Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

TEST: Saltea Outwell Sleepin Double 7,5

Salteaua Sleepin Double 7.5 de la Outwell este suficient de lată pentru două persoane, motiv pentru care este alegerea ideală pentru cupluri. Este această saltea adecvată pentru dumneavoastră? Citiți recenzia noastră.

 

Cuprins

Salteaua autogonflabilă Sleepin Double 7,5 cm are o lățime de 130 cm și pot dormi confortabil pe ea două persoane. Are o grosime de 7,5 cm, motiv pentru care garantează un somn plăcut chiar și pe teren denivelat. Salteaua este alegerea ideală pentru camping în 2.

 

Caracteristici


Greutate:


3900 g
Dimensiuni după pliere: 66 x 28 cm
Material: 190T 75D Poliester
Lungime: 183 cm
Lățime: 130 cm
Grosime: 7,5 cm

 

 • alegerea perfectă pentru cupluri
 • greutate redusă
 • ventil cu profil îngust FHF
 • compatibilitate cu pompe sau saci de umflare
 • material rezistent
 • PFC free

 

Introducere 

Vreți să dormiți în natură la fel ca în patul de acasă? V-ați săturat de saltele inconfortabile, pe care alunecați și vă îndepărtați de partenerul/a d-voastră? Sau observați că saltelele s-au deplasat în lateral, iar d-voastră ați rămas pe pământul rece? Atunci sunteți în locul potrivit - salteaua Sleepin Double cu lățime de 128 cm și grosime de 7,5 cm oferă confort sporit în timpul concediilor cu cortul sau mașina.

 

Două menționări importante:

 • Greutatea și dimensiunile după pliere - în timpul excursiilor solicitante, o greutate de 4,6 kg și o dimensiune cât un cort nu va fi apreciată de utilizatori.
 • Lungimea totală a saltelei este de 183 cm. La o saltea cu o greutate și dimensiune așa mare, care se axează pe confort, aș prefera o lungime de 2 metri.

 

Alegerea saltelei

De aceea este important să vă decideți în ce situații veți folosi salteaua. Dacă plănuiți un concediu unde veți dormi într-un cort mare, în apropierea mașinii sau în mașină, atunci salteaua Sleeping Double 7,5 este alegerea ideală. Un somn bun este pe primul loc, nu? În timpul drumețiilor lungi și solicitante recomand o saltea mai ușoară. 

 

 


Cum se alege o saltea? Prezentare generală.

Iubiți natura și vă place să dormiți sub cerul liber? Sunteți echipați corespunzător? Un ghid excelent pentru alegerea saltelei potrivite este aici!

>>> CITEȘTEMAI DEPARTE<<<

 

Prezentarea saltelei

Salteaua autogonflabilă pentru două persoane Sleeping Double 7,5 de la Outwell este caracterizată în principal de confortul sporit pe care îl oferă. Salteaua este dotată cu un ventil inovativ Flat High Flow, motiv pentru care se umflă/dezumflă rapid și ușor. Ventilul este compatibil cu pompele manuale sau electrice. În pachet veți găsi o husă de transport și stocare.

 

Umflarea  

Salteaua Sleepin Double 7,5 constă din 2 saltele autogonflabile combinate într-una singură. Cele 2 compartimente separate pot fi umflate simultan cu ajutorul a 2 ventile Flat High-Flow. Materialul robust nu face parte din categoria Lightweight, însă este foarte rezistent.

Când vine vorba de umflare, dacă nu sunteți presați de timp, este îndeajuns să întindeți salteaua și să deschideți ventilele - salteaua se va umfla singură. Datorită construcției speciale de la interior, salteaua absoarbe aerul destul de repede. La altitudinea noastră, este suficient pentru a avea un somn plăcut sau puteți umfla mai mult salteaua cu gura sau cu o pompă.

 

Husă și împachetare

Husa este suficient de mare, motiv pentru care salteaua Sleeping Double 7,5 va încăpea chiar și atunci când nu o pliați foarte compact. Pentru obținerea unui pachet cât mai mic, strângeți husa cu ajutorul curelelor. Împachetarea este cea mai complicată parte în timpul manevrării unei saltele (dacă lăsăm la o parte încercările de a o îndesa în rucsac și a o transporta într-un loc romantic. În plus, sticla de prosecco nu ar mai încăpea în rucsac). Umflarea m-a surprins puțin, salteaua are tendința de a se umfla tot timpul. Bine că sunt 2 persoane care să o dezumfle.

 

Procesul de testare

Am testat salteaua Sleepin Double 7,5 în timpul dormitului în mașină și trebuie să recunosc că am avut parte de un somn excelent, la fel ca acasă. Nu putem nega confortul acestei saltele. A încăput perfect în portbagaj atât de perfect, încât am impresia că producătorul a conceput-o special pentru această utilizare. Avantajul în plus față de o saltea obișnuită este că poate fi pliată pe jumătate, sprijinită de peretele mașinii și puteți încărca, de exemplu, bicicletele în locul ei, fără a vă murdări patul. În timpul zilei, când nu sunteți în mașină, nu uitați să o dezumflați puțin, pentru a nu se dezlipi din cauza presiunii înalte cauzate de schimbările de temperatură.

