Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Cum se repară fermoarul

S-a rupt fermoarul? Vă spunem noi cum să îl reparați.


Cuprins

 

Introducere

O știm cu toții, fermoarul este unul dintre acele lucruri care pot merge prost atunci când avem cea mai mare nevoie de el. Iar la prima vedere, acest lucru poate însemna că fermoarul este gata să fie aruncat. Dar nu trebuie să fie deloc așa. Vă vom arăta câteva trucuri simple pentru a vă repara fermoarul în câteva minute și gratuit.


Descriere: Fermoarul este de mare ajutor atâta timp cât funcționează.

 

O invenție minunată care are sute de utilizări

De fapt, nimeni nu a venit încă cu o modalitate mai bună de a închide rapid și eficient geci, hanorace, genți, rucsacuri și corturi. Și oriunde îl folosim, fermoarul poate fi de obicei reparat. Am pus la punct câteva metode care să vă ajute în majoritatea situațiilor.

 

S-a stricat fermoarul ce fac acum?

Aflați ce s-a întâmplat de fapt. Uneori, un fermoar care nu funcționează bine este doar un lucru mărunt care poate fi reparat cu ușurință. Priviți fermoarul din toate părțile. Sunt toți dinții la locul lor și aliniați? Există vreun fir sau țesătură prinsă în glisor? Problema este că glisorul este prea strâns? Fermoarul are toate elementele la bază? Este rupt glisorul? Repararea unui fermoar este adesea destul de simplă, trebuie doar să vă dați seama ce nu funcționează.

 

De ce avem nevoie pentru a repara fermoarul?

Depinde de defecțiunea pe care am descoperit-o. Uneori, un săpun simplu și solid va fi de ajutor. Alteori, o reparație a fermoarului va necesita un patent, un ac și ață. În unele cazuri nu ne putem lipsi de o schimbare a cursorului și aici este cazul în care avem nevoie de setul special cu gisoare de rezervă. Cu acest set reprați sacul de dormit, pantaloni, dar chiar și fermoarul unui rucsac turistic mare.


Fermoarul este folosit pentru a închide cortul, dar și pentru a menține circulația aerului și pentru a minimiza condensul de pe pereți.

 

Material sau un fir de ață blocat în glisor

Se întâmplă deseori ca o bucată de țesătură sau de ață ruptă să rămână blocată în glisor. Scoateți cu grijă țesătura și firul și verificați dacă glisorul se mișcă liber. Vă recomandăm să verificați dacă țesătura nu este slăbită. În acest caz, luați acul și ața și reparați cusătura.

 

Dinții fermoarului îndoiți

Trebuie să îi aliniați cu grijă la loc. Aveți grijă să nu deteriorați și mai mult dinții. Uneori degetele sunt suficiente, alteori trebuie să folosiți un patent.

 

Glisorul nu alunecă bine

Glisorul pare să se miște prea tare? Verificați mai întâi dacă dinții fermoarului nu sunt foarte murdari. Dacă da, curățați-i cu o periuță de dinți moale. Apoi încercați să lubrifiați fermoarul. O lumânare obișnuită, grafitul de la un creion obișnuit, balsamul de buze sau săpunul solid sunt suficiente.

 

Cum să reparați un fermoar desfăcut

Folosirea frecventă a fermoarului ar putea provoca deschiderea/lărgirea părților laterale ale glisorului. Încercați să luați un patent și să presați ușor pe laterale partea de sus și cea de jos a cursorului . Testați pentru a vedea dacă ”calcă” bine pe fermoar. Dacă nu, repetați procesul, dar aveți mare grijă, deoarece glisorul se poate rupe/sparge.

 

Cum se înlocuiește un glisor spart

Chiar și un glisor complet stricat nu trebuie să însemne sfârșitul. Încercați să vă uitați la un kit de reparare a fermoarului. Acesta include mai multe dimensiuni diferite de glisoare, alegeți-o pe cea potrivită și înlocuiți-l. În filmuleț puteți vedea pas cu pas cât de ușor este să înlocuiți glisoarele fermoarului atunci când aveți la îndemână kitul de reparații.

