Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

TEST: Cort Warg Midi 2

Cum se descurcă cortul Warg Midi 2 la testarea de astăzi? Toate acestea au fost relatate pentru tine de Jak Kalkus de la Světa outdooru.

 

Cuprins

Cortul automontabil ultraușor Warg Midi 2 este conceput pentru două persoane. Midi 2 vă va încânta cu raportul ideal său fără compromisuri între greutate și spațiu, stabilitate și rezistență la vânt.

 

Recenzia a fost pregătită de echipa de testare a revistei Svět outdooru, care din 1997 a petrecut 14.000 de ore examinând peste 1.000 de produse în sute de expediții din întreaga lume. Fiecare recenzie este revizuită de mai multe persoane, inclusiv ghizi montani și sportivi de top, iar rezultatul nu poate fi cumpărat. 

 

Profilul testatorului

Jan Kalkus

Antrenamentul constant de volei din copilărie a fost completat din ce în ce mai mult de diverse sporturi în aer liber, până când, în cele din urmă, odată cu studiile la Universitate, a schimbat sala de sport cu un "teren de joacă în aer liber". Chiar dacă știe că nu va fi niciodată cel mai bun la ceva anume, îi place să facă câte puțin din toate - să alerge, să se cațere, să schieze, să meargă cu bicicleta... Mai ales când este în aer liber și, de preferință, la munte. Din fericire, având Munții Krkonoš în spatele casei, este semi-simplu. În momentul de față, alergarea chiar îl hrănește. Ei bine, nu a lui, ci a altor alergători - el se ocupă de organizarea curselor de alergare: Cupa Cross și Maratonul Třeboň. 

 

 

 

Caracteristici


Titlu:


Midi 2

Producător:

Warg

Greutate: 1900 g
Nr.Persoane 2 persoane
Tip cort: turistic
Tip construcție: cupolă
Material construcție cort: dural
Impermeabilitate podea: 10000 mm
Impermeabilitate tendă: 3000 mm
Material podea: Poliester
Material tendă: Nylon
Dimensiuni cort: 220 x 240 x 100 cm
Dimensiuni dormitor: 220 x 130 x 95 cm
Înălțime cort: 100 cm
Înălțime dormitor: 95 cm
Înălțime hol: 95 cm
Dimensiuni ambalat: 52 x 15 cm
Nr. dormitoare: 1
Nr. holuri: 2
Podea în hol: Nu
Siliconizare: Da

 

 • cort ultraușor de doar 1,9 kg
 • potrivit pt. 3 sezoane
 • 2 intrări
 • spațiu pentru 2 persoane
 • construcție de dural
 • constructie autoportantă bine gândită
 • construcție ușoară și rapidă
 • stabilitate bună și rezistență la vânt
 • dimensiuni mici ambalat
 • tendă din nilon cu  finisaj ripstop
 • siliconizare pe ambele părți
 • două ”guri” de ventilație cu protecție împotriva scurgerii apei
 • elemente reflectorizante
 • tije: Dural 7071 8,5mm
 • inclus în ambalaj: 12x cuie de duraluminiu

Prezentarea cortului

Warg Midi 2  aparține categoriei de corturi turistice pentru 3 anotimpuri, iar cu cele 1,9 kg în grupul light to ultralight. Este ideal pentru drumeții mai scurte și de mai multe zile, oferă suficient spațiu pentru două persoane chiar și cu rucsacuri mari, iar în cazul nostru cu un câine. Două intrări și două holuri, în care îți poți găti sau depozita rucsacul pentru noapte, ajută foarte mult la confort. Testele de 14 zile în munții din Sudul Norvegiei au arătat că își merită locul ferm (și mic) în rucsacul fiecărui trekker care urmărește gramele pe spate, dar în același timp nu vrea să-și refuze suficient confort de cazare chiar și pe vreme mai rea.

Cortul este livrat într-un ambalaj de compresie de 15x50 cm, dar dacă scoateți bețele din el, volumul poate fi redus la mai puțin de jumătate.

Tenda este realizată din nailon cu un strat de silicon (o varianta semnificativ mai compactă și mai ușoară în comparație cu poliesterul), cortul interior este din plasă fină pe cea mai mare parte a suprafetei. Acestea sunt aspectele care, pe lângă greutatea redusă, asigură și dimensiunile foarte mici ale cortului împachetat. Dacă lăsați tijele separat, sacul de transport de compresie va rămâne cel puțin pe jumătate gol. Este perfect pentru doi, dar nu cred că ar ocupa prea mult spațiu în plus într-un rucsac chiar și pentru o persoană.

Instalarea

Cortul Warg Midi 2 are formă de cupolă. Construcția constă dintr-o tijă pe direcția longitudinală, care se bifurcă la capete spre colțuri. Datorită acestui fapt, pereții cortului se ridică aproape vertical în sus de la colțuri, mărind spațiul interior al cortului. Toate tijele principale din duraluminiu ușor sunt conectate într-un singur segment, așa că nu există riscul de a uita jumătate undeva. După asamblare, manevrarea este puțin mai puțin practică, dar nu este un mare obstacol la construirea în doi.