Când am dormit în pădure sau pe o câmpie, nu am simțit nicio denivelare și am avut parte de un somn excelent. În acest caz, lungimea mai mică a fost un dezavantaj - sacii de dormit au ieșit înafara saltelei și au intrat în contact cu iarba rece și roua. O folie/prelată ar fi rezolvat problema.

 

Reguli de bază - cum să utilizați o saltea gonflabilă? 

 • Aveți grijă la obiectele ascuțite - crenguțe ascuțite, pietre, spini, chiar și betonul este periculos. Mai ales pentru saltelele ușoare, din material subțire. Chiar și în timpul mișcărilor delicate (schimbarea poziției de somn), salteaua se poate deteriora în mai multe locuri deodată. Deseori este imposibil de reparat.
 • Umezeala - înainte de împachetare trebuie să uscați foarte bine salteaua. La fel ca și cortul sau alte articole pentru camping. Acest lucru va preveni apariția mucegaiul.
 • Diferențele de temperatură – mai ales după ce părăsiți locul de campare (mașină, cort...) în perioada în care în timpul zilei sunt temperaturi foarte ridicate. Într-o mașină, temperatura poate depăși 60 °C. Aerul care se dilată în saltea poate modifica structura acesteia - creând în ea "pernuțe". Aceste defecte sunt ireversibile. Ca măsură de precauție, dezumflați puțin salteaua, în mod ideal, lăsați ventilul deschis și deblocat.
 • Umflarea - atunci când umflați salteaua cu o pompă, nu vă grăbiți, împingeți aerul lent și eficient. Împingerea rapidă a unui volum mare de aer uneori nu încape în canelurile structurii interne, lucru care duce la deformarea acestora și formarea de "pernuțe". La prima despachetare sau dacă a fost împachetată extrem de compact, recomand să împingeți foarte încet la început deoarece structura internă poate fi comprimată de presiune și, prin urmare, nu oferă un flux de aer suficient.

 

Evaluare: 79 %

+

 • menține forma unei saltele duble
 • poate fi pliată în 2 cu ușurință
 • somn de calitate
 • greutate destul de mică în comparație cu restul saltelelor mari de camping
 • rezistentă
 • umflare ușoară

 

-

 • consider că lungimea de 183 cm pentru acest tip de saltea este mică
 • dezumflare problematică
 • greutatea și dimensiunea după împachetare (în comparație cu alte saltele de trekking). Această saltea nu este destinată pentru drumețiile pe jos.

 

Concluzii

Salteaua Sleepin Double 7,5 este excelentă și o recomand pentru călătoriile cu mașina.  Unul dintre principalele avantaje este că își menține forma și funcționează ca o saltea dublă. Un alt avantaj este posibilitatea de pliere în 2. Pentru mărimea sa, salteaua este relativ ușoară. În plus, umflarea se face cu ușurință, însă dezumflarea este puțin problematică. Ceea ce apreciez extraordinar este confort sporit și rezistența optimă. Ca minusuri trebuie să menționez lungimea saltelei (183 cm), care personal nu mi-a fost pe plac. 

 

     Despre autor

Jakub Vlček

Jakub este un ciclism profesionist. Excursiile pe bicicletă sunt completate de alpinism, și deoarece îi place berea, deseori în timpul excursiilor se oprește într-o berărie. Printre realizările sale se numără MATTERHORN Zermatt (escaladare pe timp de iarnă), GRANDES JORASSES North Face sau ISLAND cross-country MTB. Pe lângă o gamă variată de realizări sportive, face cercetări despre bere și fabricarea berii, studiind doctoratul la Universitatea de Știință și Tehnologie. 

 

Linkuri utile

 

Autor: Jakub Vlček

Sursă: arhiva autorului

TEST: lanterna frontală Fenix HM61R Amber V2.0

Testarea produselor

Marca legendară de lanterne frontale Fenix și modelul lor HM61R Amber V2.0? Cum se va comporta la testarea propriu zisă?

5 cele mai bune lanterne frontale conform testărilor

Testarea produselor

Lanternele frontale fac parte integrantă din trusa fiecărui pasionat de outdoor. Acest lucru este valabil de două ori mai mult în timpul iernii. Descoperă cele mai bune 5 lanterne frontale, conform testerilor noștri.

TEST: Pantalonii funcționali pentru bărbați- Macin M

Testarea produselor

După cum spune Lukáš, testerul nostru - nu există vreme rea, ci doar haine nepotrivite. În testul de astăzi, el va testa pantalonii Zulu.

Selectăm pentru dvs.

878 Lei (48.61 %) 451 Lei

Comparat

773 Lei (48.25 %) 400 Lei

Comparat

482 Lei (50.78 %) 237 Lei

Comparat

860 Lei (45.93 %) 465 Lei

Comparat

1 308 Lei (39.36 %) 793 Lei

Comparat

406 Lei (40.89 %) 240 Lei

Comparat

Saltea autogonflabilă Zulu Ulundi 5

202 Lei (50.5 %) 100 Lei

Comparat

412 Lei (49.72 %) 207 Lei

Comparat