Modelul Opinel N°216 Intempora Bread Knife a fost conceput pentru a face tăierea pâinii o joacă de copii. Lama sa curbată, zimțată (21 cm) permite o tăiere lină chiar și a crustelor crocante, fără a deforma miezul moale. Lama este fabricată din oțel inoxidabil martensitic Sandvik 12C27M cu un conținut ridicat de carbon (~0,52 %), completat cu crom (14,5 %) și mangan (0,60 %), ceea ce asigură o ascuțime excepțională, rezistență la coroziune și o durată de viață mare. Duritatea lamei atinge 57–58 HRC.
Mânerul este format dintr-un polimer de polioximetilenă cu adaos de fibră de sticlă. Datorită acestui fapt, este rezistent la apă, căldură și impacturi. Este proiectat ergonomic, cu un profil triunghiular pentru o prindere fermă și confortabilă. Lamele au un tang extins pe toată lungimea, care trece prin întregul mâner, ceea ce sporește stabilitatea, echilibrul și rezistența cuțitului.
Acest model este proiectat și fabricat în Franța, garanția pe viață fiind o certitudine (valabilă pentru gama Intempora). În plus, gama de cuțite Intempora oferă un serviciu gratuit de ascuțire (cu excepția celui pentru pâine).
Principalele avantaje:
lamă din oțel inoxidabil Sandvik 12C27M – durabilă, ascuțită și ușor de întreținut
lamă zimțată curbată – foarte eficientă pentru tăierea pâinii fără a zdrobi miezul
lungimea lamei de 21 cm – echilibru ideal între manevrabilitate și eficiență
mner polimeric (polioximetilenă + fibră de sticlă) – rezistent la deteriorare, apă și căldură
construcție full-tang – rezistență și echilibru excepționale
fabricat în Franța cu posibilitatea de service pe viață și ascuțire a colecției Intempora
Cuțitele Opinel sunt simple și robuste, dar la un preț prietenos. Briceagurile cu mâner de fag se produc din anul 1890 în orașul francez Saint-Jean-de-Maurienne din regiunea Savoy. Din anul 1973, sediul societății și producția este în orașul francez Chambery.