Un singur băț scurt în partea de sus a cortului, perpendicular pe tija principală, asigură apoi întărirea holurilor și extinderea spațiului din partea de sus. Aici eram puțin îngrijorați că vârful bățului va străpunge tenda în caz de vânt, dar până la urmă totul a fost fără probleme.

Cortul Warg Midi 2 este dublu, autoportant și permite o metodă clasică de construcție - de ex. instalat mai întâi cortul interior cu ajutorul bețelor și apoi se acoperă cu tenda, dar poți alege și procedeul opus, care este util mai ales în caz de ploaie. Cortul interior este „prins” de bețe cu cârlige clasice din plastic. Tenda este apoi atașată de bare cu un total de 9 elemente de fixare Velcro.

Un element practic este cureaua scurtă cu o clemă mică între tivul tendei și ochiul pentru atașarea acesteia de băț, datorită căreia tenda poate fi detașată cu ușurință în colțuri, după necesitate.

Cuiele furnizate (12 buc) sunt foarte ușoare și rezistente. Pe un teren mai dur, secțiunea transversală „stea”  face puțin mai grea strapungerea terenului, dar o piatră sau talpa sunt de ajutor.

În general, nu există trucuri mari în procesul de construcție și se poate face în câteva minute de două persoane.

  


Cum se alege cortul

Cortul va fi însotitorul dumneavoastra timp de cativa ani, așa că abordați achiziționarea lui cât mai responsabil. Cu toate acestea, cu ajutorul nostru, va fi destul de ușor.

>>> Mai multe detalii<<<

 

Spațiul interior și holul

Podeaua din poliester cu un strat de poliuretan și o coloană de apă de 10.000 mm a rezistat fără probleme la câteva nopți pe un teren deja umed, cu ploi ulterioare peste noapte. Restul cortului interior este fabricat dintr-un material din plasă fină – din nou un pas important pentru a reduce greutatea și dimensiunea cortului împachetat.

Dimensiunile de 130×220 cm sunt suficient de confortabile pentru două persoane și o parte din echipamentul lor depozitat la picioare (sau un câine), înălțimea este de 100 cm și datorită pereților foarte verticali, puteți sta confortabil în interior, schimba hainele etc. Interiorul spatios a fost una dintre cele mai placute surprize ale acestui test. Cele două holuri nu sunt excesiv de mari, dar pe vreme rea, puteți găti în siguranță în ele și există literalmente suficient spațiu pentru a vă depozita rucsacul și pantofii peste noapte. Pentru persoanele iubitoare de ordine, există 5 buzunare spațioase în jurul perimetrului cortului.

Foto: În holul cortului Warg Midi 2 există literalmente suficient spațiu pentru un rucsac și încălțăminte.

 

Tenda

Nailon cu strat siliconizat și tratament ripstop, coloană de apă de 3000 mm. Acești parametri s-au menținut bine chiar și în mai multe nopți cu vânt și ploi. Tenda se termina la aproximativ 10-15 cm deasupra solului, ceea ce asigura o buna circulatie a aerului in interiorul cortului. Util în căldură și umiditate, în schimb, pe vreme rece și mai mult vânt, pur și simplu nu te „sufoci” în interior. Pe laturile mai scurte ale cortului Warg Midi 2, există încă două deschideri clasice de ventilație.

 

Evaluare: 99 %

+

 • greutate mică
 • compact
 • două holuri

-

 • nici un punct negativ

 

Concluzii

Chiar dacă brandul Warg este relativ nou în lumea outdoor, cortul Midi 2 a trecut testul cu brio. Greutatea redusă și dimensiunile reduse ale cortului împachetat în raport cu spațiul interior și rezistența în condiții nefavorabile merită cu siguranță o recomandare pentru orice aventură  și cu siguranță mi-l pot imagina fără nicio problemă pentru o excursie cu bicicleta de mai multe zile în doi. Prețul prietenos nu face decât să sublinieze impresia generală pozitivă.

 

Link-uri utile

 

Autor: Jan Kalkus

Foto: svetoutdooru.cz

TEST: lanterna frontală Fenix HM61R Amber V2.0

Testarea produselor

Marca legendară de lanterne frontale Fenix și modelul lor HM61R Amber V2.0? Cum se va comporta la testarea propriu zisă?

5 cele mai bune lanterne frontale conform testărilor

Testarea produselor

Lanternele frontale fac parte integrantă din trusa fiecărui pasionat de outdoor. Acest lucru este valabil de două ori mai mult în timpul iernii. Descoperă cele mai bune 5 lanterne frontale, conform testerilor noștri.

TEST: Pantalonii funcționali pentru bărbați- Macin M

Testarea produselor

După cum spune Lukáš, testerul nostru - nu există vreme rea, ci doar haine nepotrivite. În testul de astăzi, el va testa pantalonii Zulu.

Selectăm pentru dvs.

1 900 Lei (36.84 %) 1 200 Lei

Comparat

1 400 Lei (25.71 %) 1 040 Lei

Comparat

1 180 Lei (32.63 %) 795 Lei

Comparat

638 Lei (43.57 %) 360 Lei

Comparat

1 640 Lei (50.79 %) 807 Lei

Comparat

1 398 Lei (32.62 %) 942 Lei

Comparat

798 Lei (57.39 %) 340 Lei

Comparat

1 700 Lei (41.18 %) 1 000 Lei

Comparat