Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Test: Saltea gonflabilă Zulu Alex

Produsul testat astăzi este Zulu Alex, care impresionează prin designul său plăcut și raportul excelent preț-performanță. 


Cuprins

Salteaua gonflabilă Zulu Alex a fost ”tovarășul meu credincios” într-un tur cu bicicleta prin regiunea Boemiei Centrale, când m-am axat pe caracterul său pliabil și pe confortul pe care mi-l poate oferi atunci când mă odihnesc. Scopul principal a fost de a lua o saltea ușor de pliat și mică, care să încapă în rucsac sau în geanta de bicicletă. Nu trebuie să ocupe prea mult spațiu, nu trebuie să cântărească prea mult și trebuie să fie confortabilă. Acest lucru va fi cu siguranță apreciat de fiecare biciclist.

Caracteristici

 

Denumire:

 

Alex

Producător: Zulu
Potrivit: Bărbați / Femei
Tip saltea: turistică / ultraușoară
Greutate: 420 g
Capacitate ambalare: 25 x 10 cm
Material: Nylon 40D TPU
Lungime: 185 cm
Lățime: 58 cm
Grosime: 5 cm
Îndoire: Da
Kit de reparație: Da
 • una dintre cele mai ușoare saltele gonflabile
 • construcție goală pentru stabilitate ridicată și o suprafață plană
 • greutate doar 420 g
 • sacul de dormit umple cavitățile saltelei, sporind astfel confortul termic
 • grosime confortabilă 5 cm
 • raport excelent preț/performanță
 • husă de transport inclusă

Capacitate de ambalare și umflare

Dimensiunea ambalajului de 25 x 10 cm este practic ideală, aceste dimensiuni pot fi comparate cu modelele Thermarest pe parametri similari (lungime x lățime x grosime). Dacă am dori să ajungem la dimensiuni de ambalare extrem de mic , investiția rezultată ar fi de multe ori mai mare. Salteaua Zulu Alex este foarte ușoară și rapid de umflat, practic, trebuie doar să desfaceți supapa și să suflați. Clapeta interioară reversibilă se asigură deja că aerul se duce într-un singur sens, și anume înăuntru. După prima mică umflare, salteaua începe să se extindă și să prindă formă, construcția cavității "apare" literalmente în fața ochilor. Dezumflarea funcționează prin împingerea clapetei interioare, nimic complicat

Am testat caracterul practic al dimensiunilor saltelei împachetate și chiar a încăput aproape oriunde. Aceasta poate fi transportată fără probleme într-o geantă de bicicletă mai mare. De asemenea, salteaua poate încăpea fără probleme în rucsac dacă, la fel ca mine, plecați pentru mai multe zile și luați un rucsac mai mare. Acesta poate fi pusă în buzunarele laterale sau în buzunarele de pe părțile laterale ale rucsacului (de exemplu, Deuter Aircontact 55+10 - modelul folosit pentru acest tur cu bicicleta).

Husa suficient de mare, face ambalarea saltelei mai ușoară, chiar dacă vă grăbiți și nu aveți timp să încercați să o împachetați uniform. De asemenea, este inclus un elastic de cauciuc pentru a prinde salteaua înainte de a o pune în husă.

Utilizare pe teren - esența testului

După o plimbare mai grea cu bicicleta, eram adesea obosit și chiar nu voiam să ma mai epuizez. Astfel, scoteam salteaua Zulu Alex, deschideam supapa și o umflam. Cred că am reușit să o umflu în 2 minute, chiar nu are nevoie de prea mult aer.

Salteaua este surprinzător de confortabilă, construcția cu cavități dă într-adevăr impresia unei suprafețe plate și solide. Pe vreme rece, reflectă căldura către corp destul de bine (testat la 5 grade peste zero). Zulu Alex are o grosime confortabilă de 5 centimetri, potrivită pentru utilizare pe diferite tipuri de suprafețe. Cu această grosime, chiar nu poți simți o piatră mai mare sau o creangă ascuțită.

Dezavantajul saltelei este că, după câteva zile de testare pe teren, am constatat că are o suprafață alunecoasă. Deși acest lucru nu este o extremă, poate fi o problemă destul de mare pe o pantă ușoară (salteaua a fost testată atât în timpul odihnei normale, cât și în timpul somnului într-un sac de dormit - în cazul dat Pinguin Topas).

Evaluare: 90 %

+

 • greutate doar 420 g
 • dimensiuni de ambalare 25 x 10 cm
 • grosime 5 cm, astfel încât nu veți simți denivelările de pe teren
 • construcție cu cavități care asigură stabilitate și întoarce căldura către corp

-

 • suprafață mai alunecoasă

Impresii finale

Dacă sunteți în căutarea unei saltele versatile, ieftine, ușoare și mici, pentru diferite cazuri, Zulu Alex poate fi alegerea ideală. Poate rezista la manevre dure, nu trebuie să vă chinuiți prea mult cu împachetarea (rucsacul este suficient de mare), puteți să vă bazați pe ea și este confortabilă. Singurul dezavantaj ar putea fi suprafața alunecoasă, care poate fi evitată prin alegerea unui loc de odihnă adecvat, care nu are o pantă exagerată. A trecut testul cu brio și poate fi recomandată oricărui iubitor de excursii sau de evenimente de orice fel.

Link-uri utile

Autor: Radek Martínek

Surse: arhiva autorului

TEST: lanterna frontală Fenix HM61R Amber V2.0

Testarea produselor

Marca legendară de lanterne frontale Fenix și modelul lor HM61R Amber V2.0? Cum se va comporta la testarea propriu zisă?

5 cele mai bune lanterne frontale conform testărilor

Testarea produselor

Lanternele frontale fac parte integrantă din trusa fiecărui pasionat de outdoor. Acest lucru este valabil de două ori mai mult în timpul iernii. Descoperă cele mai bune 5 lanterne frontale, conform testerilor noștri.

TEST: Pantalonii funcționali pentru bărbați- Macin M

Testarea produselor

După cum spune Lukáš, testerul nostru - nu există vreme rea, ci doar haine nepotrivite. În testul de astăzi, el va testa pantalonii Zulu.

Selectăm pentru dvs.

Saltea gonflabilă Zulu Alex

243 Lei (34.16 %) 160 Lei

Comparat

860 Lei (45.93 %) 465 Lei

Comparat

Saltea gonflabilă Zulu Moonlight Comfort

447 Lei (46.31 %) 240 Lei

Comparat

Saltea gonflabilă Zulu Carlos

243 Lei (38.27 %) 150 Lei

Comparat

Saltea gonflabilă Warg Berardo

284 Lei (51.41 %) 138 Lei

Comparat

Saltea gonflabilă Husky Funny 10

278 Lei (28.42 %) 199 Lei

Comparat

Saltea gonflabilă Zulu Alex Long

263 Lei (31.56 %) 180 Lei

Comparat

398 Lei (28.76 %) 284 Lei

Comparat