îi ajută să se dezvolte în mod corespunzător, reprezintă prevenirea de bază a excesului de greutate și a obezității și este unul dintre pilonii unui stil de viață sănătos.


Cuprins

 

Ambiționarea copiilor să facă sport și mișcare este din ce în ce mai importantă. Alergarea ca sport de anduranță este adecvat pentru toate categoriile de vârstă. Poate să facă și rău? Cum să dezvoltați bucuria naturală a copiilor de a alerga? Când este adecvat să începeți și sub ce formă?

 

 

     Despre autor

Kateřina Balcarová

Katka este mamă a doi copii mici. După ce și-a luat concediul de maternitate și-a schimbat pasiunea pentru alpinism cu cea pentru alergare și s-a îndrăgostit complet de distanțele de ultramaraton. În plus, este instructor de alpinism și este bucuroasă să împărtășească cu oricine experiențele sale de alpinism, drumeții, alergare și outdoor.

 

 

Când să începeți

Nu este niciodată prea devreme pentru a începe o formă de exerciții de rezistență, dar poate fi prea târziu. Vă va ajuta foarte mult dacă veți respecta particularitățile diferitelor grupe de vârstă. Diferitele perioade sunt potrivite pentru dobândirea și dezvoltarea unor competențe specifice.

Vârsta școlară mică (5-10 ani) este ideală pentru dobândirea de noi abilități motorii și pentru dezvoltarea abilităților de coordonare.

Vârsta școlară medie (10-12 ani) este perioada în care trebuie să se concentreze asupra tehnicii de bază.

Pubertate și adolescență ( 13-18 ani) este timpul pentru dezvoltarea condiției fizice.

Din aceste informații rezultă că puteți începe de îndată ce copilul începe să alerge, însă la vârste fragede ar trebui să fie vorba mai mult de joacă și distracție, cu schimbări frecvente de activități. Nu le propuneți copiilor doar să alerge, ci și alte activități aerobice, cum ar fi înotul, mersul pe role, ciclismul, trotineta, dansul, drumețiile sau schiul de fond. Este destul timp să se specializeze.

Volumul ar trebui să fie mai presus de intensitate. Copilul ar trebui să efectueze activități de anduranță timp de aproximativ 120 de minute pe săptămână, împărțite în 3-4 unități. Intensitatea ar trebui să fie mică spre medie, astfel încât copilul să poată comunica fără dificultate cu partenerul în timpul activității.

 

Motivație

Motivația este cea mai importantă. La copii nu funcționează motivația adulților, care ajută să facem față începuturilor mai dificile ale alergatului (slăbire, sănătate, minimalizarea stresului, etc.). Puteți utiliza următoarele idei:

  • Jocuri - atinsea, curse de viteză, cursa de ștafetă, fotbal etc.
  • În timpul unei alergări - cine poate alerga timp de 1,2,3... minute?, cine ajunge primul la acel copac?, ocoliți copacul (casa, tufișul, piatra...) de trei ori, faceți trei genuflexiuni la copac, alternați vitezele - depinde de imaginația d-voastră, voi vă cunoașteți cel mai bine copilul.

O motivație bună este caracterizează prin faptul că atrage copilul în activitate fără a fi nevoie să îl convingeți despre motivație.

 

Înscrieți-vă copilul într-un club

Dacă observați că copilul este serios și îi place să alerge, atunci există posibilitatea de a-l înscrie într-un club de atletism. Nu trebuie neapărat să concureze și să câștige, dar va avea parte de o îndrumare metodică corectă, pe care o va putea folosi pe parcursul întregii vieți.

   

 

Începem să alergăm treptat 10 km în 3 luni

Vreți să începeți să alergați, însă după un minut vi se taie respirația? Vă sfătuim cum să vă antrenați pentru alergare timp de 3 luni, pentru a alerga în siguranță și cu bucurie 10 km.

>>> CITEȘTE MAI DEPARTE <<<

 

Oferiți-i un exemplu

Desigur, dragostea și relația apropiată cu exercițiile fizice / sportul pot fi cultivate și fără ajutorul cluburilor. Cel mai bine este ca d-voastră să fiți exemplu pentru copil, să îl motivați și să îi oferiți un program atractiv. Atenție însă să nu suprasolicitați copilul, nu-l forțați să facă sport deoarece în acest caz eforturile dvs. ar fi probabil contraproductive și nu ați face decât să-l îndepărtați de această activitate.

 

Copii supraponderali

În cazul copiilor supraponderali trebuie să fiți atenți, începeți cu activități scurte de antrenament (de aprox. 15-20 minute) cu intensitate scăzută - copiii supraponderali tind să obosească mai repede. Mai degrabă includeți în programul celor mici sporturi de anduranță care nu solicită atât de mult sistemul musculo-scheletic (mersul pe role, ciclism, înot) și includeți alergarea doar ca un joc la început.

 

Linkuri utile

 

Autor: Kateřina Balcarová

Sursă: Wöllzenmüller Franz, Alergare. České Budějovice: KOPP, 2006; Kuhn, Nüsser, Platen, Vafa, Antrenament de anduranță, KOPP; experiențe proprii ale autorului, pixabay.com, unsplash.com

Cum se alege o saltea pentru fitness și una pentru yoga?

Sfaturi

Diferențele dintre saltelele de exerciții pot fi mari.O saltea de exerciții bine aleasă nu numai că va face mai plăcut momentul în care vă ocupați de condiția fizică, dar va asigura și o mișcare sigură. Ce ar trebui să căutați atunci când alegeți o astfel de saltea?

Cum să scăpați de mirosul urât din încălțăminte

Sfaturi

Mirosul urât din pantofi. Frumos subiect. Nu miroase bine, nu vrei să vorbești despre el, nu evocă sentimente plăcute. Unii oameni au de-a face cu el în fiecare zi, alții sunt surprinși de mirosul urât doar rareori. Combateți-l împreună cu noi!

8 pași pentru a avea grijă de cortul tău în timpul și după sezon

Sfaturi

Era timpul să împachetăm cortul și să ne întoarcem din natură înapoi la casele noastre. Pentru ca cortul dvs. să pornească din nou la drum spre noi aventuri și să îl păstrați în formă maximă, oferiți-i un pic de grijă.

Selectăm pentru dvs.

225 Lei (9.78 %) 203 Lei

Comparare

390 Lei (11.79 %) 344 Lei

Comparare

Pantaloni scurți bărbați Craft PRO Hypervent 2in1 2

270 Lei (11.48 %) 239 Lei

Comparare

Pantaloni scurți bărbați Craft PRO Hypervent Long 2

270 Lei (11.48 %) 239 Lei

Comparare

Pantaloni scurți femei Progress Carrera Shorts 2v1

180 Lei (15 %) 153 Lei

Comparare

280 Lei (16.37 %) de la 234 Lei

Comparare

Pantaloni scurți bărbați Husky Dalu M

160 Lei (21.78 %) 125 Lei

Comparare

Pantaloni scurți femei Dare 2b Lounge About II Shrt

200 Lei (43.94 %) 112 Lei

Comparare