 

Cum se poate repara fermoarul la rucsacu sau geantă

Un pic mai specifică este întrebarea despre cum se repară un fermoar slăbit dacă este vorba de un rucsac, o geantă sau un cort, dacă fermoarul este cusut în material la un capăt. Și în acest caz, trebuie să presați cu un patent ușor părțile laterale ale glisorului. Cu toate acestea, problema poate apărea în cazul în care capătul fermoarului este cusut în material. Este posibil să nu puteți alinia toți dinții fermoarului. În acest caz, este ideal să desfaceți capătul, să aplatizați fermoarul pe toată lungimea sa și apoi să coaseți din nou capătul.

 

Atenție la garanție 

Vă recomandăm să verificați dovada de achiziție înainte de a efectua orice reparație. Dacă articolul este în garanție, este mult mai bine să folosiți oaceastă opțiune de a reclama produsul. Dacă îl reparați singur, ați putea anula garanția. Desigur, dacă sunteți conștient că ați rupt cumva singur fermoarul și reclamația nu ar fi acceptată, sau dacă aveți nevoie urgentă de articol, de exemplu pe teren, și nu puteți aștepta cele 30 de zile legale, mergeți mai departe cu reparația chiar și în perioada de garanție.


Legenda: Există genți de bicicletă super impermeabile care se închid cu fermoare speciale.

 

Fermoare cu rezistență la apă

Unele fermoare au un tratament special care limitează pătrunderea apei. Dinții și glisorul sunt de obicei din plastic, iar materialul fermoarului are un tratament impermeabil. Construcția fermoarului este, de asemenea, diferită. Fermoarul este apropiat, iar glisorul se află pe partea opusă. Astfel de fermoare pot fi găsite la geci impermeabile, corturi și genți. Cu siguranță nu vă recomandăm să le reparați singuri.

Cum să reparați un fermoar rupt la o geacă, un cort sau o geantă atunci când toate trucurile au eșuat? Aici va fi nevoie de mâna unor profesioniști care pot înlocui complet fermoarul și pot salva o piesă valoroasă a echipamentului dumneavoastră. Unele magazine de schi și magazine de reparații de echipamente de outdoor de marcă (de exemplu, Hannah) sunt dedicate reparării sau chiar înlocuirii fermoarelor de la echipamentele lor. În mod ideal, întrebați un comerciant sau un producător care vă poate recomanda acest serviciu post-vânzare.

 

Link-uri utile

Autor: Lucie Krůčková

Surse: arhiva 4camping, pixabay.comunsplash.com

Cum să începe să practicăm yoga?

Sfaturi

Yoga are reputația de a fi un sport potrivit pentru toți, indiferent de vârstă sau de capacitatea fizică. Este un ”extra” eficient pentru întărirea mușchilor interni și pentru întinderea întregului corp. Încercați și dvs.

Cum să alegeți hainele de dimensiuni potrivite?

Sfaturi

În calitate de aventurieri adevărați, ne place cel mai mult să ne petrecem timpul în aer liber. Hainele trebuie să ni se potrivească, pur și simplu, indiferent de vreme. Pentru ca totul să fie așa cum trebuie, vom învăța cum să obținem hainele de mărimea potrivită.

Mărci cehești producătoare de echipamente outdoor

Sfaturi

Căutați producători cehi de echipamente outdoor? Puteți găsi o listă în articolul nostru.

Selectăm pentru dvs.

860 Lei (65 %) 301 Lei

Comparat

1 590 Lei (34.97 %) de la 1 034 Lei

Comparat

700 Lei (64.99 %) de la 245 Lei

Comparat

Geacă de iarnă femei Rafiki Morena

1 398 Lei (40.84 %) de la 827 Lei

Comparat

418 Lei (42.58 %) 240 Lei

Comparat

896 Lei (43.75 %) de la 504 Lei

Comparat

773 Lei (35.32 %) 500 Lei

Comparat

438 Lei (40.64 %) 260 Lei

Comparat